- 2 Ocak 2017
- 645
- 354
- 53
- 31
Yengenize kızmaya hakkınız yok. Abiniz sizin sözlerinizi birebir aktarmadığı için bu mevzu ayyuka çıkmış.
Kim bilir kadına neler saymış. Abiniz babanızın izinden gidiyor siz her ne kadar müdahil olmayıp kalmak istemesenizde işin içine sizi de katmış. Yengenizi eziyor belli ki.
Anneniz neden boşanma davası açmıyor?
Herkese iyi haftasonları.
Eski konularımı bilen bilir, derdim geniş ailem. Biz tatildeydik döndük. Babaannem hala bizimle muhattap olmuyor. Sadece çay getirin meyve soyun muhabbetleri..
Kız kardeşi diger kardeşine gitti 2-3 gün kaldılar, orda rahat edemiyolarmış geri döndüler. Yani bizdeler, sanırım uzun bi süre de bizde olacaklar. Keşke azıcık çenelerini tutsalarda bi ömür kalsalar, ama yok! Kadında kocası da sanırsın yemekteyiz programında yarışıyolar. Yok yemek susuz olmuş, yok fırında yapacagına haşlasaydın, yarın şunu yapta yiyekler!! Arkadaşlar bir de söyleyiş tarzları var karşılarında uşakları var sanki. Ee ama haklılar çünkü annemin evde gördügü muamele o. Babaannemden öyle gördükleri için kendilerinde de aynı hakları görüyolar çekincekleri hiç bişey yok çünkü. Ha ben evde oldugum sürece agızlarının payını veriyorum ama ne beni duyan var, ne de ciddiye alıp gurur yapıp küsen-giden.
Bunlar yetmezmiş gibi yengemle abimin arasını bozdum. Çok üzgünüm.
Size abimin bize cok düşkün oldugunu, onlara gidersek abimle yengem arasında sorunlar cıkabilecegi için, ve biz bu kalabalıktan şikayetciyken gidip onların kafasına üşüşmemek için gitmek istemedigimizi, çeşitli bahanelerle reddettigimizi söylemiştim.
Abim hergün arar gelin bizde kalın hiç gitmeyin, reddedince en azından 1-2 ay kalın yalnız kalsınlar der. Bende annemde hep farklı bahaneler bulur söyleriz. Ha yengem kötü müdür? Bu zamana kadar en ufak tartısmamız olmadı. Ama işte kendine yapılmasını istemedigini baskasına yapmıcaksın hesabı uzun vadeli kalımlara karsı olusumuzdan tamamen. Neyse dün abim yine aradı. Gelip sizi alcam esyalarınızı toplayın 1 ay bizdesiniz. “ abicim ehliyet kursu bakıyorum kursa baslıcam sizin semt uzak kalır zor olur benim için nasıl gelelim” dedim. Hmm tamam falan dedi kapattı. Bu sabah yengemden bi mesaj geldi neye ugradıgımı şaşırdım. Mesaj aynen şu şekilde;
“ ilyeda abin bana köpek gibi havlayıp duruyor sanki ben sizi istemiyomuşum gibi gelin biraz kalında çenesini kapasın yoksa boşucam kalsın b.k gibi ortada yeter ya”
Aradım ne oluyor dedim abime bi küfürler bi hakaretler. Sanki siz peygambersinizde ben kapısında ki itiyim gibi davranıyor dedi. Boşver sakinleş sen o öyle demek istememiştir dedim kapattık.
Anneme anlattım abimi aradı neden üzüyosun kızı falan dedi o da ayrı bi kafalar öyle anlattıgı gibi degil neler diyo duysanız aklınız şaşar beni sucluyor sadece boşancam görcek gününü dedi. Annemde git karının gönlünü al kadın haklı bak baban beni insan yerine koymuyor diye ben bu haldeyim sen aynısını yapma dedi. Ben aldım telefonu “ bak abi sen babamı annemi ezdirdigi için sucluyosun kızıyosun adam degil diyosun aynı şeyi sen yapıyosun, ne yaşatırsan yaşarsın yapma etme dedim. Siz onun neler dedigini bilmiyosunuz dedi bilmeyelim söyleme karından laf taşıma dedik annemde bende. Neyse kapattık. Yaklaşık 1 saat önce yengem yine mesaj attı.
“ Seni böyle bilmezdim kardeşim yerine koymuştum gerçek yüzünüzü gördüm. İyi laf ezberletmişsiniz bosıcakmış beni bosamazsa adam degil kapımın köpegi olamazsınız” diye. Cevap vermedim. Elim ayagım titriyor sadece aglıyorum. Karsılık vermiyeyim sinirlidir, olay büyümesin konusurlar barısırlar, ben uzatırsam buna engel olurum belki diyorum. İçim içimi yiyor ama. Neden ne yapsam, yapsak suç oluyor? Ben onu savundum abime kızdım, ah alırsan benden cıkar kadın %100 haklı dedim. Onca hakaret etti abime ne ona ne diyosun düzgün konus dedim, ne de abime sana böyle böyle diyo dedim. Ama yine sucluyum. Tepkisiz kalmam dogru mu sizce de?
(Uzun oldu kusura bakmayın.)
Yengenin bi sucu yokken abin bombayi yengeye atmis, bu durumda abinizde hata buldum maalesef isin icinize sizi katmis yok yere :/