• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem evdeki eşyaları kırıyor, zarar veriyor. Kendi kafamı kıracağım.

Benim saydıklarım da büyük harcama ya, mesela bahsettiğim süpürgenin bu yılki en ucuz fiyatı 18.000 ₺ , bahsettiğim foto makinasi artık satışta degil ama muadili 24.000₺ , aynı model katı meyve sıkacağı 4269 :)
Sehpa mehpa yatak en azından kullanılan şeyler. Bizde süpürge hariç bir şey kullanılmıyor da , hepsi dolapta bekliyor:)
Ama neyse, bana ne? Benden para istemeyen istediğini alsin, umrumda da değil.
Gecen sene bozulan kombiyi ben almayı teklif ettim, kendim araştırdım, karşılaştırdım, kullanana sordum ettim, gayet güzel bir tanesini aldım. Eğer 'su marka al,bu marka al' deselerdi hiç almazdım, kendileri beğendiklerini yapsınlar.
Bence sen de umursamamayi öğren. Senin cebinden çıkmıyor ya, onlar gerekli diyorsa demek ki gereklidir. Boşver.
Yerinde olsam kredi çekip bir iki dönüm arsa alırdım. Hem geleceğe yatırım, hem senden bir şey isteyen olursa 'kredi ödüyorum' dersin,vermezsin:)
*Tabii evde bedava da yaşama, faturaları falan al üstüne. Onun dışında bir kuruş birakma

Ben aylık eve yaklaşık 3 bin harcıyorum. Fatura değil de market alışverişini yapıyorum, gerekli alınacak bir şey varsa alıyorum, kardeşime de harçlık veriyorum.
Ben inşallah umursamamayı öğrenirim, benim sıkıntım aslında habersiz bütçesine bakmadan alışveriş yapmaya kalkması. Yoksa uygunsa alsın.

babanizla anneniz arasında ki bir durum bu aslında sizin yapabileceginiz bir şey yok.
babanıza üzuluyorsunuz anliyorum ama babanizin buna bi dur demesi gerek.
elindeki kredi kartlarini vs iptal ettirebilir mesela baş edemiyorsa, alısveriş yaptigi yerede gidip bir daha bir şey sattiklari takdirde ödeme yapmayacagini vs belirtsin belki biseyler olur bu sekilde.

Annenizin tedavi olması gerekmiyor mu? Ben dehşete kapıldım. Evi değiştirmek istediğinde evi yakmayacağı ne malum? Katiyen yaptıkları normal şeyler değil.
İnşallah o kadar ileri gitmez. Ben objektif bakamadığım için ileride ne kadar ileri gider napar bilemiyorum. Ama buradaki yorumlar çok iyi oldu. Teşekkür ederim.

Ben aylık eve yaklaşık 3 bin harcıyorum. Fatura değil de market alışverişini yapıyorum, gerekli alınacak bir şey varsa alıyorum, kardeşime de harçlık veriyorum.
Ben inşallah umursamamayı öğrenirim, benim sıkıntım aslında habersiz bütçesine bakmadan alışveriş yapmaya kalkması. Yoksa uygunsa alsın.
Ya sana ne , senden mi istiyorlar?
Ne kavga ediyorsun senin cebinden çıkmayan parayla.
Sanki onu üç bin ucuza alsalar o üç bini daha kıymetli bir şeye mi ayiracaklar? İki gram altın alıp zor gün parası diye kenara mi ayiracaklar? Yine yiyecekler:))
Boşver,kendi ekonomin dışında kimseye takılma.
Ben 4 sene önce yeni ise başlamıştım, "camış gibi bedava yaşayamayım, eve katkıda bulunayim" dedim, ama ailem aşırı savurgan insanlar. Zaten benim parama da kimsenin ihtiyacı yok. ben de altının gramı 220 lirayken her ay ince bir bilezik almaya niyetlendim eve. En azından kenarda biriksin, ileride hastalık olur bir şey olur, acil paraya ihtiyaçları olur, ben evlenirim borca girmeden süreci hallederler diye düşündüm
Aaa o da ne, Hiç de ihtiyaçları yokken satmışlar (beklemeden satılan her bilezik gibi zarar etti) 😂 bugün altının gramı 1300.
O zamanlar ben de sinir olurdum , sonra sinir olmayı bırakıp "bana ne ya" demeyi öğrendim.
Bana ne?
Ben kendi ekonomimden , kendi birikimimden mesulum. Anam babam ne yaparsa yapsın, bunca sene güzelce yaşamışlar da bana mı kaldılar sanki? Ben olmasam da aynı şekilde yasarlar. Bildiklerini yapsınlar.
Sen de takılmamayi öğren.
Ne kadar diye de sorma. Hayırlı olsun de gec

Kızlar biz 4 kişilik böyle orta halli bir aileyiz, annemler 27 senelik evliler. Ben 26, kız kardeşim 21 yaşında.
Annem son 1-2 yıldır kız kardeşime evde sanki evde her şey eksik, her eski, her şey harabe haldeymiş gibi kendini acındırıyor. Sanki yeni grlinmişte eşya alması gerekiyormuş gibi davranıyor. Sadece ev eşyası değil, kıyafet konusunda da öyle. Annem ev hanımı ama babamın kartları annemdedir hep. Babam da öyle ne aldın ne ödedin diye asla soran biri değil. Annemin böyle bu alışveriş konusunda kendisini acındırmasından sonra kardeşim böyle evde var olan eşyaların yenisini bile kendi harçlığından ödeyerek alıyor, annem de kredi kartı var, isterse oradan ödetebilir. Birde annem eve yeni eşya alınsın diye eskilere zarar veriyor, sandalye koltuk kırıyor, yatak deliyor, dolapların menteşelerini söküyor. Sürekli yırtık, lekeli elbiseler giyiniyor, yeni alınan kıyafetleri giymiyor saklıyor.

Ben annemi uyardıkça kız kardeşim annemi koruma amacıyla bana bileniyor. Ben annemin bu sürekli eski eşyalara zarar verip, yenilerini alma hevesini eleştiriyorum, kardeşim de beni "şeytan" olarak görüyor artık, annemle değil kardeşimle kavga ediyorum. Kız kardeşim öyle nerden bilsin ev eşyası, koltuk takımı, beyaz eşya nedir vs. Gidiyor kendi başına beyaz eşya elektronik alet alıyor ve haliyle sipariş sonrası sorun çıkıyor

Bu arada annem öyle yokluk görmüş birisi değil. Zamanında babasından baya iyi para kalmıştı, biz olduğumuz halde paralarını kardeşlerine yedirdi, hiç öyle aman kenara 3-5 kuruş para koyayım mantığı olmadı. Şimdi kardeşleri de yüzüne bile bakmıyor.

Yani bir eve eşya alınacaksa, evin bütçesine göre alınır, mağaza gezilir, bunlarda o yok, çıldırcam. Son 3 haftada ocak, yatak, süpürge, küçük ev aletleri, buzdolabı aldılar. Fiyat araştırma da yok, marka bakma da yok. Kafamı kıracağım sinirden.

Benim sorum şu anneme ne desem normal davransa?
doktora götürmeyi teklif et psikologa normal değil

Akıl sağlığı yerinde doğru yanlışı ayırt ediyor. Ama evet en azından psikolog ile görüşmesi gerek. Hakaret olarak algılar psikolog konusunu. 😄 beni artık evde ana kız yerin dibine sokarlar. Özellikle yaşı ilerledikçe şuan 57 yaşında böyle iyice garipleşti.

Ama ben mesela onunla sanki annem değil de arkadaşımın annesi ya da komşu teyze gibi konuşmaya çalışıyorum, konuşmuyor pek benle sohbet etmiyor.

Doğruyla yanlışı ayırt etmesi psikolojik bi hastalığı olmasını etkilemez , annenizin bu hareketi kesinlikle anormal , genetik olabilir ve kizkardesinizde de olabilir
Babanızla konuşup beraber hareket edin , mesela kendiniz psikoloğa gidip anlatın sonra deyin ki anne ben kendim için gidiyorum ama annenle de görüşelim dediler bana destek olmak için gelir misin deyin

Kızlar biz 4 kişilik böyle orta halli bir aileyiz, annemler 27 senelik evliler. Ben 26, kız kardeşim 21 yaşında.
Annem son 1-2 yıldır kız kardeşime evde sanki evde her şey eksik, her eski, her şey harabe haldeymiş gibi kendini acındırıyor. Sanki yeni grlinmişte eşya alması gerekiyormuş gibi davranıyor. Sadece ev eşyası değil, kıyafet konusunda da öyle. Annem ev hanımı ama babamın kartları annemdedir hep. Babam da öyle ne aldın ne ödedin diye asla soran biri değil. Annemin böyle bu alışveriş konusunda kendisini acındırmasından sonra kardeşim böyle evde var olan eşyaların yenisini bile kendi harçlığından ödeyerek alıyor, annem de kredi kartı var, isterse oradan ödetebilir. Birde annem eve yeni eşya alınsın diye eskilere zarar veriyor, sandalye koltuk kırıyor, yatak deliyor, dolapların menteşelerini söküyor. Sürekli yırtık, lekeli elbiseler giyiniyor, yeni alınan kıyafetleri giymiyor saklıyor.

Ben annemi uyardıkça kız kardeşim annemi koruma amacıyla bana bileniyor. Ben annemin bu sürekli eski eşyalara zarar verip, yenilerini alma hevesini eleştiriyorum, kardeşim de beni "şeytan" olarak görüyor artık, annemle değil kardeşimle kavga ediyorum. Kız kardeşim öyle nerden bilsin ev eşyası, koltuk takımı, beyaz eşya nedir vs. Gidiyor kendi başına beyaz eşya elektronik alet alıyor ve haliyle sipariş sonrası sorun çıkıyor

Bu arada annem öyle yokluk görmüş birisi değil. Zamanında babasından baya iyi para kalmıştı, biz olduğumuz halde paralarını kardeşlerine yedirdi, hiç öyle aman kenara 3-5 kuruş para koyayım mantığı olmadı. Şimdi kardeşleri de yüzüne bile bakmıyor.

Yani bir eve eşya alınacaksa, evin bütçesine göre alınır, mağaza gezilir, bunlarda o yok, çıldırcam. Son 3 haftada ocak, yatak, süpürge, küçük ev aletleri, buzdolabı aldılar. Fiyat araştırma da yok, marka bakma da yok. Kafamı kıracağım sinirden.

Sen karışma anne kız böyle mutlu.Arada sen kötü olursun ki olmuşsun.Diyecegini de demişsin zaten.🤷

Hadi anneniz hasta da kardeşe ne oluyor? Şeytan falan demek de ne? Ben olsam dayanamayıp patlatırdım bir tane. Tabii siz yapamayin, iyice kötü olursunuz ama kardeş de dayanılacak gibi değilmiş.

Hadi anneniz hasta da kardeşe ne oluyor? Şeytan falan demek de ne? Ben olsam dayanamayıp patlatırdım bir tane. Tabii siz yapamayin, iyice kötü olursunuz ama kardeş de dayanılacak gibi değilmiş.

Bunlar bana kükrüyorlar. Alışveriş yapıyorlar, teslimat gecikirse, yanlış gelirse ya da iade sürecine girilirse müşteri hizmetleriyle konuşmak gerekirse bana gelip yalvarıyorlar kedi gibi, sen hallet diye. Bir tane kardeşim var ileride kötü olmayalım diye bir şey demiyorum pek ona. İki tane olsalar bunu döverdim herhalde.

Bunlar bana kükrüyorlar. Alışveriş yapıyorlar, teslimat gecikirse, yanlış gelirse ya da iade sürecine girilirse müşteri hizmetleriyle konuşmak gerekirse bana gelip yalvarıyorlar kedi gibi, sen hallet diye. Bir tane kardeşim var ileride kötü olmayalım diye bir şey demiyorum pek ona. İki tane olsalar bunu döverdim herhalde.

Kardeşinize şimdiden mesafe koymazsanız; ilerleyen yıllarda da, kardeşinizin yaşı kaç olursa olsun aynı sorunları yaşarsınız.

Kardeşinize şimdiden mesafe koymazsanız; ilerleyen yıllarda da, kardeşinizin yaşı kaç olursa olsun aynı sorunları yaşarsınız.

Kardeşimle ilgili tek sorunum annemle ilgili konuda eleştiri yaptığımda tartışmalarımız. Onun dışında bir derdimiz yok. Ama o beni böyle annemi ezmeye çalışan biri sanıyor çünkü anneme bir şey dediğimde annem asla tepki vermez tam tersi böyle suçlu gibi üzülür, bana bir şey demez.

Ben kardeşime de üzülüyorum, annemin onu etkilediğinin duygu sömürüsü yaptığının farkında değil.

Kardeşimle ilgili tek sorunum annemle ilgili konuda eleştiri yaptığımda tartışmalarımız. Onun dışında bir derdimiz yok. Ama o beni böyle annemi ezmeye çalışan biri sanıyor çünkü anneme bir şey dediğimde annem asla tepki vermez tam tersi böyle suçlu gibi üzülür, bana bir şey demez.

Ben kardeşime de üzülüyorum, annemin onu etkilediğinin duygu sömürüsü yaptığının farkında değil.

Kardeşinizle annenizin olmadığı bir ortamda sakin bir dille konuşun. Anneniz 57 ise, babanız da yakın yaşlardadır sanırım. Allah gecinden versin; babanıza birşey olması halinde, anneniz bu zihniyetle kendi hayatını idame ettirebilir mi ?

Evden ayrılmanız; sorunlardan kurtulacağınız anlamına da gelmez. Nasıl ki, anne babanın çocuklarına bakma yükümlülüğü varsa; çocuklarında kendi geçimini temin edemeyen üst soya bakma ve hatta nafaka verme yükümlülüğü var çünkü.

Kardeşiniz bu olasılıkların farkında olmayabilir; umarım sizi dinler.

Babanız da çok geç olmadan; annenizin bu davranışlarına bir çözüm bulmaya çalışır umarım.

Babam tabiki de rahatsız, çok harcama yaptıklarını, bir süre beklemeleri gerektiğini söylüyor. Toplu değil parça parça alın diyor. Sonuçta eve giren belli bir para var. Son 10 15 gündür, evdeki sandalyelerin ayaklarını kırıyor. Gerçekten çat çat kırmaya çalışıyor. Yemek odası takımı istiyormuş. İstediği takımlar çok pahalı. Belki 1 ay beklese, ya da uygun takım alsa daha iyi olur. O hemen olsun, alınsın istiyor. Dün mesela babam bir süre paranızı dikkatli harcayın, evin temek ihtiyaçlarını biraz fazla alalım evde dursun dedi.

Kardeşim çok hırçın biri. Ona mesela "annem evde bir şey beğenmiyor" diye tek kurduğum cümle büyük kavgaya dönüyor. Ne şeytanlığım ne kötülüğüm kalıyor.

Bırakın kırsın
Yerine yenisini de almayın
Otursun yerde
Hiç böyle şey duymamıştım

Kardeşinin de psikolojisini bozuyor çok garip. Babanız olan bitenin farkında değil mi? O devreye girerse belki anneniz kendine çeki düzen verebilir.

Benim yengem böyleydi o bir de biri bir şeyini beğensin ay onda gözü kaldı diye verirdi🤣
Bir şeyini beğenip istesen yine verirdi
Surekli eşya degistirirdi
Dayım emekli oldu 10 seneyi geçmiştir böyle gereksiz harcamalar yüzünden bir ev dahi alamadilar ellerine çok kez fırsat geçmesine rağmen

Senin yerinde olsam kardeşime harçlık vermem. O parayla cuzzi bir faturayı karşılarım. Eve biraz destek çık demek zorunda kalırlarsa bir gün ( bu anne kardeşle çok mümkün) ben ne kadar zamandır fatura ödüyorum dersin. Konudaki kardeşin ablasından harçlık almaya ihtiyacı yok. Ablasının parasını annesiyle abuk subuk şeylere harcamasın.

Karısma dicemde bunun ucu sizede dokunur. Annenizebişey demeyin Babanızı alın konuşun. Yarın icra gelince napacan boşanıp yurtdısınamı kacacan baba. Gidişat nasıl gidişat? diye bi sorun
Bütün öngörülerinizi anlatın zamanı gelince de 'ben demiştim hadi temizleyin bu b.ku şimdi' dersiniz

Çok tatlısın 😄

Ben küçük harcamalara karışmıyorum. Alıştım. Ama büyük harcama olunca beynimde şimşek çakıyor. 😄
Bizim bir akraba da böyleydi babalarına mahkemede bir belge çıkarttılar. Para çok harciyordu. Tabi burda anne tek başına yapmıyor kardeşle anne bir olup babadan harcıyor nasıl bir yol bulunur bilmiyorum da kırıp dökmek yerine yüzünü değiştirmeyi teklif edin ?

Back
X