olabilir, oyuzden farkli yorumlar da almak için buraya yazdımBence ortada keyfi bir durum yok.
Eski yasadiklarinizi da dusunerek konuya fazla mi hassas yaklasiyorsunuz acaba?
teşekkür ederim haklısınızMuhtemelen, çocukken yaşadıklarınızın etkisiyle, annenize karşı daha tepkiselsiniz.
Normal şartlarda daha anlayış gösterilebilecek durumlar,sizi fazlasıyla üzüp, yıpratıyor.
Bu da son derece normal.
6 yaşına kadar,ailenizden ayrı büyümüş olmanız ve yaşadığınız taciz fazlasıyla travmatik.
Psikolojik yardım alıyormuşsunuz zaten.
Psikoterapiye düzenli devam etmeniz dışında, size verebileceğim başka bir tavsiye yok ne yazık ki.
Kendi çekirdek ailenize yönelin,çocuklarınızla ve eşinizle bir dünya kurun kendinize.
Geçmişi irdeleyip,annenizi suçlamak ve ona kızmak,psikolojinizi daha da bozmaktan kendinizi yıpratmaktan başka bir işe yaramayacaktır.
Rica ederim.teşekkür ederim haklısınız
annem çalıştığı icin sanirim 3-4 yasima kadar teyzem bakmis, sonrasında anneannem. anneanneme anne derdim hatırlıyorum. bu yasima kadar onu anlamaya calistim hep, mecburdu başka caresi yoktu diye ama anne olduktan sonra yani 1 yildir annemin anneliğini daha cok sorgular oldum ve cok mutsuzumBen nedense annenizi çok acımasız buldum. Sanki gelmemek onun işine gelmiş gibi. 6 yaşına kadar neden teyzenizde kalmışsınız?
ben de oyle düşünüyorum, yani zaten gelmeyecekti bu bahane olmus gibi hissediyorum. doğumdan bu yana okadar sayili geldi ki. bebegim hasta olduğunda bile aramadi sormadi ben arayip söyledim iyileşti filan diyeBen nedense annenizi çok acımasız buldum. Sanki gelmemek onun işine gelmiş gibi. 6 yaşına kadar neden teyzenizde kalmışsınız?
suan beklentim yok ama aylarca bu beklentiyle gecirdim bilseydim bastan boyle olacagini kendimi yipratmazdim. bu olayla birlikte icimdeki tum birikmislikler dokuluverdiEtraftakileri bosverin . Herkesin aile yasantısı farklı cünkü . Annenizden beklentiye girmeyin hiçbir şekilde genel olarak söylüyorum bunu . İstekli olmadıgını zaten biliyorsunuz . Kaldı ki yaşlı, bakması gereken bir annesi varmıs.,bu durumda sıfır beklentide olmanız gerekiyor. Yaparsa mutlu olursunuz , yapmazsa da zaten üzülmenizi gerektirecek birsey yok.
biliyorum, yorumlarinizdan tanıyorum sizi. çok teşekkür ederim yardiminiz icin. cok makbule gecer tavsiyelerinizRica ederim.
Okumayı seviyorsanız, psikolojik yükünüzü hafifletebilecek kitaplar tavsiye edebilirim.
Elimden gelen başka bir şey olursa yardımcı olabilirim.
Uzmanlığım PDR,aklınızda bulunsun.
O zamanda olmasaydı keske, bilemiyorum belki haklısınız değer görmek istemişsiniz ama karsı tarafın takdiri ne denir ki. Siz kendinizi üzmeyin sizden değerli değil ki anneniz olsa bile...suan beklentim yok ama aylarca bu beklentiyle gecirdim bilseydim bastan boyle olacagini kendimi yipratmazdim. bu olayla birlikte icimdeki tum birikmislikler dokuluverdi
haklısınız karsilastirmamak lazim ama beklentiye sokan oydu ve sonra sanki ben zorlamisim gibi oldu. son konustugumuzda da ben kesin gelecegim dememistim dedi. bilmiyorum dediginiz gibi geçmişten kalan kirginliklar kolay kolay geçmiyorAnnenize geçmişten dolayı olan kırgınlığınız bugüne yansıyor..anneannenize geçmiş olsun inanın yaşlı bakmak zor..kimse kabul etmeyince mecbur kalmış anneniz.
Çevrede gördüğünüz kalıplara özenirseniz hiç mutlu olamazsınız çünkü herkes farklı bir birey ve herkesin yaşantısı farklı..
arkadaşımın annesi aynı şehirde ve hiçbir sorunu olmamasına rağmen torununa bakmak istemedi..arkadaşımda annesine birşey diyemedi..eğer annaanne,babaanne torun bakarsa bu güzel olur ama bakmama özgürlükleri de var çünkü kendi öncelikleri başka olabilir.
kimseyi buna mecbur edemeyiz ve yapmadıkları için kızamayız..annenizi etrafta gördüğünüz annaanne profiline oturtmaya çalışmaktan vazgeçin.
Geçmişte yaşadığınız bir travma bunu ancak dr çözümleyebilir.
haklısınız karsilastirmamak lazim ama beklentiye sokan oydu ve sonra sanki ben zorlamisim gibi oldu. son konustugumuzda da ben kesin gelecegim dememistim dedi. bilmiyorum dediginiz gibi geçmişten kalan kirginliklar kolay kolay geçmiyor
cok tesekkur ederim cok tatlisinizSize hak veriyorum.beklentiye girmekte de haklısınız..fakat işte insanlar hayalimizde düşündüğümüz yada umduğumuz şekilde davranmıyorlar..neyseki üstesinden gelmişsiniz..artık neden ve niçinine kafa yormayın..aramasını, gelmesini beklemeyin çünkü sürekli beklenti sizi zihnen yorar ve üzer.
Bebişinize öpücüklersizede sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?