• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem sevgilimi istemiyor

bölümü şunun için sordum

doktorların annesi mühendis sevgilileri beğenmiyor vs

burda araştırma görevlisi vardı eşi iki yıllık mezunu

o mutlu mesela

herkese yazıyorum

arkadaşımız var öğretmen eşi inşaatta usta

eğitimini bilmiyorum liseyi bitirmiş mi

hayatları maddi olarak da iyi duygusal olarak da

kimseyi küçümsemeyip kendi büyüklenmezse hayat daha kolay geçer

mali müşavirler vardı onlar çok kazanır vs deniyor mesela anneleri adamları beğenmiyor

hemşirelere bile doktor bul diğerleri olmaz diyen bir ülkeyiz biz

bir de annen memurmuş yani maaşı sabit lise mezunu bir memurun maaşı 2000 civarıdır herhalde

adam kendi işini yapar annenin tüm ömründe kazandığını bir seferde kazanır belki

bu işler para ile olmaz ki

annen sana nasihat etsin işin gücün olmadan evlenme

bir çalış hayatı gör sonra desin

Aslında iş güç olmadan evlenmeyeceğimi biliyor. Sadece iyi bir insan olduğu için annem de tanısın sevsin istiyorum. Bu işler nasip kısmet. Anneme değer verdiğim için erkenden tanışsınlar istiyorum. Ama annem hep iyisinin peşinde. Ona göre iyi olan başkasına o kadar iyi gelmez belki. 4 yılı geçti hiç bir saygısızlık yapmadı bana. Salak demedi sakasına dahi kaba davranmadı. Yanlışlıkla düşünmeden konuşsa bile özür diledi. Yanında en mutlu olduğum kişi şuan o.

Anneye bak, şaka gibi!
Gencecik insanlarsiniz calisir kazanirsiniz paranizi cocugun parasindan anana ne ki yani ustelik askerde cocuk. Allah Allah yaaa

Evet öyle ön yargılı ki. Ön yargısını nasıl kırarım bilmiyorum. Bazen ya o ya ben diyecek gibi konuşuyor.

Çok kardeş olması , aile yapısının sizinkinden farklı olmasına delalet ediyorsa anneniz haklı olabilir.

Tanıdığım bir doktor hatun, yine doktor ve Doğulu bir adamla evli. Şu anda boşanıyorlar. Eşinin ailesini ziyarete gittiğinde adamın annesi adama bunu niye aldın ki biz sana memleketten kız alırdık demiş:KK57: Benim ailem de Doğulu bu arada, akrabalarım okumuş etmiş olsa da feodal kafa ve erkek hegomonyası var; kadın ne kadar cevval olursa olsun bitli eşşek kıvamındaki beceriksiz bir erkeğe eşit olamıyor. Ama aile bağları güzel mesela, kalabalık aile güzel neyse.

Diyeceğim o ki, aileler çok farklıysa, ailesinin görgüsü, eğitimi, kültürü sizinkine denk değilse bu iş sizin başınıza patlayabilir. Anneniz yüzeysel de olsa belki de bir ipucu yakalamış. O yüzden siz ailesini tanıyın bu çocuğun, nasıl insanlar, aralarına karışabilecek misiniz bir bakın derim. Burda adam iyi ama ailesi çok cahil çekemiyorum artık konulu pekçok başlık oldu. Eğitimsiz insan gerçekten çekilmiyor.

Benim ailemin eğitim durumu da lise onlar gibi. Eğitim durumları eşit ama onlar köyde yaşıyor biz şehirde. Aynı memleketteyiz. Annesi evden çıkmamış pek. Benim annem de çalışan kadın. Evi çekip çeviren kişi annem mesela. Teknolojiye hakim evimizdekiler. Çok büyük bir fark göremiyorum bunun haricinde. Ailelerimiz uygun değil diye de düşünüyor arada. Ama diyorum ya kültür çatışması yok ortada.

Merhaba kızlar. Benim 4 yılı aşkın hayatımda olan biri var. Beni çok seviyor buna eminim. Bende onu çok seviyorum. Bu sene askere gitti 3 ayı kaldı gelmesine. Gelince nişan falan yapmak istiyor direk söylemedi ama evlenecegiz gibi bir şeyler söyledi ve annemle tanışmak istedi. Annem başından beri biliyor sevgilimi. Başlarda bir sey demiyordu. Şimdilerde çok katı bana karşı. Sevgilim ön lisans mezunu bende lisans okuyorum son yılım. Ama annem okuluna ve cok kardeşi olmasına falan takmış durumda. Bölümü de çok iyi aslında. Anneme iyi biri oldugunu bolumunun iyi oldugunu falan anlatamıyorum. Tutturmuş doktor, muhendis, zengin vb olsun diye. Televizyondaki bazi adamlar gibi yakışıklı olmaliymis. Bana zaten cok yakışıklı görünüyor, anneme anlatamıyorum. Her seye cevabi var. Ben çok ısrar edince zar zor kabul etti, goruselim o zaman yemek yiyelim ama kararim degismeyecek biliyorum dedi. Cok kati davranıyor bana karşı. Sonra ben onu gozlemleyecegim dedi. Bana yanlışını bulmaya çalışacak gibi geliyor. Biz ne yapmalıyız sizce? Annemle şimdiden görüşmeleri doğru olur mu?
benim bu hayatta aldığım en büyük derslerden biridir ne nedenden olursa olsun anne dinlenmeli ve her dediği er ya da geç çıkar.şayet evlenirsen belli ki annen razı olmaz,mutsuz olur senin onun mutsuzluğu üzerine mutlu bi yuva kuramazsın zaten

Annen damadı kendine alacak galiba.. insanlari dış görünüşe göre veya eğitim durumuna göre yargilamak çok yanlış. Senin kızın çokmu güzel yada doktor mühendismi ki diye sorarlar adama? :KK66:

Kızı çok güzel :P Şaka yapıyorum da o beni çok güzel görüyor sanırım anne yüreği. Onun haricinde sizde insanları mesleklerine göre yargılamayın. Doktor mühendis olup insan olamayan çok.

benim bu hayatta aldığım en büyük derslerden biridir ne nedenden olursa olsun anne dinlenmeli ve her dediği er ya da geç çıkar.şayet evlenirsen belli ki annen razı olmaz,mutsuz olur senin onun mutsuzluğu üzerine mutlu bi yuva kuramazsın zaten

Ama annem onu tanımıyor tanımadan yorum yapıyor . Tanısam da fikrim değişmez diyor. Annem de insan yanılabilir. Belki ben de yanılırım. Fırsat verse belki tanıyacak ama tanısam da değişmeyecek fikrim diyor.

Ama annem onu tanımıyor tanımadan yorum yapıyor . Tanısam da fikrim değişmez diyor. Annem de insan yanılabilir. Belki ben de yanılırım. Fırsat verse belki tanıyacak ama tanısam da değişmeyecek fikrim diyor.
o zaman ön ayak olmalısın iletişime geçmeliler

Anne damat adayını tanımazken nasıl haklı bir sebepten istemiyor olabilir ki? Anneler bilir falan çok klişe. Tanımıyor bile. Yaptığı şey sadece sana yakıştıramamak. O da ebeveynlerde başta olabiliyor kızlarını kızları gibi eğitim gören hatta kızlarından daha iyi eğitimlilerle evlendirmek istiyorlar. Bence annen şansını denemiş, tanıdıkça fikri değişir sever. Tabi sevgilin iyi bir insansa.

kesinlikle annelerin istemediği herkeste bir sorun çıkıyor.
kendi tecrübelerim de dahil.
anne istemiyorsa o adamdan zerre hayır gelmez

Bu her zaman dogru degil. Her anne bir degil birkere. Her anne sirf dogurdu diye bilmis olmuyor. Hani mantikli sebebleri olsa, neyse diyecegim. "Tv'deki gibi yakisikli,zengin olsun" diyen bir kisinin dünya görüsünü sorgularim. Yani o dünya görüste olan biri, kizina ne verebilir ki?

Ha konuya dönersek, bende acikca ne yapilmasi gerektigini bilmiyorum. Bulustugunuzda anne cok ön yargili davranirmi? Damat adayini cekistirirmi? Ortam cokmu gergin olur? Bunlari düsünerek bir karar alinmasi lazim.

Anne damat adayını tanımazken nasıl haklı bir sebepten istemiyor olabilir ki? Anneler bilir falan çok klişe. Tanımıyor bile. Yaptığı şey sadece sana yakıştıramamak. O da ebeveynlerde başta olabiliyor kızlarını kızları gibi eğitim gören hatta kızlarından daha iyi eğitimlilerle evlendirmek istiyorlar. Bence annen şansını denemiş, tanıdıkça fikri değişir sever. Tabi sevgilin iyi bir insansa.

Sevgilim iyi biri. Annem çok ön yargılı. Umarım sever.

Bu her zaman dogru degil. Her anne bir degil birkere. Her anne sirf dogurdu diye bilmis olmuyor. Hani mantikli sebebleri olsa, neyse diyecegim. "Tv'deki gibi yakisikli,zengin olsun" diyen bir kisinin dünya görüsünü sorgularim. Yani o dünya görüste olan biri, kizina ne verebilir ki?

Ha konuya dönersek, bende acikca ne yapilmasi gerektigini bilmiyorum. Bulustugunuzda anne cok ön yargili davranirmi? Damat adayini cekistirirmi? Ortam cokmu gergin olur? Bunlari düsünerek bir karar alinmasi lazim.

Annem çok rahat olur ama sevgilimi gerer diye düşünüyorum. Bakışlarıyla olsun davranışlarıyla olsun her şekilde sevgilimi gereceğini bunaltacağını düşünüyorum.

Annen uygun görmediyse tam olarak anlatmadığım anlatamadıkların var demek , ki hayat tecrübesi olan annen ki onlar bir tık ileriyi görür, benim mesela şişman ve obez erkeklere hiç pozitif yaklaşımım yok

Bolumumu burda yazmayayim. Yani evet esin daha fazla kazanmasini erkekler kafasina takiyormus. Biz onlari aştık diye düşünüyorum. Hayat bu hic belli olmaz. Belki ben daha az kazanacağım... Annemin fikrini nasıl degistiririm bilmiyorum.

Ben eşimden 3,5-4 kat fazla kazanıyordum
İş değiştirdi şimdi 2 kat fazla kazanıyor olacağım
Biz dert etmiyoruz
Bu senin ve o kişinin yapısına bağlı.

Annem çok rahat olur ama sevgilimi gerer diye düşünüyorum. Bakışlarıyla olsun davranışlarıyla olsun her şekilde sevgilimi gereceğini bunaltacağını düşünüyorum.

Bide eger bundan sonra sirf laf olsun diye "ya oturmasini bilmiyor, yemek yeme sekli tuhaf,...." gibi laflar edecekse, bence hic ograsma bile. Yoksa cok yipranirsin.

En iyisi gercekten evlilige dair adimlar atilcaksa, söz, nisan gibi, o zaman bulussunlar. Nisanida kisa tutarsiniz, annenin laflarina fazla maruz kalmazsiniz.

Annen uygun görmediyse tam olarak anlatmadığım anlatamadıkların var demek , ki hayat tecrübesi olan annen ki onlar bir tık ileriyi görür, benim mesela şişman ve obez erkeklere hiç pozitif yaklaşımım yok

Annem hiçbir şey bilmiyor ki tanımıyor bile. Annem ön yargı yapıyor başka şey değil.

Bide eger bundan sonra sirf laf olsun diye "ya oturmasini bilmiyor, yemek yeme sekli tuhaf,...." gibi laflar edecekse, bence hic ograsma bile. Yoksa cok yipranirsin.

En iyisi gercekten evlilige dair adimlar atilcaksa, söz, nisan gibi, o zaman bulussunlar. Nisanida kisa tutarsiniz, annenin laflarina fazla maruz kalmazsiniz.

Haklısınız sevgilim de ısrarlı tanışacağım da tanışacağım diyor. Arada kaldım.

Haklısınız sevgilim de ısrarlı tanışacağım da tanışacağım diyor. Arada kaldım.

O zaman de "gerek yok yaa, simdi bos yere fazla yüz göz olunuyor. Bide o halde bende seninkiler ile bulusmak zorundayim. Zaten biliyorsun Türk kültüründe bu gibi seyler fazla gergin geciyor. Iliskimiz simdi cok güzel gidiyor, halimizden cok memnunum" felan gibi laflar de.

Annenede iliskin üzerine fazla konusma, yoksa sürekli tartisip yipranirsiniz.

Back
X