• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem Sevgilimi Beğenmiyor

Tabii ki endişelenmesi normal fakat birini mesleğine göre nasıl seveyim ki :/ aa yüksek mühendis hadi aşık olayım diyemem. Biz iyi arkadaştık başta öyle bişey olmaz diyodum, oldu. İnsan sevecegi kisiyi secemiyor, keşke secebilse. Yok o da üniversite mezunu ama annem bu sefer iyi kötü üniversite diye ayırıyor.
Anneniz galiba en iyiyi bulma çabasında en iyi de hiçbir zaman bulunamaz çünkü bulundugu zaman hep daha iyisi istenir bu döngü bitmez, yüksek universiten mezun olsa bu seferde başka bahane bulur gibi geldi bana illa ki dediğiniz gibi bir kişi de mesleğe göre sevilemez ama işinin olması lazım inşallah kısa zamanda da bulur

Memurluk düşündüğü için ara verdi. İş bakmaya devam ediyor ama
34 yaşına kadar hala bir düzen kuramamış mı kendine? bu yaşta mı memurluk düşünmek için işsiz geziyor 7 aydır?
Annenin dedektif gibi takip etmesi de saçma geldi ama adamı da sevmedim

Sevgilinizle zorla oldursanız bile annenize sınır çizemeyeceğiniz icin onu ezdireceğiniz aşikar. Bi de annenize "Sen koca bul o zaman " diye güya şaka yapmışsınız. Ne desem bilemedim. Aslında çok da yanmıyorsunuz bu adama, sevildiğiniz için onunlasınız, daha iyisini daha çok seveni nerden bulacam diyorsunuz sanki. Hayır göremedim bu işte.

Ben anne sözünü dinlemenizi tavsiye ederim , çünkü zamanında ben dinlemedim çok ağladım, iyice bir mantıklı düşünün, bizler iyi niyetli düşünebiliriz , ki bu sevdiğimiz evlenmeyi düşündüğümüz kişiyse yok o öyle biri değil , o öyle birşey bana yapmaz tarzında konuşuyoruz , ona yakıştıramıyoruz , ama malesef sonunda hüsrana ve hayal kırıklığına uğrayabiliyoruz , dikkatli olun ve acele etmeyin tanımaya çalışın , anneniz haksız değil haklı , bana sadece takip etmesi abartılı geldi sadece .

28 yaşında bu muameleye maruz kaldigimi düşünemiyorum ben suanda.

Annenize nasil hak veriliyor anlamak da mumkun değil.

Annenizin sevgiliniz hakkinda görüşleri olabilir. Kimin annesi sevgilisini cok seviyor ki. Gayet sosyal normlara gore esitim olan eşimi bile annem begenmemisti. O yüzden ben ona takilmiyorum.

Ama sizi takip etmesi, onu yapma bunu yapma seklinde emir vermesi, bula bula bunu mu buldun tarzi hadsiz yorumlari... Bilemiyorum ya, cok büyük saygisizlik. Ben ilkokul çağındaki cocuklarimla bu şekilde konusamam.

Vallahi sevmek sevilmek güzel şeyler.Ask muhteşem ama hayatın gerçekleri de var.Anneler çoğu zaman sevimsiz olsalarda ilk başta geneli haklı çıkıyor .Adamı siz tanıyorsunuz karar sizin

Tabii ki endişelenmesi normal fakat birini mesleğine göre nasıl seveyim ki :/ aa yüksek mühendis hadi aşık olayım diyemem. Biz iyi arkadaştık başta öyle bişey olmaz diyodum, oldu. İnsan sevecegi kisiyi secemiyor, keşke secebilse. Yok o da üniversite mezunu ama annem bu sefer iyi kötü üniversite diye ayırıyor.
Adamın 34 yaşında işsiz olması sıkıntı, herkes memur olacağım dşye tırmalıyor ama o imkansıza yakın artık, memurluğu bahane edip yatmıyor gerçekten iş arıyora bu bir artı olabilir. Bunca yıda birikim yapıp yapmadığı da onun hakkında ip ucu verir. Eğr hiçbir şeyi yoksa bence çok da gelecek beklemeyin.

Annenize gelince iyi ünv diye bile ayıracak kadar burnu havada bir kadın size ömrünüzün sonuna kadar huzur vermez restinizi çekmezseniz. 28 yaşında hala bu kadına direnemiyorsanız evlenseniz de huzur bulmanız imkansız. Yetişkin olduğunuzu ve sizin kararlarınıza karışamayacağını söyleyip sözünüze de uygun davranmazsanız annenizin baskısından asla kurtulamazsınız

Annenin davranışı tamamen yanlış. 28 yaşındasın, şu an görüştüğün kişi ile ister ciddi düşün, ister sadece gününü geçiriyor ol, hiç bir şekilde sana karışamaz. Tanışıp bir takım şeylere karşı uyarsa neyse. Direkt tanımadan konumu ve maddi durumunu düşünerek red ediyor. Yetmez gibi elalem ne der klişesinin arkasına sığınıyor.Seni yönetmesine izin verme. Hak verilmez, hak alınır. Susturmayı öğrenemezsen değil bu çocuk, annene göre dünyanın en iyi damadını da çıkartsan karşısına bir kulp bulacak. Hayatının zindan olmasını istemiyorsan dik dur.

Valla 28 yaşında kadın hala annesinin lafıyla soğuyup ısınıyorsa bence de evlenmesin. Analı kızlı adamın başını yakmayın. İş meselesi günümüzde sıkıntılı. Bugün bulursun yarın çıkarırlar uzun süre iş bulamadığı zamanları oluyor insanların çevremde çok gördüm ama eşleri destek oluyor o dönemde. Sonrasında zaten buluyorlar. Önemli olan azmi ve çalışma isteğinin olup olmaması. Ayrıca annenizin sizi arabayla takip etmesini çok normal bir şey gibi anlatmışsınız ama başıma böyle bir durum gelse annemi tez vakitte bir psikoloğa yönlendiririm inanın hiç normal değil. Otuzunuza merdiven dayamışsınız belki de zihninizdeki yanlış yönlendirmeler yüzünden düzgün ilişkiniz olmuyordur. İyi bir pozisyonda çalışan bu yaştaki bir kadının hiçbir ilişkisinin iyi olmaması ve hep olumsuz kişilerle karşılaşması ilginç çünkü. Yetişme tarzınız yüzünden kriterlerinizi doğru belirleyemediğinizi düşünüyorum.

Sevgiliniz ne iş yapıyordu?34 yaşına kadar birikim yaptı mi?7 aydır işsiz, nasıl geçiniyor?34 yaşından sonra memurluk olur ,olur da insanin ders çalışmak için enerjisi az olur.. biraz zor gözüktü bana ama inşallah atanır..hiç birikimi yoksa ,iş bulması, birikim yapması birkaç yılı bulur.siz bu kadar süre bekler mısınız?daha önce uzun süren sevgililik döneminiz olmadığı için bu ilişkiyi çok sahiplenmişsiniz, bu yüzden olumsuzlukları görmekte zorlanirsiniz gibi geldi..

Konu sahibi "camdaki kız"da anlatılan anne modeli normal değil, hatırlatayım dedim. Karşınızda anneniz ciddi bir problem olarak dikiliyor, haberiniz olsun

28 yasinda maddi gücüm elimdeyken annem böyle bi baskı yapsa o artik eski annem olur :) cocuk musunuz siz ya tepenizde duruo takip edio gitsin kendine baska mesgale bulsun. Saglikli gelmedi anneniz bana.

Egitimimiz denk değil ama ne önemi var artık. Ben de öyle düşünüyordum, benden kötü bir üniversite bitirmemiş olsun diyordum. Allah da gosterdi işte doktoru mühendisi de gördüm beş para etmezlerdi.
Şu söz genellikle olan kötü durumu kabul etmede kullanılır annenizin tavrını tasvip etmiyorum ama statülerin maddi manevi eşit olması taraftariyim .

Bir de anneniz takıntılı birine benziyor beni annem lisedeyken takip etmezdi 18 yaşımdan sonra şehir şehir ülkeler arası bile gezdim bende kendi anneme sıkı diyordum

Back
X