Annem meme kanserine yakalandı

ozge3335

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2018
814
1.798
Merhaba

Annemle aramızda çok yaş farkı var. Bu yüzden çocukluğumdan beri anneme bir şey olacak diye hep çok korkardım, bazı geceler ağlardım. Bu korkuyu yaşım büyüse de hiçbir zaman aşamadım.

Dün bu tatsız haberi aldım. Maalesef annemde meme kanseri başlamış. Dünya başıma yıkıldı sanki kolum kanadım kırıldı. Şükürler olsun ki henüz başlangıcıymış yapılan ön tetkiklere göre kötü huylu çıkmış ama koltuk altına vs sıçramamış.

Yeni doğum yaptım ve bebeğimi emziriyorum. Bu nedenle bana geç söylediler. Farklı şehirlerde oturuyoruz. Annemin hastane işleriyle kardeşlerim ilgileniyor. 4 gün sonra pet denen işlemin sonuçları açıklanacak. Buna göre hastalığın evresi ve herhangi bir yere sıçrayıp sıçramadığı net bir şekilde belirlenecekmiş. Sonra da tedavi şekli belli olacak. Bir de tümörün büyüklüğü 1 cm miş. Bildiklerim bunlar.

Erken teşhisin çok önemli olduğunu biliyorum aslında hastalığı atlatacağına da eminim. Ama annem çok karamsar biridir şu an kafasında en kötü senaryoları kuruyor. Beni en çok onun bu hali üzüyor.

Herkes bilir bu hastalıkta moral çok önemli. Bu hastalığı yaşayan ve kurtulan arkadaşların destekleri ile moral bulmak istedim. Haftaya ben de annemin yanına gittiğimde moralim yüksek olmalı. Ama bu hastalığın ismi bile öyle korkutuyor ki kendimi toplayamıyorum.

Kısaca, Yaşlı biri, tümörü 1 cm başlangıç evresi ve başka yere sıçramamış görünüyor. Durumu umut vadediyor değil mi sizce de büyük olasılıkla atlatacaktır değil mi

annem 58 yaşında, 3. evre ve koltuk altına yayılım yaptığı halde kanseri yendi, 7 sene oldu kontrolleride hala temiz çıkıyor..meme kanseri korkulacak bir kanser türü değil artık...ayrıca annemin zamanında olmayan, akıllı ilaçlar da çıkmış,
korkacak bişi yok, içiniz rahat olsun...
ayrıca bir komşumuz, 35 yaşında meme kanserine yakalandı, çok hızlı yayılan...önce 1. meme alındı, aylar sonra 2. meme alındı, yine aylar sonra rahim ve yumurtalıkları alındı, o bile yıllardır yaşıyor....

Yaşlı insanlar bu konuda daha şanslı, çünkü vücutlarında hücre yenilenmesi yavaş dolayısıyla daha geç yenileniyor kanserli hücreler ve savaşması daha kolay oluyor
Meme kanserinde başarı oranları çok yüksek, moralinizi bozmayın, Rabbim şifa versin tez vakitte

Oncelikle gecmis olsun dileklerimi iletiyorum.
Bir yakinimin yaklasik 5-6 sene once gogsunun biri alindi once her sey yolundaydi ancak suan metastaz yaptigindan en az aciyla yasamini devam ettirmesi icin yardimci oluyoruz.
Dogru beslenme de moral kadar onemli bir faktor bunu da ihmal etmeyin.
Yasi genc olanlar yakalandiginda tekrar etmesi ve kotu sonuclar dogurmasinin orani yuksek, ileri yaslardaki insanlar icin bu oran cok daha dusuk iciniz bu acidan rahat etsin.

Erken tanı hayat kurtarır diyorum
1 cm bana büyük gelmedi
moral elbette çok önemli
atlatırsınız demeyin hep beraber atlatacağız diyin
annenizin yanına gidene kadar dibi tabi ki görebilirsiniz
ama sonra kalkacaksınız
ben eşim 2 defa kanser atlattı
1. testis kanseri 1 evre 3 kür kemocan tedavi ve 2 sene sonra
2. lösemi evresini söylemediler 3 kür kemocan aldık
1 kürde nakilde gördük elhamdülillah iyiz
bir ileri bir geri gidiyoruz

bu esnada annenize moral kadar sağlıklı beslenmede önemli
hastanenin diyetisyeni olur danışabilirsiniz

Benim annem de meme kanseriydi. 19 yaşındaydım o zaman. Yanımızda destek olacak kimse yoktu bı de kardeşim vardı 16 yaşında. Babam sadece işin gözle görülür kısmına yardım ederdi. Koltuk altını ve bir göğsünü aldılar. Tedavisi yaklaşık bir yıl surdu. Moral çok önemli. Annem çok da morali düzgün gecirmedi o dönemleri ama şimdi çok iyi. Benim de bir kızım var 7 aylık. Hatta ona o bakacak ben ise başlayınca. O da çok korkardi kurtulamayacagim öleceğim derdi bizi çok uzerdi. Ama şimdi herşey yolunda. Yılda bir kontrole gidiyoruz çok şükür temiz herşeyi. Siz de üzülmeyin. Bebeğinizle annenize umut olun. Meme kanseri grip gibi yayıldı malesef ama çözümü var sağlıkla güzel günler görün inşallah

9 yıl oldu bu arada demeyi unutmuşum

merhabalar bian beni anlatiyorsunuz yada bunyaziyi ben sandim annemle aramda cok yas farki var annem beni gec dunyaya getirmis anneme asiri bagliyim bir gun tesadüfen annemin memesnde kitle oldugunu fark ettik doktor kotu huylu dedi ve bizim icin zor bir surec basladi . bi kere koltuk altina sicrasada sıçramasa da koltuk altinida alıyorlar . pet sonucu cok onemli biyere sıçramadıysa hic korkmyin .kemoterapi be radyoterapi hastalığın evresine göre kararlaştıracak size cok umit verici konuşacağım meme ve rahim kanserinin kurtlma sansi diğerlerine göre oldukca fazla . Allahin izniyle annenizin kurtulma iyilesme sansi cok fazla sadece kemoterapi radyoterapi alirsa biraz zor gunler geçirir ama en kotu ihtimal 1 sene sonra hersey bitecek once heray kontrol sonra 3 ayda bir sonra 6 ay gittikçe yükseliyor hap veriyorlar 5 sene kullnacak agiz yoluyla aliyor rahatsız etmiyor . 5 sene sonra hastalığın sicrama riski dusuyor boyle işte benim annem suan iyi ama tek sorunu koltukaltini kazidiklari icin memesinin kesildiği taraftaki kolunu zorlamamasi gerekiyor agir is yapmamasi agir kaldirmamasi gibi benim annem sağolsun hic kendini esirgeme digi icin kolu sismis vaziyette suan boyle iste geçmiş olsun Allah sifa versin

Çok geçmiş olsun, öncelikle içinizi rahat tutun. Meme kanseri eskisi gibi korlulacak bi kanser değil, yengemin annesi 10 sene önce yakalandı gögsğnğ aldılar şükür iyi. Aynısı yengemde de cıktı o da ameliyat oldu.

Size diyeceğim su ki , meme kanseri gibi kanserler ırsidir ,kız çocuklarında olma olasılığı yüksek o yüzden kendinize dikkat edin sizde kontrol altında olun çok geçmiş olsn

Bir hemşire olarak söylüyorum başlangıç evresindesiniz ne mutlu. O kadar çok şahit oluyoruz ki mem kanserini yenenlere. Annenizde yenecektir Allah ın izniyle. Ama moral çok çok çok önemli. Buna dedem de şahit oldum farklı bir kanser çeşidiydi (annenizle kıyaslamayın kanseri çok çaresi yoktu bizim) ama son evreydi nerdeyse doktor 1 yıl bile hayat biçmemişken 2 yıl yaşadı. Tamamen mutlu neşeli umutlu olmasından ama kanser olduğunu söylemedik.diyeceğim o ki çok etkiliyor hastayı umutlu olmak inanmak. Dilerim en kısa sürede yensin anneniz. Geçmiş olsun

Meme kanseri günümüzde başarıyla tedavi edilebilecek bir kanser türü. Ne güzel ilk evredesiniz ve hiçbir başka yerine metastaz yapmamış. Kendi moralinizi ve annenizin moralini yüksel tutun. Tedavinizi tamamlayın

Meme kanseri organ kanserleri gibi agresif ve hızlı ilerlemiyo. Uzun yıllar yaşıyolar aklına kötü şeyler getirme için rahat olsun.
Hiç olmasa daha iyi tabi ama buda kötünün iyisi. Annecine moral ver sadece pozitif olsun ve dikkat etsin kendine.
Çok geçmiş olsun

Benim iki yengem de bu hastalığı geçirdi. Yaşları çok büyük değil. İkisi de yendi şükür. Biri bu hastalığın üzerine iki çocuk doğurdu. Erken teşhismiş bence bu çok önemli bir avantaj. Sağlığına kavuşur inşallah. Iyilesecegine inanıyorum. Annenize Allah şifa versin.

Arkadaşımın eşi tek göğsünü aldırmıştı 16 yıl önce.
16 yıldır hiç sıkıntı yaşamadı ama senede bir kontrolleri var, hiç aksatmıyor.
Geçmiş olsun.
Ayrıca yaşa takılmayın, kimin ne kadar yaşayacağını Allah bilir.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Size de çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın. içime su serptiniz inşallah benim annem de atlatır bu süreci

Canim benim annemde evre 2a meme kanseri.
Koltukaltina sicramisti.
Bizde ogrendigimizde oglum 3 aylikti bende emziriyordum cok zor gunlerdi.
3 yil gecti uzerinden cok sukur iyi suan metastasi olmadi.
Umarim en kisa zamanda toparlar.
Cevabınız ve güzel dileklerniz için çok teşekkür ederim okudukça güç buldum. Benim bebeğim de 4 aylık size de çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…