• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem inme

Öncelikle çok geçmiş olsun, yaşadığınız bu duruma çok üzüldüm. Rabbim senin gördüklerini görüyor . İlahi adalet diye bir şey var. Sen içini ferah tut, kimse çekmeden gitmiyor bu hayattan.. rabbim senin fedakarlıklarını da görüyor , yüreğini ferah tut. Yaşadığın şeyler elbette zor, ama annen için güçlü durmalısın. Sen kendini bırakırsan ona kim bakacak? Üstelik herkes çekip gitmişken ? Sen güçlü dur ki annen de güçlü dursun, sen annene destek ol ki bu konuda, annen o evlat yarasını unutsun. Herşey moral vermek ile geçer gider, güzel enerjiler ver annene. Cennet annelerin ayakları altında, hakları ödenmez . Haklarını bilemeyenler de zaten elbette çeker aynı şeyleri . Sıkma canını. Dualarım da olacaksınız ..
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizlerden en çok ihtiyacımız dua🙏🙏

Belki bu konu hoş değil; ama hayatın da gerçekleri var. Mal mülk varsa sizin üzerinize versin, emsal karar var ebeveyn bakımını üstlenen evlada mirasta ayrıcalık yapılıyor. Kaybınızı yıllarınızı yerinize koymayacak; fakat o adi kardeşleriniz anneniz ölünce mal için üşüşür, anne hastayken gelmeyenler, öldüğünde koşa koşa gelecek. Geçmiş olsun, size sabır annenize şifa diliyorum.
Allah razı olsun Annem iyi olsun bana yeter🙏

Hayır biri kız bir erkek. Rahmetli babamın emekli maaşıyla geciniyoruz. Annem kadın istemedi bu durum yüzünden ikinci kez hastaneye yattı üzüldü

O zaman diğer kardeşler size maddi destek olmalı. Ben çalışamıyorum. Emekli maaşı yetmiyor deyin. Yok öyle manevi destek değiller madem biraz cepleri yorulsun.

Allah evladin da hayirlisini versin. Ettiklerini bulurlar illa ki. Ama siz de ezdirmeyin tamamen kendinizi. Herkes para koysun, bakici tutun. Siz de isinize geri donun. Bari maddi olarak bir ise yarasinlar. Ama anlattiklariniza bakilirsa pek de para koyacak tipler degiller. Insaallah iclerinde birazcik vicdan kalmistir.
Kol kırılır yen içinde kalırmış. Teşekkür ederim

Sen boşver onları herkes kendi yaptığından mesul.Onlar da evlatlarından aynısını görürler.Hiç kardeşin yokmuş gibi düşün,bırakma anneni.Miras varsa sana bırakması gerekiyor.Bunun için bana bakması ve bunun karşılığında maddi olarak kayıplar yaşadığı için malımı kızımın üzerine yapıyorum gibi bir belge imzalaması gerekiyor sanırım.Böylece diğerleri davacı olsa da sonuç alamıyorlar.Bunu iyi bir avukatla mutlaka görüşün.
Bunların şimdiden konuşulması ayıp ama diğerleri bunu hak ediyor.
Babadan kalma evimiz var Allah Rahmet eylesin. Teşekkür ederim

Allah size güzel, hayırlı kapılar açsın 🌸 Her insan kendi yaptığından veya yapamadığından mesuldur. Kendinizi öldürmeyi aklınızdan dahi geçirmeyin, anneniz muhtemelen sizin durumunuz için de üzülüyordur, size yük olduğunu düşünüyordur. Siz nasıl geciniyorsunuz? Kardeşlerinize "tekrar işe başlamak durumundayım, o yüzden bakıcı tutup 4'e bölelim" deseniz nasıl tepki verirler size?
Annem hergün bana ağlıyor zaten. Digerlerinide ben doğurdum diyerek üzülüyor

Öncelikle çok geçmiş olsun umarım anneniz toparlar eski günlerine geri döner.
Bende yukar yazan arkadaşlara katılıyorum işi bırakmamalıydınız.
Gündüzleri yardımcı tutup 4 e bölmeliydiniz.
Babanız peki o nerde?
Rahmetli oldu bakmayız dediler

Allah'ım Şafi ismiyle şifa versin inşallah..
Kalbini ferah tut buda sizin ve kardeslerinizin sınavı.. buradan demesi kolay geliyordur eminim ama sınavınız ve siz başarı ile gecmissiniz Allah mükâfatını kat kat verir inşallah Allah sağlık ve geçim kolaylığı versin inşallah. Aklınızdan kötü birsey geçirmeyin karanlıklar elbet aydınlığa kavuşur ❤️

Allah'ım Şafi ismiyle şifa versin inşallah..
Kalbini ferah tut buda sizin ve kardeslerinizin sınavı.. buradan demesi kolay geliyordur eminim ama sınavınız ve siz başarı ile gecmissiniz Allah mükâfatını kat kat verir inşallah Allah sağlık ve geçim kolaylığı versin inşallah. Aklınızdan kötü birsey geçirmeyin karanlıklar elbet aydınlığa kavuşur ❤️
Allah razı olsun sizden

Öncelikle kendinize çok kötülük yapıyorsunuz henim çevremde aynı böyle biri var bekardı annesi hastalandı işten çıktı abileri ev senin olsun dediler vs baktı baktı annesi vefat etti ve ne oldu ev satıldı bir sürü sıkıntı çıkarıp kadını 45 aşında ortada bıraktılar o yaşından sonra fabrikalar işe almadı temizliğe başladı yapamadı rezil oldu. Anneniz çok önemli anlıyorum ama önceliğiniz kendiniz olsun bakıcı tutun ve işe geri dönün. Gerçi annenizin durumu geçici mi bilmiyorum ama

Öncelikle kendinize çok kötülük yapıyorsunuz henim çevremde aynı böyle biri var bekardı annesi hastalandı işten çıktı abileri ev senin olsun dediler vs baktı baktı annesi vefat etti ve ne oldu ev satıldı bir sürü sıkıntı çıkarıp kadını 45 aşında ortada bıraktılar o yaşından sonra fabrikalar işe almadı temizliğe başladı yapamadı rezil oldu. Anneniz çok önemli anlıyorum ama önceliğiniz kendiniz olsun bakıcı tutun ve işe geri dönün. Gerçi annenizin durumu geçici mi bilmiyorum ama
Onu iyi etmek için elimden geleni yapıyorum.

Allah razı olsun Annem iyi olsun bana yeter🙏
Su an olaylara duygusal bakiyorsunuz ama bu cevabi yazdiginiz kisi cok hakli. Madem annenize sadece siz bakiyorsunuz, madem digerlerinden maddi - manevi fayda yok, o zaman mirasta siz ayricalikli olun. Isi de biraktim diyorsunuz ne yapacaksiniz? Anneniz vefat edince o evi size hayatta birakmazlar. Onlar harekete gecmeden siz davranin, kendinizi de dusunun.

Üzülmeyin her ailede oluyor bunlar anneannem hasta iken 8 çocuktan ilgilenen sadece üç kızdı. Düşünün 5 kız 3 oğlan. Sadece annem ve iki teyzem. Anne de hırs yapsın kendisini bırakmasın.

Teşekkür ederim. Annem yeni hasar almışken kamera ve bakıcı teklifi sundular. Annem daha çok yıkıldı. Evet isten çıktım pişman değilim ona bir ömür bakarım. Onu ayağa kaldırdım fakat bilinç karışıklığı var. Ben manevi destek istedim onuda göstermediler.
Geçmiş olsun.
Anneniz ilk başlarda çocuklarından farklı şeyler beklediği için hassas davranmış olabilir haklı da ama artık bakıcı fikrine sıcak olmalı.
Siz 8 aydır bakıyorsunuz ama nereye kadar bakacaksınız böyle? Çalışıp kendi hayatınızı devam ettirmeniz gerekiyor. Bir zaman sonra ruhsal olarak da bu durum yoracak sizi. Kardeşlerinizle konuşup bakıcı konusunu tekrar gündeme getirin. Siz yine annenizle yaşarsınız belki ama iş bulup çalışmaya da başlarsınız. Şimdi bir şeyler yapmazsanız daha sonra bu düzeni değiştirmeniz daha da zor olur.

Back