• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem Bana Kötü Bir Gelinsin Dedi

Annenle konuş yani eşinin yanında seni küçültmek hiç hoş bir davranış değil.
Eşin de annenden yüz bulup senin üstüne gelir bir süre sonra :KK17:

nerde mutluysanız orda olun annen kocan evde yokken bu mevzuları senle konuşmalıydı kocanın duyması hoş olmamış

Eşim ailesine çok bağlı zaten, bayram tatillerinde tatile gidelim demek kavga sebebi mesela ama ayrılmamak gibi bir planı yok. Yalnız olur da birinden biri hastalanırsa falan evet ayrılmak istemez.
Daha ne yapabilirm ki beraber yaşıyorum, gidip geliyoruz yani negatif de değilim. Hatta geçenlerde komşulara gitmiştik bana yatak odasıyla ilgili bir şey sordu, biz orada değil küçük odada kalıyoruz diyince şok olmuştu. Bence el üstünde tutuluyor daha ne olsun. Yazlıkları İznik'te ama zaten yaz boyunca 3 torun orada, ben bıkmışım çoluk çocuk sesinden, yüzme de bilmem. Eee ne demeye gideyim ki?

Saçma bir şekilde iyiydi, sevmezdi ama bir şeyler yapardı. Babamın kardeşleri babaannemi bize bırakır kaçardı doktora götürün diye bir de yol parasını alırlardı annemlerden. Annem de işten izin alır doktora götürür, para verir, üstüne başına bir şeyler alırdı işte.
her erkeğin istediği kadın tipindeymiş annen. Tamamen Türk kadını standartlarının dışında. Aslında özüne bakarsan kaybetmedi, çok şey kazandı bence ama işte insanoğlu kısasa kısas yapmadan edemiyor.

Senin annenle benim anneannem akraba olabilir mi?
Ben de 'kayınbabamın ceketini tutmadığım,kayınvalidemin çantasını eline vermediğim için' kötü gelinmişim :KK53:

Bazı anneler nedense damada yaranmak yada kendisini damada şirin göstermek için böyle saçma sapan şeyler yapıyor benimkiler yapmıştı.
Tepem attı baya aramadim sormadım .şimdi anladi dikkat ediyor
Damada yaranıp ne yapacak arada var 1000 km:KK12:
Umarım öyle değildir,herkes kendi evinde olsun..

Onlar da çok rahat edemiyor gelince, bir bakıyorum geceliklerimi falan ütülüyor. Hoşuna gittiğini zannetmem:D
Benımde annem bana sureklı baska 2 gelın daha alacak en ıyısı sen olmalısın , kendını kımseden asagı bırakma
oraya gıttıgınde ıs yap yemek yap saygısızlık etme
cık cık gıt
ara ara dur dıye nasıhat verır
ellerın kolların bos gıtme dıye akıl verır
ben dınlerım annemı
Ben tek gelinim kıyaslama yapamazlar:D
Yani bazı nasihatler dinlenir de bence yeterince saygılıyım sürekli gitmekle iyi mi olunacak ki

Senin eserin anne beni sen buyuttun deseydiniz sakayla karisik.
Annem bunu pek kabul etmez, ben hep inatmışım, kendi bildiğimi okurmuşum, bu aileden farklı bir karakter geliştirmişim ona göre :D

Annen rahatina duskun mu? Tatildesin senin yerinde olsam yazliga cöker keyfime bakarim demek istiyor bence.
Olabilir, kayınvalidem elinden gelse çay bile koydurmayacak yani öyle 10 gün çöp kaldırmadan gitsem hiç de laf etmez:D
Aynısı benim annem de yapıyor. :KK51: hep kötüyüm hep cadıyım hep fenayim

Kaynanam dan tek bir kelam duymadım kendi adıma. Ama annem hep beni kötüler.
Anneniz eşinizin yanında demeseydi daha iyi olurmuş aslında :110:

Kaynana olsa annelerimiz valla çekilmez :-)
Aynen ya bazen gelecek gelin adayına acıyorum ama kardeşim olur da evlenmeye karar verirse alıp karşıma konuşurum:D Bak canım benim annem böyle böyle, ona göre baştan tavrını koy yoksa işin zor:D

Bunu diyen öz annem...
Ben kötü bir gelinmişim, kayınvalidemlerin yazlığına gidip kalmıyormuşum, her hafta sonu gitmiyormuşum, ana oğulu ayırıyormuşum, kendisi gelin olsa gider 10 gün kalırmış yazlıklarında:KK57: Dedim ben gitmek zorunda mıyım kendi gitsin kalsın özledikçe, "öyle olmaz işte evde seni yalnız bırakmak istemez, gitse surat yaparsın o da kalmayı seçer tabi" dedi gülerek. Tabi bu konuşulanları eşim duydu, verdiğim cevaplardan muhabbeti anladı ve evet bak annen doğru söylüyor diye onayladı:KK62:
Şu anneme bir yaranamadım arkadaş, hayır benim anneme ne oluyorsa bana kaynanalık yapıyor:KK62:
Ama doğru mu söylüyor sizce, önce çok sinirlendim de sonra acaba mı diye düşünmedim değil. Bence haddinden fazla bile görüşüyoruz, annem de biliyor ama yine de bana resmen kaynanayı istemeyen gelin muamelesi yaptı:KK12:

annem bana hep diyor:KK49: evet ben kötü gelinim ohhh:KK73:

öyle bile düşünüyorsa eşinin yanında hiç bahsetmemeliydi bundan baş başayken söylemeliydi

eşinde şimdi kendi anası bile böyle düşünüyorsa deyip daha çok yüklenicek bu konularda baskı yapacak

Damada yaranıp ne yapacak arada var 1000 km:KK12:

Onlar da çok rahat edemiyor gelince, bir bakıyorum geceliklerimi falan ütülüyor. Hoşuna gittiğini zannetmem:KK70:

Ben tek gelinim kıyaslama yapamazlar:KK70:
Yani bazı nasihatler dinlenir de bence yeterince saygılıyım sürekli gitmekle iyi mi olunacak ki

Annem bunu pek kabul etmez, ben hep inatmışım, kendi bildiğimi okurmuşum, bu aileden farklı bir karakter geliştirmişim ona göre :KK70:

Olabilir, kayınvalidem elinden gelse çay bile koydurmayacak yani öyle 10 gün çöp kaldırmadan gitsem hiç de laf etmez:KK70:

Aynen ya bazen gelecek gelin adayına acıyorum ama kardeşim olur da evlenmeye karar verirse alıp karşıma konuşurum:KK70: Bak canım benim annem böyle böyle, ona göre baştan tavrını koy yoksa işin zor:KK70:

Şu anki ev onlarındı değilmi,kendi evleri yani.
Eyvahh gördü desene gecelikleride :eek::KK70:

Benımde annem bana sureklı baska 2 gelın daha alacak en ıyısı sen olmalısın , kendını kımseden asagı bırakma
oraya gıttıgınde ıs yap yemek yap saygısızlık etme
cık cık gıt
ara ara dur dıye nasıhat verır
ellerın kolların bos gıtme dıye akıl verır
ben dınlerım annemı

canım benim eşimde üç erkek kardeş. benim kv beni istemedi, sebebine gelince eşim memur ve benim memur olmamam, eşimin evlendikten sonra ailesine maddi yardımda bulunmak istememesi. ben bunları nişanlılık döneminde sorun etmeyip kendimi sevdirmeye çalıştım, hediyeler aldım bi tanesini kullanırken görmedim. bunu geçelim temizliğe diye sabahın 9 unda beni arayıp çağırdı nişanlıyken gittim evi süpüreyim dedim aldım süpürgeyi elime direk aldı elimden aaa bu çok özel bi makine sen süpüremezsin toz al dedi... misafiri varken mutfağa yardıma gittim şöyle kenara çekil deyip durdu neye dokunsam. eşim olmadan bir kere ziyaretlerine gittim evlendikten sonra inan hoşgeldin demedi kapıyı açtı telefonu eline aldı mutfaktan çıkmadı bende eşimin babaannesiyle oturdum. düğünden sonra 1 kere ailemi aramadı gitmedi selamları var dediğimde selamını almadı, soyuna sövmüşüz gibi. bende geri çektim kendimi son olayda en ufak karın ağrımda ölümcül hastalık örnekleri verir, moral bozar, sürekli hastanede doktordan fazla gidiyodur sanırım :) arar kendini acındırmak için oramda çölyak varmış der gider bakarsın ekmeğe devam mide fıtığıymış der :)) yemek yapıp götürdüm yüzüne bakmadı, bayram geldi geçti ailemi bırak arayıp bayramlaşmayı gitmediler. erkek tarafı için onlardan bekledim açıkçası. eşimin kuzenlerine aratıp benim ağzımdan laf almaya çalışır
eşim bana sevgisini herkesin içinde gösterir babamla da arkadaş gibi ilişkileri olduğu için annesi akrabalarına oğlum o taraflı oldu, hanım köylü, karıcı oldu demiş. bunu duydum daha yeni... sinir tepeme sıçradı eşime ben bi daha annene anne demem haketmiyo insan nasıl kendi evladını böyle milletin diline düşürür dedim. resmiyet bizim için en güzeli
ee ben bu insana ne yapsam boş... ne diye gidip ayağımı aşındırıyım dil döküp dilimi yorayım her şey karşılıklı, karşılık bulamayınca kendimi geri çektim haklı mıyım haksız mıyım bilemem ama ben bunun doğru olduğunu düşünüyorum eşimde bana hak veriyo, :) uzun oldu özür dilerim :oops:

Annenle konuş yani eşinin yanında seni küçültmek hiç hoş bir davranış değil.
Eşin de annenden yüz bulup senin üstüne gelir bir süre sonra :KK17:
O ün eşime çattım zaten, sen ortalıkta saçma sapan mı konuşuyorsun da millet benim engellediğimi zannediyor. Gidiyorsan git kapı orada ne zaman gitme dedim sana dedim. Şaşırdı kaldı o da:KK45:

nerde mutluysanız orda olun annen kocan evde yokken bu mevzuları senle konuşmalıydı kocanın duyması hoş olmamış
Ne bilsin kadın da duyulacağını diyeceğim ama eminim eşime de söyler götür bunu annenlerin yanına diye.

Yazlık ve keyif birbirine çok uzak iki kelime bence :)
Yazlığı olan arkadaşlar anlatsa bi dertlerini :KK45:
Kayınvalidem 2 dakika oturmaz zaten, hele bir de göle girip gelsek arkamızdan bir temizlik. Kimsenin yaptığını da beğenmez öyle...

her erkeğin istediği kadın tipindeymiş annen. Tamamen Türk kadını standartlarının dışında. Aslında özüne bakarsan kaybetmedi, çok şey kazandı bence ama işte insanoğlu kısasa kısas yapmadan edemiyor.
Yani insanlık namına kazanmıştır da onun dışında ufak bir takdir bile kazanmadı. Hatta babama mirastan pay bile vermek istemiyorlar, tamamen bağlarını kopardı kendi akrabalarıyla mesela...

Senin annenle benim anneannem akraba olabilir mi?
Ben de 'kayınbabamın ceketini tutmadığım,kayınvalidemin çantasını eline vermediğim için' kötü gelinmişim :KK53:
Olabilir de annem de çok yaşlı değil aslen 56 yaşında:D neden bu kadar eskilerde kalmış bilemem:D

annesi kayınvalideliğe ön hazırlık yapıyor:KK53:
Annemin derdi o zaten bence, çünkü konuşmanın sonunda işte bize gelecek gelin de ancak bu kadar olur. Gelmez, gitmez artık devir böyle dedi:D

Koalina Koalina
index.php
(üyenin birinin eşi bırakmış bu listeyi)

annen bu listeyi mi örnek alıyor acaba o babana ve babanın ailesine karşı uyguluyor mu bunları

iyi gelin mi kötü gelin mi kendi ölçülerine göre

öyle bile düşünüyorsa eşinin yanında hiç bahsetmemeliydi bundan baş başayken söylemeliydi

eşinde şimdi kendi anası bile böyle düşünüyorsa deyip daha çok yüklenicek bu konularda baskı yapacak
Onu parçalarım:KK52:

Şu anki ev onlarındı değilmi,kendi evleri yani.
Eyvahh gördü desene gecelikleride :eek::KK70:
Şu anki oturduğumuz ev bizim, eşyalar onların ama kendi eviymiş gibi iş yapıyor. İşten bir geliyorum almış çamaşırları kayınpederin yanında ütülüyor:D

canım benim eşimde üç erkek kardeş. benim kv beni istemedi, sebebine gelince eşim memur ve benim memur olmamam, eşimin evlendikten sonra ailesine maddi yardımda bulunmak istememesi. ben bunları nişanlılık döneminde sorun etmeyip kendimi sevdirmeye çalıştım, hediyeler aldım bi tanesini kullanırken görmedim. bunu geçelim temizliğe diye sabahın 9 unda beni arayıp çağırdı nişanlıyken gittim evi süpüreyim dedim aldım süpürgeyi elime direk aldı elimden aaa bu çok özel bi makine sen süpüremezsin toz al dedi... misafiri varken mutfağa yardıma gittim şöyle kenara çekil deyip durdu neye dokunsam. eşim olmadan bir kere ziyaretlerine gittim evlendikten sonra inan hoşgeldin demedi kapıyı açtı telefonu eline aldı mutfaktan çıkmadı bende eşimin babaannesiyle oturdum. düğünden sonra 1 kere ailemi aramadı gitmedi selamları var dediğimde selamını almadı, soyuna sövmüşüz gibi. bende geri çektim kendimi son olayda en ufak karın ağrımda ölümcül hastalık örnekleri verir, moral bozar, sürekli hastanede doktordan fazla gidiyodur sanırım :) arar kendini acındırmak için oramda çölyak varmış der gider bakarsın ekmeğe devam mide fıtığıymış der :)) yemek yapıp götürdüm yüzüne bakmadı, bayram geldi geçti ailemi bırak arayıp bayramlaşmayı gitmediler. erkek tarafı için onlardan bekledim açıkçası. eşimin kuzenlerine aratıp benim ağzımdan laf almaya çalışır
eşim bana sevgisini herkesin içinde gösterir babamla da arkadaş gibi ilişkileri olduğu için annesi akrabalarına oğlum o taraflı oldu, hanım köylü, karıcı oldu demiş. bunu duydum daha yeni... sinir tepeme sıçradı eşime ben bi daha annene anne demem haketmiyo insan nasıl kendi evladını böyle milletin diline düşürür dedim. resmiyet bizim için en güzeli
ee ben bu insana ne yapsam boş... ne diye gidip ayağımı aşındırıyım dil döküp dilimi yorayım her şey karşılıklı, karşılık bulamayınca kendimi geri çektim haklı mıyım haksız mıyım bilemem ama ben bunun doğru olduğunu düşünüyorum eşimde bana hak veriyo, :) uzun oldu özür dilerim :oops:
İnsanlar neden kıymet bilmez anlamam:KK12:
Hayır benim kayınvalide dese neyse de kendi öz anneme ne oluyor işte sorun orada

O ün eşime çattım zaten, sen ortalıkta saçma sapan mı konuşuyorsun da millet benim engellediğimi zannediyor. Gidiyorsan git kapı orada ne zaman gitme dedim sana dedim. Şaşırdı kaldı o da:KK45:

Ne bilsin kadın da duyulacağını diyeceğim ama eminim eşime de söyler götür bunu annenlerin yanına diye.

Kayınvalidem 2 dakika oturmaz zaten, hele bir de göle girip gelsek arkamızdan bir temizlik. Kimsenin yaptığını da beğenmez öyle...

Yani insanlık namına kazanmıştır da onun dışında ufak bir takdir bile kazanmadı. Hatta babama mirastan pay bile vermek istemiyorlar, tamamen bağlarını kopardı kendi akrabalarıyla mesela...

Olabilir de annem de çok yaşlı değil aslen 56 yaşında:KK70: neden bu kadar eskilerde kalmış bilemem:KK70:

Annemin derdi o zaten bence, çünkü konuşmanın sonunda işte bize gelecek gelin de ancak bu kadar olur. Gelmez, gitmez artık devir böyle dedi:KK70:
bu devirde iyi olan bir şey ne zaman kar getirmiş ki..
Ucuz bir şey gördüğümüz zaman bile beğenmeyip dudak kıvırıyoruz "kesin bir şey vardır bunda " diye..
iyi insana " bakma böyle durduğuna içten pazarlıklı" diyoruz.
bizim fabrikada aleni çalap çırpan insanlar var baş tacı, namuslu dürüst insana şüpheyle bakarlar.
Her zaman böyledir aslında..
Kötüler kazanır fanide, iyiler kaybeder.

Koalina Koalina
index.php
(üyenin birinin eşi bırakmış bu listeyi)

annen bu listeyi mi örnek alıyor acaba o babana ve babanın ailesine karşı uyguluyor mu bunları

iyi gelin mi kötü gelin mi kendi ölçülerine göre
Annem benim yanıma gelene kadar babamı bir gün evde tek bırakmış kadın değildir o kadar söyleyeyim:KK70: Buna karşılık, anneannem hastayken gündüz hastaneye gidiyor diye de laf işitmiştir ve hala tek bırakmamaya devam eder...

Şu anki oturduğumuz ev bizim, eşyalar onların ama kendi eviymiş gibi iş yapıyor. İşten bir geliyorum almış çamaşırları kayınpederin yanında ütülüyor:KK70:

Hayır benim kayınvalide dese neyse de kendi öz anneme ne oluyor işte sorun orada

bence annelerimiz kocalarımızla anneleri yüzünden aramız bozulmasın, adımızı kötüye çıkarmasınlar diye uğraşıyorlar ben art niyet aramadım, sonuçta annem kadının bana olan biçok davranışını bilmiyo anlatmam ben, annem istediği kadar desin ben mesafemi korucam hiç öyle gidemem de arayıp ağzımı aramasına laf sokuşturmasına da izin veremem zaten artık başka bi şehre taşındık :KK14:

Şu anki oturduğumuz ev bizim, eşyalar onların ama kendi eviymiş gibi iş yapıyor. İşten bir geliyorum almış çamaşırları kayınpederin yanında ütülüyor:KK70:

Bende onların zannettim,yazlıktalar şu anda dönüşte yine kendi evlerinde kalacaklar diye yani.
Ütü yapta neyse gecelik filan keşke onu yapmasa :KK70:

Acaba annenin yazlığa gidesi mi var? Hani sen gidince o da kızımın yanına giderim biraz tatil yaparım mı diye düşündü ki? Dünürleri ile arası iyiyse olabilir. Ben mesela ilerde dünürlerin yazlığı varsa giderim valla, ohhh beleş tatil derim. Yaparım yani..

Back
X