Annem Ve Bakıcı Sorunsalı Yeter Artık Çok Bunaldım

daha önceki konularınıda biliyorum şimdi cici dede faktörü var adam da dengesiz evet senin çocuğunu düşündüğü için annanesi baksın dediğini pek sanmıyorum hani maddi olarak destekliyorsunuz sonuçta kadının kızısınız el değil, yabancıda çalışmıyor eşi diye düşünüyordur, şimdi bende şu şekilde düşünüyorum annen ona baktırmazsan açıkça gönül koyacağını söylemiş yarın öbürgün bakıcı ben işten çıktım başkası daha fazla para veriyor derse yada nebilim hastalanırsa vs. vs. siz kime koşacaksın annenize ama annen sana gönül koymuş trip atabilir bak başının çaresine diyebilir, anne baktırmaya devam et, cicibaba ile mesafeli ol, çocuğun zaten az biraz daha büyüyünce ver kreşe tam gün .
sanrm en mantklıu bu

Annenizle cok içiçesiniz .Her kararınızı kendiniz verin kırilmasin diyorsanız esim cok memnun bakicıdan deyip geçin .İnsallah bakicı iyi bakar ,annenize muhtaç olmazsiniz .
Bir kararı 10 kişi verirse böyle arada kalırsınız.

Önünde 1 aylık bir zaman var.
Bence sorularının cevabını cok kolaylıkla bulacaksın.

Bakıcının eğitimi, oglunla olan ilişkisi, annem mi yoksa bakıcı mı çelişkisini çözecek.

Belki annenin memnun kalmadıgın kurallarını mumla arayacaksın.
Belki de bu zamana kadar bakıcıya neden vermedim diye düşüneceksin.

Bence kafanın karışması için cok erken.

Hergün stres hergün sıkıntı ne olacak bu halim bilmiyorum.. Kısaca anlatmak istiyorum içinde bulundugum durumu.
Annem 11 mayısda menisküs yırtılmasından ameliyat olacak doktor 1 ay cocuga bakamassn dedi. Teyzeme rica ettik oda 1 ay içinde ben bakarım idare ederm dedi hiç bir proplem yoktu..
Annemle ve eşiyle yasadımız proplemleri eski konularmda bahsetmştm. en son eşinin tantna yapması üzerine bir bakıcı ayarladk.
(Ama sonra eşi geldi özür diledi.. bakıcı bakmasın yabancı ellere vermeyn annen bakmaaya devam etsin dedi. bizde birşey diyemedik bakma etme diyemedk anneme o kadar emeği var sonuçta.)
Teyzem 2 gün önce demezmi ben bakamıcam söyle böyle vırt zırt ortada kaldık..
cünkü ogluma bakacak kimse yok bizede tek çözüm bakıcı geldi..
Annemle konuştuk. hemen bakıcı bulalım bir süreliğine sen iyi olana kadar, ondan sonrada duruma göre bakarız dedim.
Yana yakıla bakıcı aramaya başladık birini bulduk. dün ilan vermiştk kadınla evlermizde yakınmş ( 500 tl bakacak )
Annemi idare etmekten cok yoruldum o kadar zor ki birşey desen diyemiyorsn yapma diyemiyorsn cocugunla ilgili birşey oldumu söz söyleme hakkın yok kendine göre yapıyor herşeyi neyi nasıl biliyorsa öyle dikine gidiyor..
bir laf demek imkansız ne mümkün..
eşiminde düşüncesi bakıcıdan memnun kalırsak bakmaya devam etsin gercekten bende cok yoruldum dedi..
daha önceki yasadımız sorunlardan dolayı. Şimdi o buldugunuzda insan evladı annen yarın iyileşince kadına sen bakma diyerek direk yüz üstü nasıl bırakacagız ortada dedi.. kadın gecici oldunu bilmiyor..
( ama böylede annem yüz üstü kalmş oluyor )
Dün bakıcı annemin evine geldi benm iş cıkısı ... konştk ettik anlaştk salı günü başlayacak
Annemde dediki .. Bakıcıdan memnün kalırsanız ogluna alışırsa bakmaya devam etsin dedi..
Bende anne hele sen bir ameliyat ol iyi ol saglıgına kavuş sonrası allah kerim dedim..
Benm fikrimde bakıcının devam etmesi.. Aksam böyle diyen annem gece saat 9 gibi beni aradı konuştuk..
İşte tamamen fikri değişmiş yine bana dediği; bakıcı gelr ben iyi olana kadar bakar sonrada ben saglıma kavusunca bakmaya devam ederm yol verirsin dedi..
( anneme 650 tl verioruz neden verdiğim diğer konularmda var bilenler biliyordur)
Zaten hiç bir anne bakıcıdan menun kalmıyor bakıcı sıkılıyor kacıyor felan dedi ...
Annemin Eşide demiş ki senn saglına kavuştktan sonra sen bakarsn sen varken başkasının bakması sacmalık demiş..
Sabah geldi yine konuştuk biraz anneme dedim ki ;
Anne eşin böyle mi dedi haaa .......o zamann yarn 2 gün sonra emekli olunca ben artık emekli oldum ihtiycm yok torununa bkma bakıcı bulsunlar diyemez !!o zaman onuda demesin eğer su an ki sacmalıksa kimse kusura bakmasın herkez işi bitince bi kenara atamaz dedim sende o zaman gelince bunu detirme dedim.
Annemin eşi şimdi diyor işte saglına kavusunca bakmaya devam et sen varken bakıcı sacmalık..
Yarın emekli olunca bize ihtycı kalmıck bakma diyecek, bugun bunu diyen adam yarın öle diyecek bu acık ve net.
Herkez işine geldi gibi..
Neyse İşe geldim annemle konuştk yine telefonda
Bende cok bunaldm eşimde cok bunaldı artık dedim hergün ayrı bi entrika..
Annem de dediki ; bunaldysanız bkıcıdan memnun kalırsanız bkmaya devam eder olur biter bende iyi olunca başka bir işe bakarm baska cocuk bakıcılı bulurum temzlk işi bulurum eşimede derim böyle böyle cocuk alıştı bkıcıa die geçitririm dedi ...haa bakıcı iyi cıkmaz sizi yüz üstü bırakır o zmanda bana muhtac olursunuz ben bakmam işte dedi ona göre bakıcınıza dört elle sarlın ,
sizin şimdi aklınızdan geciyordur( anneme 650 tl veriyoruz bakıcı 500 e bulduk nie 650 verelim die demez mi !! ) hey allahım ben sok oldum yani benm para hiç aklımın ucundan gecmiordu :KK43:
Napacgız şimdi bilmiyorum cok bunaldm bu işin iiçinden cıkamıyorum
Biliyorz ki yarn adam emekli olunca ogluma baktırmck yine ayrı bi tantana buı ameliyat bahanesi ilede bakıcı devam etse bu sefer annemle arama sogukluk girecek belkide yarn bakıcı bizi yüz üstü bırakacak bu işn içinden cıkamıyorum !!! anneme diyemirum şimdi bakıcı devam etsn die acık acık
bi yandan öyle diğer yandan böyle hakikaten napacam ben ?
Ayrıca annemn ameliytnda basnda kalacak refatcı bile yok teyzemlerde öle yaptı.. görümcesi kalacak
bizde 15 mayis antaltaya gidecez hem seminer hem tatil( iş yermn ayarladı birşey zaten ameliyatıda bile bile bu tarihe yakın aldık çünkü bakıcı olayı işin içinde hiç yoktu en azndan oglum 10 günolmaz basnda die düşündük )
annem ameliyattan sonra ona yardm etmeyecemi düşünüyor gelip gtmeyecemi bende sacmalama anne elmden geldnce gelrim yanına antalya gidene kadar geldkten sonrada yine aynı şekilde yardm ederm dedm herşeyine durumlar iyice sarpa sardı ben artık düşnemiyorum kafam beynm allak bullak!
Seni biliyorum konularından ve allah aşkıma bakıcıdan memnun kalırsan daha annenle iş yapma annen eşi ne derse sadece onu yapıyo yanlış hatırlamıosam sizin yediğiniz iki lokma bile adama batmıştı şimdi sırf para için annene baksın dio bırak annen de rhaatlasın sen de eşin de

annem bu seferde beni yüz üstü bıraktınız diyecek.
Bitanem bakıcıyla geçici süreliğina anlaş. Yine paranı alıcaksın de. Bebeği yine annene bırak madem bakmak istiyor. Emekli olduklarnda çocuğum ortada kalıcak diye düşünme. Bakıcı bulduysan o zamanda bulursun. Bunu şimdi düşünme. Hiç canınıda sıkma moralini bozma. Ortada içinden çıkılmaz bir durum yok. Diyorsanki 650 tl yerine 500 vermek daha iyi, ayrıca anneme bebek bakımı konusunda müdahale edemiyorum bu yüzden aslında daha çok istiyorum diyorsan iş değişir. Tavrını bozmazsın kadından memnun kalırsan devam edersin. Annene aynen bütün samimiyetin içtenliğinle yaklaşmaya devam edersin. Bahane arıyorsan annenin eşinü bahane edersin ki annen sana bozulmasın. Elinde sebeplerinde var çünkü

Hergün stres hergün sıkıntı ne olacak bu halim bilmiyorum.. Kısaca anlatmak istiyorum içinde bulundugum durumu.
Annem 11 mayısda menisküs yırtılmasından ameliyat olacak doktor 1 ay cocuga bakamassn dedi. Teyzeme rica ettik oda 1 ay içinde ben bakarım idare ederm dedi hiç bir proplem yoktu..
Annemle ve eşiyle yasadımız proplemleri eski konularmda bahsetmştm. en son eşinin tantna yapması üzerine bir bakıcı ayarladk.
(Ama sonra eşi geldi özür diledi.. bakıcı bakmasın yabancı ellere vermeyn annen bakmaaya devam etsin dedi. bizde birşey diyemedik bakma etme diyemedk anneme o kadar emeği var sonuçta.)
Teyzem 2 gün önce demezmi ben bakamıcam söyle böyle vırt zırt ortada kaldık..
cünkü ogluma bakacak kimse yok bizede tek çözüm bakıcı geldi..
Annemle konuştuk. hemen bakıcı bulalım bir süreliğine sen iyi olana kadar, ondan sonrada duruma göre bakarız dedim.
Yana yakıla bakıcı aramaya başladık birini bulduk. dün ilan vermiştk kadınla evlermizde yakınmş ( 500 tl bakacak )
Annemi idare etmekten cok yoruldum o kadar zor ki birşey desen diyemiyorsn yapma diyemiyorsn cocugunla ilgili birşey oldumu söz söyleme hakkın yok kendine göre yapıyor herşeyi neyi nasıl biliyorsa öyle dikine gidiyor..
bir laf demek imkansız ne mümkün..
eşiminde düşüncesi bakıcıdan memnun kalırsak bakmaya devam etsin gercekten bende cok yoruldum dedi..
daha önceki yasadımız sorunlardan dolayı. Şimdi o buldugunuzda insan evladı annen yarın iyileşince kadına sen bakma diyerek direk yüz üstü nasıl bırakacagız ortada dedi.. kadın gecici oldunu bilmiyor..
( ama böylede annem yüz üstü kalmş oluyor )
Dün bakıcı annemin evine geldi benm iş cıkısı ... konştk ettik anlaştk salı günü başlayacak
Annemde dediki .. Bakıcıdan memnün kalırsanız ogluna alışırsa bakmaya devam etsin dedi..
Bende anne hele sen bir ameliyat ol iyi ol saglıgına kavuş sonrası allah kerim dedim..
Benm fikrimde bakıcının devam etmesi.. Aksam böyle diyen annem gece saat 9 gibi beni aradı konuştuk..
İşte tamamen fikri değişmiş yine bana dediği; bakıcı gelr ben iyi olana kadar bakar sonrada ben saglıma kavusunca bakmaya devam ederm yol verirsin dedi..
( anneme 650 tl verioruz neden verdiğim diğer konularmda var bilenler biliyordur)
Zaten hiç bir anne bakıcıdan menun kalmıyor bakıcı sıkılıyor kacıyor felan dedi ...
Annemin Eşide demiş ki senn saglına kavuştktan sonra sen bakarsn sen varken başkasının bakması sacmalık demiş..
Sabah geldi yine konuştuk biraz anneme dedim ki ;
Anne eşin böyle mi dedi haaa .......o zamann yarn 2 gün sonra emekli olunca ben artık emekli oldum ihtiycm yok torununa bkma bakıcı bulsunlar diyemez !!o zaman onuda demesin eğer su an ki sacmalıksa kimse kusura bakmasın herkez işi bitince bi kenara atamaz dedim sende o zaman gelince bunu detirme dedim.
Annemin eşi şimdi diyor işte saglına kavusunca bakmaya devam et sen varken bakıcı sacmalık..
Yarın emekli olunca bize ihtycı kalmıck bakma diyecek, bugun bunu diyen adam yarın öle diyecek bu acık ve net.
Herkez işine geldi gibi..
Neyse İşe geldim annemle konuştk yine telefonda
Bende cok bunaldm eşimde cok bunaldı artık dedim hergün ayrı bi entrika..
Annem de dediki ; bunaldysanız bkıcıdan memnun kalırsanız bkmaya devam eder olur biter bende iyi olunca başka bir işe bakarm baska cocuk bakıcılı bulurum temzlk işi bulurum eşimede derim böyle böyle cocuk alıştı bkıcıa die geçitririm dedi ...haa bakıcı iyi cıkmaz sizi yüz üstü bırakır o zmanda bana muhtac olursunuz ben bakmam işte dedi ona göre bakıcınıza dört elle sarlın ,
sizin şimdi aklınızdan geciyordur( anneme 650 tl veriyoruz bakıcı 500 e bulduk nie 650 verelim die demez mi !! ) hey allahım ben sok oldum yani benm para hiç aklımın ucundan gecmiordu :KK43:
Napacgız şimdi bilmiyorum cok bunaldm bu işin iiçinden cıkamıyorum
Biliyorz ki yarn adam emekli olunca ogluma baktırmck yine ayrı bi tantana buı ameliyat bahanesi ilede bakıcı devam etse bu sefer annemle arama sogukluk girecek belkide yarn bakıcı bizi yüz üstü bırakacak bu işn içinden cıkamıyorum !!! anneme diyemirum şimdi bakıcı devam etsn die acık acık
bi yandan öyle diğer yandan böyle hakikaten napacam ben ?
Ayrıca annemn ameliytnda basnda kalacak refatcı bile yok teyzemlerde öle yaptı.. görümcesi kalacak
bizde 15 mayis antaltaya gidecez hem seminer hem tatil( iş yermn ayarladı birşey zaten ameliyatıda bile bile bu tarihe yakın aldık çünkü bakıcı olayı işin içinde hiç yoktu en azndan oglum 10 günolmaz basnda die düşündük )
annem ameliyattan sonra ona yardm etmeyecemi düşünüyor gelip gtmeyecemi bende sacmalama anne elmden geldnce gelrim yanına antalya gidene kadar geldkten sonrada yine aynı şekilde yardm ederm dedm herşeyine durumlar iyice sarpa sardı ben artık düşnemiyorum kafam beynm allak bullak!

Arkadaşım içinde bulunduğun durum zor
Kolaylık diliyorum ama
Annenden daha iyi kimse bakamaz
Böyle bir şans varken nasıl bakıcı düşünüyorsunuz anlamış degili m
Hiç duymuyormusunuz bakıcılar çocuklara neler yapıyor
Hepsi değil tabi ama şans iyi denk gelmesi

Annen bakıyor diye ona bakıcı muamelesi yapma benim dediğim doğru
Kafasına göre yapıyor diye düşünme
Onlar da seni büyüttü sende çok sorunlar varmı ki çocuğumu da büyütünce ondada sorun çıksın
Bakıcılar sanki çok eğitimli mi
Pedagoji uzmanı mi
Candan sever mi

Allah aşkına şunu bunu bırakın
Annenin elini ayağını op bakıyor diye
Paralı da olsa parasız da olsa
Gönlünü hoş tut

Karşı komşumun oğlu bakıcı yüzünden konuşmasını kaybetti

Sizin hataniz şu bakıcı tutmadan evvel durumun geçici olacağını belirtmeliydiniz..Heran değişebilir kalıcı da olabilir diye konusmaliydiniz ona göre karşıdaki kabul eder veya etmezdi.bu durumu kabul eden birini muhakkak bulurdunuz

banada mantıklı gelen bu ama işte durumun içinde oluca daha farklı oluyor birde annemn söyle demesine cok kırıldm
hha yarn iki gün sonra bakıcı sizi ortada bırakır o zamanda bana muhtac olrsnz bende bu sefer bakmam :KK43:
Annen duygu sömürüsü yapıyor canım, hiç bulaşma, bakıcı iyi çıkarsa aynen devam etsin, en iyisi bu. Bak eğer bakıcın iyi çıkarsa, oh be dünya varmış diyeceksin

Bence geç olmadan bu durumu bakiciyla konuşun.isterse vazgeçsin.sizin kafaniz rahat olur.annenizle ittifak halinde olun.

Arkadaşım içinde bulunduğun durum zor
Kolaylık diliyorum ama
Annenden daha iyi kimse bakamaz
Böyle bir şans varken nasıl bakıcı düşünüyorsunuz anlamış degili m
Hiç duymuyormusunuz bakıcılar çocuklara neler yapıyor
Hepsi değil tabi ama şans iyi denk gelmesi

Annen bakıyor diye ona bakıcı muamelesi yapma benim dediğim doğru
Kafasına göre yapıyor diye düşünme
Onlar da seni büyüttü sende çok sorunlar varmı ki çocuğumu da büyütünce ondada sorun çıksın
Bakıcılar sanki çok eğitimli mi
Pedagoji uzmanı mi
Candan sever mi

Allah aşkına şunu bunu bırakın
Annenin elini ayağını op bakıyor diye
Paralı da olsa parasız da olsa
Gönlünü hoş tut

Karşı komşumun oğlu bakıcı yüzünden konuşmasını kaybetti
Her bakıcı bir değil, her anne de bir değil. benim bakıcım annemden çok daha iyi baktı çocuklarıma. Annem gelir , bebeğin altını bile değiştirmez bana verirdi, sezeryandan sonra bile

Önünde 1 aylık bir zaman var.
Bence sorularının cevabını cok kolaylıkla bulacaksın.

Bakıcının eğitimi, oglunla olan ilişkisi, annem mi yoksa bakıcı mı çelişkisini çözecek.

Belki annenin memnun kalmadıgın kurallarını mumla arayacaksın.
Belki de bu zamana kadar bakıcıya neden vermedim diye düşüneceksin.

Bence kafanın karışması için cok erken.
bakıcıdan memnun kalıpda anneme bakıcı devam etsin dersem yahut
bakıcıdan memnun kalmayıpta annem ayaga kalktında anne sen devam et dersem
bu durumdada aslnda anneme haksızlık olmazmı kullanıyor gibi olmaz mı korelim ?
iyi bakıcı iyi olrsa devam kötü olursa anne buda etik gelmiyor bna mantklı düşünnce

Bitanem bakıcıyla geçici süreliğina anlaş. Yine paranı alıcaksın de. Bebeği yine annene bırak madem bakmak istiyor. Emekli olduklarnda çocuğum ortada kalıcak diye düşünme. Bakıcı bulduysan o zamanda bulursun. Bunu şimdi düşünme. Hiç canınıda sıkma moralini bozma. Ortada içinden çıkılmaz bir durum yok. Diyorsanki 650 tl yerine 500 vermek daha iyi, ayrıca anneme bebek bakımı konusunda müdahale edemiyorum bu yüzden aslında daha çok istiyorum diyorsan iş değişir. Tavrını bozmazsın kadından memnun kalırsan devam edersin. Annene aynen bütün samimiyetin içtenliğinle yaklaşmaya devam edersin. Bahane arıyorsan annenin eşinü bahane edersin ki annen sana bozulmasın. Elinde sebeplerinde var çünkü
annem her durumda ameliyattan sonra bakıcı devam etsn deyip hangi nedeni gösteirrsek gösterelim bize tavır alır ve aramıza duvarlar örülür :KK43: bilioymrsn oda gider baskasının cocuna bakar ihtycları var cünkü

peki ya kötü cıkarsa ?
Ama zaten mecbur 1 ay bakacak. Memnun kalmazsanız Belki araştırabilirsiniz başka bakıcıları da. Benim annem gibi değildir belki sizin anneniz , benim annem hayatta bakamaz çocuklarıma. Çok şükür Allah'ta çok iyi bir bakıcı çıkardı karşıma, 3 çocuğuma da sırayla baktı, yani bakıcı hep kötü olacak diye birşey Yok, annemden çok daha iyi baktı.
2 yıl kadar önce Annem bir kere Şehir dışına gittiğimde 2 gün filan bakmıştı , hala anlatıyor ,en son saçlarımı yoluyordum diyor . Halbuki küçük de değiller bizimkiler, artık kreşe gidiyorlar.

Bir arkadasım da en son bakıcı değiştirdi, yatılı bir bakıcı buldu, çok memnun şimdi.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Önceki konularını bilmiyorum ama annene neden 650 tl verdiğin konusu bana saçma geldi insan torunu için para alır mı yahu? Ayrıca annen tamamen eşinin dolduruşuna geliyor sen bakıcıyla devam et bence eğer ki memnun kalırsın bence canım

Önceki konularını bilmiyorum ama annene neden 650 tl verdiğin konusu bana saçma geldi insan torunu için para alır mı yahu? Ayrıca annen tamamen eşinin dolduruşuna geliyor sen bakıcıyla devam et bence eğer ki memnun kalırsın bence canım
annem ben işe girmeden baskasıının cocuguna bakıyordu..
sonra benm işim belli oldu.
annemler sözlüydü o zaman eşi ile.
eşinin emekli olana kadar maddi anlamda sıkıntısı olacaktı.. bastan konuşulmuştu
annemde ben sen emekli olana kadar calısırım demişti.
benm iş haberm gelince
anne sen ordan cık benm ogluma bak orda ne alıyorsan biz sana verelim dedik ve öylede gitti düzen. zaten para vermesek eşi baktrmaz

annem ben işe girmeden baskasıının cocuguna bakıyordu..
sonra benm işim belli oldu.
annemler sözlüydü o zaman eşi ile.
eşinin emekli olana kadar maddi anlamda sıkıntısı olacaktı.. bastan konuşulmuştu
annemde ben sen emekli olana kadar calısırım demişti.
benm iş haberm gelince
anne sen ordan cık benm ogluma bak orda ne alıyorsan biz sana verelim dedik ve öylede gitti düzen. zaten para vermesek eşi baktrmaz

Ya evet haklısınız ama zaten para vermesek eşi baktırmaz kısmı kötü tahmin etmiştim böyle bir şey olduğunu. Bence kesinlikle ama kesinlikle bakıcıyla devam etmelisiniz annenizin sağı solu pek belli olmuyor gibi geldi bana. Bundan 1-2 yıl sonra eşi emekli olsa oğlunuz yine ortada kalacak. Bakıcısına da alışırsa iyi de biriyse bence bakıcıyla devam etmeli.

X