• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem Bana Kötü Bir Gelinsin Dedi

Koaina zaten kışları beraber kalmıyormusunuz,ev meslesi vardı taşınacaklardı olmadımı hala..
Yoo taşınmadılar hala. Ben de ona şaşıyorum tmama kışın 3-4 ay sürekli kalmıyorlar ama 3 hafta gidiyorlar 2 hafta geliyorlar, 1 ay kalıyorlar 1 ay gidiyorlar. Seçime geliyorlar, doktora geliyorlar; yani öyle çok da ayrı kalmıyoruz hatta fazla beraberiz bence

Bunu diyen öz annem...
Ben kötü bir gelinmişim, kayınvalidemlerin yazlığına gidip kalmıyormuşum, her hafta sonu gitmiyormuşum, ana oğulu ayırıyormuşum, kendisi gelin olsa gider 10 gün kalırmış yazlıklarında:KK57: Dedim ben gitmek zorunda mıyım kendi gitsin kalsın özledikçe, "öyle olmaz işte evde seni yalnız bırakmak istemez, gitse surat yaparsın o da kalmayı seçer tabi" dedi gülerek. Tabi bu konuşulanları eşim duydu, verdiğim cevaplardan muhabbeti anladı ve evet bak annen doğru söylüyor diye onayladı:KK62:
Şu anneme bir yaranamadım arkadaş, hayır benim anneme ne oluyorsa bana kaynanalık yapıyor:KK62:
Ama doğru mu söylüyor sizce, önce çok sinirlendim de sonra acaba mı diye düşünmedim değil. Bence haddinden fazla bile görüşüyoruz, annem de biliyor ama yine de bana resmen kaynanayı istemeyen gelin muamelesi yaptı:KK12:

annen çok tatlıymış ya,eskiden öyleymiş annenin zamanında, kızma annene :)) sık sık görüşüyormuşsunuz zaten o yüzden bence sorun yok :)

Bunu diyen öz annem...
Ben kötü bir gelinmişim, kayınvalidemlerin yazlığına gidip kalmıyormuşum, her hafta sonu gitmiyormuşum, ana oğulu ayırıyormuşum, kendisi gelin olsa gider 10 gün kalırmış yazlıklarında:KK57: Dedim ben gitmek zorunda mıyım kendi gitsin kalsın özledikçe, "öyle olmaz işte evde seni yalnız bırakmak istemez, gitse surat yaparsın o da kalmayı seçer tabi" dedi gülerek. Tabi bu konuşulanları eşim duydu, verdiğim cevaplardan muhabbeti anladı ve evet bak annen doğru söylüyor diye onayladı:KK62:
Şu anneme bir yaranamadım arkadaş, hayır benim anneme ne oluyorsa bana kaynanalık yapıyor:KK62:
Ama doğru mu söylüyor sizce, önce çok sinirlendim de sonra acaba mı diye düşünmedim değil. Bence haddinden fazla bile görüşüyoruz, annem de biliyor ama yine de bana resmen kaynanayı istemeyen gelin muamelesi yaptı:KK12:

amannn aynı lafı bi kaç ay önce bende işittim, her hafta gitmiyomuşum aramıyomuşum çıkıp çıkıp gitmeliymişim hayırsız gelin olurmuşum... ben hiç duymamazlıktan geldim güldüm geçtim sende öyle yap

Yoo taşınmadılar hala. Ben de ona şaşıyorum tmama kışın 3-4 ay sürekli kalmıyorlar ama 3 hafta gidiyorlar 2 hafta geliyorlar, 1 ay kalıyorlar 1 ay gidiyorlar. Seçime geliyorlar, doktora geliyorlar; yani öyle çok da ayrı kalmıyoruz hatta fazla beraberiz bence

Acaba gitmerk istemedikleri içinmi sürekli gidip geliyorlar,belkide ev bahane olabilir hani bitmedi daha gibilerinden.

Benve yeni nesil gelinlerin yani bizlerin en önemli sıkıntısı kendi Başımıza kendimiz iş açıyoruz . Mesela ben özlerse gider kalır demenizi doğru bulmuyorum. Birincisi erkek karısından ayrı bi yerde yatılı kalmamalı. Ikincisi evin kızı Yada evin oğlu eşi olmadan ailesinde kalmamalı. Sonra vay efendim kocam gitti bensiz de kaynanam doldurdu onu. Yok gitti de geldiğinde soğuk davrandı falan diyoruz
Ben sürekli gidemem ama, kayınvalide 3 toruna bakıyor okullar kapandığı için. 2 görümcem de onlraı görmeye gidiyor hafta sonları derken çok kalabalık oluyor...
Annenin yaptığı yanlış :/ tabiki gitmek zorunda degilsin bilmiyorum esinle aranizda neden gitmiyoruz gibi bir konusma vs gectimi ama annen en azindan esinin yaninda bu tarz konusmalar yapmamali sonra annenden cesaret alip konusur konusur..

Edit :yaninda soyledi sandim ben .. duymasaymiş iyiymiş ama gitmek zorunda olmadigini dusunuyorum hala ayrica konularindan okudugum kadariyla gayet iyi bir kadinsin sen zaten
Tabi bizim ev düdük kadar olduğundan konuşulanlar duyuluyor maalesef:D
Hayır ben hiç engellediğimi falan düşünmedim ama annem bile böyle söyledi ya şaştım....

söylemesi hata eşinin yanında söylemesi double hata...
al anneni karşına tatlı sert konuş birdaha böyle şeyler söylememsi için..
Eşimin yanında değil telefonda söyledi ama cevaplarımdan anlaşıldı.

zaten aynı evde yaşıyosunuz
bari onlar yazlıktayken kendi evinizde başbaşa kalın.
annen de bi değişik :)
Sorma ya. Bir de anneme; e senin damadın niye gelmiyor benimle sizin yanınıza dedim, burası uzak ayrıca geldi ya çocuk geçen sefer dedi, senede 1 kere de geliversin onu büyütüyorsun, ben beraber yaşıyorum yine de az mı geliyor görüşmemiz dedim. E tabi, ben olsam yazın bi 10 gün gider kalırdım diyor hala:KK12:

Gelinliğimi kısa almıştım ve bir çok akrabam düğün öncesi laf söyledi...
Annem de kayınvalidemin yanında : '' senin kocan, kayınvaliden karışmıyorsa kimseye laf düşmez '' :KK57: demişti.
Bu da denilecek laf değil tabi, her şeyi kendi zamanlarındaki gibi sanıyorlar, çünkü babaannem anneme kısa etek giydirmiyormuş :) kısa dediğimde (annem için ) diz hizası :)
He he deyip geçmek gerek, bizim muhabbetleri duysanız, heleki kayınvalidemin yanında, haliyle annem beklentiyi yükseltiyor hahah :KK70:
Bizimkiler çok karşılıklı muhabbete giremiyorlar ama annem zaten eşimin yanında onu över beni ezer.

Kv ile ne kadar sıklıkta gorusuyorsunuz? (Yuzyuze )
Belirli bir sıklığı yok ama zaten beraber yaşıyoruz, onların yazlıkları var havalar düzelince oraya gidiyorlar ama canları istedikçe gelip kalıyorlar.

Koalina seni bilmesem şunu kardeşim yazdı sanacam :KK57:
Bizde de aynı şey söz konusu
Annem de söylenir durur kayınvalidene neden gitmedin, yemeğe davet eder neden önden gidip yardım etmedin, bayramda evini temizlemeyi neden teklif etmedin vs vs vs
İyi anlaşıyorlar diye yaranmaya çalışıyor, arada beni harcayacak diye tartışma çıkar bazen
Eğer yeteri kadar gittiğini düşünüyorsan, eşin de istediği zaman özlediğinde filan yalnız gidebileceğini biliyorsa - ki zaten öyle bi baskın söz konusu değil- bence he de geç
Biz neyse ki uzağız yoksa daha çok müdahale edecek. Sen çok fenasın diyip durur ne fenalığımı gördüyse artık. Eşime sürekli söylüyorum artık yalvarıyorum "nolur sen git, hatta ben de şu evde yalnız kalmak istiyorum git kal biraz" diye ama gitmiyor. en iyi ihtimal sabah gidip akşam geliyor.

Anneniz hiç kv ile yaşamış mı?
Yaşadı bir kaç sene hatta babamın sülalesiyle, hem de köyde. Şu insanların leğende yıkandığı zamanlar:D

Eğer bir anne öz kızını kaynanasının peşine gönderiyorsa içindeki mantık olsa olsa 'aman kızım kaynanasına yaransın da iyice gözlerine girsin. Zaten beraber yaşıyolar huzurları kaçmasın" diye olabilir.
Seni evlatlık vermeye niyetli değilse bence başka bi sebebi olamaz. Annene sorunlarınızı fazla anlatıyosan evham yapmıştır.

Acaba gitmerk istemedikleri içinmi sürekli gidip geliyorlar,belkide ev bahane olabilir hani bitmedi daha gibilerinden.
Bunu ancak ev bitince anlayabilirim, hemen çıkmaz da uzatırlarsa gitmek istemiyorlardır

Damat da super damat degil annecim diyeydin
Anneme göre süper tabi, hatta geçenlerde seninki gibi koca başta taşınır utanmıyorsun eleştirmeye demişti. İşte benim gibilere böyle koca, senin gibilere böyle koca adalet mi bu dedi bir de:KK57:

Eğer bir anne öz kızını kaynanasının peşine gönderiyorsa içindeki mantık olsa olsa 'aman kızım kaynanasına yaransın da iyice gözlerine girsin. Zaten beraber yaşıyolar huzurları kaçmasın" diye olabilir.
Seni evlatlık vermeye niyetli değilse bence başka bi sebebi olamaz. Annene sorunlarınızı fazla anlatıyosan evham yapmıştır.
Anneme bizim ev alınırken ve eşime vekalet verirken "anne ben de gideyim de evi göreyim" demiştim. Ne gerek var kötü ev mi alacaklar otur oturduğun yerde demişti. Bence annemin yapısı bu, beni pek sevmez zaten kendileri

Annen
elalemin ogluna koz veriyor .
bunları konusurken keske tek basınıza olsaydınız. bundan sonra esınız zaten aılesıyle hıcten ayrılmak ıstemeyebılır.

sıze gelınce sen kotu bır gelınmısın bılemem ben senın yerınde olsam , o sartlarda evlenemezdım mesela.
kalma meselesine gelince kaynanamların gonlunu hos tutmak ıcın degıl ama denız olsun dınlemek olsun dıye evet gıdıp arada kalabılırdım ama her hafta sonu degıl. 1 ayda 10 gun evet . nerede yazlıkları?

Bunu diyen öz annem...
annen kendi kaynanasına karşı nasıldı?

Bazı anneler nedense damada yaranmak yada kendisini damada şirin göstermek için böyle saçma sapan şeyler yapıyor benimkiler yapmıştı.
Tepem attı baya aramadim sormadım .şimdi anladi dikkat ediyor

Bunu ancak ev bitince anlayabilirim, hemen çıkmaz da uzatırlarsa gitmek istemiyorlardır

Anneme göre süper tabi, hatta geçenlerde seninki gibi koca başta taşınır utanmıyorsun eleştirmeye demişti. İşte benim gibilere böyle koca, senin gibilere böyle koca adalet mi bu dedi bir de:KK57:

Anneme bizim ev alınırken ve eşime vekalet verirken "anne ben de gideyim de evi göreyim" demiştim. Ne gerek var kötü ev mi alacaklar otur oturduğun yerde demişti. Bence annemin yapısı bu, beni pek sevmez zaten kendileri

Umarım öyle değildir,herkes kendi evinde olsun..

amannn aynı lafı bi kaç ay önce bende işittim, her hafta gitmiyomuşum aramıyomuşum çıkıp çıkıp gitmeliymişim hayırsız gelin olurmuşum... ben hiç duymamazlıktan geldim güldüm geçtim sende öyle yap
Benımde annem bana sureklı baska 2 gelın daha alacak en ıyısı sen olmalısın , kendını kımseden asagı bırakma
oraya gıttıgınde ıs yap yemek yap saygısızlık etme
cık cık gıt
ara ara dur dıye nasıhat verır
ellerın kolların bos gıtme dıye akıl verır
ben dınlerım annemı

Oha dedim yani pes

Senin eserin anne beni sen buyuttun deseydiniz sakayla karisik.

Annen rahatina duskun mu? Tatildesin senin yerinde olsam yazliga cöker keyfime bakarim demek istiyor bence.

Aynısı benim annem de yapıyor. :KK51: hep kötüyüm hep cadıyım hep fenayim

Kaynanam dan tek bir kelam duymadım kendi adıma. Ama annem hep beni kötüler.
Anneniz eşinizin yanında demeseydi daha iyi olurmuş aslında :110:

Kaynana olsa annelerimiz valla çekilmez :-)

Annen
elalemin ogluna koz veriyor .
bunları konusurken keske tek basınıza olsaydınız. bundan sonra esınız zaten aılesıyle hıcten ayrılmak ıstemeyebılır.

sıze gelınce sen kotu bır gelınmısın bılemem ben senın yerınde olsam , o sartlarda evlenemezdım mesela.
kalma meselesine gelince kaynanamların gonlunu hos tutmak ıcın degıl ama denız olsun dınlemek olsun dıye evet gıdıp arada kalabılırdım ama her hafta sonu degıl. 1 ayda 10 gun evet . nerede yazlıkları?
Eşim ailesine çok bağlı zaten, bayram tatillerinde tatile gidelim demek kavga sebebi mesela ama ayrılmamak gibi bir planı yok. Yalnız olur da birinden biri hastalanırsa falan evet ayrılmak istemez.
Daha ne yapabilirm ki beraber yaşıyorum, gidip geliyoruz yani negatif de değilim. Hatta geçenlerde komşulara gitmiştik bana yatak odasıyla ilgili bir şey sordu, biz orada değil küçük odada kalıyoruz diyince şok olmuştu. Bence el üstünde tutuluyor daha ne olsun. Yazlıkları İznik'te ama zaten yaz boyunca 3 torun orada, ben bıkmışım çoluk çocuk sesinden, yüzme de bilmem. Eee ne demeye gideyim ki?

annen kendi kaynanasına karşı nasıldı?
Saçma bir şekilde iyiydi, sevmezdi ama bir şeyler yapardı. Babamın kardeşleri babaannemi bize bırakır kaçardı doktora götürün diye bir de yol parasını alırlardı annemlerden. Annem de işten izin alır doktora götürür, para verir, üstüne başına bir şeyler alırdı işte.

Back
X