Annem beyin kanaması geçirdi, aklımı yitireceğim...

Keske benim annemde yasasaydida bende bu yazdıklarını annemde görseydim bunada can kurban benim annem bir vardi birden yok oldu hani derler ya ölüm acidir genc ölüm dahada aci annem ne torun nede dügün görmeden göc etti en kötüsü ise yataginda off rabbim bu günleri lurbani olim bidaha yasatmasin o nebicim günlerdi ya öyle :KK43:
Başınız sağolsun, Rabbim acınızı hafifletsin inşallah..

16 yaşında annem beyin kanaması geçirdi, doğum günü kutlamamda.

Yaşamaz dediler, umut yok ama ameliyata alacağız dediler.

Bilinç kapalı dediler. 3.ayda hastaneden çıktık.

Kafa karışması oldu tabiiki, sol kısmında his ve hareket kaybı oldu. Ama o zaman stres topu gibi yumuşak toplarla egzersiz yapıyordu. Kas hareketi için masaj vs yapıyorduk. Ufak su şişesi kaldırıp indiriyordu, fizik tedavi istemedi çünkü.
Zamanla düzeldi her şey. Bu süreç zaman istiyor.

18 yaşında da kanser olduğunu, her yere yayıldığını öğrendim. Tek başımaydım tüm bu süreçlerde. Küçücüktüm üstelik. Okuyordum, bazı zamanlar cebimde 1 tl eksik kalırdı da okula gidemezdim yol param olmadığından. O yüzden bol bol dua edin, metanetli olun. Tüm hastalıkların başı sevgiden, metanetten ve moralden geçiyor.

Allah acil şifalar versin.

Ne yazacağımı bilemedim. Teşekkür ederim yorumun için. Allah sevdiklerinin üzüntüsünü göstermesin bi daha..

Ne yazacağımı bilemedim. Teşekkür ederim yorumun için. Allah sevdiklerinin üzüntüsünü göstermesin bi daha..

Gerçekten metanetli olun. Bu tarz hastalıklar sabır isteyen şeyler. Ve felç gibi durumlar bile bugün sıfıra yakın yok oluyor. Kolay değil evet, ama sabırla her şey düzeliyor.

Gerçekten metanetli olun. Bu tarz hastalıklar sabır isteyen şeyler. Ve felç gibi durumlar bile bugün sıfıra yakın yok oluyor. Kolay değil evet, ama sabırla her şey düzeliyor.

Rabbim acısın bize.. inşallah düzelir. Allah hepimizin yardımcısı olsun. O kadar aciziz ki...

7 ağustos 2015 te yakın bir arkadaşımın annesi beyin kanaması geçirdi. Aylarca gözlerini açmadı.Olduğu ameliyatın sayısını hatırlamıyorum bile.
Ama sonra yavaş yavaş kendine geldi. Kolunun birini hiç kıpırdatamıyordu , şimdi kıpırdatmaya başladı. Hala doktora gidiyor, bunu yazmamın nedeni içinizi karartmak değil.
Demem o ki ; uzun,zor ve sabır isteyen bir süreç. Dua edin bol bol. Zaman isteyen bir süreç..
Şükür ki iyiye gitmiş.

Daha da iyi gideceğine eminim.
Acil şifalar..

Sakin ol.Hersey daha iyi olacak.Sonda simdilik 15 -max 20 gunde degissin.Dr a sor bunu bir dahaki gidisinde.Neden sondasiz yapamiyor?diye.Beyin kanamasiyla alakasiz gibi hani.Bir de sonda icin mesane cimnastigi gerekir yoksa mesane kuculur.Bu iyi olmaz.Kapasitesi azalir.Soyle yap.Gun icinde bir bantla klemple yani kapat.Gun icinde ara ara( birkac defa)15 dklaligina yada 30 dkligina ac.Bunu ihmal etme.
Ara ara dr kontrolu.
Tuvaletine gidebiliyor degilmi cok guzel bu.Yuruyus yapsin .Gozun uzerinde olsun uzun bir sure.

Akrabam böyle bir süreç yaşadı ve kısmı felç bile olmuştu ama tamamen atlattı ve beyin kanamasından etkilenen hiçbir yeri kalmadı içiniz rahat olsun.

merhaba kızlar. Yaklaşık 50-55 gün önce annem beyin kanaması geçirdi ama bilinci hep açıktı. 1 saat içerisinde müdahale edildi. Körlük ya da felç gelişmedi ama hastanedeki ilk hafta menenjit oldu, ona da hemen müdahale edildi hastane ortamında(başlangıç seviyesindeyken)... şuan biraz güç kaybı var ve sağ kolu tutmuyor bu da beyinde tıkanan bi damardan dolayıymış ama doktor iyileşme beklediğini sadece biraz zaman gerektiğini söyledi. Kanamanın nedeni yüksek tansiyon. 1 ay kadar yoğun bakımda kaldık ve bu süreçte sonda takılıydı annemde şimdi sondasız idrar atamıyor. Kafası biraz karışıyor onun dışında iyi durumdayız. Fakat ben hergün ağlıyorum, dua ediyorum ama içim hiç ferahlamıyor. 1 buçuk aydır kendimde değilim. Anneme birşey olursa kız kardeşimi toparlayamam, ben evliyim o bekar.. babasız büyüdük. Annem düzelir mi? Bu günler geçer mi? Hiçbir destekçim Yok, kendimi yapayalnız hissediyorum. Benzer durumlar atlatan arkadaşlar var mı? Nolur yardım edin. Sürekli kalp çarpıntım başladı bu olaydan sonra ve sürekli içim sıkılıyor. Hayattan zevk almıyorum korkuyorum... yorumlarınız çok önemli..
Babam beyin kanseri hastasıydı. . Ameliyattan hemen sonra yüksek tansiyondan beyin kanaması geçirdi . Yarım saat sonra tekrar ameliyata alındı . Çıktığında sağ tarafında işlev kaybı vardı ,büyük ölçüde .. birkaç ayda %50 düzelme oldu fakat babamın durumu ağırdı ve kanserle mücadele ediyordu .

Kayınvalidem beyin kanaması geçirmişti ..birkaç ay sonra hiçbir sıkıntı yaşamadan hayatına kaldığı yerden devam etti . Şuan sorun yok ,tekrarı da olmadı ..

Yine iki yakınım beyin kanaması geçirip aylar sonra normal hayatlarına geri döndüler ..bunlardan biri 2 ay yoğun bakımda kaldı ..Çok yıllar evvel gelişen bir olaydı ve şuan sapasaglamlar. .

Allah yüreğine ferahlık versin .çok geçmiş olsun ..

merhaba kızlar. Yaklaşık 50-55 gün önce annem beyin kanaması geçirdi ama bilinci hep açıktı. 1 saat içerisinde müdahale edildi. Körlük ya da felç gelişmedi ama hastanedeki ilk hafta menenjit oldu, ona da hemen müdahale edildi hastane ortamında(başlangıç seviyesindeyken)... şuan biraz güç kaybı var ve sağ kolu tutmuyor bu da beyinde tıkanan bi damardan dolayıymış ama doktor iyileşme beklediğini sadece biraz zaman gerektiğini söyledi. Kanamanın nedeni yüksek tansiyon. 1 ay kadar yoğun bakımda kaldık ve bu süreçte sonda takılıydı annemde şimdi sondasız idrar atamıyor. Kafası biraz karışıyor onun dışında iyi durumdayız. Fakat ben hergün ağlıyorum, dua ediyorum ama içim hiç ferahlamıyor. 1 buçuk aydır kendimde değilim. Anneme birşey olursa kız kardeşimi toparlayamam, ben evliyim o bekar.. babasız büyüdük. Annem düzelir mi? Bu günler geçer mi? Hiçbir destekçim Yok, kendimi yapayalnız hissediyorum. Benzer durumlar atlatan arkadaşlar var mı? Nolur yardım edin. Sürekli kalp çarpıntım başladı bu olaydan sonra ve sürekli içim sıkılıyor. Hayattan zevk almıyorum korkuyorum... yorumlarınız çok önemli..
Çok çok geçmiş olsun, umarım anneniz bir an önce sağlığına kavuşur, annem beyin kanaması geçirmedi ama yıllar evvel yüksek tansiyona bağlı beynin ana damarlarından birinin tıkalı olması sebebiyle felç geçirdi, ilk aylar yürüyemedi, konuşması çok karışıktı, yapmak istediklerini yapamadığı için sinirli olabiliyordu, söylemesi kolay yapması zor tabii ama sabredip zamana bırakmanız lazım, beyin kanaması sonrası 55 gün geçmiş henüz, sondadan kurtulması, tekrar sağlığına kavuşması aylar sürecektir.

Annemin felç sonrası yeniden ayağa kalkması 6-7 ayı bulmuştu, doktorunuz sizi yönlendirecektir mutlaka, fizik tedavi gerekebilir, evde doktorun vereceği egzersizleri düzenli yapması da önemli, zaman içerisinde o his kaybı düzeliyor, kanama öncesi haline tam manasıyla geri dönemeyebiliyor, mesela annemde felcin üstünden onca sene geçmesine rağmen hala sıcak soğuk algısı tam değil, yürürken normal yürüyor ama merdiven ve tümseklerde ayağı birden boşalabiliyor fakat yine de çok şükür kendi işini kendi görebilecek duruma geldi, lütfen sizde kendinizi strese sokmayın, hem anneniz hem kardeşiniz için birinin güçlü olması lazım, kendi sağlığınıza da dikkat etmelisiniz, ilaçlarını düzenli kullanır, doktorun direktiflerini yaparsa inşaallah anneciğiniz daha da iyi olacaktır.

Acil şifalar diliyorum. Gercekten cok üzüldüm. Umarım daha guzel yorumlarınızı okuruz yakın zamanda. Kendinizi bırakmayın, rahatlamak için tepkinizi yasayin ağlayın sizlayin bagirin çağırın ama göz yasinizi silip devam edin. Çok geçmiş olsun.

Çok gecmis olsun. Umarim en kisa zamanda tam anlamiyla sagligina geri kavusur anneniz.

2 yıl önce babaannem de beyin kanaması geçirdi.. ve şuan çok şükür iyi ve aramızda..
Öncelikle ferah olun, siz güçlü olun ki annenize yansıtabilin bu gücü, ona moral olun.
Olayı anlatayım; babaannem kendini kötü hissederek(yüksek tansiyon sebebiyle) dedemle birlikte eczaneye gidiyor, oraya kadar kendisi yürüyor, ama eczaneye varınca bacakları tutmuyor ve tansiyonu fırlamış durumda..
Hemen ambulansı çağırıyorlar, felan filan kan beyne pıhtı atmış.. yani beyin kanaması teşhisi konuluyor.
İlk müdahale olmasına rağmen 1.5-2 ay hastahanede kaldı. Zaman zaman yoğun bakımda..

Durumu ise şöyleydi; en sevdiği torunu ben olmam sebebiyle herkese benim adımla seslenirmişti..
Herkesi her şeyi unuttu,ama unutmadığı sadece dua..
Devamlı Allah ın adını anardı.
Ve de doktorlar kendisini denemek için eline kağıt kalem veriyor, buraya bir bebek çiz diyorlar.. ve babaannem bebeğim kafasını ve sol kol ve bacağını sol gözünü çiziyor, ve sağ tarafı tamamen es geçiyor.. ne kol bacak ne göz boş bırakıyor o tarafı..
Beyin algılayamıyormuş sağ tarafı.. o da düzeldi çok şükür..
Yorgun olmadığı zamanlarda kendisini bol bol konuşturun, bu çok önemli..
Onun dışında bol bol dua edin, Allah yardım edecektir. Çok geçmiş olsun..

Rabbim şifa versin.
Arkadaşımın babası da beyne emboli atma durumu yüzünden kısmi felç geçirdi sağ tarafta. Güçsüzlük konuşamama tükürüğünü yutamama vs. Tedavisine devam etti, kol kaslarını çalıştırdı (minik toplardan sıkıyordu amca) sakız çiğnedi derken çok şükür toparlandı.
Umudunuzu yitirmeyin. Allah başınızdan eksik etmesin annenizi.

Beni annemin ölme ihtimaline hazırlayın demiyorum o kadar kötü bi tablo da Yok anlattığım gibi. Ama saol yorum için.
Allah şifa versin beterinden saklasın . Benim babamda beyin kanaması geçirdi. Buna bağlı felç geçirdi. Sağ tarafında biraz hasar kaldı ama şükür. Kendi işini kendi hallediyor. Fizik tedavi falan düzeldi baya. Doktorun söylediği gibi geçici bi durum sıkmayın canınızı. Allah beterinden korusun.

canım ben bu tedavi edilip duzelecek bir şey kendini uzmene gerek yok yapacağın sey anne nin beslenmesini dikkat edip onu bir an önce ayaklandirmak

canım dayım geçirdi beyin kanaması yüksek tansiyondan...
sağ gözü çok az görüyordu dr yavaş yavaş zamanla dağılıacak ve göreceksin dedi.. dediği gibide oldu 2-3 yıla yakın zamanda gözü açıldı..
bundan sonra annenin stresten uzak durması ve kontrollerini aksatmaması lazım..
sen bir korku anı geçirmişsin panik atak durumu gelişmiş gibi görünüyor..
bence bir psikolog ile görüş kendin için..
annecin içinde korkma inş herşey daha güzel olacak.. çok geçmiş olsun

Öncelikle geçmiş olsun.. çok yakın bir tanıdığım geçirdiği bir kaza sonucunda beyin kanaması geçirmiş, günlerce yoğun bakımda kalmıştı. Yaşamasına mucize gözüyle bakılıyordu ki yaşadı da allaha bin şükür..

Ancak beyin dediğimiz uzuv vücudun orkestra şefi olduğu için uzun bir müddet problem yaşandı. Yoğun bakımdan çıktığı zaman karakter yapısı çok değişmiş, çok sinirli ve kimseyi hatırlamayan bir kişiydi artık.. vücudunun bir kısmında da çok bariz olmayan felç vardı.

Ama çok seviliyordu. Sevgiyle, emekle 1 yıl gibi bir sürede hem hafızası tekrar yerine geldi hem de kısmi felcinden kurtuldu. Sinirli ruh hali hala var ancak varsın olsun. Nefes alıyor ya, o yeter..

Siz de içinizi karartmayın. Anneniz nefes alıyor mu, en büyük lütuf bu.. karamsarlığa düşmek yerine bol bol dua edin, şükredin.

Tekrardan çok geçmiş olsun..

X