• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve bitmeyen kirginliklarim

Daydream_

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2009
3.546
5.590
358
41
merhaba. sıkmamak adina cok uzatmamaya calisacagim bir de duygularimi cok yansitmamaya, disaridan nasil görünüyor bilmek istiyorum hic iyi degilim.
ben ikinci çocuğum bir abim var, aramizda 2.5 yaş fark var. annem bana hamile kalinca istememis planli degilmisim ve düşük yapmak icin ozamanlar igne vuruyorlarmış ona ragmen dogmusum. babam kiz oldugum icin istememiş beni. bunlar annemin anlattiklari , bir cocuga anlatmak icin ne kadar dogru oldugu tartisilir. 6 yasina kadar yani ilkokula kadar farkli bir ilde teyzem ve anneannemde büyüdüm. ilkokulda bir ailem olduğunu ogrendim, annem babam ve abim.
sorunlu bir ergenlik gecirdim ice kapanik, o 6 yasina kadar olan donemde bir taciz durumu yasadim ailemin haberi yoktu, soyleyemedim.
daha once 2 kez ameliyat oldum annem 1 geceden fazla kalmadi, birinde anneannem onlardaydı digerini hatırlamıyorum.
gecen yil doğum yaptım 2 gece kaldi yine gitti sonra 1 ay sonra geldi hep yalnızdım sonrasında anneannemi aldi bakmak icin.
hamile kaldığımdan beri annem bebege ben bakicam ele avuca gelene kadar sonra bakici tutarsiniz demişti. haliyle beklentiye girdim. tum dogum iznim boyunca da stres içindeydim acaba gelecek mi napicam vs. neyse o arada birkac bahane filan cikti onlari hallettim herşey yolunda derken ise baslamama 3 hafta kala anneannem düşmüş ve neredeyse yatalak hale gelmis. annem de anneannemi dayima birakacakti bu durumda ne dayim ne teyzem kabul etmemis. annemin üstüne kaldi.
ama ben bu durumu kabullenenedim cunku aylarca annemle bunu konustum bak geliyosun dimi dayimlari ayarladinmi vs. hatta ücretli iznim bittiginde ayarlayamadigi icin 4 ay da ücretsiz izin aldim bu konuda anlastik annemle gelecegim demisti.
bana kalirsa teyzem alabilirdi cunku musaitler ama annem bir türlü kabul ettirememis. hepsi de annemin bize gelip torununa bakacagini biliyordu. yani annem diretse olurdu sonucta annrm sirasini gecirdi sira onlardaydi sirf anneannem boyle oldugu için istemediler, annem de yalniz babam vefat ettigi icin. o bakar diye düşündüler.
anneme cok kirgin olmama ragmen bi sure konusmadim bu konuyu hatta beni arayacagini soyleyip aramadi ben bakici filan ayarladim. hatta bakiciyi 1 ay ayarla ben gelicem dedi.
son aradığımdan beri 3 hafta aramadim özellikle bekledim, aramadi ben aradim ve arayacaksin tabi filan dedi. bir cocuk bakmaya gelmedim diye böyle yapıyorsun dedi. ben onceki konulari da actim ama asla kötü birsey soylemedim.
ben kendimi geçtim insan torununu 3 hafta merak etmez mi? hadi verdiği sozu tutamadı insan gonul almaya calismaz mi?
cevremde o kadar ilgili ve torunu icin kendini hirpalayn anneler goruyorum cok ozeniyorum.
bir yandan da benim icin bu kadar uğrasmayan bir anne torununa ne kadar sevgi göstersin diyorum.
bilmiyorum cok karisigim. psikolog a da gidiyorum bir turlu toparlayamıyorum
uzun olduğu icin kusuruma bakmayın olurmu

Darilmakta haklısınız. Ama bir insanı o yaştan sonra değiştirmek mümkün değil. Bosverin. Yokmus gibi yaşayın en iyisi. Bel bagladikca sizin ona muhtaç olduğunuzu düşünüp iyice abartıyor bence.

Muhtemelen, çocukken yaşadıklarınızın etkisiyle, annenize karşı daha tepkiselsiniz.
Normal şartlarda daha anlayış gösterilebilecek durumlar,sizi fazlasıyla üzüp, yıpratıyor.
Bu da son derece normal.
6 yaşına kadar,ailenizden ayrı büyümüş olmanız ve yaşadığınız taciz fazlasıyla travmatik.
Psikolojik yardım alıyormuşsunuz zaten.
Psikoterapiye düzenli devam etmeniz dışında, size verebileceğim başka bir tavsiye yok ne yazık ki.
Kendi çekirdek ailenize yönelin,çocuklarınızla ve eşinizle bir dünya kurun kendinize.
Geçmişi irdeleyip,annenizi suçlamak ve ona kızmak,psikolojinizi daha da bozmaktan kendinizi yıpratmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Ben nedense annenizi çok acımasız buldum. Sanki gelmemek onun işine gelmiş gibi. 6 yaşına kadar neden teyzenizde kalmışsınız?

Etraftakileri bosverin . Herkesin aile yasantısı farklı cünkü . Annenizden beklentiye girmeyin hiçbir şekilde genel olarak söylüyorum bunu . İstekli olmadıgını zaten biliyorsunuz . Kaldı ki yaşlı, bakması gereken bir annesi varmıs.,bu durumda sıfır beklentide olmanız gerekiyor. Yaparsa mutlu olursunuz , yapmazsa da zaten üzülmenizi gerektirecek birsey yok.

Muhtemelen, çocukken yaşadıklarınızın etkisiyle, annenize karşı daha tepkiselsiniz.
Normal şartlarda daha anlayış gösterilebilecek durumlar,sizi fazlasıyla üzüp, yıpratıyor.
Bu da son derece normal.
6 yaşına kadar,ailenizden ayrı büyümüş olmanız ve yaşadığınız taciz fazlasıyla travmatik.
Psikolojik yardım alıyormuşsunuz zaten.
Psikoterapiye düzenli devam etmeniz dışında, size verebileceğim başka bir tavsiye yok ne yazık ki.
Kendi çekirdek ailenize yönelin,çocuklarınızla ve eşinizle bir dünya kurun kendinize.
Geçmişi irdeleyip,annenizi suçlamak ve ona kızmak,psikolojinizi daha da bozmaktan kendinizi yıpratmaktan başka bir işe yaramayacaktır.
teşekkür ederim haklısınız

Ben nedense annenizi çok acımasız buldum. Sanki gelmemek onun işine gelmiş gibi. 6 yaşına kadar neden teyzenizde kalmışsınız?
annem çalıştığı icin sanirim 3-4 yasima kadar teyzem bakmis, sonrasında anneannem. anneanneme anne derdim hatırlıyorum. bu yasima kadar onu anlamaya calistim hep, mecburdu başka caresi yoktu diye ama anne olduktan sonra yani 1 yildir annemin anneliğini daha cok sorgular oldum ve cok mutsuzum

ben de oyle düşünüyorum, yani zaten gelmeyecekti bu bahane olmus gibi hissediyorum. doğumdan bu yana okadar sayili geldi ki. bebegim hasta olduğunda bile aramadi sormadi ben arayip söyledim iyileşti filan diye

Annenize geçmişten dolayı olan kırgınlığınız bugüne yansıyor..anneannenize geçmiş olsun inanın yaşlı bakmak zor..kimse kabul etmeyince mecbur kalmış anneniz.

Çevrede gördüğünüz kalıplara özenirseniz hiç mutlu olamazsınız çünkü herkes farklı bir birey ve herkesin yaşantısı farklı..

arkadaşımın annesi aynı şehirde ve hiçbir sorunu olmamasına rağmen torununa bakmak istemedi..arkadaşımda annesine birşey diyemedi..eğer annaanne,babaanne torun bakarsa bu güzel olur ama bakmama özgürlükleri de var çünkü kendi öncelikleri başka olabilir.

kimseyi buna mecbur edemeyiz ve yapmadıkları için kızamayız..annenizi etrafta gördüğünüz annaanne profiline oturtmaya çalışmaktan vazgeçin.

Geçmişte yaşadığınız bir travma bunu ancak dr çözümleyebilir.

Etraftakileri bosverin . Herkesin aile yasantısı farklı cünkü . Annenizden beklentiye girmeyin hiçbir şekilde genel olarak söylüyorum bunu . İstekli olmadıgını zaten biliyorsunuz . Kaldı ki yaşlı, bakması gereken bir annesi varmıs.,bu durumda sıfır beklentide olmanız gerekiyor. Yaparsa mutlu olursunuz , yapmazsa da zaten üzülmenizi gerektirecek birsey yok.
suan beklentim yok ama aylarca bu beklentiyle gecirdim bilseydim bastan boyle olacagini kendimi yipratmazdim. bu olayla birlikte icimdeki tum birikmislikler dokuluverdi

Rica ederim.
Okumayı seviyorsanız, psikolojik yükünüzü hafifletebilecek kitaplar tavsiye edebilirim.
Elimden gelen başka bir şey olursa yardımcı olabilirim.
Uzmanlığım PDR,aklınızda bulunsun.
biliyorum, yorumlarinizdan tanıyorum sizi. çok teşekkür ederim yardiminiz icin. cok makbule gecer tavsiyeleriniz

suan beklentim yok ama aylarca bu beklentiyle gecirdim bilseydim bastan boyle olacagini kendimi yipratmazdim. bu olayla birlikte icimdeki tum birikmislikler dokuluverdi
O zamanda olmasaydı keske, bilemiyorum belki haklısınız değer görmek istemişsiniz ama karsı tarafın takdiri ne denir ki. Siz kendinizi üzmeyin sizden değerli değil ki anneniz olsa bile...

Annenize geçmişten dolayı olan kırgınlığınız bugüne yansıyor..anneannenize geçmiş olsun inanın yaşlı bakmak zor..kimse kabul etmeyince mecbur kalmış anneniz.

Çevrede gördüğünüz kalıplara özenirseniz hiç mutlu olamazsınız çünkü herkes farklı bir birey ve herkesin yaşantısı farklı..

arkadaşımın annesi aynı şehirde ve hiçbir sorunu olmamasına rağmen torununa bakmak istemedi..arkadaşımda annesine birşey diyemedi..eğer annaanne,babaanne torun bakarsa bu güzel olur ama bakmama özgürlükleri de var çünkü kendi öncelikleri başka olabilir.

kimseyi buna mecbur edemeyiz ve yapmadıkları için kızamayız..annenizi etrafta gördüğünüz annaanne profiline oturtmaya çalışmaktan vazgeçin.

Geçmişte yaşadığınız bir travma bunu ancak dr çözümleyebilir.
haklısınız karsilastirmamak lazim ama beklentiye sokan oydu ve sonra sanki ben zorlamisim gibi oldu. son konustugumuzda da ben kesin gelecegim dememistim dedi. bilmiyorum dediginiz gibi geçmişten kalan kirginliklar kolay kolay geçmiyor

haklısınız karsilastirmamak lazim ama beklentiye sokan oydu ve sonra sanki ben zorlamisim gibi oldu. son konustugumuzda da ben kesin gelecegim dememistim dedi. bilmiyorum dediginiz gibi geçmişten kalan kirginliklar kolay kolay geçmiyor

Size hak veriyorum.beklentiye girmekte de haklısınız..fakat işte insanlar hayalimizde düşündüğümüz yada umduğumuz şekilde davranmıyorlar..neyseki üstesinden gelmişsiniz..artık neden ve niçinine kafa yormayın..aramasını, gelmesini beklemeyin çünkü sürekli beklenti sizi zihnen yorar ve üzer.

Bebişinize öpücükler :KK15: sizede sevgiler :KK200:

Size hak veriyorum.beklentiye girmekte de haklısınız..fakat işte insanlar hayalimizde düşündüğümüz yada umduğumuz şekilde davranmıyorlar..neyseki üstesinden gelmişsiniz..artık neden ve niçinine kafa yormayın..aramasını, gelmesini beklemeyin çünkü sürekli beklenti sizi zihnen yorar ve üzer.

Bebişinize öpücükler :KK15: sizede sevgiler :KK200:
cok tesekkur ederim cok tatlisiniz :KK200:
tek istedigim anlaşılmak, bunu da annemden göremiyorum maalesef. evet zihnen cok yorgunum dogru diyorsunuz, umarim gerçekten ustesinden gelirim

Merhaba ,benzer konularım var sizinle ..Benimki 6 yıl bırakmadı tabi o çok üzücü ama inanın belki daha iyi olmuştur ruh sağlığınız için .Eger anneanne ve teyze psikolojik veya fiziksel bir durum yaratmadılarsa ,istenmediğinizi söyleyen insanlardan uzak durmanız daha iyi .

Bende geçenlerde sınavlara gittim oğlumu Batman'dan Bursa'ya getirdim oradan Kars'a ve Bingöl'de gittim burnumdan getirdiler yok oğlun kustu ,yok kolumuz yoruldu yok annem comelmis oğlum koşup kucağına hoplamis annemin ayağı burkulmus 16 kilo ve 3,5 yaşında .Ve 3 kişi bakamadiklai çocuğa 3,5 yıldır tek basima bakıyorum .
Ailenin yaşarken kendini bitirmesi çok uzucuymus gerçekten sizi anlıyorum ben artık kendi küçük aileme odaklanmaya çalışacam sizde öyle yapın lütfen biliyorum icinizin nasıl yandığını çünkü benim içimde çok aciyo...
Güle güle buyutun ve hep mutlu olun inşallah

Back