- 25 Ekim 2018
- 3.553
- 6.284
- 158
İşte her kardeş aynı maneviyata olmuyor maalesef... Duygusal zekası yüksek olan en çok zararı görür.Anneniz bakıcı konusuna neden bu kadar üzüldü.Ya hiç kız çocuğu olmayanlar naapsın? Gelinler artık kv mi bakıyor sanıyor? Ben bunda üzülecek bir şey göremedim ama tabii herkesin kendi düşüncesi.Sizin durumunuza benzer bir durum yıllar önce benim de başıma geldi ,psikolojim bozuldu ve psikaytra gittiğimde bunu sordum ; ben annem ve babamla çok ilgileniyorum ,her cagirdiklarinda koşturuyorum (evliydim ve çocuğum küçüktü o zaman) ama diğer evli ve çocuğu büyük Olan ablalarım, benim gibi değiller,çok üzülüyorum ,annemlerin her işlerine yetisemeyince ağlıyorum üzüntüden ve diğer kardeşlerimin de ilgilenmesini istiyorum demiştim ve şikayet etmiştim onları kendimce psikiyatra.Ama doktor dedi ki ; sen kimseyi yönlendiremezsin,annenlerin işlerine koşmaktan ya şikayet etme ,ya da işlerini yapmayı bırak, demişti bana. .ilerleyen zamanlarda çok yoruldum ,yıprandım ,kendi evime bile yetemiyordum sonra kadın tuttuk hep birlikte ..bu yıllar sürdü böyle.Eger tek olsaydım kesinlikle dayanamazdim. Bence kadın fikrine çok soğuk durmayın yine de insanlik hali. Sizin daha 8 ay olmuştu degil mi.Insallah şifa bulur anneniz de hiç gerek kalmaz dilerim.Teşekkür ederim. Annem yeni hasar almışken kamera ve bakıcı teklifi sundular. Annem daha çok yıkıldı. Evet isten çıktım pişman değilim ona bir ömür bakarım. Onu ayağa kaldırdım fakat bilinç karışıklığı var. Ben manevi destek istedim onuda göstermediler.
Kesinlikle ben de bunları söylemek istedim.Cok katılıyorum size.Geçmiş olsun.
Anneniz ilk başlarda çocuklarından farklı şeyler beklediği için hassas davranmış olabilir haklı da ama artık bakıcı fikrine sıcak olmalı.
Siz 8 aydır bakıyorsunuz ama nereye kadar bakacaksınız böyle? Çalışıp kendi hayatınızı devam ettirmeniz gerekiyor. Bir zaman sonra ruhsal olarak da bu durum yoracak sizi. Kardeşlerinizle konuşup bakıcısı tekrar gündeme getirin. Siz yine annenizle yaşarsınız belki ama iş bulup çalışmaya da başlarsınız. Şimdi bir şeyler yapmazsanız daha sonra bu düzeni değiştirmeniz daha da zor olur.
Bencillik de oluyor bu bir de.Kizi işten çıkmış, sosyal hayat sıfır, ekonomik zorluk olur bir yandan.Artik değişmesi lazım bu tarz bazı fikirlerin bence de.annemizin bakıcı fikrine ikinci kez hastaneye düşecek kadar tepki vermesine anlam veremiyorum açıkçası ,
hastadir bir şey diyemem ama bu da çok sağlıklı bir bakış açısı değil
yani ben diğer kardeşleri anneden daha haklı buldum açıkçası ,Bencillik de oluyor bu bir de.Kizi işten çıkmış, sosyal hayat sıfır, ekonomik zorluk olur bir yandan.Artik değişmesi lazım bu tarz bazı fikirlerin bence de.
bir de konu sahibi 46 yaşındaymış bi yaştan sonra tekrar iş bulması da sıkıntı olur. duygusal bakıyor konuyaBencillik de oluyor bu bir de.Kizi işten çıkmış, sosyal hayat sıfır, ekonomik zorluk olur bir yandan.Artik değişmesi lazım bu tarz bazı fikirlerin bence de.
Yoo linçlik değil doğruları söylemişsiniz gayet de.Konu sahibinin hiç kızı olmasaydı gelini işten çıkıp ona mı bakacakti peki? Erkekler zaten her gün işte.Linç yemeye geldim:
Öncelikle geçmiş olsun.
Annenizin yaptığı kusura bakmayın ama bencillik. Siz işinizi bırakmışsınız, 8 aydır bakıyorsunuz ama anneniz her gün ağlıyor, diğerleri de bakmıyor diye. Kamera ve bakıcı gayet uygun bir teklif. Neden kabul edilmedi ? Mantıklı değil hiç.
Bir kere ilerde bana baksınlar diye çocuk sahibi olmak çok bencilce. Bu satırları bir aylık evladım kucağımda iken yazıyorum. Çünkü biz anne babalar onların evlatlarımızın en güzel dönemlerini yaşıyoruz, yaşlandığımızda çocuklarımız bizim en aciz durumlarımıza şahit oluyorlar, bu da yetmiyor, ana babayı kaybetmeyi deneyimliyorlar. Ana babalarımız da bizi besledi büyüttüler diyenlere cevabım bu olur. İkisi çok farklı şeyler.
Evladımın benim için kendi hayatından vazgeçmesi bu hayatta isteyeceğim son şey olur.
Elinizi sağlık 8 aydır bakıp annenizi belli bir seviyeye taşımışsınızdır . Artık daha makul bir çözüme oluşamanızı ve kendi hayatınıza devam etmenizi dilerim
Bunu kardeslerinize soyluyor mu? Bence bu konuyu siz kardeslerinizle konusacagibiza direk anneleri cocuklarina soylesin. Siz arada kalmayin. Bu onlarin iliskileri. Sizin bir sorumlulugunuz yok. Kendinize bir de bunu yuk edinmeyin.Annem hergün bana ağlıyor zaten. Digerlerinide ben doğurdum diyerek üzülüyor
Allah rahmet eylesin.Rahmetli oldu bakmayız dediler
Allah razı olsun kardeşim varolKeşke yakın olsak bn seve seve bakardım inanAllah annene bi an önce şifa versin kardeşlerinin yüreğine de anne sevgisi versin
Annelerimiz biz çocukken hastalandıgımızda tüm zorlama göğüs gerdi ben çok fakir büyüdüm, çok yokluk çektik ama herseye göğüs gerdi benim annem. 4 çocuğu varken huzur rvi düşüncemiz olamaz.Allah kimseyi düşürmesin. Annenize geçmiş olsun.. teşekkür ederimAllah rahmet eylesin.
Ama bakıcı ve kamera sistemini teklif etmişler zaten.
Benimde çocuklarım var yaşlılığım için kenara bir şeyler atıyorum.
Bakıcı tutarım ya da ne bileyim huzur evi olur çocukların işi bırakıp bana bakmalarını istemem.
Arasınlar annecim nasılsın desinler bana yeter.
Annenizi bu konuda fazla hassas buldum.
Benim annemde çok hastalık geçirdi ben ablam babam aramızda baktık evet yatalak değildi ama hastanede çok kalması gerekiyordu biz aramızda dönüyorduk ama gerekseydi birini tutacaktık ne ablam ne ben ne babam kimse işini bırakmadı annemde asla istemezdi böyle bir şeyi.
Siz annenizle konuşup artık işe dönün bir bakıcı ayarlayın.
Ben zaten annenizi huzur evine verin demedim dikkat ederseniz..Annelerimiz biz çocukken hastalandıgımızda tüm zorlama göğüs gerdi ben çok fakir büyüdüm, çok yokluk çektik ama herseye göğüs gerdi benim annem. 4 çocuğu varken huzur rvi düşüncemiz olamaz.Allah kimseyi düşürmesin. Annenize geçmiş olsun.. teşekkür ederim
Annenize üzüldüm ama seçeneği ona bırakmamalısınız. Hayatından vazgeçen siz oluyorsunuz. Yani köşeye atıyor değilsiniz annenizi tabii ki yanında olun. Ama başka bir yöntem varken de size bu kadar yüklenilmesini kardeşleriniz ve anneniz açısından bencillik olarak görüyorum.Hayır biri kız bir erkek. Rahmetli babamın emekli maaşıyla geciniyoruz. Annem kadın istemedi bu durum yüzünden ikinci kez hastaneye yattı üzüldü
Allah Rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah Rabbım size sağlıklı uzun ömürler versin inşallahBen zaten annenizi huzur evine verin demedim dikkat ederseniz..
Kendi adıma konuştum ben giderim ama çocuklarıma yük olmak istemem dedim.
Annenize bakıcı tutmanız sizi hayırsız evlat yapmaz…
Herkes çocuklarına çok zor bakıyor hanımefendi sadece sizin anneniz değil..
Bende iki çocuğumu tek başıma büyütüyorum anneme de hamile halimle son gününe kadar baktım..
3 günlük lohusaydım annem vefat ettiğinde..
Yine de ilerde hastalanıp yatağa düştüğümde çocuklarım bana baksın diye tutturmam kendime bir bakıcı tutarım ya da yatarım huzur evine dedim sadece..
Annem rahmetli oldu teşekkür ederim.
İyi geceler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?