Annem nişanlımın ailesini problem ediyor nasıl davranmalıyım?

Nisanliniz haklı arada ki sorunları çözmeden evlenmeyin.

Anneniz herşeye bu kadar müdahil olmasın bence sizi resmen dolduruşa getiriyor.

Evi nisanlinizin işine yakın tuttmussunuz normal de her insan işine yakın oturmak ister ömrünün yollarda geçmesini istemez.

Abla çalıştığı için temizliğe gelememiş ne yapsın kadın işini mi bırakıp gelsin.

Perde olayında da anneniz haksız yine,siz gorumcenizle gitmek istiyorsanız gidersiniz buna anneniz karışamaz.

Haftada 1 gitme de çok değil sonuçta siz de kendi ailenizede gideceksiniz değil mi ziyarete.

Erkek arkadaşımla geçen ay nişanlandık, 1 ay sonra da düğünümüz var. Kayınvalidem ve görümcem iyi niyetli olsalar da son zamanda bazı sıkıntılar var. Kısa süre önce ev tutuldu ve bu ev kayınvalideme 2 dakika yürüyüş mesafesinde. Annem bunu cok problem etti. Çok kızdı ve nişanlımı sucluyor. Aslında nişanlım isleri sebebiyle o evi tuttugunu söylese de annem buna inanmıyor. Kayınvaliden sürekli gelicek mutsuz olucaksın diyor. Evi temizledik, 4 kişi gorumcem temizlige dahil olmadı çalışıyordu ama annem buna kızdı. Gecen gün nişanlımla perde bakalım dedik işleri yoğundu ve ablamın tanıdığı var onunla bakın dedi. Annem köpürdü ve gorumcen gelmeyecek dedi. Nişanlımla telefonda tartıştılar. Annem son zamanda surekli söylendigi icin ben de doldum nişanlımın üstüne gittim bir seyler söyledim. Böyle olmaz annen seni etkiliyor biz aile olucaz ama annenin ve senin ailemle sıkıntıların var dedi. Ben aileme bağlıyım haftada 1 veya 2 defa biraraya gelmeliyiz dedi. Sorunlar çözülmeden evlenmek istemiyorum dedi :KK43: Arada kaldım nasıl davranmalıyım?
ev konusunda anneniz çok haklı ki nişanlınızın son söyledikleri de annenizi haklı çıkarmış

Annem biraz müdahaleci dogru ama anneme gore de nisanlimın ailesi mudahaleci, arada kaldım..
nişanlınız aileme bağlıyım demiş ama sizde bağlısınız annenizin gazıyla nişanlınızla kavga bile etmişsiniz en azından nişanlınız bunu yapmamış :) mantıklı şekilde sorunları çözüp öyle evlenelim demiş . müdahaleci aile tam tersi herşeye karışır ev temizlemeye gelmedi görümce diye tantana çıkarmışsınız mesela... anneniz arayıp kavga etmiş nişanlınızla anneniz daha müdahaleci

sizin annenizde az değil neden herşeye bu kadar karıştırıyorsunuz görümceniz niye ev temizlemenize gelsin siz oturacaksınız o evde ne münasebet ?
anneniz nişanlınızla neden kavgaya tutuşuyor hiç hoş değil taş yerinde ağırdır ,annenin dolduruşuyla nişanlınla kavga ediyorsan asıl sen evliliğe hazır değilsin demektir nişanlım annesinin dolduruşuyla benimle kavga etse evlenmek istemezdim anneniz yönetecek evliliğinizi belliki çocuk mantıklı sorunları çözmeden evlenmeyelim demiş haklı
Haklısınız ve annem kayınvalidenle görüşmek istemiyorum diyor, evlen git ama o aileyle yapamazsın diyor ama ben nişanlımi seviyorum o da beni. Ama annem cok inatçı. Orta yol bulmakta zorlanıyorum ama bundan sonra bu kadar mudahale etmesine izin vermeyeceğim

Ben eşimin ailesine 2 dk mesafede oturdum nasıl zor, nasıl zor anlatamam.

Benim eşim ailesine bağlı olmadığı halde aşırı zorlandım çünkü karşımdakiler anlayışsız, olur olmadık, çat kapı gelen ve bana hiç sormadan evime başka misafirler getiren insanlardı.
Bir de senin evleneceğin kişi aileme bağlıyım demiş. Olacakları var sen düşün 😑

Benim düşüncem; ev, ne kız ailesine, ne de damat ailesine yakın olmamalı.
Mesafe hayat kurtarır.

Son düzenleme:
Çok merhametli bir insandır iyi niyetlidir. 1 senedir evlilik yolundayız. 10 senedir de tanışıyoruz Ancak tek bir noktada kızıyor abla ve annesiyle ilgili bir şey söyledigimde suratı asıliyor bana karşı soğukluk hissediyor. Aileyle vakit gecirmeyi seviyor hep birbirimizi sevelim istiyor. Evlenince nasıl olucak ev de yakın kafam karışık..
Kısaca ailesi hatalı da olsa kabul etmeyecek, sürekli birarada olmak isteyecek, dolayısıyla ailesi için sizi gözardı edecek biriyle evleneceksiniz.

Çok merhametli bir insandır iyi niyetlidir. 1 senedir evlilik yolundayız. 10 senedir de tanışıyoruz Ancak tek bir noktada kızıyor abla ve annesiyle ilgili bir şey söyledigimde suratı asıliyor bana karşı soğukluk hissediyor. Aileyle vakit gecirmeyi seviyor hep birbirimizi sevelim istiyor. Evlenince nasıl olucak ev de yakın kafam karışık..
Nişanlıyken ailesi için surat asan 10 senelik sevdiğinden soğuyan, evlenince ailesiyle anlaşamazsan ne yapacak? seni öylece bırakıp evin içinde iki dakikalık mesafedeki anne evine gitme olasılığı yüksek. Bende annen haklı diyorum tecrübeyle sabit aile düşkünü insanla olmaz.

Nisanliniz ev tutarken siz neredeydiniz? Sizin fikriniz yok muydu? Yoksa nisanliniz ne dersen onayliyor musunuz? Ayrica sizin tuttugunuz evi gorumce neden temizlesin ya? Anneniz hakli sizi cok uzerler ama anneniz gorumcenizi ev temizligine beklerse yakin oturmanizi da sorun etmemeli. O evin neden yakin tutuldugunun cevabini nisanliniz zaten vermis ben aileme bagliyim demis.
Yo tabi ki beraber baktık ben evi cok beğendim fakat annem yakın olmasını sorun etti ve üstüme geldi bu da beni etkiledi.

bende aileme laf söylensin istemem kim ister ki ailesi hakkında olumsuz konuşulmasını
siz yetişkinsiniz biriyle sorun yaşıyorsanız kendiniz çözebilirsiniz ,iş hakaret boyutuna gelirse nişanlınıza ben mesafeli olmak istiyorum kırılıyorum dersiniz şu şunu dedi bu bunu yaptı bla bla bla ya gerek yok... kişiler hakkında konuşmak onu da kırar sonuçta... nişanlınız annenizi kötülese hoşunuza gider mi ? o annem ne yapabilirim dersiniz en fazla ... sen görüşmek zorunda değilsin dersiniz.

uyuşmuyorsa kafanız evlenmeyin kesinlikle

Annen olacakları bildiği için bence önden seziyor ki zaten eşiniz ailesine bagliyms demis. Evlendikten sonra ailen benim bana bağlı olacaksın deyip bunu içine isletmezsn sizin ve sizin gibi evliliklrn sonu. Kaynanam karışıyor kocam eve gelmiyordan öteye gitmez malesf. Keskinlikle o ev tutulmamlydi

Haklısınız ve annem kayınvalidenle görüşmek istemiyorum diyor, evlen git ama o aileyle yapamazsın diyor ama ben nişanlımi seviyorum o da beni. Ama annem cok inatçı. Orta yol bulmakta zorlanıyorum ama bundan sonra bu kadar mudahale etmesine izin vermeyeceğim

Ortaa yol, iki anneyede ayni mesafede uzaklikta bi ev, ayni siklikda Anne Evi ziyareti olabilir. Kabul etmezse nisanlin zaten tarafini belli Eder.

annenizde hatalı nişanlınızda.
perde bakmaya o gelmeyecek diye çocuk gibi davranmanın yetmiyor birde nilanlınla tartışmasının ne alemi var.
ayrıca görümceniz çalışıyormuş ne diyecekti işyerine gelinin evi temizlenecek bana izin verin mi? anneniz hayatı boyunca çalışmamış belli ki.

yakın evde de nişanlınız sizi manipüle etmişe benziyor. zira sonradan ettiği laf bunu gösteriyor ben ailem bağlıyım vırt zırt. ailesine bağlıysa evlenmesin o zaman.

siz annenize kötü olacaksa aranız görüşmemen en iyisi zaten seni zorlayamam aileyle yapıp yapamayacağımı şimdilik öngöremiyorum nişanlımla sınırlar konusunda konuşup duruma bakıcam demeniz lazım

rüştünüzü ispat edememişsiniz gibi anneniz ne söylerse onun lafıyla hareket ederseniz size zaten kimse saygı duymaz ki ? evlenecek kadar olgunlaşabildiğinize göre bu tarz sorunlarda denge kurabilmeyi de becerebilmeniz gerek

aile ziyaretlerinide net sorun nişanlınıza her hafta 1 kere kesin mi halim yoksa gelmek istemezsem ne dersin sen git görüş ailenle heryere ben peşinde takılmak zorunda mıyım diye illa zorundasın derse zaten olmaz nişanlınızla

Annen biraz fazla cevval.Gosterdigi tepkiler yoğun ve yanlış olmasına karşın savundugu fikirler kısmen doğru.
Nisanlin ise ana kuzusu gibi geldi bana.
🤔

Benimde kızım kv bu kadar otursun istemem.
Kendim de oturmak istemem.
Ama görümce sizin evinizi temizlemek zorunda değil.
Ayrıca tanıdık varsa daha hesaplı olur anneniz niye karıştı ki.
Görumcemi son zamanda sevmiyor hep kusur buluyor. Temizlige gelmemesini de bahane etti.

Erkek arkadaşımla geçen ay nişanlandık, 1 ay sonra da düğünümüz var. Kayınvalidem ve görümcem iyi niyetli olsalar da son zamanda bazı sıkıntılar var. Kısa süre önce ev tutuldu ve bu ev kayınvalideme 2 dakika yürüyüş mesafesinde. Annem bunu cok problem etti. Çok kızdı ve nişanlımı sucluyor. Aslında nişanlım isleri sebebiyle o evi tuttugunu söylese de annem buna inanmıyor. Kayınvaliden sürekli gelicek mutsuz olucaksın diyor. Evi temizledik, 4 kişi gorumcem temizlige dahil olmadı çalışıyordu ama annem buna kızdı. Gecen gün nişanlımla perde bakalım dedik işleri yoğundu ve ablamın tanıdığı var onunla bakın dedi. Annem köpürdü ve gorumcen gelmeyecek dedi. Nişanlımla telefonda tartıştılar. Annem son zamanda surekli söylendigi icin ben de doldum nişanlımın üstüne gittim bir seyler söyledim. Böyle olmaz annen seni etkiliyor biz aile olucaz ama annenin ve senin ailemle sıkıntıların var dedi. Ben aileme bağlıyım haftada 1 veya 2 defa biraraya gelmeliyiz dedi. Sorunlar çözülmeden evlenmek istemiyorum dedi :KK43: Arada kaldım nasıl davranmalıyım?
Siz tam olarak olgun evliliğe hazır bir insan değilsiniz bence. Çünkü konunuzda annem söyle dedi , annem buna kızdı, sorun çıkardı diye yazmışsınız. Annenizin müdahalesine çok açıksınız ama bunun nedeni annenizin müdahaleci olması değil, sizin tam kendini savunacak, fikir beyan edebilecek bir insan kıvamına gelmemiş olmanız.
Siz ev tutulurken fikrinizi beyan ettiniz mi , nişanlınıza ben annene bu kadar yakın ev istemiyorum dediniz mi, daha doğrusu sizce eşinizin ailesine bu kadar yakın ev tutmaktan mutlu musunuz?
Nişanlınızın kardeşlerinin ev temizlemeye gelmemiş olmalarına Siz ne diyorsunuz? Siz rahatsız oldunuz mu? Olmadiysaniz neden annenize direk ben rahatsız olmadım demediniz? Olduysanız neden nisanliniza söylemediniz. ?
Anneniz sizi savunuyor , sizi korumaya çalışıyor çünkü sizin kendinizi koruyamadığınızi düşünüyor, siz neden kendinizi koruyamıyorsunuz?

X