Annem bizi evine yatıya istemiyor

Aile kültürü diye bir şey var ve neredeyse her hanede farklıdır. İnsan olgunlaştıkça bunu görüyor ve başta çok garipsediği belki ayıpladığı şeyi bile -olabilir onların da normali bu- diye kabul ediyor. Sizin de anneniz böyle, siz de farkındasınız ve annenizi zorlamıyorsunuz. Eşiniz ise kaç senedir bu durumu bir türlü kabullenmemiş inatla bunu yapıp aranızı açmak derdinde. Eşinize karşı duruşunuz şu olmalı; “benim ailemle ilişkim bu şekilde kendince yorumlayıp yargılama bizim normalimiz bu ben de senin ailendeki farklılıkları dillendirmiyorum. Biz kendi hanemize bakalım.”

Eşimi asla savunmam narsist birisi belki annem evinede alsa öyle davranır bilemiyorum..sadece bazen annemin yaptığına üzülüyorum içten içe kendisi size gelicez kalıcaz diyor ama siz hiç gelin demiyor bazen çok takıyorum kimseye anlatamıcsm için burda içimi döktüm

Annenin algısı ayrı değişik, eşinin ayrı ikisinin amaç ne?

Uzak bir yerde yaşamıyormuşsunuz. 10 km mesafe için yatıya kalmak bana da biraz garip geliyor. Kaldı ki insanlar yaşlandıkça kendi hayatlarında sakinlik ve düzen istiyorlar. Doğru bulmasam da annenizi anlayabilirim ancak eşiniz dümdüz kötü biri. Aileniz arkanızda olduğu için size iyi davranacaksa, size kötü davranmamak konusunda tek çekincesi ailenizse sizce de yanlış giden bir şeyler yok mu? Kaldı ki iki çocuğunuz varmış. Eşiniz, size aile olması gerekirken sizi ailenizle sınıyor.

Bir annenin evladını yanında istememesini artık hiç anlayamam. Ve bunu asla normalleştiremem.
Annenizin mizacı buysa böyle kabul edip bir yanınız buruk şekilde devam edersiniz. Benim anneannem böyleydi annemin içinde anne konusu uktedir.
Eşiniz de patavatsızın teki. Resmen sizi ince yerden vurmaya çalışıyor. Eş değil düşman rakip sanki.

Eşim zaten ayrı bi konu,annem benimle vakit geçirmek istiyor ama bizim evde bende içten içe kırılıyorum bende haxırlanıyım çocukları alıp gidiyim değişiklik olsun diyorum evleri büyük ama biz gelelim diyor bende yeterki annem babam sahlıklı olsun kabul ederim diyorum ama kalbimde kırılıyor işte Çevremde başka farkedenlerde oldu niye sen gtmiyorsun hep onlar geliyor dedi komşumuz bende eşim kalma diyor dedim sende anneni korumak için üstünü kapatma diyor samimi bi komşumuz insanlar kusur arıyor öalesef

10km mesafe için yatıya kalmak garip değil mi iki çocukla bide anneniz zamanında neler yaşadı kimbilir farklı şehirlerde olsanız görüşmeniz az olsa neyse diyecem. Ben her gün 15km işe git gel yapıyorum bu kadar mesafeler nedir yani beklentiniz saçma. Eşinize bu haddi verdiğiniz içinde siz suçlusunuz ne alaka neden kalacam ben rahat edemiyorum iki çocukla diye işleyip bunu istemeyen sizmiş gibi yapacaktınız anne-kız ilişkinize girmeyecektiniz. Kaldı ki eşinizin bu yorumu yapması haddi değil benim kimseye ihtiyacım yok sen hayırdır diyemiyo musunuz? Aileniz hayatta olmasa ne olacaktı? Bu kadar yüz vermeyin kocacı olacam diye ne yapcağını şaşıyo bazı kadınlar. En kötü annene dersin eşim böyle böyle diye beni darlıyor diye 1 gece gidersiniz

Evet mizacı bu bende strese girmesin diye gitmyorum onlar geliyor ama üzülüyorum işte ben kızıma ilerde böyle yapmıcam inşallah

Yani siz bir defa bir hafta sonu kalmak isteseniz de anneniz kabul etmeyecek mi? Bu kadar kesin bir şekilde istememesi bana garip geldi. Belli ki kocanız da doğru düzgün bir adam değil, en azindan kocanızın bu kadının benden başka kimsesi yok gidecek hiçbir yeri yok gibi düşünmemesi için de mi esneyemez? O kadar da mı halden anlamaz?
Gerçekten üzüldüm yani cok arada kalmışsınız.

Eş eş değil düşman resmen. Zayıf noktanızı bulmuş ordan vuruyor sürekli.
Anneniz de yatıya iki çocuklu kadını misafir etmek zorunda değil. Ben bunda garip bi şey göremedim. Kadına yetiyor belli ki bi kaç saat görmek, sonrasında kendi halinde kalmak istiyor.

Keşke eşinize bu kozu vermeseydiniz. Benim kendi evim yok mu neden gidip annemde kalayım derdim ben sizin yerinizde olsam. Eşinizde pek çakalmış,neleri hesap ediyor.

Annenizde bir tuhaf ne öyle kovar gibi? Bence annenizle konuşun tavırlarının eşinizin dikkatini çektiğini,sizi sahipsiz gördüğünü falan söyleyin. Bir haftasonu sizi ağırlamakla ölmez.

Ben eşime bu durumu hiç demedim gizledim hep ama zamanla anladı tavırlarından eşim anne kızın kalsın 2 gün sana ev temizliğinde yardım eder dedi tavrını ölçmeye yaptı tabi o da he he yok 10 gün kalsın dedi tamamen anladı eşim zaten narsist birisi o tamamen ayrı bi konu yatılı konusunda haklısınız çok uzak degil hiç gerek yok ama işte eşim kendileri gelip kalıyor ama neden bizi kabul etmiyor diyor şimdi evine istemiyor ama muhtaç oluncs seni arar o zaman diyor dline düştüm annemede diyemem bi gece kalıyım diye bayramda bi denicem inşallah bakalım

Anneniz sizde niye kalıyor?

Annen değil de eşin daha büyük sorun.
Herkesin annesi babası dört dörtlük mü canım?
Herkes eşi için idare ediyor kayınvalidesini kayınbabasını bi şekilde, en iyisinin bile illa uymayan kültürel bir yanı oluyor.
Eşiniz empati kuramıyor bide üstüne seni eve almazlar diyor, bi git bakalım deneyelim alırlar mı almazlar mı diyip kapının önüne koyamadınız mı? Yok gerçekten bi kadının ekonomik özgürlüğü olması şart şart şart. Bakın o zaman sizinle böyle gevşek gevşek konuşabiliyo mu. Ay sinirlendim.

An
Annem bizim anladıgımızı hiç bilmiyor biz kalmıyoruz diye biliyor hatta önceden eşim annemi bilmedig zamanlar gidip kalma dön eve diyordu annem de biliyordu bunu rahattı ama şimdi eşim kalalım bu gece diyor annem çok strese girecegini hissediyorum yok diyorum anneme ben kalıcam kızın kalmıyor diyor çok arada kaldım annemdekide hastalık ama kendi gelince kalıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…