• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem çocuğuna bakmasın diyen görümce

nurcuk34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
1.369
1.523
48
32
5 ay önce yeğenim doğdu. abimle yengem şark görevindeler. annemde bebek bakıcıya verilmesin diye bakmaya gönüllü oldu. evini düzenini kocasını bırakıp doğuya gitti. elbet kolay değil. babam çok şükür idare ediyor ama karısını da özlüyor tabi.

bende 4 aylık gebeyim.
2 hafta önce görümcem ben kayınvalidem görümcemgilde otururken görümcem aynen şöyle bir cümle söyledi
"ay annen kaça bölünecek bir abinin bebek bir senin bebek ne yapacak o kadın hanginizin bebeğine bakacak" laf arasında bunu dedi ve başka konular açtı üzerine. bende güldüm hayırlısı dedim. ama saf ben jeton geç düştü. resmen benim annem senin bebeğine bakmasın demeye getirdi.

bu arada memurum. ücretsiz izin hakkım var fakat alamam. maaşım tamamen ev kredimize gidiyor ve eşim özelde maaşlarımız aynı. yani krediyi eşim ödese bize birşey kalmayacak... bilenler bilir. istanbulda yaşıyoruz ev de istanbulda... ve eşimin özel sektörü hiç iyi değil. her an çıkarabilen bir işyeri.

kayınvalidem muhtemelen polemik olmasın diye yorum yapmadı o esnada. çünkü kayınvalidem görümcemin ilk çocuğuna bakmış ikincisine bakmamış yaşlandım yeter demiş. ikincisi çocuğu şuan 3 yaşında.
yine de ne var ben bakarım demesini beklerdim. yada kendisinin sonradan arayıp korkma kızım ben varım demesini beklerdim. ama ben ağzımla kuş tutsam da el kızıyım. o ise naparsa yapsın öz kızı.

şimdi benim çocuğa baksa "sen benim bebeğime bakmadın onun bebeğine baktın hani yaşlanmıştın" muhabbeti olacak.

ama inanın bir tutulacak gibi değiliz. ben işi bıraksam bir daha asla atanamam. 9 sene önceki kafam yok. kendisi ise birinden çıkıp 1 gün sonra başka bir yere girebilir. canı nasıl isterse öyle çalışır. mesleği zaten yok.
yapı olarak da farklıyız. ben 6 ayda bir kuaföre saç kestirmeye giderim ve düğünlerde bile kendi makyajımı kendim yaparım. görümcem de sağda solda çalışıp maaşını sadece estetiğe botoksa saç boyasına dudak dolgusuna yatırmış bir insan. annesine bile vermemiş. kendi adına hiç birşey almamış.
kayınvalidem bana dert yanarken, çalıştı da ne yaptı otursun çocuğuna baksın, çocuğu bana bırakıp gezmelere gitti dedi... ama ne kadar dert yanarsa yansın ben el kızıyım işte...

ücretsiz izne ayrılırsam evi satmak zorunda kalırız. o zaman ben çok mahvolurum. o evi almak için bekarlıkta binbir çabamla aldığım tek malım olan arabamı sattım. ev kredisi yüzünden bir ton faiz ödedim. şimdi her şey çöp olacak...4 aylık bebeği de bakıcıya bırakmayı gözüm hiç kesmiyor...
kimsem yok gibiyim. şimdiden düşünüyorum üzülüyorum. kendi kızına ayıp olmasın diye benim bebeğime bakmamazlık yapacak sanırım...

ayrıca elbet bakmak zorunda değil. yalnız şartlar böyle iken insan bir öneri bir tavisye bekliyor. bir rahatlatma istiyor. zaman dediğimiz şey göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. ben bunları düsünmek zorundayım

ekleme: kayınvalidem daha ben nişanlı iken torunuma ben bakıcam ben bakıcam bebeğin olsun ben bakıcam diyen biriydi.

Son düzenleme:
5 ay önce yeğenim doğdu. abimle yengem şark görevindeler. annemde bebek bakıcıya verilmesin diye bakmaya gönüllü oldu. evini düzenini kocasını bırakıp doğuya gitti. elbet kolay değil. babam çok şükür idare ediyor ama karısını da özlüyor tabi.

bende 4 aylık gebeyim.
2 hafta önce görümcem ben kayınvalidem görümcemgilde otururken görümcem aynen şöyle bir cümle söyledi
"ay annen kaça bölünecek bir abinin bebek bir senin bebek ne yapacak o kadın hanginizin bebeğine bakacak" laf arasında bunu dedi ve başka konular açtı üzerine. bende güldüm hayırlısı dedim. ama saf ben jeton geç düştü. resmen benim annem senin bebeğine bakmasın demeye getirdi.

bu arada memurum. ücretsiz izin hakkım var fakat alamam. maaşım tamamen ev kredimize gidiyor ve eşim özelde maaşlarımız aynı. yani krediyi eşim ödese bize birşey kalmayacak... bilenler bilir. istanbulda yaşıyoruz ev de istanbulda... ve eşimin özel sektörü hiç iyi değil. her an çıkarabilen bir işyeri.

kayınvalidem muhtemelen polemik olmasın diye yorum yapmadı o esnada. çünkü kayınvalidem görümcemin ilk çocuğuna bakmış ikincisine bakmamış yaşlandım yeter demiş. ikincisi çocuğu şuan 3 yaşında.
yine de ne var ben bakarım demesini beklerdim. yada kendisinin sonradan arayıp korkma kızım ben varım demesini beklerdim. ama ben ağzımla kuş tutsam da el kızıyım. o ise naparsa yapsın öz kızı.

şimdi benim çocuğa baksa "sen benim bebeğime bakmadın onun bebeğine baktın hani yaşlanmıştın" muhabbeti olacak.

ama inanın bir tutulacak gibi değiliz. ben işi bıraksam bir daha asla atanamam. 9 sene önceki kafam yok. kendisi ise birinden çıkıp 1 gün sonra başka bir yere girebilir. canı nasıl isterse öyle çalışır. mesleği zaten yok.
yapı olarak da farklıyız. ben 6 ayda bir kuaföre saç kestirmeye giderim ve düğünlerde bile kendi makyajımı kendim yaparım. görümcem de sağda solda çalışıp maaşını sadece estetiğe botoksa saç boyasına dudak dolgusuna yatırmış bir insan. annesine bile vermemiş. kendi adına hiç birşey almamış.
kayınvalidem bana dert yanarken, çalıştı da ne yaptı otursun çocuğuna baksın, çocuğu bana bırakıp gezmelere gitti dedi... ama ne kadar dert yanarsa yansın ben el kızıyım işte...

ücretsiz izne ayrılırsam evi satmak zorunda kalırız. o zaman ben çok mahvolurum. o evi almak için bekarlıkta binbir çabamla aldığım tek malım olan arabamı sattım. ev kredisi yüzünden bir ton faiz ödedim. şimdi her şey çöp olacak...4 aylık bebeği de bakıcıya bırakmayı gözüm hiç kesmiyor...
kimsem yok gibiyim. şimdiden düşünüyorum üzülüyorum. kendi kızına ayıp olmasın diye benim bebeğime bakmamazlık yapacak sanırım...
cocuk yapmayi dusundugunuzde bunu kayinvalide ile konustunuz mu ?size bakacagim ben dedi mi ?

çünkü kayınvalidem görümcemin ilk çocuğuna bakmış ikincisine bakmamış yaşlandım yeter demiş.

e bunu demiş zaten. siz hala bebeğinize bakmasını mı bekliyorsunuz? sebep?
kayınvalide zamanında bu lafı ettiği için sizin çocuğunuza da bakmayacağını varsayarak görümcenin bu lafı etmesi gayet normal değil mi?

ayrıca görümcenin parayı pulu nereye harcadığı sizi ilgilendirmez.

Direk annem çocuğuna bakmasın dememiş ki. Sanırım hamilelikten dolayı biraz alıngansınız, kendi 2. Çocuğuna bakmadığı için doğal olarak bundan sonra çocuk bakamaz diye düşünüyordur. Ayrıca görümcenizinde annesi bakmış, dolayısıyla sizinde annenizin bakacağını düşünüyor olabilir....

e bunu demiş zaten. siz hala bebeğinize bakmasını mı bekliyorsunuz? sebep?
kayınvalide zamanında bu lafı ettiği için sizin çocuğunuza da bakmayacağını varsayarak görümcenin bu lafı etmesi gayet normal değil mi?

ayrıca görümcenin parayı pulu nereye harcadığı sizi ilgilendirmez.

bu sadece bahane kayınvalidem diri. görümcemle bir değiliz. ben kendi tipimden çok çocuklarımın geleceğini düşünüyorum.

Siz biraz alınganlık yapmış olabilir misiniz?
Biraz hassasınız bence hamileliğin de etkisiyle.
Yani bi art niyet algılamadım ben şu yazdıklarınızdan.
Bu arada bebek konusunda artık insanlara bişey diyemiyorum neticede bu bebeğe nasıl bakarım , yetişebilir miyim, masraflarını karşılayabilir miyim, ilgilenebilir miyim vs düşünülüp daha sonra bebek kararı alınması veya ertelenmesi taraftarıyım.

Son düzenleme:
daha nişanlı iken söyluyordu ben bakıcam diye. ama beni alana kadardı sanırım.
Siz kv cocuguma bakacak diye evlenmeyi kabul etmediniz herhalde! Beni alana kadardı diyerek sizi kandırdığını mı düşünüyorsunuz?

Kimse kimseye guvenipte çocuk dogurmasin. Bu insanlar turlu zorluklarla evlatlarini büyütüyorlar. Tam dinlenme rahatlama zamani geldiginde bide torun büyütcez diye uğraşiyorlar. Sonra bi bakmışsin yaş gelmiş 70 80. Bu yaştan sonrada yaşlılıkla hastalıklarla uğraşıyorlar.

Ben görümcenizin söylediği cümlede bir art niyet göremedim. Nasıl bir tavırla söyledi bilmiyorum tabii ki fakat sonuçta siz de hamilesiniz yengeniz de yeni doğum yapmış yani normal bir cümle herkes söyler bunu kaça bölünecek annen diye şakayla karışık. Bence annem senin çocuğuna bakmasın demek istememiştir.

Bakmak zorunda değil. Siz neden bütçe durumunuzu işlerinizi geleceği hesaba katmadan çocuk yaptınız?? Bu kısmı tam anlayamadım.

Kayınvalideni ya da anneniz tamam kızım bakarım ben sözü vermediyse. Neden bakmıyor diye sorgulayamazsınız. Böyle oturup düşünürsünüz kara kara.

Siz kv cocuguma bakacak diye evlenmeyi kabul etmediniz herhalde! Beni alana kadardı diyerek sizi kandırdığını mı düşünüyorsunuz?

yok canım daha neler. aramızda uzun mesafe var zaten. annem olsa onun bakmasını istemezdim.
kendi anneme güvenmiştim bebek konusunda. abimlerde o sıralar gelinimizin ailesinin bulunduğu şehirdeydi. abimin bebeğine gelinimizin annesi gider sandım. gitmedi hiç gitmedi.

Bu arada görümcenizin söyledğinde bişey yok.
Zamanında annesi onun ikinci çocuğuna bakmayarak bu çocuk bakma işini kapatmış.
Şimdi sizin alınmanıza lüzum yokki.

Çok üzülüyorum bu tarz konulara.
Hani "ben bir çocuk doğuruyorum, ona kim bakacak" gibi bir dert oluşuyor.
Etraflıca düşünmeden bebek sahibi olunmamaşı.
Bir önceki mesajda dediğimi yineliyorum.
Bakıcıya verip kimse ile sorun yaşamayın.

Bence de gorumceninkine bakmasından sonra seninkine bakması uygun olmaz.
Kadın kendisi bakamam yaşlandım demiş çünkü.
Bence şimdiden bir bakıcı olayını düşünün. Hatta kv yanında ya kapıcam bilmiyorum ki falan de. Ben bakarım derse tamam. Ha yok demezse zorla baktiramazsiniz zaten. Bir bakıcıya şimdiden bakarsiniz

Bakmak zorunda değil.Anneye ya da kaynanaya güvenerek Bebek yapılmaz .Benim annem de benim bebeğime bakmayıp,gelinin bebeğine baksaydı eğer ben de kırılırdım.Kaynanan da bu riske girmek istemiyor olabilir.Ayrıca görümcenin maaşını nereye harcadığı sizi hiç ilgilendirmez,kendi kazanıyor,kendisi harcıyor

Bakmak zorunda değil. Siz neden bütçe durumunuzu işlerinizi geleceği hesaba katmadan çocuk yaptınız?? Bu kısmı tam anlayamadım.

Kayınvalideni ya da anneniz tamam kızım bakarım ben sözü vermediyse. Neden bakmıyor diye sorgulayamazsınız. Böyle oturup düşünürsünüz kara kara.

anneme güvenmiştim. annem genç. eğitimli. mesleği zaten okul öncesi. olsun da ben bakarım demişti hep.
ama gelin hanımın annesi bütün torun sorumluluğunu anneme yıkınca ortada kaldım.

yok canım daha neler. aramızda uzun mesafe var zaten. annem olsa onun bakmasını istemezdim.
kendi anneme güvenmiştim bebek konusunda. abimlerde o sıralar gelinimizin ailesinin bulunduğu şehirdeydi. abimin bebeğine gelinimizin annesi gider sandım. gitmedi hiç gitmedi.
Daha 5 ay var doğuma. Allah büyük, bi hal çaresi bulunur şimdiden kendinizi üzmeyin bunun için, bebeğiniz de etkilenir. Ama biraz alınganlık yapmışsınız bana kalırsa

Görümcenizin maaşını ne yaptığının konuyla ne ilgisi var? Siz altı ayda bir kuaföre gidiyor ve ev kredisi ödüyorsunuz diye görümcenizle neden "bir tutulacak gibi değiliz" oluyorsunuz?

Ayrıca madem eşinizin işi çok riskli, çıkarılabilir her an, tüm maaşın krediye gideceği şekilde ev almasaydınız. Daha düşük bir kredi çekseydiniz. Bebek sürpriz olmadı herhalde, istiyormuşsunuz ki olmuş.

Kayınvalideniz bakmak durumunda değil, ücretsiz izin almayacakmışsınız, bakıcı tutarsınız yapacak bir şey yok. Ne olursa olsun öz kızı, ben el kızı demişsiniz de el kızı kısmı olmasa bile evet öz kızı yani, aynı olması mümkün mü gerçekten?

Kayınvalideniz zaten kendi kızına, yaşlandığını ve 2. çocuğuna bakmayacağını söylemiş..bu durumda ben ,benim çocuğuma bakacağı şeklinde bir beklentiye girmez,giremezdim zaten..artı bakmak zorunda değil evet,sizin gözünüzde diri olması birşey değiştirmez..kendi anneniz yeğeninizi bırakıp sizinkine baksın o vakit,zaten o zamana daha da büyümüş olur,onlar düşünsün birazda.

Back