• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem, kardeşimi benden kıskanıyor olabilir mi?

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.105
108
Merhaba.

5 yaşında bir kardeşim var. Ondan 17 yaş büyüğüm. Bu nedenle bana çeşitli misyonlar yüklendi doğduğu günden itibaren. Altını da değiştirdim, duşunu da aldırdım, lunaparka da götürdüm. Eğittim, öğrettim de.

Şu günlerde ise bu mevzuyla ilgili aydınlanma mı denir farkındalık mı denir öyle bir şey yaşadım. Özellikle dün geceden sonra.

Bahsedecek olursam;
1. Kardeşim benimle duş almayı banyoda vakit geçirmeyi çok seviyor. Her duştan önce annem, boşver benimle yıkan ablan banyoya oyuncak sokmana izin vermiyor, benimle çok eğleneceksin diyerek çocuğun aklını kurcalıyor.
2. Annemle dışarı çıkmak istemiyor bazen abla seninle kalabilir miyim diye sorduğunda reddedemiyorum. (Annem böyle sorduğunda hayır kabul etme okula gideceğini söyle diyor. Nedenini sorduğumda ise yeteri kadar sosyalleşmediğini düşündüğünü söylüyor.) Hatta bir seferinde eğer benimle gelmezsen eve gelmem diyerek tehditler savurdu parmak kadar çocuğa.
3. Çocuklar bazen çok şımarık olabiliyor. Birkaç sefer kolundan tutup odamın dışına çıkardığım, bağırdığım olmuştur. Kardeşim beni sevdiğini söylediğinde, aynen sev o da seni seviyor zaten baksana odasına almıyor eşyalarına dokunmana izin vermiyor diyerek algılarıyla oynuyor.
4. Dışardan geldiklerinde ellerini yıkaması için uyarıyorum genelde. Çünkü dışardan gelince eller yıkanır. Kardeşimin önünde bıktım senin böyle hareketlerinden. Ellerimizi ne zaman yıkayacağımıza biz karar veririz diyor. Çocuklar da malum sevmez öyle olayları. Annemi daha çok seviyorum o ellerimi yıkamam için zorlamıyor beni falan diyor bana. Yani bunu çocuğa ben seni daha çok sevdiğim için zorlamıyorum olarak aşılamış. Oysa her annenin çocuğuna dışardan gelince ellerini yıkamasını tembih etmesi gerekir. Yıkatmak ya da yıkatmamak sevgi gösterisi haline getirilmemeli öyle değil mi?
5. Dün gece yaşanan olay ise. Ders çalışıyordum gece kardeşim bağırarak uyandı, rüya görmüş sanırım, bizimkiler derin uyuyorlardı galiba duymadılar. Su içirdim, saçını okşayarak uyuttum. 40 dk sonra tekrar uyandı annesini çağırdım. Geldi yanına uzandı. Ben de açıklama yapıyordum anneme, bir kez daha uyandı bu ikinci falan vesaire diye. Tamam gidebilirsin beni görmediği için olmuştur dedi. El sallıyordum kardeşime, kapıyı kapat ve çık dedi.

Bunlar ve bu tür olaylar işte. Böyle yaparak nereye varmaya çalışmakta anlayamıyorum. Ya da ben mi yanlış yorumluyorum? Burada görüyorum çocuğunu eşinin ailesinden kıskanan kadınları ama biz kardeşiz. Aynı kadının çocuklarıyız. Eğer kıskanması gibi bir durum varsa bu klinik bir vaka değil mi? Kafam çok karışık.

Son düzenleme:
Kardeşiniz kuccukken kendiside biraz dinlenebilmek icin size baya bir sorumluluk vermis.zamanla kardesiniz size daha cok baglandikca kendi anne statüsünün yıkıldığını dusunmeye baslamis olabilir.
Kiskanmak degil de kendi sözünün gecmeyecegini bir anne olarak bir agirliginin olmayacagini dusunerek korkmus olabilir.
Kendisiyle konustunuz mu bunu hic?

Kardeşiniz kuccukken kendiside biraz dinlenebilmek icin size baya bir sorumluluk vermis.zamanla kardesiniz size daha cok baglandikca kendi anne statüsünün yıkıldığını dusunmeye baslamis olabilir.
Kiskanmak degil de kendi sözünün gecmeyecegini bir anne olarak bir agriliginin olmayacagini dusunerek korkmus olabilir.
Kendisiyle konustunuz mu bunu hic?
Konuşulmuyor kendisiyle. Bana karşı hep sert bir kadın. Cesaret edemedim ne yalan söyleyeyim.

Ben bu tür konuların açık açık konışulması taraftarıyım. Bence annenizi karşınıza alın buraya Yazdığınız gibi açıkca anlatın. Bu durumun sizi farklı düşüncelere ittiğini ve davranışlarının farkındaysa sebebini sorun. Yok farkında değilse aydınlatmış olursunuz. Belki de bilinçsizce böyle davranıyordur.

Belkide konussaniz uzuldugunuzu anlatsaniz bu tavirlarindan biraz vazgecer.belkide farkinda bile degil sizi uzdugunun..
Hayır hiçbir şey önemli değil benim için ama o çocukcağız eskisi kadar bana yaklaşmıyor ya işte bu beni gerçekten uzaklara baktırıyor. Anlayacağını düşünsem inanın şu an konuşurum ama beni pis şeyler düşünmekle suçlayacak Thebalrog Thebalrog

Hayır hiçbir şey önemli değil benim için ama o çocukcağız eskisi kadar bana yaklaşmıyor ya işte bu beni gerçekten uzaklara baktırıyor. Anlayacağını düşünsem inanın şu an konuşurum ama beni pis şeyler düşünmekle suçlayacak Thebalrog Thebalrog
Konuşurken suçlayarak konuşmayın. Yoksa savunmaya geçip sizi haksız duruma düşürür.

Konuşurken suçlayarak konuşmayın. Yoksa savunmaya geçip sizi haksız duruma düşürür.
Açıkçası yakın zaman içerisinde annemle bu konu hakkında konuşmak gibi bir düşüncem yok çünkü aramız oldukça kötü seyrediyor. Merak ettiğim anlattıklarımdan yola çıkarak düşündüğüm gibi bir şeyin olup olmadığı.

Annen ne kadar sansli oldugunu bilmiyor bence.. senin gibi bir kizim olsa hem cok iyi yetistirmisim diye iftihar eder hem de iki tane daha dogururdum :27: annen, annelik kontrolunun elinden gidecegini dusunup paniklemis belli ki.. birak biraz sorumlulugu, mesela gece aglarsa git uyandir.. bakalim bunalinca ne yapacak..

Kızını kıskanan anne çok fazla anlattığınız şekilde kıskananı da daha önceden gördüm ama sen kıskanıyosun derseniz kıyametler kopar

Annenizin yaratmaya çalıştığı algılar normal değil bence...
Doğum sonrası depresyondan çıkamamış diycem ama üstünden epey geçmiş...

Açıkça konuşun annenizle...
‘O benim kardeşim,neden aramızda mesafeler oluşmasına sebep oluyorsun’ deyin.

Annen ne kadar sansli oldugunu bilmiyor bence.. senin gibi bir kizim olsa hem cok iyi yetistirmisim diye iftihar eder hem de iki tane daha dogururdum :KK53: annen, annelik kontrolunun elinden gidecegini dusunup paniklemis belli ki.. birak biraz sorumlulugu, mesela gece aglarsa git uyandir.. bakalim bunalinca ne yapacak..
Çok teşekkür ederim hakkımdaki güzel düşünceleriniz için :) Annem bayağı tuhaf biri, anlaşılmaz bir insan çoğu zaman. Neyi neden yaptığını anlamak zor. Umarım sadece paniklediği içindir. Diğer türlüsü beni çok üzer. Çünkü kardeşimi yaşayan tüm insanlardan daha fazla seviyorum.

Annenizin yaratmaya çalıştığı algılar normal değil bence...
Doğum sonrası depresyondan çıkamamış diycem ama üstünden epey geçmiş...

Açıkça konuşun annenizle...
‘O benim kardeşim,neden aramızda mesafeler oluşmasına sebep oluyorsun’ deyin.
Değil mi? Normal değil. İnanın gece düşünmekten uyuyamadım. Puzzle gibi birleşti düşündükçe. Mesela şu an teyzemlerdeler ne zaman geleceksiniz diye aradım, bir saate döneriz dedi. Kardeşimi verir misin telefona sesini duyayım dedim, uzakta şu an dedi. Tam o an ablam mı o anne dedi ve gayet yanındaydı.

Cok enteresan gercekten
Babanizla konusun , o annenizr anlatsin hata yaptigini
Babamla hiçbir şekilde samimiyetimiz yok. Çok uzağız ve babamı tanımlamak gerekirse annemden x1000 kat daha enteresan bir insan.

Babamla hiçbir şekilde samimiyetimiz yok. Çok uzağız ve babamı tanımlamak gerekirse annemden x1000 kat daha enteresan bir insan.
Uzuldum :(
Hic mi akli basinda bir yetiskin yok etrafinizda
Gercekten cocuga yanlis davraniyor
Ben sizi kiskanmasindan ziyade cocugu yetistirme tarzina takildim , cok yanlis hemde cok

Back