Teşekkür ederimİşte her kardeş aynı maneviyata olmuyor maalesef... Duygusal zekası yüksek olan en çok zararı görür.Anneniz bakıcı konusuna neden bu kadar üzüldü.Ya hiç kız çocuğu olmayanlar naapsın? Gelinler artık kv mi bakıyor sanıyor? Ben bunda üzülecek bir şey göremedim ama tabii herkesin kendi düşüncesi.Sizin durumunuza benzer bir durum yıllar önce benim de başıma geldi ,psikolojim bozuldu ve psikaytra gittiğimde bunu sordum ; ben annem ve babamla çok ilgileniyorum ,her cagirdiklarinda koşturuyorum (evliydim ve çocuğum küçüktü o zaman) ama diğer evli ve çocuğu büyük Olan ablalarım, benim gibi değiller,çok üzülüyorum ,annemlerin her işlerine yetisemeyince ağlıyorum üzüntüden ve diğer kardeşlerimin de ilgilenmesini istiyorum demiştim ve şikayet etmiştim onları kendimce psikiyatra.Ama doktor dedi ki ; sen kimseyi yönlendiremezsin,annenlerin işlerine koşmaktan ya şikayet etme ,ya da işlerini yapmayı bırak, demişti bana. .ilerleyen zamanlarda çok yoruldum ,yıprandım ,kendi evime bile yetemiyordum sonra kadın tuttuk hep birlikte ..bu yıllar sürdü böyle.Eger tek olsaydım kesinlikle dayanamazdim. Bence kadın fikrine çok soğuk durmayın yine de insanlik hali. Sizin daha 8 ay olmuştu degil mi.Insallah şifa bulur anneniz de hiç gerek kalmaz dilerim.
Teşekkür ederimAnnenize üzüldüm ama seçeneği ona bırakmamalısınız. Hayatından vazgeçen siz oluyorsunuz. Yani köşeye atıyor değilsiniz annenizi tabii ki yanında olun. Ama başka bir yöntem varken de size bu kadar yüklenilmesini kardeşleriniz ve anneniz açısından bencillik olarak görüyorum.
Allah razı olsunAllahım yardımcınız olsun inşallah.
Allah razı olsunDevletten yasli hasta bakim maasina basvurun. Diger 3 kardesi de hayatinizdan cikarin.
Ve madem annenize bakmiyorlar, anneniz sagken tum mirasi size biraktigina dair bir belge imzalasin.
Annenize cok gecmis olsun, size de Allah güç versin
Teşekkür ederimÖncelikle çok geçmiş olsun.
Uzun dönemli hastalıklarda ilk zamanki panik hali atlatıldıktan sonra, bir düzen kurmanız gerekiyor. Siz her ne kdr annenize ömür boyu bakmaya gönüllü de olsanız, bakın sadece 6 ayda psikolojik olarak yıkılmışsınız.
Anneniz ve siz artık hayatın bu şekilde olduğunu kabul etmelisiniz. Belki bundan sonra 20 yıl bu şekilde yaşayacaksınız.
Bu nedenle, başta anneniz sonra da siz yeni duruma adapte için, psikolojik destek almalısınız. Anneniz psikolojik olarak biraz düzelirse, en azından yarım gün bakıcı kötü bir seçenek değil. Bu sizin dış dünya ile bağlantıda kalmanızı ve böylece psikolojik olarak daha güçlü ayakta durmanıza sağlayacaktır. Belki yarım gün iş bulabilir, böylece hastalık dışında ilgilenebileceğiniz alanlar yaratabilirsiniz.
Söylüyor umursamıyor kimseBunu kardeslerinize soyluyor mu? Bence bu konuyu siz kardeslerinizle konusacagibiza direk anneleri cocuklarina soylesin. Siz arada kalmayin. Bu onlarin iliskileri. Sizin bir sorumlulugunuz yok. Kendinize bir de bunu yuk edinmeyin.
Benim de anneme 1 yıl önce beynine pıhtı attı vefat ettiMerhabalar Annem 1 Haziranda inme geçirdi Kalbinden beynine pıhtı attı. İşte geldiğinde yerde buldum. 15 gün yoğun bakımda kaldı. Sonrası fizik tedavi başladı. Sol tarafı felçli kaldı. Biz 4 kardeşiz benim dışımda herkes işine, gücüne baktı. Annemin sorumluluğunu birtek bana yüklediker. İsimi bıraktım. 8 aydır Anneme bebek gibi bakıyorum. Birbirimize çok düşkündür. Evden ayaklar çekildi gelip, gitmeler azaldı 15 güne bir 2 saat gelip gidiyorlar. Biri benim yüzümü görmemek için gelmiyormuş, diğeri siktir cekti, diğeri iş yeri kurdu para derdinde. Annem çok fedakarlık yaptı emektar ve her geldiklerinde olay ve kavga çıkarıp annemi yıpratıyor. Simdi çocuk gibi bir sokak öteden evi bulamıyor. Bana senide dogurmasaydım bana kim bakardı diyor. Çok bunalımdayım kendi hayatımdan vazgeçtim annemi böyle üzdüler için kahroluyorum. Annem sürekli ağlıyor 9 ay kardımda tasıdım niye 4 çocuk doğurdum Allahım sabaha canımı al diyerek ağlıyor. Kendimi öldürmek istiyorum Annem neyapar diyerek tutunuyorum
Üzüldüm annenize.Siz yinede of demeden bakın hayır duasını alın.İnsallah kardeşlerimiz de anneleri ölmeden bakıp helallesirler.Merhabalar Annem 1 Haziranda inme geçirdi Kalbinden beynine pıhtı attı. İşte geldiğinde yerde buldum. 15 gün yoğun bakımda kaldı. Sonrası fizik tedavi başladı. Sol tarafı felçli kaldı. Biz 4 kardeşiz benim dışımda herkes işine, gücüne baktı. Annemin sorumluluğunu birtek bana yüklediker. İsimi bıraktım. 8 aydır Anneme bebek gibi bakıyorum. Birbirimize çok düşkündür. Evden ayaklar çekildi gelip, gitmeler azaldı 15 güne bir 2 saat gelip gidiyorlar. Biri benim yüzümü görmemek için gelmiyormuş, diğeri siktir cekti, diğeri iş yeri kurdu para derdinde. Annem çok fedakarlık yaptı emektar ve her geldiklerinde olay ve kavga çıkarıp annemi yıpratıyor. Simdi çocuk gibi bir sokak öteden evi bulamıyor. Bana senide dogurmasaydım bana kim bakardı diyor. Çok bunalımdayım kendi hayatımdan vazgeçtim annemi böyle üzdüler için kahroluyorum. Annem sürekli ağlıyor 9 ay kardımda tasıdım niye 4 çocuk doğurdum Allahım sabaha canımı al diyerek ağlıyor. Kendimi öldürmek istiyorum Annem neyapar diyerek tutunuyorum
İnşallah AminÜzüldüm annenize.Siz yinede of demeden bakın hayır duasını alın.İnsallah kardeşlerimiz de anneleri ölmeden bakıp helallesirler.
Maddi yardımlarını kabul et , annene de bakıcı da tutun , sen de hem çalış hem annenle ilgilen manevi olarak, eşşek gibi yardım edecekler maddi olarak , duygusal olarak olmasalar da olur...Teşekkür ederim. Annem yeni hasar almışken kamera ve bakıcı teklifi sundular. Annem daha çok yıkıldı. Evet isten çıktım pişman değilim ona bir ömür bakarım. Onu ayağa kaldırdım fakat bilinç karışıklığı var. Ben manevi destek istedim onuda göstermediler.
Gelip gitmemeleri, ilgisizlikleri, sadece anneme bakmıyorum tüm yük üstümdeVerdiğiniz cevaplardan ben derdinizi anlayamadım. Bakıcı fikrine sıcak bakmıyorsunuz, annenize bakmakla ilgili bir şikayetiniz de yok gibi, sizin memnun olmadığınız durum ne tam olarak?
Kardeşleriniz gelip annelerinin gönlünü hoş tutsun istiyorsanız o sizin kontrol edebileceğiniz bir şey değil. Ne konuda kararsız kaldınız mesela?
İnsanları değiştiremezsiniz, yönlendiremezsiniz ama.Daha önce de yazmıştım size ; yıllar önce size benzer durum içindeydim,psikiyatri Dr gittim ve aynı sizin yakinmalariniz vardı bende de ve Dr bana ; ya kimseden şikayet etmeden annene_babana hizmetini yap ,ya da hizmet etmeyi kes dedi size yemin ederim.Diger kardeşlere hiç bir şey deme hakkınız yok dedi.Ondan sonra zaten ben iyice zora düşüp gidemeyince kardeşlerimle kadın tuttuk.Siz de işe başlayın, gündüz kimse yok annemin yanında deyin kardeslerinize, bakın nasıl çözüm buluyorlar.Bundan mutlak geri dönüş alırsınız onlardan, net.Onlarin da annesi çünkü.Dayamişlar sırtı size ,ohh.Biliyorlar ki anneleri güvende.Bu şekilde inatla giderseniz hiç bir şey değişmeyecek hayatınızda .Siz bu şekilde bakmaya devam,onlar ilgisizliği devam.O zaman şikayet etmeyeceksiniz.Gelip gitmemeleri, ilgisizlikleri, sadece anneme bakmıyorum tüm yük üstümde
Haklısınızİnsanları değiştiremezsiniz, yönlendiremezsiniz ama.Daha önce de yazmıştım size ; yıllar önce size benzer durum içindeydim,psikiyatri Dr gittim ve aynı sizin yakinmalariniz vardı bende de ve Dr bana ; ya kimseden şikayet etmeden annene_babana hizmetini yap ,ya da hizmet etmeyi kes dedi size yemin ederim.Diger kardeşlere hiç bir şey deme hakkınız yok dedi.Ondan sonra zaten ben iyice zora düşüp gidemeyince kardeşlerimle kadın tuttuk.Siz de işe başlayın, gündüz kimse yok annemin yanında deyin kardeslerinize, bakın nasıl çözüm buluyorlar.Bundan mutlak geri dönüş alırsınız onlardan, net.Onlarin da annesi çünkü.Dayamişlar sırtı size ,ohh.Biliyorlar ki anneleri güvende.Bu şekilde inatla giderseniz hiç bir şey değişmeyecek hayatınızda .Siz bu şekilde bakmaya devam,onlar ilgisizliği devam.O zaman şikayet etmeyeceksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?