annem babamı aldatıyor -baya uzun yazdım ona göre açınız-

ya sey. yazıp yazıp siliyorum. iki kelimeyi bir araya getiremediğim için kendime kızıyorum.
özetle önceki nesil için; gerek memleketimiz, gerek yetiştirilme tarzımız, gerek kafa yapısı sebebiyle ailemin nesli için bence böyle.
kendim ve eşim için böyle düşünmüyorum mesela. farz-ı misal benim eşimi aldatmam durumunda 'ben seni aldatabilirdim ama sen beni aldatamazsın' gibi bir cümle kurması saçma gelirdi bana da. bunun erkeği kadını yoktur evet.

tam düşüncemi size anlatabilmek için biraaaazıcık süre rica ediyorum

ben eşimde artık heyecan bulmasam, hislerim başkalarına kaysa, ona haksızlık etmem ayrılırım. yani öyle düşünüyorum. kesinlikle anlayamıyorum

bu arada başka bir arkadaşa da yazdım size de yazayım. önceki yazdıklarım 'annem ve babam' nesli içindi.
benim eşimi aldatmamla eşimin beni aldatması arasında herhangi bir fark göremiyorum

Reactions: K_G
ben eşimde artık heyecan bulmasam, hislerim başkalarına kaysa, ona haksızlık etmem ayrılırım. yani öyle düşünüyorum. kesinlikle anlayamıyorum
Dogrusu da bu zaten....
Ama her ne kadar da haince de olsa malesef oyle olaylar cok
heleki ciddi bir evlilik suresi gecirenlein bosanmaya hic niyeti olmuyor onca yildan sonra....

bu arada başka bir arkadaşa da yazdım size de yazayım. önceki yazdıklarım 'annem ve babam' nesli içindi.
benim eşimi aldatmamla eşimin beni aldatması arasında herhangi bir fark göremiyorum

Doğru, nesiller arasında düşünce farklılığı var. Neyse ki, değişmeye de devam ediyor.

Onların nesli için, "kadının erkeği aldatması" daha ayıp.

annenizi mazur göstermez, haklı çıkarmaz bunun için demiyorum, aldatmayı kesinlikle reva, hak görmem ama

bakış açınızı değiştirin derken kast ettiklerim arasında şöyle şeyler var;
işte asla annemden beklemezdim, babamla annemin aldatması bir olmaz (eski nesil için) vb. diyorsunuz. ben bunu anlamıyor değilim ben de çok benzer bir ailede büyüdüm. sizden biraz daha yaş olarak da büyüğüm.

anneniz belki 20 yaşından belki daha önceden beri, bir tür kutsal kadın durumunda, yemesin yedirsin, giymesin giydirsin
çocukları, evi, eşi koştursun. adetlere geleneklere göre yşasın, kimse ona ne ne düşündüğünü sormasın (toplumumz rezil bu konuda maalesef) kendine ait bir hayatı olmasın, belki cinselliğini hiç yaşayamasın, belki yatakta şunu yapayım, yaptırayım bile dememiş olsun, belki hiç kadın gibi hissetmesin.

sizin annemden hiç beklemezdim dediğiniz duygularınız, tam olarak zaten bunların eseri... ben olsam başkasına ilgi duysam boşanırdım diyebiliyorsunuz çünkü siz o kutsal kadın değilsiniz, bizim nesil değil. üstelik anneniz zaten boşanamaz ki? bu bir çelişki değil mi kadın boşanacak olsa 30 yıllık evlidir, elalem ne der? boşanmasa nasıl babamın yüzüne bakıyor, e nasıl olacak?

üstelik anneniz o kutsal kadın ama artık o da facebooktur tablettir, sizin imkanlarınıza sahip. annelerimiz bizim çağımızda yaşalardı kendimiz için "ben olsam şunu yapardım" dediğimiz şeyleri onlar da yapabileceklerdi o zaman şok olmayacaktık değil mi?

sadece bizden 30 sene önce doğmuşlar. bu kadar.

geçen burada ablası evlilik dışı bir ilişki yaşadı diye şok geçiren bir kız vardı, ona da benzer şeyler yazmıştım (ki sizinki aldatmalı bir olay, hiç geçerli yanı yok, kast ettiğim o değil) sadece demek istediğim şu; ne kadar yakınımız da olsa bu şeyler olur, oluyor. kimse kutsal değil, kimse günahtan hatadan müstesna değil, kimsenin hayatının ipleri elimizde de değil. kimse yapamaz diye bişey de yok. kadınlar yapamaz diye bişey hiç yok. hatta babanız yapsa anneniz anlardı, annenizi babanız muhtemelen anlamaz bile.

işte bakış açınızı böyleyken böyle olduğunu fark edecek şekilde biraz değiştirirseniz, şok olmaz, hayatınza ona göre devam eder, kendi evlatlarınızı da bu bilinçle yetiştirebilirsiniz, naçizane benim önerim bu.

konu sahibini derdi hayatta en kutsal varlik olarak gördügumuz anne..senin derdin feministlik..ben degistirilmesi gereken bakis acisinin sizinki olduguni düsünuyorum..

Tabiki kadinda erkekde aldatmada ayni derecede hatalidir..sucludur..Fakat cocuklar acisinda annenin aldatmasi daha kabul edilemez ve yaralayicidir..Psikolojide bu böyledir..konuyu nerelere sürüklediniz..Konu sahibi metanetli olun lütfen..hayat bir sinav bir mücadele bir olgunlasma yeridir.Herkes hata yapabilir...Allah annenizin sonunu hayreylesin..tevbe ve pismanlik versin insaallah..

neler söylemek istiyorda insan neyse diyorum işte,
en çok babacığın acıttı içimi bellliki bunları haketmeyecek kadar iyi niyetli garibim,
ALLAH babanın ve senin yardımcısı olsun,o kadınada öyle bir iç acısı versinki her o adama baktıkça içi yansın..

Çok üzüldüm
Allah annenize akıl fikir versin olayı ört diyeceğim ama bu seni vicdanen rahatlatmayacak
Babanla ilgilen annenle görüşmemeye özen göster

çok geçmiş olsun ne diyeceğimi bilemedim...

Size kesınlıkle katılıyorum babamızın aldatması can yakıcı olurken annenın aldatması yıkıcı olabilir toplum olarak herzaman erkeklerden beklerız adları çapkın olur yanlış anlaşılmasın sadakatsızlıgı en derınden yasamış biri olarak söylüyorum ikiside çok acı biri yıkıcı..konu Sahibi şuan bitmiş bi ilişki var afedersin ama bazen salağa yatmak en iyisi

Bir çırpıda okudum , çok da güzel ifade etmiş ve anlatmışsın .Çok üzüldüm, ancak ne denir ki bilemedim canım .Derdi ne ortak olmak için yazdım .Allah ım doğruyu göstersin inşallah annene...

Hangi şarkıcının asistanıydın kız çok merak ettim heyecanlı olsa gerekk, evlendikten sonra asistanlığı bıraktın mı?

Bence mesele aldatmak değil yaa
Yani kadının aldatması daha kötü değil erkeğinkinden eşit bir durum aynı pislik derecesinde bana göre amaa

Bir ANNEnin bu işi yapmış olması kastedilen
Çok üzüntü veren bir durum ya cidden
İnsan anne olunca kocasına bile hissetmediği sadakat duygusunu en zirvelerinde yaşıyor

Ona laf gelmesi kocasına boy..nzlu denmesinden daha önemli bir mesele oluyor

Ben iki kadın tanıdım böylesi
İkiside boşanmıştı
Birinin kendi boyunca oğlu
Diğerinin iki küçük çocuğu var
Ve bu kadınlar allahın hergünü evli erkeklerle dağ tepe otel bar gezip eğleniyorlar
Belki çocukları olmasa insan bir derece kabullenebilir ama
O çocuklara da mı acımıyo
Yarın öbürgün herkesin tanıdığı bişeyler yaşayıp attığı kadın annesi o masumun
Yani kutsal olan kadınlık olmasada Annelik kutsaldır
Ve hassasiyet gerektirir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…