- 10 Aralık 2017
- 316
- 74
-
- Konu Sahibi Hayatsahnem
Annem kırılır diye hiç konuşmadım darılır daha gelmez bize anlamıyor gibi davranıyorum annemlerin kültürü bu misafir gelir onlarda kimsede kalmaz biz hariç benim annem ben içime atar belli etmem eşim anladı üstüne gidiyor gdp orda 2 gün kalıcam bıktırcam diyor bişey derse nasıl annesin diyecekmiş evladım yine annemin kusuru ortaya çıkar diye üzülüyorum dahada gelmez bizeÇok haklısınız üzülür insan ben de konunuzu okuyunca gerçekten elim ayagim karıştı birbirine böyle donup kaldım annenizin bunu yapması hoş değil ama babanız çok düskunmus size ne güzel
Bu arada eşiniz çok saygısız beni o sinir etti agzina bir tane kürekle vurulmalik ne demek sizin uzuldugunuz bir konuda hele böyle hassas bir konuda konuşma hakkı yok o ne öyle ya düşman gibi zaafını buldum ordan yürürüm tavrı lütfen üzülmeyin desem de ister istemez üzülür insan çok peki annenizle bu durumu konuştunuz mu hiç ?
Günübirlik gidip döndüğünüze göre uzak değil yani neden annenizde kalasınız, onlar neden sizde kalıyor? Anneniz yatılı misafir istemeyebilir, bu kendi kızıda olsa değişmez, bi mecburiyet olmadığı sürece.. Sizin orada yiyip içmemenizde bana abartı geldi..Arkadaşlar ben evliyim 2 çocuğum var. yıllardır annemlerde yatıya kalmadım 1 gün bile, annemin istemedigi çok belli gidip yiyip içmem bile rahatsız etmiyim diye.ben bu durumu yıllardır idare ediyorum annemdir olsun kadın yıllarca kayınvalideyle oturmuş kalabalık bir aileye gelin gelmiş şimdide kafa dinlemek ister diyorum annem orta yaşlı düşkün degil çok şükür ama artık misafir kaldıramıyorum gençlik gibi olmuyor diyor laf arasında,neyse asıl konu eşim bunu anladı ve bana annene gidin kalın degişiklik olur diyor maksat istemedigini ortaya çıkarmak haftasonu gidip kalalım diyor sırf inadına bende ortaya çıkacak diye korkuyorum kimsenin hatası ortaya çıksın istemem napıyım annem sonuçta.ben oraya gittiğimde akşam üstü olurdu bana otobüsü kaçırırsın git hemen diyordu.anneme gittigimde asla rahatsız etmem yemiyorum bile yan bize özel hazırlık yapmıyor ben toplarım hani gidip yayılıp yiyp içip yatsam haklı.neyse işte böyle eşim taktı bi insan evladını istemezmi nasıl bagınız var diyor annem normalde çok arar ilgilenir beni sever ,kendisi bize gelir bi kaç gün kalırlar hizmetimi yaparım biraz daha kalın ısrar ederim yine gelin derim geliriz der ama sizde gelin hiç duymadım kalbim çok kırılıyor.eşimde biliyor ben ortada kalsam seni kabul etmezler diyor onun rahatlıgı heralde kötü davranıyor bana sokakta kalsam kabul ederler evine ama Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin..sizce annem haklımı siz ne düşünüyorsunuz? Hepinize teşekkür ederim...
Yahu ikisinden de yüzü gülmez mi bir insanın! Boşver sıkma o tatlı canını… kim ne istiyorsa öyle olsun. Ama ben senin yerinde olsam anneme açılırım. Anne neden böyle yapıyorsun, bizi istemiyor musun, en azından eşimin yanında böyle yapma çünkü durumu anlıyor derim.Arkadaşlar ben evliyim 2 çocuğum var. yıllardır annemlerde yatıya kalmadım 1 gün bile, annemin istemedigi çok belli gidip yiyip içmem bile rahatsız etmiyim diye.ben bu durumu yıllardır idare ediyorum annemdir olsun kadın yıllarca kayınvalideyle oturmuş kalabalık bir aileye gelin gelmiş şimdide kafa dinlemek ister diyorum annem orta yaşlı düşkün degil çok şükür ama artık misafir kaldıramıyorum gençlik gibi olmuyor diyor laf arasında,neyse asıl konu eşim bunu anladı ve bana annene gidin kalın degişiklik olur diyor maksat istemedigini ortaya çıkarmak haftasonu gidip kalalım diyor sırf inadına bende ortaya çıkacak diye korkuyorum kimsenin hatası ortaya çıksın istemem napıyım annem sonuçta.ben oraya gittiğimde akşam üstü olurdu bana otobüsü kaçırırsın git hemen diyordu.anneme gittigimde asla rahatsız etmem yemiyorum bile yan bize özel hazırlık yapmıyor ben toplarım hani gidip yayılıp yiyp içip yatsam haklı.neyse işte böyle eşim taktı bi insan evladını istemezmi nasıl bagınız var diyor annem normalde çok arar ilgilenir beni sever ,kendisi bize gelir bi kaç gün kalırlar hizmetimi yaparım biraz daha kalın ısrar ederim yine gelin derim geliriz der ama sizde gelin hiç duymadım kalbim çok kırılıyor.eşimde biliyor ben ortada kalsam seni kabul etmezler diyor onun rahatlıgı heralde kötü davranıyor bana sokakta kalsam kabul ederler evine ama Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin..sizce annem haklımı siz ne düşünüyorsunuz? Hepinize teşekkür ederim...
Annene söyle bence belki bu şekilde düşüneceği aklına gelmiyor kadının evladı ezilsin ister mi hiç. Eşinizin çenesi kapanır siz hiç taviz vermeyin dik durunBen eşime bu durumu hiç demedim gizledim hep ama zamanla anladı tavırlarından eşim anne kızın kalsın 2 gün sana ev temizliğinde yardım eder dedi tavrını ölçmeye yaptı tabi o da he he yok 10 gün kalsın dedi tamamen anladı eşim zaten narsist birisi o tamamen ayrı bi konu yatılı konusunda haklısınız çok uzak degil hiç gerek yok ama işte eşim kendileri gelip kalıyor ama neden bizi kabul etmiyor diyor şimdi evine istemiyor ama muhtaç oluncs seni arar o zaman diyor dline düştüm annemede diyemem bi gece kalıyım diye bayramda bi denicem inşallah bakalım
Evet böyle bu durumu ben annem diye kabul ettim bi arkadaşım aynısını yapsa kabul etmezdim ama Kuran'da da anne hakkı çok fazla üzülsemde kabul ettim onlar gelsin yeterki sağlıklı olsun hizmetimi yaparım ama elin oglunun diline düştükKafası sakinliği seviyor ama sizde kalabiliyor bence annen hem evi kirlenmesin,hem telaş ve masraf olmasın istiyor olabilir mi?
Eşim çok fena çok uyanık yıllar içinde kendi anladı tavırlardan anlamakta kolay zaten anlayınca anneme sizde kalsın bir iki gün deyip onu ölçmeye başladı annem de en son he he yok 15 gün kalsın dedi şakasına iyice anladı yok şaka yaptı diyorum sürekli o lafı tekrarlıyorAçık konuşayım ben hatayı siz de buldum. 1-Annenizi ayrı aile olarak düşünüyorsunuz. 2-Eşinizin kötüniyetli olduğunu çoktan anlamanız gerekirdi. Tahminimce ya dertleştiniz ya da hissettirdiniz. Akıllı davranmanız gerekirdi.
Eşiniz çok fena birisi, aklınca ailen bile seni istemiyor bana muhtaçsın getirmiş mevzuyu. Bu durumu nasıl anladı peki??. Çünkü erkekler böyle şeyleri farkedemezler.
Anne konusunda ben daha başka bakıyorum olaya. Sizin gidince bişeyler yemekten çekinmeniz felan bana tuhaf geldi yahut kal demesini beklemeniz. Orası sizin de eviniz. Kalmak istiyorsanız kalın yani. Anneniz misafir kaldıramıyorum diyince sizi kastetmemiştir bence. Siz misafir değil ailenin üyesisiniz.
Günübirlik gidip döndüğünüze göre uzak değil yani neden annenizde kalasınız, onlar neden sizde kalıyor? Anneniz yatılı misafir istemeyebilir, bu kendi kızıda olsa değişmez, bi mecburiyet olmadığı sürece.. Sizin orada yiyip içmemenizde bana abartı geldi..
Ayrıca bu konuda eşinize laf konuşma haddini neden veriyorsunuz,
Bir insan nasıl çocuğunun önünde yer sen ye demez?? Afedersiniz ama niye bu ilişkiyi sürdürmeye çalışıyorsunuz ? Çocuklarınız rezil olmuyor mu o eve gittiğinizde . Ben böyle anne hiç görmedim bu nasıl birşeyYinede evden çık git 1 saati geçer yani,birde orda yiyip içmemem annem otur yemek ye demiyor kendine koyup yiyor bende kırıldım bir ara yakındık bazen çaya bazen yemege iftara çağırırdık onlar çagırmayınca anladı eşim inanın anlaşılıyor bunca yıl sakladım hani ben annemler geliyor diye özen gösteriyorum bu özeni onda görmeyince anladı eşim de nildigin kadın gibi kusur araştırmayı sever
Annen bir tabak yemek vermeyince sorun yok . Hayat arkadaşın elin oğlu . Sizin ailece çok değişik bakış açılarıniz varEvet böyle bu durumu ben annem diye kabul ettim bi arkadaşım aynısını yapsa kabul etmezdim ama Kuran'da da anne hakkı çok fazla üzülsemde kabul ettim onlar gelsin yeterki sağlıklı olsun hizmetimi yaparım ama elin oglunun diline düştük
Çocuk sesini kafası kaldıramayan, kızında da kalmaz. Kocası anlamaz mı sanki.Annem beni ister de çocuk sesini kafası kaldırmıyor o yüzden madem kalmamı çok istiyorsun al bak çocuklara ben gideyim deyin ve gidin. Birkaç gün kalsın çocuklarla. Daha ağzını açmaz
Nasıl yani,gidip hiç yemek yemeden,çay içmeden mi dönüyorsunYinede evden çık git 1 saati geçer yani,birde orda yiyip içmemem annem otur yemek ye demiyor kendine koyup yiyor bende kırıldım bir ara yakındık bazen çaya bazen yemege iftara çağırırdık onlar çagırmayınca anladı eşim inanın anlaşılıyor bunca yıl sakladım hani ben annemler geliyor diye özen gösteriyorum bu özeni onda görmeyince anladı eşim de nildigin kadın gibi kusur araştırmayı sever
eşinizi annenizle ikili ilişkilere karıştırmayın, ne sebeple olursa olsun annemi ağzına dolayacak alnını karışlarım isterse annem can düsmanım olsun kime ne?Eşimin derdi onlar gelip kalıyor neden kabul etmiyorlar haklısınız bende sevmiyorum gidip kalmayı aynı şehirde 10 kilometre yola gerek yok aslında ama eşimin derdi annemin üstüne gitmek
Haklı ama o zaman. Yatılı misafirliğe giden misafir ağırlamayı da göze almalı.Eşimin derdi onlar gelip kalıyor neden kabul etmiyorlar haklısınız bende sevmiyorum gidip kalmayı aynı şehirde 10 kilometre yola gerek yok aslında ama eşimin derdi annemin üstüne gitmek