• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem Sevgilimi Beğenmiyor

Sevgiliniz ne iş yapıyordu?34 yaşına kadar birikim yaptı mi?7 aydır işsiz, nasıl geçiniyor?34 yaşından sonra memurluk olur ,olur da insanin ders çalışmak için enerjisi az olur.. biraz zor gözüktü bana ama inşallah atanır..hiç birikimi yoksa ,iş bulması, birikim yapması birkaç yılı bulur.siz bu kadar süre bekler mısınız?daha önce uzun süren sevgililik döneminiz olmadığı için bu ilişkiyi çok sahiplenmişsiniz, bu yüzden olumsuzlukları görmekte zorlanirsiniz gibi geldi..

Sevgiliniz ne iş yapıyordu?34 yaşına kadar birikim yaptı mi?7 aydır işsiz, nasıl geçiniyor?34 yaşından sonra memurluk olur ,olur da insanin ders çalışmak için enerjisi az olur.. biraz zor gözüktü bana ama inşallah atanır..hiç birikimi yoksa ,iş bulması, birikim yapması birkaç yılı bulur.siz bu kadar süre bekler mısınız?daha önce uzun süren sevgililik döneminiz olmadığı için bu ilişkiyi çok sahiplenmişsiniz, bu yüzden olumsuzlukları görmekte zorlanirsiniz gibi geldi..
Bir emlak şirketinde çalışıyordu, asıl mesleği bu zaten üniversite stajı da emlak üzerineydi. Sonra anlaşamadı bambaska bir sektore girdi. O da olmayınca sınav, sınav da olmazsa sevmediği emlaga geri dönecek. Benim acelem yok beklerim aslında ama fazla uzamamasi taraftarıyım. En çok üç yıl..

Adamın 34 yaşında işsiz olması sıkıntı, herkes memur olacağım dşye tırmalıyor ama o imkansıza yakın artık, memurluğu bahane edip yatmıyor gerçekten iş arıyora bu bir artı olabilir. Bunca yıda birikim yapıp yapmadığı da onun hakkında ip ucu verir. Eğr hiçbir şeyi yoksa bence çok da gelecek beklemeyin.

Annenize gelince iyi ünv diye bile ayıracak kadar burnu havada bir kadın size ömrünüzün sonuna kadar huzur vermez restinizi çekmezseniz. 28 yaşında hala bu kadına direnemiyorsanız evlenseniz de huzur bulmanız imkansız. Yetişkin olduğunuzu ve sizin kararlarınıza karışamayacağını söyleyip sözünüze de uygun davranmazsanız annenizin baskısından asla kurtulamazsınız
Memurluğu bahane edip yatmıyor, iş arıyor fakat zor haliyle. Ailesinin durumu iyi sayılır. Birikimi aman aman olmasa da mevcut. Cevabınız için teşekkür ederim

28 yaşında bu muameleye maruz kaldigimi düşünemiyorum ben suanda.

Annenize nasil hak veriliyor anlamak da mumkun değil.

Annenizin sevgiliniz hakkinda görüşleri olabilir. Kimin annesi sevgilisini cok seviyor ki. Gayet sosyal normlara gore esitim olan eşimi bile annem begenmemisti. O yüzden ben ona takilmiyorum.

Ama sizi takip etmesi, onu yapma bunu yapma seklinde emir vermesi, bula bula bunu mu buldun tarzi hadsiz yorumlari... Bilemiyorum ya, cok büyük saygisizlik. Ben ilkokul çağındaki cocuklarimla bu şekilde konusamam.
Annem aşırı mükemmelliyetci, yukarda arkadaşların dediği gibi en iyi damadı da götürsem begenmeyecek.

Anksiyete atakları geçiriyor sürekli. Babama söyleyeceğini söyledi. Baban duyarsa beni kapının önüne koyar kıza neden sahip çıkmıyorsun diye dedi .Ayırmak için elinden geleni yapacagina eminim.

Memurluğu bahane edip yatmıyor, iş arıyor fakat zor haliyle. Ailesinin durumu iyi sayılır. Birikimi aman aman olmasa da mevcut. Cevabınız için teşekkür ederim
Ailenin maddi durumunun iyi olmasını kemdiniz için artı saymayın, o para onların ister verirler ister vermezler.
Annem aşırı mükemmelliyetci, yukarda arkadaşların dediği gibi en iyi damadı da götürsem begenmeyecek.

Anksiyete atakları geçiriyor sürekli. Babama söyleyeceğini söyledi. Baban duyarsa beni kapının önüne koyar kıza neden sahip çıkmıyorsun diye dedi .Ayırmak için elinden geleni yapacagina eminim.
28 yaşında yetişkinin erkek arkadaşı var diye anasını evden kovacak bir adamsa baban canları cehenneme, blöf yapıyor annen. Baban sana sorarsa da bu devirde görücü bekleyecek halim yok, sohbet edip uygun bulduğum biriyle evleneceğim diyeceksin. Ergen gibi boş tehditlere kanmış bir halin var

Aileye bel bağlamayın.durumlari iyi olabilir ama belki evlilik sürecinde hiçbirşey yapmayacaklar ..aman aman olmasada birikimi var dediniz zaten 7 aydır işsiz.ne zaman ise başlayacak belli değil.. elindeki para bir bakmışsın bitmiş...inşallah, seviyorum diye elinizde ne var ne yok vermezseniz..çünkü sevgililerine ciddi anlamda maddi destek sağlayan kadınlar, ayrıldıklarında, verdikleri paraların peşine düşüyorlar

Bir emlak şirketinde çalışıyordu, asıl mesleği bu zaten üniversite stajı da emlak üzerineydi. Sonra anlaşamadı bambaska bir sektore girdi. O da olmayınca sınav, sınav da olmazsa sevmediği emlaga geri dönecek. Benim acelem yok beklerim aslında ama fazla uzamamasi taraftarıyım. En çok üç yıl..
Ama kpss için biraz geç değil mi yani sanki hayatı biraz geriden yaşıyormuş gibi üç yıl sonra 31 yaşında olacaksınız evlenince çocuk hemen yapmak bence mantıklı değil eğer istiyorsanız iki yıl beklediniz 33 belki tedavi gerecek bu sürede adam geldi 39,40 li yaşlara eğer çocuk niyetiniz varsa sizce de uzun değil mi bunlari ciddi bir ilişki düşünüyorum dediğiniz için yazdım . Ciddi ilişkide insanların mesleği bellidir yaptıkları iş bellidir 34 yaşında belirli işte profisyonellesememis birine annenizin olumlu bakmaması normal

28 yaşında koca kadınsınız , kendinize 15 yaş ergen muamelesi ettiriyorsunuz. Korkunç derecede kanıksamışsınız , ya sen hayırdır demiyorsunuz. Yarin eşinize sacma sapan davransalar önünde durmayacağınız burdan belli. Anamdır babamdir atamam satamam diyeceksiniz , adamın canına okusunlar isterseler. Allah aşkına evlenip adamın başını yakmayın.

Aileye bel bağlamayın.durumlari iyi olabilir ama belki evlilik sürecinde hiçbirşey yapmayacaklar ..aman aman olmasada birikimi var dediniz zaten 7 aydır işsiz.ne zaman ise başlayacak belli değil.. elindeki para bir bakmışsın bitmiş...inşallah, seviyorum diye elinizde ne var ne yok vermezseniz..çünkü sevgililerine ciddi anlamda maddi destek sağlayan kadınlar, ayrıldıklarında, verdikleri paraların peşine düşüyorlar
Adamın ailesine güvenme sebebi başta kendi ailesine güvenmesi. Adamın ailesi elini cebine atmazsa açılacak konu belli "Ailem üstüne düşenden fazlasını yaptı, onun ailesi eli burnunda geldi düğüne." . Vay o adamın haline o zaman.

Ailenin maddi durumunun iyi olmasını kemdiniz için artı saymayın, o para onların ister verirler ister vermezler.

28 yaşında yetişkinin erkek arkadaşı var diye anasını evden kovacak bir adamsa baban canları cehenneme, blöf yapıyor annen. Baban sana sorarsa da bu devirde görücü bekleyecek halim yok, sohbet edip uygun bulduğum biriyle evleneceğim diyeceksin. Ergen gibi boş tehditlere kanmış bir halin var
Yok ailesinin durumu beni ilgilendirmiyor tabii ki.
İnanıp kandigim yok durum ne kadar vahim onu belirttim :) psikolojik destek alması şart gibi görünüyor, hayatı bize de kendisine de zindan ediyor. Babam da çok sevdiği halde illallah etmiş durumda. Annemin kuzeni ve kız kardeşi gibi bir örnek de var önünde. İkisi de issiz kişilerle evlenip ev geçindirmek zorunda kaldılar. Endişesi normal ama sevgilim de is bulmadan mümkün değil söz bile kesmeyiz diyor.hemfikiriz zaten

28 yaşında koca kadınsınız , kendinize 15 yaş ergen muamelesi ettiriyorsunuz. Korkunç derecede kanıksamışsınız , ya sen hayırdır demiyorsunuz. Yarin eşinize sacma sapan davransalar önünde durmayacağınız burdan belli. Anamdır babamdir atamam satamam diyeceksiniz , adamın canına okusunlar isterseler. Allah aşkına evlenip adamın başını yakmayın.
Bugün annemle tekrar konuştuk bu arada kızlar. Sen mutluysan, o da iş bulmak için çalışıp çabalıyorsa sorun yok diyor bu sefer. Anlık şok etkisi yarattı, ama bu düşüncesi devam etmez. Ben arkasındayım, işsiz olduğu için ben de çok üzülüyorum bir de sen ustumuze gelme dedim.

Bugün annemle tekrar konuştuk bu arada kızlar. Sen mutluysan, o da iş bulmak için çalışıp çabalıyorsa sorun yok diyor bu sefer. Anlık şok etkisi yarattı, ama bu düşüncesi devam etmez. Ben arkasındayım, işsiz olduğu için ben de çok üzülüyorum bir de sen ustumuze gelme dedim.
Farkında mısınız , hayatınız annenizin kararlarına bağlı.

Anne begenmiyorsa evlenme bir bildiği vardır

Çok farklı bir kafa yapısı, yargılamak için söylemiyorum ama 28 yaşına kadar kendi isteğiyle kimseyle 2. kez görüşmemiş bir kişi söz konusu. Çok tuhaf. İkinci buluşmada eve çağıran erkekleri de ahlaksız olarak gömmüşsünüz ama hayat öyle değil. Ben de 4 sene önce ikinci buluşmada erkek arkadaşımın evine gitmiştim, şimdi evleneceğiz. İnsanın evde vakit geçirmek ya da sevişmek istemesi uzun süreli ilişki aramadığı anlamına gelmiyor. Deneyimsiz olduğunuz için bu ayrımın farkında değilsiniz. Eve davet etmesinden değil, tavırlarından ve konuşmasından anlarsınız insanları. Bence annenizi dinleyin çünkü kafa yapınız örtüşüyor.

Bu adam ikinci buluşmada eve atmak istemedi diye uygun bir eş adayı olduğunu düşünmeniz de çok safça. Belki adamın evlendikten sonra dayakçı, alkolik vs olduğunu fark edeceksiniz?

Son düzenleme:
siz beğenmiş onayınızı vermiş sevgili olmuşsunuz köprü çoktan geçilmiş. annenizin bu durumda alışmaktan başka çaresi yok. bu rahatlıkta davranırsanız emin olun çabalamaktansa daha çok yarar görürsünüz. her insan değiştirmeyeceği gerçeği olduğu gibi kabul eder bir yerden sonra. bu bizim doğamız.

Merhaba, güncelleme yapmak istedim.. annem haklı çıktı her anne gibi. Kendisi hala iş bulamadi ve bugün aşağılık kompleksi yaptığını, statü ve tip olarak da yakışmadığımizi, ağır depresyona girdigini söyleyerek ayrıldı. Siz siz olun annenizi dinleyin kızlar.

Merhaba, güncelleme yapmak istedim.. annem haklı çıktı her anne gibi. Kendisi hala iş bulamadi ve bugün aşağılık kompleksi yaptığını, statü ve tip olarak da yakışmadığımizi, ağır depresyona girdigini söyleyerek ayrıldı. Siz siz olun annenizi dinleyin kızlar.
Sizin sorununuz bunun çok ötesinde. 28 yaşında halen annenizin yönlendirmesine, müsadesine ihtiyacınız var. Şu saatten sonra ne kadar birey olabilirsiniz ben bilemiyorum. Siz annenizin sözünden çıkmayın, aksi halde belli ki ziyan olacaksınız.

Back
X