kesinlikle haklısın..ekimin başında randevumuz var..o zaman soracağım..bizimkilerde sürekli herşeyi ağızlarına atıp ısırmaya çalışıyorlar..Dusunun 20 lik disiniz zonkluyor ama doktor ilaca alusmayin diye agri kesici vermiyor..
Zor gunlerinde rahatlatmak icin vermekten korkmayin, agrilari hafifler, tabi bn doktoruma sordum o da tabi verin dedi.
Hergun vermiyorum 1 aydir vermemistim mesela dun koltugu kemirdi bigece once hic uyumadi bnde dun gece fitil koydum ve uyudu cok sukur.
Bu arada fitil suruptan daha cabuk etki gosterir.
Doktorunuza danisin bnce.
Kolayliklar diliyorum
Olur mu öyle şey siz iyi bir annesiniz. Ancak uykusuzluk sizinde davranışlarınızı değiştirmesi çok normal. 2 bebeğe yetişmeye çalışıyorsunuz. eşinizle mümkün olduğunca bölüşmeye çalışın gece nöbetlerini esiniz kalkamıyorsa yanınıza geçici süreliğine birilerini çağırabilirsiniz. Yok hic biri mümkün değilse kendinizi suclamayin haksızlık etmeyin çünkü siz elinizden geleni yapıyorsunuz anlattiginiza goregünaydınlar hanımlar...
biliyorsunuz 9 aylık dünya tatlısı ikiz bebeklerim var...bu zamana kadar bizi çok yormadılar çok şükür...son 15-20 gündür uyku konusunda çook fazla zorluyorlar bizi..akşam 8-9 gibi uyuyorlar sonra artık 4 sefer mi 5 sefer mi sayamıyorum kalkıyorlar ve o arada sallıyoruz öyle uyuyorlar oda dalabilirlerse uykuya...sallamak konusunda malesef yapacak birşey olmadı gündüz anane babane bakıyor ve onlar sallıyor..sabahta 5-6 gibi ayaktalar..ve ben işe gidiyorum..hatta dün akşam biri kalktı 1 saat sonra uyudu hopp diğeri kalktı..çıldırıcam sandım biran..yemek desen bir tanesinin iştahı azaldı iyice..yemiyor diye üzülüyorum..dişleri çok kaşınıyor ondan diye düşünüyorum..
işte sorun tam olarak gece sürekli kalkmaya başladıktan sonra ortaya çıkıyor..yapmayacağım bağırmayacağım kızmayacağım diyorum hopp 2 gün sonra yine kızıyorum..sonra sabah kendime kızıyorum ağlıyorum pişman oluyorum..kendime hakim olmam lazım biliyorum ama neden yine böyle yapıyorum bilmiyorum..yok diyorum ben iyi bir anne olamıyorum..
Eşim gece kalkıyor sağolsun...birlikte kalkıyoruz..bu dönem biraz zor..inşallah onlara layık anne olurum..kızma konusunda şuan kendimi çok törpüledim..umarım bu şekilde devam ederimOlur mu öyle şey siz iyi bir annesiniz. Ancak uykusuzluk sizinde davranışlarınızı değiştirmesi çok normal. 2 bebeğe yetişmeye çalışıyorsunuz. eşinizle mümkün olduğunca bölüşmeye çalışın gece nöbetlerini esiniz kalkamıyorsa yanınıza geçici süreliğine birilerini çağırabilirsiniz. Yok hic biri mümkün değilse kendinizi suclamayin haksızlık etmeyin çünkü siz elinizden geleni yapıyorsunuz anlattiginiza gore
Ay ne güzel. .bende anlatıcam büyüdüklerindeBenim de ikizim var aynı sorunu hep anlatır annem birimiz uyuduğun diğerimiz uyanırmışkötü bir anne olduğunuzu düşünmeyin sakın, hepsi geçecek sinirleriniz yıpranmış kolay değil iki çocuk büyütmek.
Kendimi törpülemem lazım. .sanırmı başaracağımZor ama normal bir surec yasadiklariniz.kendinize kizmayin
Gece sinirlenmeniz iyi anne olmadiginiz anlamina gelmez
Yorumlarda ikiz istiyorum tarzı şeyler gördüm, şaka mısınız? İkiz isteyenin başka derdi yok heralde.. Benim kız kardeşlerim ikiz, şu an 20 yaşındalar ama annem onların doğumundan bu yana belini doğrultamadı. Ve 3 sene sürekli ağlayan bebeklerdi. Babam uyku uyumadan işe giderdi. Doktorun uyusunlar diye verdiği ilaçlar gram fayda etmiyordu. Zavallı annem tuvalete gitmek için bile ablamla benim okuldan gelmemizi beklerdi. Onlar ağlayınca o da karşılarına geçer ağlardı. Psikolojisini çökertiyor insanın ikiz bebek.. Hala tedavi görüyor. Zaten doğumda ölümden döndü, onun da etkileri devam ediyor. İnsanlar sırf karşıdan sevimli görünüyor diye ikiz istiyorlar, aklım almıyor cidden.. Ne diyeyim madem o kadar istiyorsunuz Allah nasip etsin de görün bakalım neymiş ne değilmiş.
Ben şahsım adına bebek isteyen bir insan değilim ama gel gör ki ailede ikiz çok, yediz bile olmuş eskiden.. Eşimin desen onun da yakın akrabalarda var hem de ikizleri olan bir dayısının tekrardan ikizleri olmuş. Çok korkuyorum bize de vuracak ikiz diye..
Konu sahibi Allah yardımcın olsun ve bol sabır versin. Büyüdükçe dertleri de artacak ne yazık ki..
4 aylikken ve 9 aylikken major uyku bozuklugu oluyor , beyinleri vs algilayislari degisiyor.Uzmanlar bir kac haftada normale donucegini soyluyorlar ama iki aydan uzun surerse de bu birseyleri artik aliskanliga donustugunu gosteriyor.Bence bu donemde eski rutine sadik kalin , dis acisi da hafifleyince daha iyi olacakuyku regresyonu mu..ilk kez duydum..aynen birden bire değişti uykuları..ve biz yataktan almak zorunda kalıyoruz çünkü yataklarında uyumuyorlar ayağa kalkıyorlar..mecbur alıp sallıyoruz..inşallah bu durum alışkanlık haline gelmez..
üst damakları çok şiş ikisininde..muhtelemen patlayacak..
kesinlikle haklısın..ekimin başında randevumuz var..o zaman soracağım..bizimkilerde sürekli herşeyi ağızlarına atıp ısırmaya çalışıyorlar..
İnşallah hiçbir şey değişmez.sabrediyorum ve inanıyorum çabucak geçecek. ..4 aylikken ve 9 aylikken major uyku bozuklugu oluyor , beyinleri vs algilayislari degisiyor.Uzmanlar bir kac haftada normale donucegini soyluyorlar ama iki aydan uzun surerse de bu birseyleri artik aliskanliga donustugunu gosteriyor.Bence bu donemde eski rutine sadik kalin , dis acisi da hafifleyince daha iyi olacak
Yemek konusunda benden de iyidirler sağolsunlar..bir tanesinde iştahsızlıkta oldu malesef. .burnu tıkanıyor onda bağlıyorum. .Bnm kizimda ayni sekilde..
Oglum yapmazdi ama kizim sanki bir pirana cenemi dahi kapiyor
Bikac arkadas major uyku bozuklugundan bahsetmisler, evet haklilar hakikaten uykulari bozuluyor.
Bide gercekten tok olduklarina emin olmak lazim..
Kayinvalidem ne zaman gelse yeme duzeni sasiyor kizimin, gun icinde cok az yemis oluyor ve gece cok uyaniyor mesela.
Zor biliyorum ama gun icinde gonlunce gidip yemelerini saglamasi lazim gozkulak olan kisinin.
Kesinlikle...yorgunluk ve uykusuzluk direk stres ve sinir sebebi..Tek çocukla delirebiliyorsak ikiz bebekle çıldırmak çok normal.
İnsan 3 gün uyumasa kendini tanıyamıyor.
Çok duydum doktora sordum ve saçma olduğunu söyledi. ..gerçi yavaş yavaş düzelme var şükür. .en azından 1 tanesinde..birde ben 2 tane alacağım için çok pahalı geldi bana .Belki komik bulabilirsiniz ama
Gercek kehribar tasi bu dis donemlerinde ise yariyor .
Ikisine de birer kehribar kolye alin derim
Aynen öyle.. benimkiler de 8 aylık benzer durumdayız.. inşaallah bir an önce uykulari düzene girerKesinlikle...yorgunluk ve uykusuzluk direk stres ve sinir sebebi..
Evet odaları ayrı yatakları karşılıklı 4. Aydan beri..aslında seslerine alışsınlar istiyorum. .bazen uyandırıyorlar bazen hiç takmıyorlar. .Ayrı odalarda mi yatirsaniz?
Birbirlerini uyandırıyor olabilirler mi?.
Çok zor bu dönemler.
Sizde durum çarpı iki tabi.
Tam bagiracakken içinizden sayın yüze kadar.
Allah kolaylık versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?