29 Yaşında Meme Kanseriyle Zorlu Mücadele

Merhaba arkadaşlar

29 yaşındayım 6 yaşında bir oğlum var 3 senedir oğlumun bir kardeşi olsun çok istiyordum ama polistikover hastası olduğumdan bir türlü olmadı çatlatma iğneleri, aşılamalar denemediğimiz şey kalmadı en sonunda olursa olur olmazsa çok şükür bir oğlum var modundaydım.
bir gece sol göğsümün altının tamamen çukurlaştığını farkettim hemen internetten araştırdım ve pek iç açıcı şeylerle karşılaşmadım sabaha kadar uyuyamadım. Sabah hemen dr a gittim ve muayenede dr kesinlikle değil ama yine de ultrason yaptıralım dedi ultrasonun sonucuda pek iç açıcı değildi hemen ertesi gün mr çektirdim ve 25 Ocakda 3.evre meme kanseri olduğumu öğrendim oğlumun doğumgününde.
dünya başıma yıkıldı hep 40 yaş üstü hastalığı diye bildiğimden kendime konduramıyordum oğlumu düşündükçe kendime hiç gelemiyordum.
Dr.lar süreci anlattılar kemoterapi ameliyat radyoterapi vs ama öncesinde genç yaşımdan dolayı çocuk için tüp bebek yaptırdılar o anda çok istemesemde şimdi iyi ki yaptırmışım diyorum. Çünkü biliyorum iyi olacağımı bu süreci atlatacağımı oğlum için daha çabuk kendime geleceğimi biliyorum inanıyorum
6 seans kemoterapim geçen hafta bitti tabi ne saç kaldı ne kaş. İlk aldığım kemoterapiden 2 hafta sonra 1 günde tüm saçım döküldü hayatımın en kötü günüydü diyebilirim. Hem kendim alışamadım hem oğlum. Hatta oğlum için daha zordu bakamadı yüzüme bi kaç hafta.. şimdiyse eski fotoğrafları görünce ne zaman böyle olucaksın anne şimdide güzelsin ama burda daha güzelsin dedikçe içim acıyor.
sırada ameliyat var sol göğüs ve sol koltuk altı kesin kazınacak ama dr lar diğer memenin de hem yaş olarak hem de nüksedebilme ihtimalinden alınma taraftarı..
Başlarda ameliyatı pek umursamasam da şimdi korkuyorum sağ göğsümü aldırmalımıyım bilmiyorum. Karar bana kaldı artık sizlerden tek istediğim dua etmeniz..

Allahım kimseye yaşatmasın..
Çok çok geçmiş olsun inşallah bizimde çok yakın bir komşumuz göğüs kanseri oldu tedavisi hala sürüyor yaklaşık beş yıldır şükür moral olarak iyi imtihan olduğunun bilincinde ama siz genceciksiniz herşeyin iyi olacağına inanıyorum o saçlar eskisinden daha gür ve sağlıklı çıkacaklar inşallah

Çok geçmiş olsun umarım iyisinizdir şimdi. Her şey pozitif olmakla alakalı. Sizden de hayata ve sevdiklerine bağlı bir kadın hissi aldım, biliyorum ki siz bu süreci en kolay sekilde atlatacaksınız bu zor günler hiç yaşanmamış gibi olacak.

Merhaba arkadaşlar

29 yaşındayım 6 yaşında bir oğlum var 3 senedir oğlumun bir kardeşi olsun çok istiyordum ama polistikover hastası olduğumdan bir türlü olmadı çatlatma iğneleri, aşılamalar denemediğimiz şey kalmadı en sonunda olursa olur olmazsa çok şükür bir oğlum var modundaydım.
bir gece sol göğsümün altının tamamen çukurlaştığını farkettim hemen internetten araştırdım ve pek iç açıcı şeylerle karşılaşmadım sabaha kadar uyuyamadım. Sabah hemen dr a gittim ve muayenede dr kesinlikle değil ama yine de ultrason yaptıralım dedi ultrasonun sonucuda pek iç açıcı değildi hemen ertesi gün mr çektirdim ve 25 Ocakda 3.evre meme kanseri olduğumu öğrendim oğlumun doğumgününde.
dünya başıma yıkıldı hep 40 yaş üstü hastalığı diye bildiğimden kendime konduramıyordum oğlumu düşündükçe kendime hiç gelemiyordum.
Dr.lar süreci anlattılar kemoterapi ameliyat radyoterapi vs ama öncesinde genç yaşımdan dolayı çocuk için tüp bebek yaptırdılar o anda çok istemesemde şimdi iyi ki yaptırmışım diyorum. Çünkü biliyorum iyi olacağımı bu süreci atlatacağımı oğlum için daha çabuk kendime geleceğimi biliyorum inanıyorum
6 seans kemoterapim geçen hafta bitti tabi ne saç kaldı ne kaş. İlk aldığım kemoterapiden 2 hafta sonra 1 günde tüm saçım döküldü hayatımın en kötü günüydü diyebilirim. Hem kendim alışamadım hem oğlum. Hatta oğlum için daha zordu bakamadı yüzüme bi kaç hafta.. şimdiyse eski fotoğrafları görünce ne zaman böyle olucaksın anne şimdide güzelsin ama burda daha güzelsin dedikçe içim acıyor.
sırada ameliyat var sol göğüs ve sol koltuk altı kesin kazınacak ama dr lar diğer memenin de hem yaş olarak hem de nüksedebilme ihtimalinden alınma taraftarı..
Başlarda ameliyatı pek umursamasam da şimdi korkuyorum sağ göğsümü aldırmalımıyım bilmiyorum. Karar bana kaldı artık sizlerden tek istediğim dua etmeniz..

çok geçmiş olsun bende meme ca 4. evre benimde sag meme ve lenfler alindi

Cok gecmis olsun Allah sifa versin. Ben de pko hastasiyim ve sag gogsumde elime gelen kitle var. Takibinin yapilmasi gerekiyi. Cocugum yok ve zaten olmuyor da. Ne guzel sizin bir oglunuz varmis. Ona sımsıkı sarilin ve dimdik ayakta durmaya calisin. Moral cok onemli. Tekrar gecmis olsun.

Çok çok geçmiş olsun, benim annem geçirdi aynı hastalığı, 4 yıl oluyor. Onun tek memesini aldılar, diğerini almadılar, yaştan dolayı teklif etmediler belki.
Zor bir karar ama yaşınız daha genç olduğu için düşünebilirsiniz. Annemin alınan memesini doldurdular, silikon yaptırmadı ama o karnndaki yağları alıp meme yaptılar. En kısa zamanda sağlığınıza kavurşunuz hiç merak etmeyin.
merhaba karin dokumdan bende meme yaptırmak istiyorum süreç zorlu mu acaba

Çok geçmiş olsun bende 25 yaşındayım 2 hafta önce göğsümde şiddetli ağrı nedeniyle doktora gittim sol göğsümde 2 tane kitle varmış doktor iyi huyluya benziyo dedi 3 ay sonra kontrolüm var şüphesi bile çok kötü Rabbim yardımcınız olsun

Allah'ım yar ve yardımcınız olsun.
Moral çok önemli.
Gerçi eski konu ama inşallah geçmiştir hersey.

En son 2017 Temmuz'da girmiş siteye konu sahibi.İnşallah iyidir merak ettim

merhaba karin dokumdan bende meme yaptırmak istiyorum süreç zorlu mu acaba
Öncelikle kusura bakmayın sık girmediğim için geç oldu cevap. Annemin arkadaşı yaptırdı önce onun süreci rahat geçmişti. Ondan cesaret alarak yaptırdı annem.
Fakat annem için zorlu oldu doku hemen uyum sağlamadı, ameliyat yerleri geç iyileşti hastanede yatmak zorunda kaldı birkaç ay. Şeker hastası olduğu için zorlu geçtiğini söyledi doktorlar sanırım bünyeye göre değişiyor.

Çok çok geçmiş olsun arkadasim Allahım seni evlatlarına bağışlasın ınsallah rabbimden acil şifalar dilerim

Allah tez zamanda şifanızı versin.
İkisinide almak sağlığınız açısından iyi olacaksa aldırın.
Meme kaybı kadın için pskolojk yönden hırpalar insanı ama sağlığınıza kavuşacaksanız bundan daha önemli bişey yok.

Cok geçmiş olsun. Çok uzuldum. Rabbim şifalar versin. Bir daha yaşamayın bence aldırın sonra silikon taktırırsınız. Kemoterapinin etkileri geçince esksinde daha guzel gekcek kaşınız sacınız onu merak etmeyin. Rabbim geçmiş gitmiş etsin.

Baktım 4 yıl olmuş bu konuyu açalı, sonraları yazanlar da olmuş çok teşekkür ederim. Dua eden herkesten Allah razı olsun..
İyiyim, kontrollerim de yumurtalıklarım alınması gerekti tüplerim bağlandı şimdiler de tüp bebek için çabalıyorum..
Kadınsal bir çok organımı kaybettim evet ama çok şükür iyiyim ve daha da iyi olacağım..

Merhaba arkadaşlar

Allah yardımcın olsun .Senı aılemd ve cocuguna bagıslasın rabbım

Merhaba arkadaşlar

Allahım kimseye yaşatmasın.
Kesinlikle iyi olacaksınız. Halam yaklaşık 30 yıl once oldu bu ameliyatı .Tedavi sureci yorucu ve yıpratıcı oluyor psikolojik olarak zaten şu anda yaşıyorsunuz bunu.Ameliyat sonrası durumu kabullendikten sonra eski hayatımıza geri döneceksiniz ama cok daha güçlü, cok daha farkında ,cok daha keyifle.Halamla her tanışan imrenir ne hayat dolu bir kadın diye.Darisi size olsun.Dualarimda olacaksiniz

X