Yapılacak en mantıklı şey; eğer maddi durumunuz varsa, annenizi de alın, bir apart kiralayın. Babaannelere resti çekin. Kesinlikle masum değiller ve hakettikleri saygı değil. Yalnızca annenizin yumuşak yüzlü olmasını kullanıyorlar. Azıcık eli maşalı biri olsa karşılarında, çok daha düşünceli davranırlar.
Ve kesinlikle çok daha kıymetli olur. Şu hayatta iyi niyetli olanın, hizmet edenin değil, lafı koyup kendini savunanın, olay çıkaranın kıymeti var.
Annenizi tahmin edebiliyorum. Allah rızası, vicdan diye kendini aklamaya çalışıyor ama aslında tek sebep sesini çıkaraması. Kendini savunamadığı için, bir sürü insanın eziyetini çekiyor. Maalesef bu muamelenin sebebi kendisi.
Gelin de gayet haksız. Siz annenizle onarıcı davranmaya çalışırken, ben gelinin size arkanızdan atmaya çalıştığını ama abiniz buna izin vermediği için çıldırdığını düşünüyorum.
Şu saatten, o laflardan sonra evine gitmeyin. Abiniz hakkından geliyormuş, gelsin. Artık gelin hanım kendisi düşünsün, evliliğini kurtaracak mı, kurtarmayacak mı?
Asıl annenize ders olsun, işte bir cinnetle insanlar nasıl işlerini çözüyor, bir mesajla kaç kişinin huzurunu bozup, gözdağı veriyor.
Siz de ona bir mesaj döşeyin hakaretlerini iade ederek. Sizin onlara yalnızca destek olduğunuzu ve olacağınızı, iyi niyeti suistimal edip terbiyesizlik yaptığını anlatan.
Ondan sonra ister boşansın, ister devam etsin ama sizin sopanızı görünce hiçbir şey olmasa, saygı duyacaktır.
Siz gelip gittiğinizde kendine çeki düzen verecektir. Siz düpedüz hakaret etmeyin ki sonra bunları kullanamasın. ama söylediği sözlerin kendine ait olduğunu, sizin niyetinizi ve yaptıklarınızı,karşılığının da düpedüz terbiyesizlik olduğunu söyleyin.
Ben gelinin ne yaptığını size söyliyeyim. Baktı sizin durumlar kritik. Abiniz size destek olmak istiyor. Bunlar başıma kalacak, diğer tarafta inat ederse, belki kaç ay başıma kalacaklar. Şimdiden olay çıkarıp, terbiyesizlik yapayım ki, önlerini keseyim, yanaşamasınlar.
Bütün mesele bu. Şakın bir ailenin huzurunu bozduk diye üzülmeyin. Saf olmayın. Tek yaptığı bu.
Abinizin hiç kusuru olduğunu da sanmıyorum. Kimse evinde aylarca kalınsın istemez tabi ki ama siz de o düşüncesixlikte insanlar değilsiniz. Yumuşak bir geçişle abimde kalacağız deyip, bir müddet sonra mantıklı bir çözüm bulacaktınız zaten.