• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem haklı mı?

anneniz kesinlikle fazla hesapçı.
eşya konusunda çok iyi düşünmüşsünüz. sonu iyi olur kötü olur bilemeyiz. ama netice olarak doğru olan sizin yaptığınız.

altın kısmı da durumu yokmuş. karşılık beklemek doğru olmaz. ondan gelmez başka bir yerden gelir. siz iyi niyetlerinizin karşılığını bir şekilde alırsınız.

haklı olan kim onu vicdanınıza sorun her zaman.

Sen artik koskoca evli bir kadinsin. Bence bukadar soz hakki tanima. Senin evin senin esyan. Kendi kardesine versen yine enayimi diyecekti sana? O da esinin kardesi...

Ne guzel iyilik etmissin bu dusuncelerle hayrini heba etme.

İnan eşim askerliğe gidecek diye daha adamakıllı çeyiz çemen almadım giderken elimdekileri nereye satıcam diye düşünüyodum iyi bile oldu ona da faydası olmuş olur hem :)

Şimdi burda iki olay okuduk...eğer genel tavriniz böyleyse yani iyilik yapıp nankörlük goruyorsaniz genel olarak anneniz haklı olabilir.
Olaylara bakınca bir yanlisiniz yok.
Altının karşılığı altindir ama durum olmayabilir gayet normal. Geri altın vermiyorsa kalp alma amaçlı küçük bir hediye de alabilirdi o kız.

Şimdi burda iki olay okuduk...eğer genel tavriniz böyleyse yani iyilik yapıp nankörlük goruyorsaniz genel olarak anneniz haklı olabilir.
Olaylara bakınca bir yanlisiniz yok.
Altının karşılığı altindir ama durum olmayabilir gayet normal. Geri altın vermiyorsa kalp alma amaçlı küçük bir hediye de alabilirdi o kız.

İnan bilemedim. Haklısın ama, ne bileyim acaba mahcup oldu mu bana karşı alamadı diye.. Belki diyorum altın takmasa mıydım belki de yük altında hissediyor kendini. Daha da gitmedi belki giderken elime verecek o bile olabilir. İnan 12 senelik evliler evleri yok kiradalar ailelerinde yok kendilerinde yok. Hem beklentiye giremem hem de ona imada bulunamam kendime yakıştıramam gerçekten..

Valla ben artık karşı çıkmıyorum "yaw he he" diyorum sonra kendi bildiğimi yapıyorum. Yoksa peşimi bırakmıyor. Yapma sakın, onlar sana ne yapıyor ki falan filan bir sürü şey söyleyip sinirimi bozuyor. Ya da hiç söylemiyorum böyle konuları...

Aynen. Her aramada bu tür şeyler hatırlatılıyor bana. Şunu yapma bunu etme. Bi de anne ya rol model tabi haklı da geliyor bazen bazı konularda. Allahım hatadan kourusun onu da beni de..

Ben de aynı durumları yaşadım ama hiç hesap yapmadık biz taktık o takmadı diye. Durumumuz vardı bize altın takmayanada biz taktık. Düğünlerde veya doğumlarda takılan altınlar, paralar o kişiye destek olması içindir.

Karşılıklı gerektiği için yapılmamalı diye düşünüyorum.

Aynı zamanda öğrencilik hayatı olan birisi olarak bir öğrenciye yapacağınız en küçük yardımın o kadar kıymeti oluyor ki.

Üzgünüm ama anneniz çok hesapçı ve bencil gibi. Bu duruma belki yaşadığı hayat sebep olmuştur bilemem.

Bence siz içinizdeki iyi niyeti ve yardımseverliği sürdürün. Verdikçe azalmaz, çoğalır.

Bak bi de karşı çıksam, "Kızım neticede ben haklı çıkıyorum" diyecek ve sihirli bir şekilde haklı çıkacak:KK57: Sonra da karşıma geçip gülecek. Oyh.

olsun haklı çıksın..hesap kitap yaparak yaşamak çok yorucu olsa gerek.. büyükler bu takı işlerine çok önem veriyor .. fil hafızalar birde bu konuda şaşıyorum:)) benim kv de öyle.. iki doğumda da kim ne taktı incik cıncık sordu.. kendi annem hiç böyle birşey sormadı mesela.. yapı meselesi herhalde..sizde dediğim gibi herşeyi anlatmayın..

olsun haklı çıksın..hesap kitap yaparak yaşamak çok yorucu olsa gerek.. büyükler bu takı işlerine çok önem veriyor .. fil hafızalar birde bu konuda şaşıyorum:)) benim kv de öyle.. iki doğumda da kim ne taktı incik cıncık sordu.. kendi annem hiç böyle birşey sormadı mesela.. yapı meselesi herhalde..sizde dediğim gibi herşeyi anlatmayın..

Annem daha kasamdakileri soruyor. O karıştıkça hoş sonuçlar çıkmayacak ortaya biliyorum. Biri annemi durdursun yahuğ modundayım resmen. :D

ben farklı yönden düşündüm de, hani kaynınızın okulu yakın ya bi nebze, e çocuk arada bir gelip abisinde kalmak isteyecek,belli ki sizde anlayışlı yol yordam bilen bi kadınsınız,ozaman anneniz temelli küplere binmeyecek mi seni kullanıyorlar diye ? aman diyim bu anlattıklarınız bişey değil aşılır da asıl o zaman dolduruşa gelmemeye özen gösterin

ben farklı yönden düşündüm de, hani kaynınızın okulu yakın ya bi nebze, e çocuk arada bir gelip abisinde kalmak isteyecek,belli ki sizde anlayışlı yol yordam bilen bi kadınsınız,ozaman anneniz temelli küplere binmeyecek mi seni kullanıyorlar diye ? aman diyim bu anlattıklarınız bişey değil aşılır da asıl o zaman dolduruşa gelmemeye özen gösterin

İyi de zaten aynı şehirdeyiz ki. Buradan başka yere gidiyor. ;)

altın konusunda haklı bence karşılıklıdır takı işidir.eşya konusundada anneniz büyük ihtimalle bize ne onlardan yüz verme senin öz kardeşin değil ya mantığıyla konuşmuş.

Tabiki haklı değil.Herşey karşılıklı olmak zorunda değilki.Ne güzel insanlara yardımcı olmuşsunuz.Kalbinizi bozmayın.:KK66:

Back