- 13 Ağustos 2023
- 168
- -311
-
- Konu Sahibi Zuhalin Cemberleri
Zaten davet ettik. Ancak annemin evi abimlere sadece 10 dakika mesafede olmasına rağmen daha bir çaya bile gitmemesi ve asla davet edilmemesi biraz nankörlük veya saygısızlık değil mi sizce? Ben yapamazdım, üstelik 8 yıl sevgililik boyunca neredeyse her hafta sonu bize dadanmasana rağmen. Bahsettiğim şahıs bir de neredeyse 40 yaşında kadın. Çok toy değil, biraz yol yordam bilmesi gerekir. Ben ve kız kardeşlerim ondan yaşça çok küçük olmama rağmen düşünebiliyorum bunları. Ama suç abimde de var, sanki o çok davet ediyor.Herhalde anneniz gelinin annesini yemeğe çağıracak öncesinde temizlik ve hazırlık yapıyor size de yaptırıyor. Annesinin yurt dışından gelip kalması çok normal, 4 aydır sizi yemeğe çağırmaması bilmiyorum herkes kendine yakışanı yapar, sizin annesini davet etmeniz gerekir. Onlar için kavga etmeyin derim.
Eğer sekiz yıl boyunca neredeyse her hafta sonu sevgilimin ailesinin evine 2-3 gün kalmaya gidersem tabiki de yardım ederim. Hiç değilse yemek yediğim masayı toplamaya yardım ederim. Bundan normal daha ne olabilir ki? İlk zamanlar tabi utanır insan biraz. Ama neredeyse 7-8 yıl bir adet haline dönmüşse, asıl yapmamak anormal ve ayıp değil mi sizce? Üstelik bu kadın çok toy sayılabilecek bir kadın değil di. Ben ondan çok çok küçük olmama rağmen bunu düşünebiliyorum.Siz sevgilinizin evine gidip iş yapar mısınız temizlik vs
Ama 8 yıl boyunca her hafta sonu gidilen bir evdede artık misafir olunmaz değil mi?Siz sevgilinizin evine gidip iş yapar mısınız temizlik vs
Tanımadığınız insanlara hakkında bu kadar keskin konuşmayın. Hayatı tam bilmiyorsunuz anlaşılan.yqsiniz küçük olabilir mi?Evet o bizim ailenin gelini. Bir eve damat girdiği zaman da, o şahıs “ailenin damadı” oluyor. Eve hizmetçi veya köle almış anlamına gelmiyor bu. Bu nasıl bir muhakeme kabiliyeti? Anlamadım. Zaten abimle sevgiliyken 8 yıl boyunca neredeyse her hafta sonu bize gelip kalmasına rağmen hiç bir işin ucundan tutmazdı merak etmeyin. Beni tanımıyorsunuz bile. Kim bilir belki de siz evlisiniz ve eşinizin ailesinden çok çektiniz ve herkesi öyle sanıyorsunuz. Ben ve kız kardeşlerim kadından zaten yaşça çok küçüğüz, sırf saygıdan birşey diyemiyoruz. Ki burda ki konunun odak noktası aslında annem di. Annemin hak etmeyen insanlar için kendini ve bizi eziklemesi durumu. Siz çok yanlış anlamışsınız konuyu, hem de çok.
Yerden göğe kadar haklısınız ama biz bu toplumda yetiştik yengeniz farklı bir kültürden. Orada da suç annenizde ufaktan iş yaptırsaydı bu kadar sık gelmezdi. İş dediğim de sizi başka bir yere gönderip sofrayı toplatabilirdi. Sizin olmadığınız zamanlar ne yapmış, iki tabak kaldırmamış mı?Zaten davet ettik. Ancak annemin evi abimlere sadece 10 dakika mesafede olmasına rağmen daha bir çaya bile gitmemesi ve asla davet edilmemesi biraz nankörlük veya saygısızlık değil mi sizce? Ben yapamazdım, üstelik 8 yıl sevgililik boyunca neredeyse her hafta sonu bize dadanmasana rağmen. Bahsettiğim şahıs bir de neredeyse 40 yaşında kadın. Çok toy değil, biraz yol yordam bilmesi gerekir. Ben ve kız kardeşlerim ondan yaşça çok küçük olmama rağmen düşünebiliyorum bunları. Ama suç abimde de var, sanki o çok davet ediyor.
tabii kesin öyledirgelinimiz derken ailenin gelini demek istedim. Çok boş bir yorum olmuş sizin ki!!
Aynen öyle kadın gelinini çok sevdiğinden dolayı değilAnneniz tipik erkek evlat sevici
Farklı kültür olunca tabi sorunlar olur bence siz birşey yapamazsınız anneniz farkına varması gerekir , bir bence ne müslüman erkek nede müslüman kadınHerkese esenlikler dilerim.
Hemen konuya geçmek istiyorum. Annem hak etmeyen insanlara haddinden fazla değer veriyor. Bunlardan bazıları da, abimin 4 ay önce evlendiği eşi ve eşinin annesi. abimle eşinin evlenmeden önce sekiz yıllık bir ilişkisi vardı. Yani sekiz yıllık ilişkiden sonra ancak evlenebildiler. Bu sekiz yıllık ilişki süresi içersinde bu kadın bizim eve hafta sonları hep kalmaya gelirdi. Bu kadın bizim eve geldiğinde hiçbir işin ucundan dahi tutmazdı yani yediği yemek sofrasını bile biz kaldırdık kızkardeşlerim ve annem. Çünkü abim bizi bu kadına neredeyse köle etmişti ve ona en ufak söz söyletmiyordu.
Kadın diye ifade etmemin sebebi ise, bu kadın abimden on yaş büyük, abim şu anda 28 yaşında kendisi de 39 olacak çok yakın bir süre içersinde ve kendisi yabancı. Bu kadın her doğum günü olduğunda ve onun dini bayramların da biz hep hediye aldık onu kutladık ama karşılığını hiçbir zaman göremedik ne annem, ne de biz. Abim defalarca bu kadının önünde anneme çok bağırdı ve bu yüzden bu kadın artık anneme saygı bile duymuyor.
Tüm bunlara rağmen, Abim sonunda o kadınla evlendi. Dört ay boyunca bizi veya annemi hiçbir vakit evine davet bile etmedi. Üstelik evleri bize sadece 10 dakika mesafede. Buna mukabil, kadının annesi ispanya’da yaşıyor olmasına rağmen, ilk evlendikleri sırada gelip onların evinde bir hafta kaldı. Şimdiyse, yine annesi geldi. Şimdi ise annem ben ve kız kardeşlerime o kadar çok baskı uyguluyor ki, artık bıktık. Annem de nedense kendisine saygı duymayan insanlara karşı sürekli kendini ispatlama ve saygınlık kazanma çabası var. Biz defalarca söyledik, ne bu kadın, ne de annesi bunları hak etmiyor. Annem başı kapalı ve bu yüzden sanki annemi beğenmiyorlar. Halbuki annem bu insanlara, kadının annesi de dahil bir sürü hediye alıp gönderdi. Hem de defalarca. Ama karşılığında en ufak bir hediye geri almadı, sadece çikolata falan ile geçiştirildi. Kız kardeşlerim bir defasında İspanya’ya gittiklerinde onlara yemek bile pişirmemişler di. Önlerine sadece domates peynir ekmek koymuşlar.
Tüm bunlara rağmen annem yine o kadına ve annesine hediyeler almak istiyor, ve kız kardeşlerime bütün evi temizletti. Bununla da kalmayıp bir sürü yemek pişiriyor ve hepimizi kırgından geçirdi. Biz ne yapalım da ikna etmeye edelim bu annem olucak kadını? Nasıl anlatalım bu insanların tüm bu muameleyi hak etmediklerini? Biz söylemeye çalıştığımız vakit bize bağırıyor. Lütfen akıl verin.
Çok iyi yapmışsın eltineAnneniz bu saatten bu yaştan sonra asla değişmez, ne siz yıpranın ne annenizle aranız bozulsun. Yemeğe gelecekler dendiği zaman tutmayın hiçbir işin ucundan, zor ama bırakın anneniz kendi başına yapsın, bir yapacak iki yapacak üçüncü de mecbur vazgeçecek davet etmekten. Ya da kıyamıyorsanız yardım edersiniz onlar geleceği zaman evden gidersiniz, dışarıda işleri vardı ya da acil işleri çıktı gibi şeyler söyler anneniz de. Bırakın yengeniz kursun kaldırsın sofrayı, siz de kardeş kardeş dışarıda yiyin yemeği sinemaya filan gidin. Bizde de var böyle yenge çünkü oturur yer içer gider, ben yorgunum çocuk uyutmadı deyip diğer odada uyur biz her şeyi halleder çayı bırakırız ocağa kalkar gelirdi, baktık olacak gibi değil size verdiğim tavsiyeleri uyguladık, şimdi çok şükür gelmiyor, gelmesin de bir kere evine almaya ödü kopar bizi ama kendisi evimizden çıkmazdı yani. Böylelerine anlayacağı dilden konuşmak gerekiyor. Şimdi eltim de böyle başka şehirde oturuyorum, tatillerde kv ve eltinin olduğu şehre gidiyorum, kvde de kalıyoruz. Bir kere evine almaz ama her gün yemeğe kvye gelirdi, ben de kv yardım ederdim misafirken misafir ağırlardım, en sonunda kvye dedim bu bana saygısızlık ben kendimi düşüremem hiç, çağırıp durma yemeğe kendisi alsın evine bir gün de bizi dedim baktım anlamıyo devam etti, ben de ne işin ucundan tuttum ne bir şeye karıştım senin misafirin sen ağırla o zaman deyip çekildim odaya. O gün bugündür çağırmaz, o da çok şükür anladı gelmez artık. Bazıları kendini çok akıllı zannediyor, öyle kendi kurdukları dünyada onların kurallarına göre hareket edelim istiyorlar. Ben sizi çok iyi anlıyorum kesinlikle bir ters köşe yapın ki dumur olsunlar