Annem nisamlima karsi surekli dolduruyor

Nasıl 33 yaşındasınız hayretle okudum. Nişanlınızla kavga edince annenize anlatamıyorsunuz diye üzülmüşsünüz. Yahu zaten anlatılmaz. Problemlerinizi ailenize yansıtmayın aranızda çözün.

Sonra adama takı al bari falan demeniz gerçekten çok kıroca. Dışarıdan bir gözle tekrar okuyun konunuzu.

+1

Evlenmeden önce psikoloğa gidin, anneniz doğduğunuzdan beri canınıza okuyor. Size profesyonel yardım şart. Yoksa nereye gitseniz berbat bir hayatınız olacak, ipler hiçbir zaman elinizde olmayacak, kendi hayatınızda hep edilgen konumda olacaksınız.

Tabi ki hemen açıklamamı yapayım.

Genç yaşta evlenelerin kariyeri henüz tam oturmadığı ve dolayısıyla köşede birikmişi az olacağı için anne babadan destek almayı, biraz da bağımlı kalmayı normal buluyorum zira parayı verenin söz hakkı da oluyor. İmkanların kısıtlı olduğu üyaşlar.

Konu sahibi ise 33 yaşında bu öyle yaş ki millet zevk için anne babaya bakmayıp kendi düğününü tasarlayıp ödüyor. Zaten bilezik vs istiyorum diyenlere burada siz elinizi cebinize atıni diyoruz.

Konu sahibinin annesi ise sadece ne kadar para verirler bakıyor, konu sahibi fakir değil ki kendi işi gücü var. Hediye almaması ise tam bir problem, hep bir beklenti hep bir memnuniyetsizlik var. Sevgilinin karakteriyle ilgili bir problem olsa anlarım öyle bir durum da yok.

Daha kötüsü anne gazına gelip ilişkileri bırakıyor, annesinin memnun olduğu bir ilişkide yok. Hepsi mi problemli? Annesi bu kadar lüks istiyorsa damat tarafı ve kızı ödedikten sonra kalanı kendisi tamamlasın.

Yani anlayacağınız yaştan sıkıştırmamın asıl nedeni “eskimek” değil, konu sahibinin 20li yaşlardaki gençlere göre daha çok imkanları olduğunu kabullenmemesi. Bu kadar para istemesine gerek yok artık zira ihtiyacı yok.

Sadece çocuk odaklı düşünürsek evet 40-50 li yaşlarda yumurtaları dondurarak hamile kalınabilir ancak vücuda o hamilelil büyük yük ve üstelik çocuk küçük yaştayken anne baba yaşlanmış oluyor.

Annenizle olan ilişkiyi düzeltmek bir anda olmaz belki ama evlendiğinizde farklı bir hayatınız olacağı için belki daha kolay çizersiniz sınırlarınızı bir müddet sonra da kendi ailenizle ilgilenmekten annenizle olan durumları daha kolay kestirip atabilmeye başlarsiniz. Burada mühim olan nişanlınızı seviyorsanız ona karşı daha ılımlı daha aklı başında hareket etmeye çalışın annenizin sizde bıraktığı izlerin faturasını ona kesmeyin aksine o izleri nişanlınızla yeni bir hayat kurarak silmeye çalışın zaman alır ama olur elbet bunların farkında olmanız bile güzel çünkü

Ya o kadar annesini takmayan bir tipim ki, ben bile etkilenmiştim. Öncelikle annene asla ama asla nişanlınla problemlerini anlatmayacaksın. Böyle bir lüks tanıma kendine, bunun dışında da mümkünse nilanlının konusu açılır açılmaz konuyu değiştirip ortamdan kaç. Tleefonun çalsın, miden bulansın, işin çıksın çişin gelsin. Zaten evlendiğinde mesafeti çok daha net koyarsın. Şu an ben kimsenin eşimle ilgili tek kelime edemeyeceği seviyeye geldim, anneni değiştiremezsin ama kendini bu durumdan uzak tutabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…