Annem neden bana dusmaniymisim gibi davranıyor, ne yapmam gerekiyor yardimci olur musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gul000

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2024
101
56
Çok kotu bir aile ortamında yaşadığımı düşünüyorum. Bir an önce kurtulmam gerekiyor ama atanamiyorum zorlanıyorum birçok sorun tramva yasadim simdiye kadar.
Olay şu, bana dar olan hiç giymedigim bir elbise vardı. Annem dedi ki bunu teyzeme satalım 300 e. Götürdük, annem ne dese kukla gibi kabul ediyorum zaten. Kadın çok beğendi ama dedi ki ben bu ay sıkıştım sonraki aylarda öderim, elbise de onda kaldı. Benim çok begendigim bir elbiseydi hiç giyemedim. Anneme dedim ki satmak için götürdük ama bizi erteledi çok üzüldüm, bunu dolapta satsam parami acil alır kendime olan bir elbise alırdım.
Annem dedi ki parasını da vermez unutur gider. Annem bazen insanların arkasından konuşur. Bu kadının evine giderken yolda, zenginlik içinde yiyor iciyor demisti. Tatile geldiğimiz evde etiketli pantolonumuzun etiketi koparılıp giyilmis. Bunun için gecen gunlerde dedi ki teyzemden supheleniyorum o yapabilir harami bilmiyor çeyreğim kayboldu evimde, biliyorum o aldı demisti. Ben annemin söylediği her şeyi çok ciddiye alırım, baya üzüldüm ve onu destekledim. eve geldiğimizde parasını da vermeyecekse niye verdik ki anne dedim, birkaç kez demiş olduğum için galiba annem azarlamaya basladi. Hayır yaptım o zaman hayır işledim olamaz mi dedi. Bende dedim satmaya götürdük kadın zenginmis sana göre, niye hayır yapıyoruz. Annem dedi ki senin ekmeğini yemem sen cimrisin amcanlar gibisin. Senden borç para alsam ertesi gün istersin öyle bir pintisin huyun çok pis, neler dedi gerçekten hafızamı kaybediyorum galiba çoğunu unuttum. Sokaktaki köpek bu kadar azarlanmamistir. Saatlerce agladim. Annem bana bağırırken ben anneme geçen günlerde dediklerini hatırlatırken babam odadan çıktı ve sorgusuz sualsiz bana bas bas bağırmaya başladı. Verin su köpeğin 300 lirasını senin paranla bile alınmadı dedi aklımda kalan bunlar. Yaklaşık 20 dakika bana deliler gibi bağırdı ağlamaya başladım anneme dedim ki anne yaptığını begeniyor musun babam üzerime geliyor ve hala tek laf etmiyorsun bundan hoşlanıyor musun neler söylüyorsunuz bana el birliğiyle. Annem diğer kardeşlerime babam bagirsa direkt babamı susturur azarlar. Beni hiçbir zaman benimseyemedi. Benim ozguvenimi her zaman zedeledi. Benim bir maddi kazancım yok, bir öğretmen adayıyım ve atanamiyorum aile evinde kaldım. Üstelik daha gecen sene mezun oldum. Maddi olarak aileme bağlıyım, her şeyin fiyatını düşük secerek aliyoruz, harcama yapmıyoruz kisiyoruz, zevkime göre para harcamam. Ayda 300-400 anca. Ve annem bana şey diyordu kullanmadigin kitapları esyalarini sat taşınınca yük olmasın harçlık çıkar. Şimdi dedigimde sana satmayi gösteririm, gidip kadından da isteyeceğim elbiseyi geri, madem utanmiyorsun. Ben annemin böyle tepki vereceğini bilemedim. Çünkü kendisi çok tutarsız bir insan, işine gelince insanların arkasindan neler söylüyor. Ben söylediğimde beni itler gibi azarladı ve bana dedi ki ben atmış olabilirim arkasından ama senin hiçbir şeyin değil ve seni ilgilendirmiyor ben hayrımi da yaparım, sen kazansan da insanlara bir kuruş vermezsin cimri ahlaksız gibi neler demedi ki. Sanki ben kızı değilim, babama benzedigim için beni her zaman ayırdı hissediyorum zaten diğer kardeşlerimi daha çok seviyor. Bütün bunlar önemli değil ama kendimi çok alçak hissettim sanki kendiler dört dörtlük de her sorun benmişim gibi. Sizce çok mu kötü biriyim ben? Benim annem niye benim acigimi arıyor? Bütün bunları ben mi yaptım, sadece annemin gözüne girmek için taklalar atıyorum da her zaman oglum da oğlum diyor. Oğlu da annemi şimdiye kadar hep yerin dibine sokmuştur, ama neden o kıymetli? O gun kendimi o kadar aşağılık hissettim ki o kadar zoruma gitti ki keşke ölseydim

Bugün de annem teyzesini arayıp kızım zayıflayıp giyecekmis kiyafeti, öyle söylüyor vermek istemedi bu yüzden giyme demiş. Bunu bana az önce söyledi annem. İlk idrak edemedim sonra da niye beni kötü göstermeye çalışıyorsun insanlara dedim. Şuan çok kotu bir konuma düşmüş oldum, annem hala anlamıyor ve niye söylemeyeyim, o gün neler ettin bana gözün kaldı giymesin al giyersin dedi. Bir insan nasıl bu kadar düşüncesiz evladini kötü gösteren, inat bir anne olabilir bilmiyorum. Kendimi çok kotu hissediyorum. Gerçekten annem gitgide gözümde küçüldü ve ben bunla nasıl yasayacagimi da bilmiyorum. İnsanın annesi kızına böyle yapar mı?

Öğretmenlik illa atanarak mi yapiliyor? Nedir bu şartlarda yaşarken dahi illa atanacagim olayi.
Benim de öğretmen arkadaslarim var gayet atanmadan mezun oldugu gibi özelde calismaya başladilar cunku paraya ihtiyaci olan insanlar da var. Evet maaş az bulabilirsiniz ama ayda 300-400 TL icin bunca laf duymazsiniz hem tecrube olur.

Ailem her zaman yanimda zannediyordum bu zamana kadar. Annem şimdi evden git nerde çalışıyorsan çalış başının çaresine bak diyor.
Yani ben özelde 15-20 bin arası alsam bile nasıl gecinecegim ki ev tutup.

Ailem her zaman yanimda zannediyordum bu zamana kadar. Annem şimdi evden git nerde çalışıyorsan çalış başının çaresine bak diyor.

İşe bir girin siz paranizi kazanin sonra aile ilişkilerini tekrar degerlendirisiniz ailenizin yaninda kalmaya devam edin zorla sokağa atacaklarini sanmiyorum sinirle söylüyordur.

Geçen gün de konustuk sizinle siz bu ortamda nasil calisip kazanıp atanacaksiniz? Evde huzuru olan sadece ders çalışmaya odaklı insanlar bile atanamıyor istediği puani alamayabiliyor. Bir ise girip calissaniza. Az maz demeden. Belki para kazanmaya baslayınca ailenizin bakışı da degişir.

gerekirse şehir değiştirebilirsiniz, sorun ev kirasıysa eğer. bazı şehirlerde 1+1 ve ya 1+0 evler 5-6 bin civarı olabiliyor. önce evinizi bulursanız 15-20 bine çalışsanız da bir süreliğine idare edebilirsiniz. böyle yaşamaktan iyidir. hem ders çalışma imkanınız da olur. bu tarz şehirlerin dershanelerinden iş bakın bence.

Kaç yaşındasın? Atanmayı beklemeden bir iş bul, hem ders çalış hem işe git

annem ne dese kukla gibi kabul ediyorum zaten.

Ee sorun burada işte. Annenin huyunu, çenesini tutmadığını biliyorsun aynı evde yaşasan bile mesafe olacaksın. Kaç yıllık annen, onu böyle kabul edeceksin. Onun huyunu bilip, sana pislik yapacağını bilip illa ona kuyruk olmana gerek yok. Ona sormadan kendin sat satacağını.

Eğer büyükşehirdeysen günlük işlerde çalışabilirsin, ajanlar böyle eleman çalıştırıp, kitap fuarı gibi organizasyonlarda günlük maaş+sigorta imkanı sunuyorlar eğer tam zamanlı çalışamıyorsan buna bakabilirsin.

Paylaşımlı ev tutarsın, belki öğrenci ev arkadaşı bulursun, veya aile evindeyken atanana kadar mağaza market vs bakarsın, belli ki ailen artık sana para harcamak istemiyor ve çalışmanı bekliyorlar, maddi durumları nasıl sen kaç yaşındasın?

Düz memurlukta da atamalar az mı? Kpssden iyi bir puan alın ve düz memurluktan tercihinizi yapın

Bazı anneler, ne yazıkki öyle. Benim annem de erkek çocuklarına ayrı bana ayrı davranır. Sinirlendiğinde sinirini durduk yere benden çıkarır ,bağırır eleştirir. Tabi eskisi gibi susmuyorum alttan almıyorum artık. Onun hastane işleriyle uğraşıyorum, ev işlerinde yardımcı oluyorum , yeğenimle de ilgileniyorum. Bundan sonra annem beni eleştirdiğinde gereksiz bir eleştiriyse gereken cevabı veriyorum saygı sınırını aşmadan . Onun bu haline alıştım. Anneme hiçbir sırrımı,ruh halimi, düşüncelerimi anlatmam paylaşmam. Çünkü anlatırsam dalga geçip sinirimi bozacağini ,küfredeceğini biliyorum. Geçen hafta bana "sen beni neden sevmiyorsun" diye soru sordu.

Babam desen babamdan nefret ediyorum çocukluktan beri. Ailemle hiç duygusal bağım yoktur. Bazı aileler, narsist, duygusuz ilgisiz,ihmalkardir. Kendi çocukluklarında göremedikleri sevgiyi ,ilgiyi bize böyle yansıtıyorlar. Ben artık onları öyle kabullendim. Sen de kabullenip kendine odaklan üzülme canım benim elbet bir gün bizim de mutlu , huzurlu bir hayatımız olacaktır bu kaostan kurtulunca

Annemi farklı zannediyorum hep, ama bu kez gercekten cok kotu oldugunu farkettim. Kardesimin özel alanıma saygı duymadığı bir anda bile hala kardeşimi haklı cikarip beni haksız konuma düşürüyor, yani o kadar kotu biri ki kadın düşmanı resmen. Gerçekten her seferinde farklı biri olur mu beni sever mi diye ona bel bağlamaktan usandım olmuyor bana her zaman böyle davranacak bu kez kesin kabul ediyorum. Büyük şehirde değiliz ilcedeyiz, imkanlar da çok kisitli. Bir markete bile girip calismak istesem beni almazlar diye hiç basvurmadim. Özel kurumlar çok düşük veriyor ve bütün günlerimi ona hazırlanmaya harcarsam kpss ye yeterince özen gosteremem.
Ama mevcut durumda da psikolojim bozuluyor evde. Yani hep şey diyor babanın önünde durdum seni okuttum. Sanırım yıllarca da savunması bu olacak. Şimdi erkek kardeşine yeterince gondermiyoz seni paraya bogduk vs diyor .Yani ben üniversitede ailemin yanında okudum neredeyse hiç masraf çıkarmadım. Sadece bir ders dönemi ayriydim onda gönderdiler. Son senemde kredi aldım onu da harcamadim bile altına çevirip anneme verdim. Ben üniversite hayatım boyunca 3-4 defa toplamda kafeye gitmişimdir. Ama hep diyor ki seni okuttum tepeme ciktin, benim evimde kalıp bunlara nankörlük edeceksen git başka şehre çalış, nasıl gecindigin umrumda değil. Bir an önce git diyor.

Yani bir işte çalışacagjm mecburum. Ama atanamazsam seneye yine kavgalar cikacak hep bir işte calisamam bu evden kalıcı gitmemin yolu da atanmak. İste calisirken acaba kpss ye gereken önemi verebilir miyim? Ne düşünüyorsunuz

Lütfen aynı konuyu açmayın, gelişmeleri diğer konunuza yazın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…