• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve aşırı tepkileri

Helinsma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
1.953
946
123
30
Merhaba,

Annem, babam ile şehir dışına gezmeye gittim annem genel olarak sürekli ortamı geren insanlara(çocukları ve kocası) laf sokan negatif bir insan öyle böyle ilişkimizi idare etmeye çalışıyoruz. Çok detaya girersem çok uzun olur girmeyeceğim. Son olaydan bahsetmek istiyorum. Ben evli ve bir çocuk annesiyim.

Neyse yola çıktık onlar uzak ve yaşlı sayılacak bir yakının cenazesine katılacak bende sürekli bebekle yalnız olduğum için sıkıldım diyip peşlerine düştüm. Yolda gayet geze geze takıldılar karı koca cenaze töreni saati hakkında bilgileri yok ama öğle namazı ile birlikte olduğunu tahmin ediyorlar. Sonra saat ilerleyince annem başladı geç kaldık işte sana hızlı ol dedim beni takmıyosun hiç ( 1 kez tuvalete gitti babam) bilerek oyalandın başladı germeye babam karşılık vermiyor o kızıyor. Neyse gittik, törenden sonra şehir de gezecektik 3 saatlik yol gittim bi hevesle bunlar küstüler babam soru soruyor tersleyerek cevap veriyor ortamı bozacak ya. Sonra bunlar başladı yüksek sesle kavgaya bağırış çağırış bebeğim korktu ağladı. Bu sefer ben çok sinirlendim ikisine de bağırdım ve inanılmaz canım sıkıldı beni de o moda getirdikleri için. O şekilde hiç bir şey yapmadan eve döndük akşam. Bende eşim şehir dışınds olduğu için onlarda kalıyorum. Sabah oldu başladı annem bağıra bağıra söyleniyor işte herkes onu tersliyormuş da bağırıyormuş insan yerine koymuyormuş hep eziliyormuş yıllardır çile çekiyormuş( alakası yok ) ağlıyor bağırıyor. Tamamen haksız ve günümüde maffettiği için çok sinirlendim ama cevap vermedim apar topar bebeğimi alıp ağlayarak çıktım. Arkamdan yürü git defol git hâlâ bağırıyor.

Şimdi ben böyle bir anneye nasıl yaklaşabilirim gerçekten çok zor birisi , kötü tarafı kendi seviyesine çekip beni de çileden çıkardığı için tepki verdiğime pişman oluyorum, üzülüyorum kendimi suçluyorum keşke ben karışmasaydım hiç diye ama yapamadım işte.

Annelerinizle ilişkileriniz nasıl benim annem normal mi sorun bende mi gerçekten merak ediyorum.

Sürekli dip dibe olunca ilişkiler bu hale geliyor. Evinizde kalıp haftada bir iki birkaç saatlik görüşseniz böyle olmaz. Mecburiyetten bu sene ailemle çok zaman geçirmek durumunda kaldık, gerçekten bir süre sonra her iki tarafından da tahammülü azaldı. Şimdi uzaktayız, çok iyiyiz. Size de tavsiye ederim.

Ya nolur kusura bakmayın ama bazı anneler böyle işsiz oluyor. Benimki de aşırı toksik bir anne. İşe girdiği zaman aşırı mülayim oluyor. Muhtemelen hayatında sizden başka bir şey olmadığı için bütün sıkıntısını sizin üzerinizde gideriyor. Dışarda insanlar ayyy ne tatlı biri çok sıcakkanlı çok iyi vs der. Biz de içimizden bide evde gör diyoruz. Sizinkini bilmiyorum ama kendiminki için şöyle düşünüyorum evde otur otur, yakın arkadaş yok şöyle dertleşebileceği iyice kafayı yedi herhalde diyorum. Sizinkinin de işi, sosyal hayatı vs yoksa tabii ki size saracak yani 🤷🏼‍♀️

Annenizi bir uzmana goturup, bu gelgitli hallerinin, sinirli ve pasif agresif laf sokarak ortam geren hallerinin nedenini ogrenmenizi tavsiye ederim.

Ortami gerip tepki verince mağdura yatmak cok narsistik bir hareket, kisilik bozuklugu gibi bir sorunu olabilir.

Benim annemde aşırı toksik biri bir sürü iyi yani var ama yanında kalınca eninde sonunda kVga eder mutsuz olursun. Annenler beraber olmak yerine daha farklı şeyler yaoabildisin

Annenizi bir uzmana goturup, bu gelgitli hallerinin, sinirli ve pasif agresif laf sokarak ortam geren hallerinin nedenini ogrenmenizi tavsiye ederim.

Ortami gerip tepki verince mağdura yatmak cok narsistik bir hareket, kisilik bozuklugu gibi bir sorunu olabilir.
Birde öyle bir haklı mağdur gibi ağlıyor ki kendimi nasıl suçluyorum keşke sessiz kalsaydım diye. zaten ruhsal olarak yıllardır hasta birisiydi bana göre teşhisi yok ama öyle onun yüzünden biz kardeşler hepimiz şiddete meyilli insanlar olduk

Benim annemde aşırı toksik biri bir sürü iyi yani var ama yanında kalınca eninde sonunda kVga eder mutsuz olursun. Annenler beraber olmak yerine daha farklı şeyler yaoabildisin
Anneme göre iyi yani hırsızlık arsızlık yapmamış kocaya kaçmamış bizi büyütmüş en basiti annem beni hiç öpmemiştir hatırlamıyorum

Ya nolur kusura bakmayın ama bazı anneler böyle işsiz oluyor. Benimki de aşırı toksik bir anne. İşe girdiği zaman aşırı mülayim oluyor. Muhtemelen hayatında sizden başka bir şey olmadığı için bütün sıkıntısını sizin üzerinizde gideriyor. Dışarda insanlar ayyy ne tatlı biri çok sıcakkanlı çok iyi vs der. Biz de içimizden bide evde gör diyoruz. Sizinkini bilmiyorum ama kendiminki için şöyle düşünüyorum evde otur otur, yakın arkadaş yok şöyle dertleşebileceği iyice kafayı yedi herhalde diyorum. Sizinkinin de işi, sosyal hayatı vs yoksa tabii ki size saracak yani 🤷🏼‍♀️
Hem öyle söylediğiniz gibi hemde genetik onlarda sorunlu insanlar. En ufak şeye bağırır sürekli

Annemle de babamla da konuşmuyorum. Başka bi ülkedeyim telefonlarını da engelledim. Tek kelimeyle iğrenç insanlar malesef. Kendilerini (sizin anneniz gibi ) kurban rolüne sokuyorlar. Üstüne çocuklarını (beni ve kardeşlerimi) kullanıyorlar. Laf edersem ağlayıp duygularımı sömürüyorlar.

Daha huzurlu olamazdım. Yoklukları daha evla.

Anneme göre iyi yani hırsızlık arsızlık yapmamış kocaya kaçmamış bizi büyütmüş en basiti annem beni hiç öpmemiştir hatırlamıyorum
Ay sağol ya deseydiniz. Çocukları bırakıp kocaya kaçmamak ne zamandan beri takdir sebebi oldu? Sevgi göstermeyen bencil kendi sorunlarıyla egosunu insanları ezerek tatmin eden sinir bozucu biri anneniz. Mesafe koyun ne diye huzurunuzu kaçırıyorsunuz?. Her anne çocuğuna yakın olacak diye bi şey yok

Ay sağol ya deseydiniz. Çocukları bırakıp kocaya kaçmamak ne zamandan beri takdir sebebi oldu? Sevgi göstermeyen bencil kendi sorunlarıyla egosunu insanları ezerek tatmin eden sinir bozucu biri anneniz. Mesafe koyun ne diye huzurunuzu kaçırıyorsunuz?. Her anne çocuğuna yakın olacak diye bi şey yok
Kabullenemiyorsun işte kök aileye karşı bağımlılık sevgi ihtiyacı her seferinde acaba daha iyi olur mu ben yanlış yaptım fikrini çok fazla empoze ediyor zaten onun asla suçu yok hep çocuk evlat olarak ben daha fazla alttan almalıydım fikri var

Annemle de babamla da konuşmuyorum. Başka bi ülkedeyim telefonlarını da engelledim. Tek kelimeyle iğrenç insanlar malesef. Kendilerini (sizin anneniz gibi ) kurban rolüne sokuyorlar. Üstüne çocuklarını (beni ve kardeşlerimi) kullanıyorlar. Laf edersem ağlayıp duygularımı sömürüyorlar.

Öyle yapınca da içimden sıkıntı çıkmıyor rahat edemiyorum ki

Kabullenemiyorsun işte kök aileye karşı bağımlılık sevgi ihtiyacı her seferinde acaba daha iyi olur mu ben yanlış yaptım fikrini çok fazla empoze ediyor zaten onun asla suçu yok hep çocuk evlat olarak ben daha fazla alttan almalıydım fikri var
Bu döngüyü kırmak sizin elinizde. kardeşlerimde ve bende sinir problemi şiddet eğilimi var bu sebeple demişsiniz. Ya bu anne olayıyla yüzleşip mesafenizi koyup iyileşir çocuğunuza daha iyi bir ebeveyn olursunuz ya da bu döngüde devam edersiniz belki de istemediğiniz halde annenize dönüşerek. Ben olsam ilk yolu seçerdim

Öyle yapınca da içimden sıkıntı çıkmıyor rahat edemiyorum

Bu döngüyü kırmak sizin elinizde. kardeşlerimde ve bende sinir problemi şiddet eğilimi var bu sebeple demişsiniz. Ya bu anne olayıyla yüzleşip mesafenizi koyup iyileşir çocuğunuza daha iyi bir ebeveyn olursunuz ya da bu döngüde devam edersiniz belki de istemediğiniz halde annenize dönüşerek. Ben olsam ilk yolu seçerdim
Çok haklısınız bekârken çektim çaresizdim şimdi evliyim yuvam var çocuğum var artık onun o toksik ilişkisini çekmiycem babam kabullenmiş devam ediyor ama ben bu yaşa gelmiş hâlâ çok basit sebeplerle böyle yüksek kavgalar içinde olmak istemiyorum çocuğum da büyüyor örnek alır

keşke herkes ebeveynini seçebilme şansına sahip olsa keşke 50li yaşlarına gelip torun torba sahibi olan insanlar artık biraz normalleşme cabasi gösterse. babanız ve sizin adınıza üzüldüm. böyle sorunlu kişilikler herkesin hayatının içinden geçiyor ve yazık ki yapacak birsey yok. elbette size verecek bir tavsiyem yok. görüşme desem olmaz görüsüyorsunuz o da olmuyor ne zor bir ikilem...

keşke herkes ebeveynini seçebilme şansına sahip olsa keşke 50li yaşlarına gelip torun torba sahibi olan insanlar artık biraz normalleşme cabasi gösterse. babanız ve sizin adınıza üzüldüm. böyle sorunlu kişilikler herkesin hayatının içinden geçiyor ve yazık ki yapacak birsey yok. elbette size verecek bir tavsiyem yok. görüşme desem olmaz görüsüyorsunuz o da olmuyor ne zor bir ikilem...
O kadar istiyorum ki herkes gibi anne kız ilişkimiz olmasını her gün her dk sorun çıkmıyor tabiki ama son yaşadığım bana yetti çok kırgınım çok üzgünüm keşke Allah benden bu üzülme hissini alsa yoluma baksam kabullensem bazı şeyleri. Sorun çıkmasa da iyi hali nasıl ki sıfır şefkat sıfır sevgi belirtisi sadece onun işine yararsam sever gibi koşullu sevgi. Düşünüyorum sinir anında nasıl bu kadar çok kaybeder insan kendini nasıl bu kadar kontrolsüz olur 60 a yaklaşmış kadın bu kadar çirkinleşirken neden sürekli bizim en doğru tepkileri vermemiz kontrollü olmamızı bekler

Back
X