• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem, kardeşimi benden kıskanıyor olabilir mi?

Değil mi? Normal değil. İnanın gece düşünmekten uyuyamadım. Puzzle gibi birleşti düşündükçe. Mesela şu an teyzemlerdeler ne zaman geleceksiniz diye aradım, bir saate döneriz dedi. Kardeşimi verir misin telefona sesini duyayım dedim, uzakta şu an dedi. Tam o an ablam mı o anne dedi ve gayet yanındaydı.

Hemde hiç değil...
Kardeşiniz ,sizi anneden daha çok sevecek diye mi kaygılanıyor acaba?

Yani otorite,düzen kurmak istiyor kardeşiniz üzerinde diyeceğim ama çok saçma...

Annenizden huylandım ben,evet yaş farkı çok olabilir kardeşinizle;fakat anneniz kıskanmış,ya da kıskanıyor zaar,zor olacak biliyorum ama araya mesafe koyun,tüm sorumluluğu ona yükleyin..ne tuhaf insanlar var.

Kiskaniyor bile diyemedim. Akil sir erdiremedim vallahi. Cunku akli basinda bir anne sevinir ki evlatlarim iyi geciniyor diye.
Değil mi babanem de böyle demişti. Bir gün babanemlerdeyiz. Kardeşim şımarıklık yapıyor. Ben yapma dedikçe dozunu artırdı ve bir eşyama zarar verdi. Sana durman gerektiğini söylemiştim diye çıkıştım. Annem de aynı şekilde bana benim çocuğuma bağıramazsın diye yükseldi. Babanem bir şey demiyor tabi. Kardeşim biraz sonra geldi abla özür dilerim eve gidince odandaki yapıştırıcıyla (bant demek istiyor) düzelticem falan diye hatasını telafi etmeye çalışıyor. Annem de hayır o sana kızdı özür dilemen gerekmiyor dedi. Her neyse annem ve babanem mutfağa gitti arkalarından ben de kalktım biraz sonra. Babanem anneme kızım yanlış yapıyorsun özür dileyen çocuğa dileme denilmez, kışkırtılmaz çocuklar falan diyordu. İnanın duymak istemediğim için hemen döndüm odaya gittim. Kaç yaşında kadın doğruyu biliyor da annem mi bilmiyor. Yo hayır bildiğini biliyorum. Ama neden böyle yapıyor orası muamma.

Ne güzel anlaşıyorlar diye sevinmesi gerekirken davranışlarıyla kardeşinize de kötü örnek oluyor arada bırakıyor ona çok üzüldüm açıkçası, kardeşinizle aranızı açabilecek şeyler bunlar. Bence normal değil, hoş değil.

Annenizle ilişkinizde bir sorun mu var? konunuzu anlatırken "annesini çağırdım" demişsiniz. "annemi çağırdım" demeniz gerekmiyor mu?
Buraya birinin takılacağını sezmiştim, siz oldunuz. Aileden gelen bir şey galiba. Mesela anneme kardeşimden bahsederken çocuğun ya da kızın diyorum. Diğer kardeşimden bahsederken oğlun falan. Ancak sorunlu olduğumuz konular var evet ama bu yüzden böyle hitap ediyorum denemez. Alışkanlık.

Hemde hiç değil...
Kardeşiniz ,sizi anneden daha çok sevecek diye mi kaygılanıyor acaba?

Yani otorite,düzen kurmak istiyor kardeşiniz üzerinde diyeceğim ama çok saçma...
Annem küçük yaşta annesini kaybetmiş ve babası başka bir kadınla evlenmiş. Sevilmeye aç bir bünyesi var evet. Ancak daha fazla sevilmek için çocuklarının arasını bozmaya hangi annenin gönlü el verir?

Annen gerçekten çok şanslı.Keşke benim de senin gibi bir kızım olsaydı da çocuklarımı büyütürken bana yardımcı olsaydı :)
Annen muhtemelen,kardeşinin seni daha çok sevmesinden ve kendisini ikinci plana atmasından endişeleniyor.
Ama kendi egosu yüzünden kardeşini yanlış yönlendiriyor.
Şimdi çok sıkıntı olmaz bu durum ama birkaç yıl sonra zapt edemezsiniz çocuğu.O zaman pişmanlık da fayda etmez.Ağaç yaşken eğilir çünkü.
Uygun bir dille konuş annenle.Birbirinizin düşmanı olmadığınızı,tam tersine her zaman onun yanında ve yardıma hazır olduğunu söyle. Zamanla seni daha iyi anlayacaktır.
Bir de üçünüz birlikte vakit geçirmeye çalışın,o ortamı sen oluştur.

Uzuldum :KK43:
Hic mi akli basinda bir yetiskin yok etrafinizda
Gercekten cocuga yanlis davraniyor
Ben sizi kiskanmasindan ziyade cocugu yetistirme tarzina takildim , cok yanlis hemde cok
Babanemin birkaç defa uyardığını duydum. Halam da bana söyledi neden annen böyle yapıyor, yanlış davranıyor diye. Uyarılsa bile kendi bildiğini okuyan bir kadın annem. Tamam yapmayacağım dediği şeyde bile kendi bildiğini yapar. Şu yaştan sonra değişeceğini hiç sanmıyorum.

Annen gerçekten çok şanslı.Keşke benim de senin gibi bir kızım olsaydı da çocuklarımı büyütürken bana yardımcı olsaydı :)
Annen muhtemelen,kardeşinin seni daha çok sevmesinden ve kendisini ikinci plana atmasından endişeleniyor.
Ama kendi egosu yüzünden kardeşini yanlış yönlendiriyor.
Şimdi çok sıkıntı olmaz bu durum ama birkaç yıl sonra zapt edemezsiniz çocuğu.O zaman pişmanlık da fayda etmez.Ağaç yaşken eğilir çünkü.
Uygun bir dille konuş annenle.Birbirinizin düşmanı olmadığınızı,tam tersine her zaman onun yanında ve yardıma hazır olduğunu söyle. Zamanla seni daha iyi anlayacaktır.
Bir de üçünüz birlikte vakit geçirmeye çalışın,o ortamı sen oluştur.
Böyle anlatıyorum ama hep böyle değil tabii. Birlikte geçirdiğimiz güzel zamanlar da oluyor. Erkek kardeşim farklı bir şehirde mesela. Özellikle o geldiğinde daha sakin oluyor. Daha yumuşak davranıyor. Dördümüz kaliteli vakit geçiyoruz. Ama o gittiğinde sindirellanın arabası, bal kabağına dönüşüyor adeta. Böyle olunca da sorununun benimle olduğunu düşünüyorum.

Buraya birinin takılacağını sezmiştim, siz oldunuz. Aileden gelen bir şey galiba. Mesela anneme kardeşimden bahsederken çocuğun ya da kızın diyorum. Diğer kardeşimden bahsederken oğlun falan. Ancak sorunlu olduğumuz konular var evet ama bu yüzden böyle hitap ediyorum denemez. Alışkanlık.
Anladım. küçükken bizde de vardı.. "anneler geldi mi" derdik, herkes garipserdi. nerden öğrenmiştik bilmiyorum ama kardeşlerim arasında annem ve babamdan bahsederken öyle söylerdik. gerçekten de garip geliyor dışarıya

Annem küçük yaşta annesini kaybetmiş ve babası başka bir kadınla evlenmiş. Sevilmeye aç bir bünyesi var evet. Ancak daha fazla sevilmek için çocuklarının arasını bozmaya hangi annenin gönlü el verir?

Sevgi açlığını anlayabiliyorum da,bunu kardeşlerin arasını açarak gideremez ki...

Tam tersine, 2 yavrusunun birbirlerini sevmesi ve annelerini sevmeleriyle o açlığı giderebilir...

Aslında anneniz çok şanslı,ama farkında değil...

Sizin gibi aklı başında bir evladı var...

Ee 17 yaş ara verirse bir de sorumluluk verirse sonra böyle kıskanıp durur işte ;)

Böyle anlatıyorum ama hep böyle değil tabii. Birlikte geçirdiğimiz güzel zamanlar da oluyor. Erkek kardeşim farklı bir şehirde mesela. Özellikle o geldiğinde daha sakin oluyor. Daha yumuşak davranıyor. Dördümüz kaliteli vakit geçiyoruz. Ama o gittiğinde sindirellanın arabası, bal kabağına dönüşüyor adeta. Böyle olunca da sorununun benimle olduğunu düşünüyorum.
Anlıyorum.Annenin sevgisiz büyüdüğünü söylemiştin.Belki de altta yatan neden budur.
Biliyorum senin için zor ama annene de ilgi göster.Kardeşinle birlikte küçük sürprizler yapın ara sıra.
Kendini değersiz hissediyor olabilir.Onun sizin için ne kadar değerli olduğunu sözlerinle,hareketlerinle belli et.
Emin ol,yumuşayacak ve kendini düzeltmeye çalışacaktır.

Anneniz sevilmesi zor birisi bence, istediği kadar aranızı açmaya çalışsın yine de kardeşiniz sizi ondan daha çok sevecek. Anneniz de bunun farkında. Siz de annenizi çok sevmiyorsunuz, ve bu normal bir durum değil. Hayatında birisi ona muhtaç olsun, onu sevsin istiyor. Ama sevilmeme korkusunun kokusunu bebekler bile alır. Başarıya ulaşması için tek yol sizi evden atması. Bu konuda dikkatli olun derim.

Benim kardeşimle de aramda 14 yaş var
Anlattığınız gibi bi ilişkimiz var bana çok düşkün şöyle ki ablası gibi değil de 2.annesi gibiyim onun gözünde
Annem de bu durumdan hoşnut fazlasıyla
Annenizin yaptığı şeyleri normal bulmadim açıkçası

Babanemin birkaç defa uyardığını duydum. Halam da bana söyledi neden annen böyle yapıyor, yanlış davranıyor diye. Uyarılsa bile kendi bildiğini okuyan bir kadın annem. Tamam yapmayacağım dediği şeyde bile kendi bildiğini yapar. Şu yaştan sonra değişeceğini hiç sanmıyorum.
Anladim , uzuldum kardrsiniz icin
Insallah annenizin akli basina gelir

Sevgi açlığını anlayabiliyorum da,bunu kardeşlerin arasını açarak gideremez ki...

Tam tersine, 2 yavrusunun birbirlerini sevmesi ve annelerini sevmeleriyle o açlığı giderebilir...

Aslında anneniz çok şanslı,ama farkında değil...

Sizin gibi aklı başında bir evladı var...
Mesela annem ve babamın çok büyük sorunları var(babamın neden olduğu sorunlar), kendimi bildim bileli var bu. Defalarca konuştum bak üç tane çocuğun var gidecek bir yerin de işin de yok. Bu yüzden dördümüz mutlu olmaya bakalım. Babamdan bir şey bekleme. Lütfen bekleme bu kadar zor olmamalı. Ben konuştukça tersini yapmaya başladı. Kendini bana kanıtlamak mı istedi nedir abartılı tavırlar, yapmacık davranışlarla karşılaşınca konuşmayı bıraktım. Ama kardeş olayı öyle değil. Bu ülkede 17 yaşında anne olan çok insan var. Kardeşim doğduğunda ben de 17 yaşındaydım. Asla annesi gibi olamam, hissettiremem ama bu farklı bir sevgi. Mesela erkek kardeşimle iki yaş var aramızda onu da çok seviyorum ama kız kardeşim gibi değil. Keşke böyle olmasaydı.

Merhaba.

5 yaşında bir kardeşim var. Ondan 17 yaş büyüğüm. Bu nedenle bana çeşitli misyonlar yüklendi doğduğu günden itibaren. Altını da değiştirdim, duşunu da aldırdım, lunaparka da götürdüm. Eğittim, öğrettim de.

Şu günlerde ise bu mevzuyla ilgili aydınlanma mı denir farkındalık mı denir öyle bir şey yaşadım. Özellikle dün geceden sonra.

Bahsedecek olursam;
1. Kardeşim benimle duş almayı banyoda vakit geçirmeyi çok seviyor. Her duştan önce annem, boşver benimle yıkan ablan banyoya oyuncak sokmana izin vermiyor, benimle çok eğleneceksin diyerek çocuğun aklını kurcalıyor.
2. Annemle dışarı çıkmak istemiyor bazen abla seninle kalabilir miyim diye sorduğunda reddedemiyorum. (Annem böyle sorduğunda hayır kabul etme okula gideceğini söyle diyor. Nedenini sorduğumda ise yeteri kadar sosyalleşmediğini düşündüğünü söylüyor.) Hatta bir seferinde eğer benimle gelmezsen eve gelmem diyerek tehditler savurdu parmak kadar çocuğa.
3. Çocuklar bazen çok şımarık olabiliyor. Birkaç sefer kolundan tutup odamın dışına çıkardığım, bağırdığım olmuştur. Kardeşim beni sevdiğini söylediğinde, aynen sev o da seni seviyor zaten baksana odasına almıyor eşyalarına dokunmana izin vermiyor diyerek algılarıyla oynuyor.
4. Dışardan geldiklerinde ellerini yıkaması için uyarıyorum genelde. Çünkü dışardan gelince eller yıkanır. Kardeşimin önünde bıktım senin böyle hareketlerinden. Ellerimizi ne zaman yıkayacağımıza biz karar veririz diyor. Çocuklar da malum sevmez öyle olayları. Annemi daha çok seviyorum o ellerimi yıkamam için zorlamıyor beni falan diyor bana. Yani bunu çocuğa ben seni daha çok sevdiğim için zorlamıyorum olarak aşılamış. Oysa her annenin çocuğuna dışardan gelince ellerini yıkamasını tembih etmesi gerekir. Yıkatmak ya da yıkatmamak sevgi gösterisi haline getirilmemeli öyle değil mi?
5. Dün gece yaşanan olay ise. Ders çalışıyordum gece kardeşim bağırarak uyandı, rüya görmüş sanırım, bizimkiler derin uyuyorlardı galiba duymadılar. Su içirdim, saçını okşayarak uyuttum. 40 dk sonra tekrar uyandı annesini çağırdım. Geldi yanına uzandı. Ben de açıklama yapıyordum anneme, bir kez daha uyandı bu ikinci falan vesaire diye. Tamam gidebilirsin beni görmediği için olmuştur dedi. El sallıyordum kardeşime, kapıyı kapat ve çık dedi.

Bunlar ve bu tür olaylar işte. Böyle yaparak nereye varmaya çalışmakta anlayamıyorum. Ya da ben mi yanlış yorumluyorum? Burada görüyorum çocuğunu eşinin ailesinden kıskanan kadınları ama biz kardeşiz. Aynı kadının çocuklarıyız. Eğer kıskanması gibi bir durum varsa bu klinik bir vaka değil mi? Kafam çok karışık.
Bence sizin annenizle aranızda mesafe var. Ya da anneniz mesafeli bir kadın.Küçükken birlikte az vakit mi geçirdiniz?Aranız soğuk olduğu için böyle olabilir. Yoksa bir anne niye evladını evladından kıskansın? Aksine mutlu olur çocuklarım ne güzel anlaşıyorlar diye.

Anlıyorum.Annenin sevgisiz büyüdüğünü söylemiştin.Belki de altta yatan neden budur.
Biliyorum senin için zor ama annene de ilgi göster.Kardeşinle birlikte küçük sürprizler yapın ara sıra.
Kendini değersiz hissediyor olabilir.Onun sizin için ne kadar değerli olduğunu sözlerinle,hareketlerinle belli et.
Emin ol,yumuşayacak ve kendini düzeltmeye çalışacaktır.
İçimden gelmiyor. Mesela erkek kardeşimle anneme bir hediye aldık, ihtiyacı olan bir şey. Bana bir kez dahi teşekkür etmezken ona sayamadığım kadar teşekkür etti. Ben onun gözünde kendimi değerli hissedemiyorum ki. Elinden gelse dünyayı burnumdan getirecek. Bu yüzden benim de ona karşı bir çabam yok açıkçası.

Back