• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem babamı aldatıyor -baya uzun yazdım ona göre açınız-

Çok üzücü.
Anneniz neden böyle bir şey yapmış acaba? Babanız ilgili, kardeşiniz hasta.. O neden başka bir erkeğe hemde yurt dışında olan bir adamla ilişki yaşamış çok ilginç gerçekten.
Bence annenizin ders aldığına emin olun.Bir daha böyle bir şey tekrarlanırsa her şeyi itiraf edeceğinizi bilsin -etmeseniz bile öyle bir hava estirin derim-. Ki en azından cesaret edemesin.
Burası imtihan dünyası. Bazılarımızın ki böyle ağır geçiyor.
Dualarımdasın.
ben de öyle söyledim. tekrarlanmaması şartıyla evinde oturmana izin veriyorum dedim. ama asla konuşmayacağız..
ilki boş hâline denk gelse de, ikincisi istekle yapılmış olur. o zaman susmam işte.
tüm ihtiyacım da dua. Allah razı olsun.

Kahrolucak biri varsa o da annen canım sen neyi düşünüyon ki evlenmiş gitmişsin.O kendi günahını düşünsün.Bence çok umursama arana da mesafe koy okadar saygını eksik etme.O yapmış bi cahillik ,beşer şaşar,O da şeytana uymuş
evlendim gittim evet ama insan sağlam temelin üzerine bina kuruyor. dünyam sarsıldı sanki. 'kimse ana gibi sevemez' derler ya..

Öncelikle sizi tebrik ederim kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz. Makul bir insansınız, bunun da üstesinden geleceğinize eminim. Annenize küsün, yaptığının ne kadar iğrenç bir şey olduğuna kendi inanana ve sizi de pişman olduğuna inandırana kadar konuşmayın, babanıza gerçekten çok üzüldüm, babanız annenizi bu kadar severken annenizin bunu ona reva görmesi tam anlamıyla sırtından bıçaklamadır. Belliki babanız bunu hiçbir zaman öğrenemeyecek, anneniz de o kul hakkının ağırlıyla bir ömür ezilecek, bu da onun cezası olacak.
öncelikle çok teşekkür ederim, mutlu ettiniz beni.
pişman olduğuna asla inanamayacağım sanırım

canım annen büyük ve kötü bi hata yapmış ama yanlışlarda insanlar için sen annenle konuşmasan onu dışlasan belki aynı hataya tekrar düşücek zaten bu kadın hatasını anlamış yanlıştan dönmüş yukarıda Allah varken bi kızın annesini bu kadar yargılaması bana biraz abes geldi, eşin dahil kimseye anlatmaman gerekiyor bu olayı ki ilerde seni yargılayabilir küçücük bir hatandan dolayı, annenle oturup konuşup bir daha yapmaması gerektiğini,yaptığının seni ne kadar yıprattığını ona anlatman gerekiyor. Sindirilmesi zor bi durum ama ben bu olayda seni çocuk yapmaktan soğutcak bi taraf da göremiyorum.
yukarıda Allah var evet. ama zalimlere yardımcı olmamamız gerekiyor bence.
bir elim yağda olsun, bir elim balda. evde cebime para konsun, dışarıda gönlümü eğlendireyim diyen birini asla affedemem. ben Allah rızası için onun düzenini bozmadım. gerçekten. aradım fetva hattını sordum bile. böyle olmasını önerdiler. ama daha fazlasını yapamam. vicdanım el vermez.

Aman allahım :KK57::KK57::KK57:

Bulunduğunuz çevreden ordaki insanlardan hepsinden uzaklaşın eminim yine ayakta dimdik duracaksınız
Allah yardımcımız olsun
sizin kadar güçlülerde var bu hayatta

sudan sebeplerle derdim var diyenlere ibret niteliğindesiniz :KK51:
ben de o yüzden artık bdv'ye girdiğimde herkese içimden 'sağlık olsun, hepinizin güzel canı sağolsun' diyorum. Allah razı olsun canım.
sanırım dediğin gibi, en iyisi uzaklaşma heerkesten.

O
Babanız kötü biri bile olsa bunu hak etmiyordu, kaldı ki babanız annenize gayet iyiymiş. Ben olsam pişman olmayacağına asla inanmıyorsam çok ciddiyim konuşmazdım hiç.. Çünkü yaptığı büyük hata.. Annem bile olsa affetmezdim, allah yardımcınız olsun.

Allah sabır versin.babanıza veya kardeşlerinize hatta özellikle de lütfen eşinize söylemeyin.Eşinizle yada ailesinden biri ile paylaşırsanız gün gelir bunlar başınıza kalkılır.Çok zor bir durum.Sonuçta Babanız ve kardeşleriniz için olayı unutmaya çalışın.(Hafıza şilme oyunu oynayın )annenize de babam ve kardeşlerimin huzuru için susuyorum.kaldıramazlar.herkese rezil oluruz senin Yüzünden;bir daha hissedersem o zaman işler değişir diyin.Ama Sak'ın üçün cü bir şahısla paylaşmayın.gerekirse psikoloğa gidin Konuşun.
maalesef olayı öğrendiğimde bu kadar sağlıklı ve mantıklı düşünemiyordum. evde dursam annemle yüzyüzeyim, kayınvalideme gitsem üzgün üzgün oturulmuyor yanlış anlaşılıyor. bir tek eşim kalmıştı dayanağım ve ona anlattım.
evet haklısınız ama 'ana gibi yâr olmaz'sa, o da olmadığına göre kocadan hiç olmaz.

Yaşadıklarınız çok üzücü..
Ama babanızın bilmeye hakkı var
Hayatı boyunca onu kandırarak yaşamını sürdürmesine izin vermeyin
Annedir atsan atılmaz satsan satılmaz...
Ama babanızla evli kalmamalı bence artık
ah işte sırf bu yüzden çok arada kalmıştım! hâlâ da beni, annemin bu yaptığından daha çok üzen şey bu.
bir bulsam yolunu keşke, emin olun kapının önüne koymuştum

gerçekten çok zor bir durum ama neden sen kendini bu kadar yıpratıyorsun.Hayat bu,herşey insanlar için,insan kendi eşini seçerde anne babasını seçemez malesef.Baba vefakar baba cefakar, benimde içim sızladı okurken gerçekten.Ama sen kendini üzme.Sen iyi ve kaliteli birisn belli.Bence sen cocuk sahibi olmalısın erteleme.Annenlede mümkün olduğu kadar z görüş.
kendi yetiştirildiğim gibi çocuğumu yetiştirmek isterdim hep. şimdi ise sanki ne doğru ne yanlış ayırt edemiyormuşum gibi geldiği için çok korktum. annelik.. anneliği annem bile yapamıyorsa, ben nasıl yapacağım diye düşündüğüm için çocuk sahibi olmaktan korkuyorum.
evet canım, hiç görüşmeyeceğim artık

O

Babanız kötü biri bile olsa bunu hak etmiyordu, kaldı ki babanız annenize gayet iyiymiş. Ben olsam pişman olmayacağına asla inanmıyorsam çok ciddiyim konuşmazdım hiç.. Çünkü yaptığı büyük hata.. Annem bile olsa affetmezdim, allah yardımcınız olsun.
bu kadar beni yaralayan da, pişman olmuş gibi gelmemesi.
bazen ölüm daha iyidir. keşke ölseydi diyorum. keşke ölseydi de 'canım annem öldü' diye ağlasaydım. tertemizken gitseydi.

Allah kolaylık versin, zor bir durum, sanırım anneniz 40 lı yaşlarda.. Düşünün ergen birine küslük yapınca genelde ters teper, yaşını almış birine kızıp küsünce umursamaz.. O şimdi köşeye sıkışmış hissediyordur kendini.. Sizi bir noktaya kadar idare edip, yine yanlışa dalabilir.. Yani bu insan doğasıdır.. Pişmanlık hissini daha tatmamış gibi.. Yada inşallah yaşıyordur. Sizin durumunuz çok hassas bir durum, 2 tarafı keskin bıçak, yüz verirseniz hatasını anlamaz, yüz vermezseniz bu sefer tekrar dalabilir. Çünkü ölümden döndüm ben psikolojisi olabilir. Bir dahamı gelicem dünyaya gibi tırı vırı düşüncelerle kendini avutuyor olabilir. Yaptığının yanlış olduğunu kırmadan, dökmeden anlatın.

Allah kolaylık versin, zor bir durum, sanırım anneniz 40 lı yaşlarda.. Düşünün ergen birine küslük yapınca genelde ters teper, yaşını almış birine kızıp küsünce umursamaz.. O şimdi köşeye sıkışmış hissediyordur kendini.. Sizi bir noktaya kadar idare edip, yine yanlışa dalabilir.. Yani bu insan doğasıdır.. Pişmanlık hissini daha tatmamış gibi.. Yada inşallah yaşıyordur. Sizin durumunuz çok hassas bir durum, 2 tarafı keskin bıçak, yüz verirseniz hatasını anlamaz, yüz vermezseniz bu sefer tekrar dalabilir. Çünkü ölümden döndüm ben psikolojisi olabilir. Bir dahamı gelicem dünyaya gibi tırı vırı düşüncelerle kendini avutuyor olabilir. Yaptığının yanlış olduğunu kırmadan, dökmeden anlatın.
gerçekten öyle. bu şekilde düşünmemiştim. konuşmayarak kötü mü ettim diye hayaller alemine girdim şu an.

bu kadar beni yaralayan da, pişman olmuş gibi gelmemesi.
bazen ölüm daha iyidir. keşke ölseydi diyorum. keşke ölseydi de 'canım annem öldü' diye ağlasaydım. tertemizken gitseydi.
Ya ben bu aldatma olaylarında fazlasıyla katıyım, bilemiyorum neden, ama siz habire annenizin peşinden mi koşacaksınız yanlış yapmasın diye şimdi onunla konuşursanız hatasını anlamaz ki. Hani çocuğun olsa anlatmaya çalışırsın yavrum bak böyle olur diye, siz de evlisiniz, sorumluluklarınız var, hangi bir dertle uğraşacaksınız.

gerçekten öyle. bu şekilde düşünmemiştim. konuşmayarak kötü mü ettim diye hayaller alemine girdim şu an.
Gözünüzü ayırmayın ve kısıtlamayın.. Suçlarken dozunda yapın, çünkü suçlamazsanız bu sefer onaylandığını affedildiğini düşünür.. Konuşma işini bir süre erteleyin mesela 2 ay 3 ay gibi.. Ama bu arada gözünüz üzerinde olsun.. Gerçekten pişman olduğunu ve yapmayacağına inandırınca yine anne kız olacağınızı söyleyin.. Bu sizin imtihanınız belki.. Sonuçta anneniz.. Babanız yapsa anneniz belki affedecekti, sizlerde çocukları olarak boyun eğecektiniz.

Çocuk için yaşın daha genç olur elbet.
Annen adamdan ayrılmış.
Tekrar aynı hatayı yapmadıktan sonra bu olanların üstünü örtmelisin.
Olan sana olucak başka bir şey yok.
Çünkü anlattığın her şey yaşanmış bitmiş geri dönüşü yok.
Geleceğine yön verebilirsin sadece unutma..
Geçmiş acısıyla tatlısıyla geçmiştir...
Çok acı bir annenin bunu yapması
Kardeşine de çok üzüldüm
Babana da ama zamanla her şey düzelebilir isterseniz.
Allah yardımcınız olsun.

Ya ben bu aldatma olaylarında fazlasıyla katıyım, bilemiyorum neden, ama siz habire annenizin peşinden mi koşacaksınız yanlış yapmasın diye şimdi onunla konuşursanız hatasını anlamaz ki. Hani çocuğun olsa anlatmaya çalışırsın yavrum bak böyle olur diye, siz de evlisiniz, sorumluluklarınız var, hangi bir dertle uğraşacaksınız.
artık kimseyi adam etmekle uğraşamam ben. eğer tekrarlanırsa her şeyi herkese söyleyeceğimi söyledim zaten. ve benimle görüşemeyeceğini. aramamasını.
eğer tekrarlanırsa, herkese söylerim. tüm akrabalarıma. bu benim ayıbım değil çünkü ve ben bu kadar şeyi kaldıramam, susamam

Gözünüzü ayırmayın ve kısıtlamayın.. Suçlarken dozunda yapın, çünkü suçlamazsanız bu sefer onaylandığını affedildiğini düşünür.. Konuşma işini bir süre erteleyin mesela 2 ay 3 ay gibi.. Ama bu arada gözünüz üzerinde olsun.. Gerçekten pişman olduğunu ve yapmayacağına inandırınca yine anne kız olacağınızı söyleyin.. Bu sizin imtihanınız belki.. Sonuçta anneniz.. Babanız yapsa anneniz belki affedecekti, sizlerde çocukları olarak boyun eğecektiniz.
onunla konuştuğumda suçlama konusunda kendimi kaybetmiş olabilirim. ama bence eğer anne kız olursak, işte o zaman tekrar yapabilir. 'her şey yerine oturdu, hayatım tekrar düzene girdi' diyebilir. o zaten bu düzenden memnun olsa, adama gitmezdi. onu düşündüğümden değil, ailemin geri kalanını düşündüğümden evde kalmasına karar verdim. ama inşallah beni pişman edecek bir şey yapmaz.
ama eğer tekrarlanırsa.. bu defa saçından sürükleye sürükleye sokağa atarım herhalde. insanın bunu öz annesi için söylemesi ne acı, değil mi?

artık kimseyi adam etmekle uğraşamam ben. eğer tekrarlanırsa her şeyi herkese söyleyeceğimi söyledim zaten. ve benimle görüşemeyeceğini. aramamasını.
eğer tekrarlanırsa, herkese söylerim. tüm akrabalarıma. bu benim ayıbım değil çünkü ve ben bu kadar şeyi kaldıramam, susamam
Aynen böyle, onun peşinde olduğunuzu açığını görünce söyleyeceğinizi belli edin, artık eskisi gibi bir ana- kız ilişkisi olabilir mi aranızda? Anneniz sadece babanızı aldatmadı, sizin onunla ilgili çocukluk anılarınızı, beraber geçirdiğiniz vakitleri, gülüştüğünüz zamanları da aldattı, cezasını cekmeli, kolay affedilmemeli.

onunla konuştuğumda suçlama konusunda kendimi kaybetmiş olabilirim. ama bence eğer anne kız olursak, işte o zaman tekrar yapabilir. 'her şey yerine oturdu, hayatım tekrar düzene girdi' diyebilir. o zaten bu düzenden memnun olsa, adama gitmezdi. onu düşündüğümden değil, ailemin geri kalanını düşündüğümden evde kalmasına karar verdim. ama inşallah beni pişman edecek bir şey yapmaz.
ama eğer tekrarlanırsa.. bu defa saçından sürükleye sürükleye sokağa atarım herhalde. insanın bunu öz annesi için söylemesi ne acı, değil mi?
Üzlümeyin.. O pişmanlığı hissettiğinde, siz yine anne kız olursunuz..

Back
X