• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ile Babam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zeycan18

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2013
527
424
323
Merhabalar herkese iyi bayramlar...
Aslında bu dert yılların derdi. Annem ile babam hiç anlasamazlar... Annem 15 yaşında istemeden babamla evlendirmisler. 17 yaşında anne olmuş. Kv kp görümce dertleri yiyici olmalari ve babamin alkol sorunları, maddi sorumsuzluklari sonunda iyi kotu bir ev aldilar. Tabi sonrasinda maddi sıkıntılar ve sırt ceviren eş ailesi. Neyse yillardir süren haksizliklar var kisacasi. Geçmişe dair hatırladığım babamin her kahvalti sofrasinda burnumuzdan getirmesi, hakaretleri vs. Her kavga sonunda evden kovmalari ( tabi gidecek yeri olmadigini bildigi icin) .. Canim annem hep bizim için katlanmış. Dedem ben küçükken vefat etmiş annemin erkek kardesleri küçük yani sahip çıkanı da yok. 35 yildir çektiği bitmiyor yani. Şimdi ise babam her gün hakaret ediyor anneme küfürler falan. Yani değişen bir şey yok. Annemle her konuşmamızda ağlıyor dayanamıyorum artık bu hallere. Ben evliyim. Erkek kardesim de evlenecek yazin. Küçük kardesim ise o da ayrı yaşıyor bir arkadaşıyla.

Şöyle bir düşüncem var. Ben küçük bir ilçede yaşıyorum. Çalışıyorum. İki de çocuğum var kv bakiyor. Yakinimdan yürüme mesafesinde bir ev alıp annemi oraya yerlestirmek.. Çocuklarıma da bakar. Daha once de bakıyordu ara ara. Bu konuda sıkıntı yok. Kendi de bakmayi ister. Ev alma konusunda sıkıntım yok kredi cekip alabilirim. Anneme de masraflar konusunda yardimci olurum. Evime getiremem çünkü annemin kedileri var esim kedileri istemez.Annem de kedilerini asla birakmaz. Kendine ozel alani da olsun isterim. Babam destek olmaz anneme pek ayrilirlarsa.. Boşanmalarinj da istemem . Kagit üstünde evli kalsınlar...
Ya da küçük kardeşim yanına alacak en azindan evlenene kadar. Ben de destek olacagim ona. Açıkçası annemle pek anlasamazlar. Ters biridir kardeşim. Annem çok yüz verdi ona ondan bu tavırları.

Mutlu olmak annemin de hakkı diye düşünüyorum. Babama üzülmüyorum çünkü çok hatalari var. Babama dair güzel bir anim yok. Huzursuz bir ortamda büyüdük. Sorumlusunun babam olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bizi küçükken sevme, yol gosterme ilgilenme durumları hiç olmadi. İse gitti geldi. Gece gec gelirdi. Biz sobalı odada yatardik.Basimizda sigara içer ve yüksek sesle bütün spor programlarını izlerdi saatlerce. Sabah da ise gitmeden iki saat önce kalkıp sabah kavgasini yapar ve kahvaltısını yapıp işe giderdi.

Şöyle bir düşüncem var. Ben küçük bir ilçede yaşıyorum. Çalışıyorum. İki de çocuğum var kv bakiyor. Yakinimdan yürüme mesafesinde bir ev alıp annemi oraya yerlestirmek.. Çocuklarıma da bakar. Daha once de bakıyordu ara ara. Bu konuda sıkıntı yok. Kendi de bakmayi ister. Ev alma konusunda sıkıntım yok kredi cekip alabilirim. Anneme de masraflar konusunda yardimci olurum.

gayet mantıklı. hatta boşansın bence. rahat bırakmaz kadını gelir kalır hatta yerleşir bile.

Aynı karakterde babalara sahipmisiz, kendisine gram saygım yok şu anda, sevgi zaten hiç oluşmamıştı. Lafımı esirgemem bilir, anneme de ters bir kelime dahi söyleyemez artık. Kendisini korkuttum bir ara, çocukken bir şey yapamıyordum ama artık anneme yapacağı bir yanlışta onu parcalayacagimi düşünmesini sağladım şükür.
Allah yardımcınız olsun.

gayet mantıklı. hatta boşansın bence. rahat bırakmaz kadını gelir kalır hatta yerleşir bile.

Yok babam öyle yapmas gitsin diye yolunu gozluyor

Yoo niye boşanmasın ki , boşansın nafaka versin. Bu görüşlerinizi eşinizle paylaşın ama .

2500 emekli maasindan baska bir seyi yok. Düğün için kredi de çekti. Maddi bir şey beklemiyor annem. En azından babamdan sonra annem onun emekli maasini alir diye düşündüm.

Aynı karakterde babalara sahipmisiz, kendisine gram saygım yok şu anda, sevgi zaten hiç oluşmamıştı. Lafımı esirgemem bilir, anneme de ters bir kelime dahi söyleyemez artık. Kendisini korkuttum bir ara, çocukken bir şey yapamıyordum ama artık anneme yapacağı bir yanlışta onu parcalayacagimi düşünmesini sağladım şükür.
Allah yardımcınız olsun.

Malesef öyle bir yapim yok babama da içten içe acıyorum. Sevgim benim de kalmadi. Ozellikle esimin kizima olan davranislarini gördükçe diyorum olmasi gereken bu. Eskiden tum babalar oyle sanardim.

Eşimle net olmasa da paylaştım bir şey diyeceğini sanmıyorum. Aynı sey onun basina da gelse yapacağım farkli olmaz

Ne kadar güzel annenizi düşünmeniz.
Ancak ben ebeveynlere de kiziyorum bir anne olarak asla evlatlarıma böyle şeylerı yansitmazdim sanırım. Mesela imkanlarınız olmasa çok çok yipranirdiniz nasıl yapsam etsem anneme yardimci olsam diye ..
Ayrıca dediğinizde çok haklısınız herkesin kendine özel alani olmalı hem sizin için ,hemde anneniz için.

Ne kadar güzel annenizi düşünmeniz.
Ancak ben ebeveynlere de kiziyorum bir anne olarak asla evlatlarıma böyle şeylerı yansitmazdim sanırım. Mesela imkanlarınız olmasa çok çok yipranirdiniz nasıl yapsam etsem anneme yardimci olsam diye ..
Ayrıca dediğinizde çok haklısınız herkesin kendine özel alani olmalı hem sizin için ,hemde anneniz için.

Evet annem babannemlerle olanlari , babamla olanlari hep yansittti... Babannemi hem severim hem de kinim var. Babama da ayni duygulari besliyorum. Yansitmasa daha iyi ama artik katlanamadiginin farkindayim

Annenizin maaşı yok sanırım. Siz hem ev alıp hem o evi geçindirip, hem de kendi evinize/ihtiyaçlarınıza yetişebilecek misiniz? Çok büyük bir adım bu, iyi düşünün. Eşinizin de onayını almanız lazım. Annenize ömür boyu bakmaktan bahsediyorsunuz, 3-5 yıllık bir plan değil bu.

Ayrı ev mantıklı. Yazık 1 dk sonra ne olacağımız belli değilken herkes hayatını kurmuş annen neden hala eziyet çeksin. 3 kardeş artık ne kadar destek olabilecekseniz kendi evi olsun. Kapatsın kapısını kedileriyle oh mis. Bu yaştan sonra neden kahır çekiyor. Çok güzel düşünmüşsün

Mutlu anne babyla yetisen arkadaşlarım var o kadar farklilar ki... Gozlerinin içi guluyor sanki, kendilerine de deger veriyorlar. Benim hep bir yanim buruktu. Çocukken sevildigimi doya doya hissetmedim

Annenizin maaşı yok sanırım. Siz hem ev alıp hem o evi geçindirip, hem de kendi evinize/ihtiyaçlarınıza yetişebilecek misiniz? Çok büyük bir adım bu, iyi düşünün. Eşinizin de onayını almanız lazım. Annenize ömür boyu bakmaktan bahsediyorsunuz, 3-5 yıllık bir plan değil bu.
Annemin hic bir geliri yok. Kısa sureli çalıştı ama sigortasiz. Evet o kismi cok iyi dusunup hesaplamaliyim. Annemi yol ortasında birakmak istemem ince eleyip sık dokumam lazim.

Neden annenizin yerine karar verip bosanmasinlar diyorsunuz? Belki kadin boşanmak istiyor, en azindan nafaka alır. Düşünceniz güzel, artık abi abla yerine çocukları var. Büyüyüp kendi hayatinizi kurmuşsunuz. Annenizide kurtarin bu hayattan. Insallah bu yaştan sonra cok mutlu olur anneciğiniz

Ama eşiniz bu ev meselesine ne der?

Ayrı ev mantıklı. Yazık 1 dk sonra ne olacağımız belli değilken herkes hayatını kurmuş annen neden hala eziyet çeksin. 3 kardeş artık ne kadar destek olabilecekseniz kendi evi olsun. Kapatsın kapısını kedileriyle oh mis. Bu yaştan sonra neden kahır çekiyor. Çok güzel düşünmüşsün
Kardeslerim pek yardim edemezler şimdilik. Ama en azindan bir faturasını oderler sanıyorum. Aynen ya huzur insana yaslilikta lazim. Ki annem 50 yasinda genç olmasi lazim ama huzur olmayinca 10 yas daha ekleniyor

Neden annenizin yerine karar verip bosanmasinlar diyorsunuz? Belki kadin boşanmak istiyor, en azindan nafaka alır. Düşünceniz güzel, artık abi abla yerine çocukları var. Büyüyüp kendi hayatinizi kurmuşsunuz. Annenizide kurtarin bu hayattan. Insallah bu yaştan sonra cok mutlu olur anneciğiniz
Bosanmak isterse saygi duyarim.. annemle hic konusmadim bu meseleyi. Umutlandırmak istemedim. Aynen gecinemiyorlarsa niye ceksin inşallah güzel temenniniz için çok teşekkür ederim

Annemin hic bir geliri yok. Kısa sureli çalıştı ama sigortasiz. Evet o kismi cok iyi dusunup hesaplamaliyim. Annemi yol ortasında birakmak istemem ince eleyip sık dokumam lazim.
Evet, ev kredisi çekecekseniz çok kötü bir evde oturtmak olmaz, peşinatınızın olduğunu düşünsek 2500 civarı bir kredi olsa 2000 de annenize el harçlığı, faturalar ve mutfak masrafı desek kafadan 4500 olur. Kendi maaşınızdan 4500ün hiç gelmediğini düşünseniz, masraflara yetişebilir misiniz? Bu süreç uzadıkça eşiniz de kendi ailesine bir şeyler yapmak ister mi, yaparsa geçinebilir misiniz? Çocuklarınız, sizin ve annenizin beklenmedik masrafları için kenarda bir paranız var mı? Bunların hepsini çok iyi hesaplayın. Annenizi 1 kez o evden çıkarırsanız, geri dönmek zorunda bırakmamalısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back