• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem haklı mı?

Abartiyor tabi. Ne olmus eski esyalarini verdiysen. İyilik yapmisin iste. Hem esinin de hosuna gitmistir bu.

Takiya geleceksek, gider takilir geri donecek diye düşünülmez. Annenin tutumunu anlamadim.

Gene ben hanımlar, merhaba!

Bugün kafamı kurcalayan meseleyi sizinle paylaşmak istiyorum.

Eşimin erkek kardeşi üniversiteyi kazandı ve bulunduğumuz ile yakın bir ilde (araçla 1 buçuk 2 saat gibi). Yurda yerleşmeyi planlıyordu fakat olmamış. O da ev tutma mecburiyetinde kalmış. Ben de evimde onun kullanabileceği eşyaları toplayıp ona götürmeyi, böylece hem masraf yapmamış olmayı hem de ona faydası olacağını söyledim eşim kabul etti. Hem de gezmiş oluruz dedik falan. Buraya kadar ok.

Bugün annemle konuşuyoruz bunu duydu kızdı resmen. Neden götürüyormuşum. Eski şeyler götürdüklerimde aslında. Ama ne gerek varmış. Benden adam olmazmış çok safmışım. Bu bir.

İkincisi yine aynı konuşma içinde; çok yakın bir arkadaşımın atamasının geldiğini öğrendim onun haberini verdim. Hani sormuyor ama araştık ya muahbbetini ediyoruz havadan sudan aklıma geldi söyledim ben de. Verdiği cevap "Aaaa görüyor musun altının üstüne kondu! Giden gitti artık sen derdine yansan iyi edersin."

Hikaesi de şu: arkadaşım doğum yaptığında ben maddi bir ardım olsun diye altın taktım çeyrek. Maddi durumu çok iyi değil. O da bana düğünümde altın getirmedi ama beklentim de yoktu. Bi de biliyorum durumunu. Konusunu açmadım kendisine çünkü ben karşılığı olsun diye değil ona hediye olsun diye vermiştim.

Benimle böyle konuştuğunda kendimi aptal gibi hissediyorum. Ya bu kadıncağız haklı mı? Yoksa çok mu kuruyor anlamadım. Üzülüyorum böyle olunca.

Annen agrasif bir kadın bence. Kusura bakma ama yapı meselesi bu.

Bazı düşündükleri doğru olabilir ama kullandığı kelimeler çok kışkırtıcı bazen rencide edici gibi.. Yani annen haklı olsa bile sırf o an kullandığı cümlelere kızabiliyorsun.İzlenimlerim bu yönde.

Kaynın için; eğer aranızda sorun yoksa neden götürmeyesin ki, hem de eskilerin. Hem de öğrenci, hem de eşinin kardeşi. Ya senin kardeşin olsaydı kvaliden laf etseydi ve duysaydın?? Kırılmaz mıydın??

Arkadaşın konusunda durumu iyi değil demişsin ve gönlünden yardım etmek geçmiş. Ben de geçmiş zamanda hiç önem vermedim hatta yeni mezun olduğum zamanda kendi karnımı zor doyurduğum bir mühendisken iş yerinden birinin düğünü sünneti olunca kıdemli koca adamlar birleşip altın takardı ben tek başıma alırdım. Etim ne, butum neyse! Devran döndü, evlendimmm, doğurdummmm. Benim tek başıma çeyrek taktıklarım ortak altına girdiler. Yani maddiyat önemli değil kesinlikle ama bu tür durumlarda alacak verecek olayları kesinlikle oluyor. İş hayatı öyle bir hayat ki sana gerçek hayatı öğretiyor.

Gene ben hanımlar, merhaba!

Bugün kafamı kurcalayan meseleyi sizinle paylaşmak istiyorum.

Eşimin erkek kardeşi üniversiteyi kazandı ve bulunduğumuz ile yakın bir ilde (araçla 1 buçuk 2 saat gibi). Yurda yerleşmeyi planlıyordu fakat olmamış. O da ev tutma mecburiyetinde kalmış. Ben de evimde onun kullanabileceği eşyaları toplayıp ona götürmeyi, böylece hem masraf yapmamış olmayı hem de ona faydası olacağını söyledim eşim kabul etti. Hem de gezmiş oluruz dedik falan. Buraya kadar ok.

Bugün annemle konuşuyoruz bunu duydu kızdı resmen. Neden götürüyormuşum. Eski şeyler götürdüklerimde aslında. Ama ne gerek varmış. Benden adam olmazmış çok safmışım. Bu bir.

İkincisi yine aynı konuşma içinde; çok yakın bir arkadaşımın atamasının geldiğini öğrendim onun haberini verdim. Hani sormuyor ama araştık ya muahbbetini ediyoruz havadan sudan aklıma geldi söyledim ben de. Verdiği cevap "Aaaa görüyor musun altının üstüne kondu! Giden gitti artık sen derdine yansan iyi edersin."

Hikaesi de şu: arkadaşım doğum yaptığında ben maddi bir ardım olsun diye altın taktım çeyrek. Maddi durumu çok iyi değil. O da bana düğünümde altın getirmedi ama beklentim de yoktu. Bi de biliyorum durumunu. Konusunu açmadım kendisine çünkü ben karşılığı olsun diye değil ona hediye olsun diye vermiştim.

Benimle böyle konuştuğunda kendimi aptal gibi hissediyorum. Ya bu kadıncağız haklı mı? Yoksa çok mu kuruyor anlamadım. Üzülüyorum böyle olunca.

Annen bile olsa kimsenin gazina gelmemeni tavsiye ederim. Cnku o "" o ''' sende sensin herkesin karakteri dusuncesi ve hareketleri farklidir..

annem yardıma muhtaç kişilere az yada çok elinden geldiğince yardımı sever, ama bizi kullandığını düşündüğü kişilere karşıda aynen anneniz gibi tavır yapar. Şaşıyorum bende bazen ama zamanla dediğide çıkmıyor değil

Doğru yapan sensin. Yanlış yapan annen bir çeyrek ve iki eski eşyayla enayi olmazsın ama. Merhametli iyi bir insan olursun annen bunu görememis canım.

Back