Annem beyin kanaması geçirdi, aklımı yitireceğim...

Çok geçmiş olsun canım..
Benim annemde beyin kanaması geçirdi, üstelik ana damarı patlamıştı..
Ameliyata girerken %5 yaşar dedi doktor.
Neler hissettiğini çoook iyi anlıyorum.

13 sene oldu.
Annem çok iyi şuan , çok şükür.
Hastane ortamında olması , hemen müdahale edilmesi çok iyi bir avantaj sizin için ve herhangi bir felç yaşamaması.

Biraz dikkatli olmanız lazım, ses , stres bunlardan annenin uzak olması lazım.
Senin güçlü durman lazım.
Bak benim anneme yaşamaz demişlerdi..
Allah bir an önce şifasını versin inşallah..

Kaç yaşında annen? D DuyguUtcu

Aklı karışıyor muydu? Düzeldi mi? Korku kaldı mı, uyku problemi var mıydı?
Üzüntüden annemin yaşını unuttum. Kafamı toparlayamıyorum.

Bama açıklama yapmak zorunda değilsin maden ne alıntılıyorsun :işsiz: işim senin gibi patavatsızların haddini bildirmek :KK14: kadın ne diyor sen annesiz o kadar kişi var diyorsun cool olucam diye saçmalıkta nirvanaya ulaştın artık sen git 3 5 üyelik daha al gel boya göre penis boyu sor :KK66:

He canim he, aciklama yapmak icin alintilamadim isine bak demek icin alintiladim. Kadinin dedigi ile alakaliydi zaten yorumum ve ne demek istedigimi de bir sonrski mesajimds acikladim. Sana burada birsey yemek dusuyor, afiyet olsun

Ağrı sadece kullanamadığı kolunda var biraz o da yatma şeklinden olabilir. Kolunu düzeltiyorum sürekli ve Bebek yağıyla masaj yapıyorum koluna. Allah size de bi daha yaşatmasın. Allah kimseyi sevdikleriyle sınamasın.
Evet canım çok iyi yapıosun sürekli masaj yap eline koluna parmaklarına çok iyi geliyor bide baş parmagında tırnagın altı varya oraya parmagınla bastır arada bi kaç saniye güç kaybı olan hastalara iyi geliomuş kan dolaşımını arttırıyormuş, babamın yanında 18 yaşında bi çocuk vardı felç geçirmiş annesi o çocugun vücuduna masaj yapa yapa yürüttü o çocugu hiç durmuyordu kadın masaj iyi gelio

Sikma canini emin ol
Annen allahin gücüyle iyilesecek rabbim annene acil şifalar versin ins, kötü oldum ya :KK43: allah size ana acisini vermesin ins! Rabbim büyüktür her gece dua et annen zaten iyimis sen şanslısın!

Evet canım çok iyi yapıosun sürekli masaj yap eline koluna parmaklarına çok iyi geliyor bide baş parmagında tırnagın altı varya oraya parmagınla bastır arada bi kaç saniye güç kaybı olan hastalara iyi geliomuş kan dolaşımını arttırıyormuş, babamın yanında 18 yaşında bi çocuk vardı felç geçirmiş annesi o çocugun vücuduna masaj yapa yapa yürüttü o çocugu hiç durmuyordu kadın masaj iyi gelio

Allah razı olsun canım. Hemen deneyeceğim. Allah aileni, sevdiklerini sana bağışlasın. Benim böyle içimi ferahlattın ya günün dününden iyi gelsin. Allah bin kere razı olsun senden ve yorum yapan diğer arkadaşlardan.

Ama çok zor bi süreç. Yakın arkadaşlarımla görüşmüyorum bu olay olduğundan beri birçok insanı hayatımdan çıkardım. Kimse annemin durumunu sormasın istiyorum. Onun bu kadar zayıflaması, çocuk gibi olması bu kadar acı çekip yorulması, korkması beni kahrediyor. Elimden hiçbir şey gelmiyor...

O kadar iyi anlıyorum ki , bu süreçte hiç bir teselli sözcüğü fayda etmiyor.
Ama geçiyor, geçecek. Bunu düşünerek telkin edin kendinizi.

O kadar iyi anlıyorum ki , bu süreçte hiç bir teselli sözcüğü fayda etmiyor.
Ama geçiyor, geçecek. Bunu düşünerek telkin edin kendinizi.

Öyle canım. Eşim de işi için yurt dışına gitmek zorunda kaldı. Teyzem annemi böyle bırakıp tatile gitti. Yapayalnız kaldım. Korkuyorum. Kardeşimden daha güçsüzüm. Allah'a sığınıyorum.

Allah razı olsun. Etrafınızda tansiyon sorunu yaşayan biri varsa Allah rızası için ilaçlarını zorla içirin. Ben yaşamıyor gibiyim. Sevdikleriniz kendilerine bakmıyorsa siz bakın herkes için söylüyorum..
Haklısınız... Yaşamayan bilmez... Hastane köşelerinde ağlamak, sabretmek, doktorların ağzından çıkan en ufak söze bakmak. Anneannem de beyin kanaması geçirdi 10 sene olmuştur. Sadece yüzünde çok çok ufak ağzında bir problem kaldı yüz felcinden dolayı. Allah'a şükür, bir problem yaşanmadı farzediyoruz. Anneniz de inşallah atlatır.

Evet karışıyordu, konuşurken birden duraklıyordu mesela , konuşacağı kelimeyi unutuyordu birden.
Bazen kafasında uğultu oluyordu, çok sinirleniyordu.
Annesine gıcık almıştı mesela. Görmek dahi istemiyordu.
Çok uzun bir süre normal yaşantısına dair çoğu şeyi yaşayamadı. Bunlar normal şeyler. Basit bir ameliyat değil , biz bebek gibi baktık, çünkü olması gereken oydu. İnan bana..

Sadece biraz sabretmelisin. Toparlanması zaman alacak.
Annemi en çok mutlu eden , bizden gördüğü neşe, ilgi , sevgiydi.. bunu kendisi söyledi. Ona bunları hissettirmeniz, toparlanması için destek vermeniz lazım.

Beyin ameliyatında ruhen çok büyük çöküş yaşıyor çoğu hasta.

Öyle canım. Eşim de işi için yurt dışına gitmek zorunda kaldı. Teyzem annemi böyle bırakıp tatile gitti. Yapayalnız kaldım. Korkuyorum. Kardeşimden daha güçsüzüm. Allah'a sığınıyorum.
Şu an kurtulmuş.
Bundan sonrası çok çok önemli.
Güneşe çıkmayacak. Hele yazın aman aman.

Tuz sıfır.

Üzülmeyecek. Üzülünce hemen kan basınçları fırlıyor.

Korkmayacak, Korku da keza öyle.
İki hafta önce babam epilepsi nöbeti geçirdi.
Bilinci acilde yerine geldi.
Acili bir görünce 13/14 olan tansiyon 20/21 e çıktı.
Adamı öldürür bu!

Aman aman!
Kardeşinizi de tembihleyin.
Aile büyüklerinizi de!

Evet karışıyordu, konuşurken birden duraklıyordu mesela , konuşacağı kelimeyi unutuyordu birden.
Çok uzun bir süre normal yaşantısına dair çoğu şeyi yaşayamadı. Bunlar normal şeyler. Basit bir ameliyat değil , biz bebek gibi baktık, çünkü olması gereken oydu. İnan bana..

Annemi en çok mutlu eden , bizden gördüğü neşe, ilgi , sevgiydi.. bunu kendisi söyledi. Ona bunları hissettirmeniz, toparlanması için destek vermeniz lazım.

Ben de elimden geleni yapıyorum. Hediye alıyorum, yalnız bırakmıyorum güldürüyorum. Bazen o bizi güldürüyor, bazen ağlıyor.. dayanmaya çalışıyoruz.

Allah razı olsun canım. Hemen deneyeceğim. Allah aileni, sevdiklerini sana bağışlasın. Benim böyle içimi ferahlattın ya günün dününden iyi gelsin. Allah bin kere razı olsun senden ve yorum yapan diğer arkadaşlardan.
Ne güzel dua etmişsin gözlerim doldu saolasın, Allah sendende razı olsun bütün hastalara içinde annene tez zamanda şifa versin inşallah, hiç sıkma canını düzelecek gerçekten, üzülme heleki annene hiç belli etme, biz öyle yapmaya çalıştık şimdi babam beni çocuklarımın ilgisi onların verdiği moral yaşattı dio, çok şükür, Allah kimseye yaşatmasın.. kafana takılan bişey olursa her zaman sorabilirsin canım

Şu an kurtulmuş.
Bundan sonrası çok çok önemli.
Güneşe çıkmayacak. Hele yazın aman aman.

Tuz sıfır.

Üzülmeyecek. Üzülünce hemen kan basınçları fırlıyor.

Korkmayacak, Korku da keza öyle.
İki hafta önce babam epilepsi nöbeti geçirdi.
Bilinci acilde yerine geldi.
Acili bir görünce 13/14 olan tansiyon 20/21 e çıktı.
Adamı öldürür bu!

Aman aman!
Kardeşinizi de tembihleyin.
Aile büyüklerinizi de!

Ilık suyla yıkıyorum. Dün bunaldı da ilk defa arabada gezdirdik akşama doğru. Moral veriyoruz sürekli.

16 yaşında annem beyin kanaması geçirdi, doğum günü kutlamamda.

Yaşamaz dediler, umut yok ama ameliyata alacağız dediler.

Bilinç kapalı dediler. 3.ayda hastaneden çıktık.

Kafa karışması oldu tabiiki, sol kısmında his ve hareket kaybı oldu. Ama o zaman stres topu gibi yumuşak toplarla egzersiz yapıyordu. Kas hareketi için masaj vs yapıyorduk. Ufak su şişesi kaldırıp indiriyordu, fizik tedavi istemedi çünkü.
Zamanla düzeldi her şey. Bu süreç zaman istiyor.

18 yaşında da kanser olduğunu, her yere yayıldığını öğrendim. Tek başımaydım tüm bu süreçlerde. Küçücüktüm üstelik. Okuyordum, bazı zamanlar cebimde 1 tl eksik kalırdı da okula gidemezdim yol param olmadığından. O yüzden bol bol dua edin, metanetli olun. Tüm hastalıkların başı sevgiden, metanetten ve moralden geçiyor.

Allah acil şifalar versin.

Keske benim annemde yasasaydida bende bu yazdıklarını annemde görseydim bunada can kurban benim annem bir vardi birden yok oldu hani derler ya ölüm acidir genc ölüm dahada aci annem ne torun nede dügün görmeden göc etti en kötüsü ise yataginda off rabbim bu günleri lurbani olim bidaha yasatmasin o nebicim günlerdi ya öyle :KK43:

Ne güzel dua etmişsin gözlerim doldu saolasın, Allah sendende razı olsun bütün hastalara içinde annene tez zamanda şifa versin inşallah, hiç sıkma canını düzelecek gerçekten, üzülme heleki annene hiç belli etme, biz öyle yapmaya çalıştık şimdi babam beni çocuklarımın ilgisi onların verdiği moral yaşattı dio, çok şükür, Allah kimseye yaşatmasın.. kafana takılan bişey olursa her zaman sorabilirsin canım
Saol canım Allah razı olsun. :)

Ben de elimden geleni yapıyorum. Hediye alıyorum, yalnız bırakmıyorum güldürüyorum. Bazen o bizi güldürüyor, bazen ağlıyor.. dayanmaya çalışıyoruz.
Birbirinize sımsıkı sarılırsanız herşey çok daha kolay olur.
Dediğim gibi bazı değişiklilerde aksaklıklarda sakın moralini bozup annene belli etme. Bunlar olağan şeyler..
acil şifalar dilerim..

Son düzenleme:
X