• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem babamı aldatıyor -baya uzun yazdım ona göre açınız-

Eşinin annenize ulaştığını nasıl öğrendiniz. facebook üzerinden mi ulaştı? Ne cesaret onda ki şifreyide biliyorsunuz. Kabul edilemez birsey ama silip atılamazda anne çünkü. Babanıza üzüldüm ben. Adamcağızın bir şeyden haberi yok. Olmaması da herkes için daha iyi sanırım. Üzüldüm ya. Bir şekilde bununla yaşamaya çalışmalısın sabır dilerim sana. Keşke eşine bunları atlatmasaydın o iyi olmamış. Yarın ne olacağını kimse bilemez.
eşinin derken, adamın eski eşinin demek istediniz sanırım. evet facebooktan bulmuş annemi. annemin şifresi, facebookunu ben açtığım için bende var. değiştirmeyi bilmiyor galiba.

ah evet. ne kadar 'doğduğundan beri güvendiğim bir insan bile bunu yaptıysa, 28 yaşından sonra tanıdığım bir adam neler yapmaz' desem de, insanın ağlayacak bir omza ihtiyacı oluyor

Epey üzgünsünüz, üstünüze gelmek istemem ama sormam da lazım. Kusura bakmayın.
Neden bir erkeğin aldatmasıyla, bir kadının aldatması aynı şeyler değildir size göre?
estağfurullah. münazara yapmayı severim. daha sonra detaylı olarak konuşmayı gerçekten isterim.
nasıl söyleyeyim. metrobüse binip ayakta gidip, daha fazla ödeyip, kısa sürede yolculuk etmek de doğru; otobüse binip oturarak gidip, daha az ödeyip, gideceğin yere daha uzun sürede ulaşmak da doğru.
seçimler, tercihler. size hemen ulaşmak doğru gelebilir, bana rahat gitmek.

babalar, anneler kadar çocuklarıyla iletişimde olamıyorlar. gerek 'baba otoritesi' kurmak istedikleri için, gerek çalıştıkları için anneler-çalışsalar da çalışmasalar da- babalara göre daha çok çocuklarıyla ilgileniyorlar ister istemez. ev geçindirmek de dâhil tabii. her anne sorumluluk sahibi oluyor dolayısıyla. bir kadın, kocasının aldatmasını duruma göre affedebilir ama bir adam, karısının aldatmasını kabul edemez bence.

anlatmaya çalıştım ama ifade edemediysem, bana kendimi hazırlamam için lütfen süre verin. :)

Evvela bu yasadiginiz travmayi kendinize -anne adayliginiza- mal etmemeniz gerekir. Yasadiginiz zorluklara bir bakiniz lutfen ve ne kadar guclu bir kadin oldugunu, nereden nereye geldiginizi, atlattiginiz turlu badireleri nasil arkanizda biraktiginizi ve astiginizi hatirlayiniz.. Anneniz icin yorum yapmak bana dusmez. Benim yorumum direkt olarak size yoneliktir. Umarim bu yasadiginiz aci dolu deneyimi de digerleri gibi ardinizda birakirsiniz..
bu cesaret verici yorumunuz için çok teşekkür ederim. defalarca okudum herhalde..

siz böyle erkeğin aldatması ile kadının aldatması ayrı şey kafasında olursanız, bir kadın olarak, ohooo
evet anneniz iyi bişey yapmamış tabi ki ama siz tam da bu kafada olduğunuz için bu kadar etkileniyorsunuz işte

babanız aldatsa, erketir, beşer şaşar, elinin kiridir, babam çocuklarına sahip çıkar vb. diyecektiniz.
Düşünün belki de Allah bu çarpık kafa yapınızı düzeltin diye bir ders verdi size? bence bi deneyin bakış açınızı değiştirmeyi.

Yaşadıklarına üzüldüm ama annende bir insan. Hata yapabilir.Yapmaması gerekirdi ama yapmış. Onu devamlı köşeye sıkıştırmak yerine anlamaya çalışsan? Belki yardımına ihtiyacı vardır. Belki hayatında hiç mıtlu değildir ve çıkış yolu arıyordur. Pişmansa eğer girdiği kaostan çıkmasına yardım etmelisin bence

siz böyle erkeğin aldatması ile kadının aldatması ayrı şey kafasında olursanız, bir kadın olarak, ohooo
evet anneniz iyi bişey yapmamış tabi ki ama siz tam da bu kafada olduğunuz için bu kadar etkileniyorsunuz işte

babanız aldatsa, erketir, beşer şaşar, elinin kiridir, babam çocuklarına sahip çıkar vb. diyecektiniz.
Düşünün belki de Allah bu çarpık kafa yapınızı düzeltin diye bir ders verdi size? bence bi deneyin bakış açınızı değiştirmeyi.
bakın. babam aldatsaydı, pılını pırtısını alır giderdi. babana bile güvenme derler ya. eşimin de annesi ve babası ayrı, babasının aldatmış olması sebebiyle. öyle bir babayı asla istemezdim, şu an annemi istemediğim gibi.

bu kadar etkilenmemin sebebi, açık açık yazayım anlaşamıyoruz sanırım, babamdan bile beklerdim annemden beklemezdim çünkü.

münasebetsiz yorumunuz ve benim içinde olduğumu sandığınız düşünce yüzünden Allah'ın beni annemin babamı aldatmasıyla sınadığını öne sürdüğünüz hikaye için teşekkürler. size saygı duyduğum gibi, sizin de saygı duymanızı bekliyorum.

estağfurullah. münazara yapmayı severim. daha sonra detaylı olarak konuşmayı gerçekten isterim.
nasıl söyleyeyim. metrobüse binip ayakta gidip, daha fazla ödeyip, kısa sürede yolculuk etmek de doğru; otobüse binip oturarak gidip, daha az ödeyip, gideceğin yere daha uzun sürede ulaşmak da doğru.
seçimler, tercihler. size hemen ulaşmak doğru gelebilir, bana rahat gitmek.

babalar, anneler kadar çocuklarıyla iletişimde olamıyorlar. gerek 'baba otoritesi' kurmak istedikleri için, gerek çalıştıkları için anneler-çalışsalar da çalışmasalar da- babalara göre daha çok çocuklarıyla ilgileniyorlar ister istemez. ev geçindirmek de dâhil tabii. her anne sorumluluk sahibi oluyor dolayısıyla. bir kadın, kocasının aldatmasını duruma göre affedebilir ama bir adam, karısının aldatmasını kabul edemez bence.

anlatmaya çalıştım ama ifade edemediysem, bana kendimi hazırlamam için lütfen süre verin. :)

Detaylı olarak konuşuruz umarım, kendinizi toparladığınızda. :)

Bana göre, aynı yastığa baş koyulan kişiye, böylesine büyük yalanlar söylemek için kişilikten biraz yoksunluk olması lazım. Ve bunun kadını erkeği olmaz.
Sonuç olarak, evli bir kadın kocasını evli bir adamla aldatıyor. Karşıdaki evli adamın karısını aldatmasını mazur görüp -veya daha az iğrenç görüp-, bu taraftaki kadının kocasını aldatmasını "daha iğrenç" göremeyiz diye düşünüyorum.

Kendi hayatınıza, çekirdek ailenize odaklanıp; anneniz, babanız ve kardeşinizle olan ilişkilerinize biraz sınır koymanız gerektiğini düşünmekteyim. Zira, çok yorucu bir aileniz var.

Saygılar..

ben de bu konuda tecrübeliyim. başta evet ciddi bir şok oluyor. tehdit ediyorsun görüşürsen şöyle yaparım yok kabloları keserim şöyle yaparım böyle yaparım. benimki de aynı o anlattığın türden, bir tane eksik mısır haşlanmışsa ben sevmem yemem diyen bir insan. bu insan yalnız hem annem hem babam. ikisi de yaptı. hangisi daha önce başladı bilemediğim için ikisini de birbirine şikayet edemedim. annem babamı bildi ama babam annemi bilmedi. bilse öldürür.
ha bu arada ben annemi nasıl öğrendim, xx kızım bi gelsene dedi annem. monitöre bi baktım. karşının kamerası açık. malın teki boynuna bıçak dayamış, beni bırakırsan kendimi öldürürüm diyor. annem de şok tabi saf saf beni çağırıyor. benim yaşadığım şok on kat. direk monitörü kapattım. annem tabi adamın canının derdinde. sanki intihar edecek. ama ben yine de korktum. tehditler bilmem neler. önce tamam falan dedi konuşmayacağını söyledi. sonra pişkinliğe vurdu. bu salak gençti. sonra yaşına göre birini buldu. bunları babam aldattığı için yaptığını iddia etti. evet babam da başkalarıyla görüşüyordu. ne iğrenç di mi. daha nelerrr neler oldu. anlatsam kitap olur. sadece bir olay değil yani tüm sülaleye yansıyan ve yıllar süren olaylar. seninkine benzer sebeplere ek olarak bu olaylardan sonra olan şeyler evdeki ruh halimin akıbeti nedeniyle ve başka da sebeplerle ben de evi terk ettim. ya kısaca, şükret ki adam karısıyla barışmış. adamdan kurtulmuşsunuz. bizimki gibi yılan hikayesine de dönebilirdi bu olaylar ve sen o evde yaşadığın dönemlerde de olabilirdi. çok iğrenç evet ama ben uzun süredir uslu olduklarından dolayı aklıma getirmiyorum bunları. bir de o kadar trajik anılarım var ki, hangisine dertlensem yani. bu da kötü bir anı olarak kaldı diğer her şey gibi. her şey geçiyor gidiyor. anne babamızın neler yapabileceğini seçemiyoruz.

sende biraz güneydoğulu kanı gördüm ben. ilginç bakış açıların var. olaya daha geniş açılardan bakmanı öneririm. bir de çok düşünmemeni. dediğim gibi annenle aynı evde değilsin. dinliyorsa dinler, dinlemiyorsa bırak gitsin. görmek istemiyorsan görmezsin.

bakın. babam aldatsaydı, pılını pırtısını alır giderdi. babana bile güvenme derler ya. eşimin de annesi ve babası ayrı, babasının aldatmış olması sebebiyle. öyle bir babayı asla istemezdim, şu an annemi istemediğim gibi.

bu kadar etkilenmemin sebebi, açık açık yazayım anlaşamıyoruz sanırım, babamdan bile beklerdim annemden beklemezdim çünkü.

münasebetsiz yorumunuz ve benim içinde olduğumu sandığınız düşünce yüzünden Allah'ın beni annemin babamı aldatmasıyla sınadığını öne sürdüğünüz hikaye için teşekkürler. size saygı duyduğum gibi, sizin de saygı duymanızı bekliyorum.
güzel arkadaşım yine geliyorsun dediğime
babamdan beklerim annemden beklemem ne demek, anneniz azize filan mı?
bu toplumda aldatan erkek kadar aldatan kadın da var, olmak zorunda matematik hakkı için. erkekler birbirini mi şaapıyor?
ben size gayet saygı duyuyorum sadece bakış açınızı çok çarpık bulduğumu belirtip değiştirmeyi bir düşünün dedim, ha ama değiştirmezseniz değiştirmeyin, isterseniz de atın kendinizi bir aracı altına, bana ne? saygısızlık bunun neresinde bilmiyorum.
iyi geceler.

Detaylı olarak konuşuruz umarım, kendinizi toparladığınızda. :)

Bana göre, aynı yastığa baş koyulan kişiye, böylesine büyük yalanlar söylemek için kişilikten biraz yoksunluk olması lazım. Ve bunun kadını erkeği olmaz.
Sonuç olarak, evli bir kadın kocasını evli bir adamla aldatıyor. Karşıdaki evli adamın karısını aldatmasını mazur görüp -veya daha az iğrenç görüp-, bu taraftaki kadının kocasını aldatmasını "daha iğrenç" göremeyiz diye düşünüyorum.

Kendi hayatınıza, çekirdek ailenize odaklanıp; anneniz, babanız ve kardeşinizle olan ilişkilerinize biraz sınır koymanız gerektiğini düşünmekteyim. Zira, çok yorucu bir aileniz var.

Saygılar..
yanıtınız için teşekkürler.

evet, haklısınız. gerçekten diyecek bir şeyim yok. insan, ne zaman bir derdin içine düşse en büyük dert sanıyor. sanırım içinde bulduğum durum sebebiyle denklemin bu tarafı şu an için bana daha iğrenç geldi.

size de saygılar efenim

• Beğen
Reactions: K_G
Bak anliyorum yasadigin soku ...kolay mi ya....
ama kendini bu denli hirpalamani anlayamiyorum...
kadin diye anne diye hata yapamaz diye bir sey yok
onu anlamaya calis diyemem tabi..nerden tutsan elinde kalir ama kendi iyiligin icin
sogukkanli ve empati kurmaya calis derim ....baska turlu ustunden gelemezsin, dagilirsin...

tüh okuyamamıştım. 'şunu yazayım, daha sonra okurum' dediğim için pişman oldum ben de.
özel mesaj atın isterseniz?
sildiğim için kusura bakma, anlata anlata her şeyi hatırlamak canımı sıktı. üzerinde düşünmemeye ve tekrar unutmaya çalışacağım.
sen de üzerinde durup kendini bu kadar yıpratma.

Yaşadıklarına üzüldüm ama annende bir insan. Hata yapabilir.Yapmaması gerekirdi ama yapmış. Onu devamlı köşeye sıkıştırmak yerine anlamaya çalışsan? Belki yardımına ihtiyacı vardır. Belki hayatında hiç mıtlu değildir ve çıkış yolu arıyordur. Pişmansa eğer girdiği kaostan çıkmasına yardım etmelisin bence
o mutlaka çıkmazdadır ama ben maalesef ona yardımcı olamam. kendime bile olamıyorum

bi o kadar da can sıkıcı. :KK43: tek okuyabilen sensin herhalde. :) mesajımı görüp görüp sinirlenmek istemiyorum, kendi kendime canımı yeterince sıktım.
konuyu dağıtmayayım ben. iyi geceler.
gerçekten üzüldüm okuyamadığıma. belki bana yol göstermesi için yazmıştınız, o şansı kaçırdım. keşke silmeseydiniz ama gerçekten insan düşündükçe kafayı yiyor, haklısınız

Back