Aslında ilk mesajınızı okuyunca gerçekten çok bunaltıcı olduğunuzu düşünmüştüm yalan yok. Ama sonra okudukça aslında açık görüşlü olduğunuzu anladım. Yani gelişmeye açık birisiniz. Bir çok insanda bu yok maalesef. O yüzden destek olmak istedim, bir şeylerin değişmesini istiyor ama ne yapmanız gerektiğini bilmiyor gibiydiniz, ben de dışarıdan bir göz olarak yazmak istedim. Benim yazdıklarım bir vesile oldu eğer sizde o istek olmasaydı bir anlamı olmazdı.
Aldatma, şiddet ve eşini anne babasına ezdirmek gibi konular yoksa evliliklerin düzeltilmesi adına çaba harcanması gerektiğini düşünüyorum ben. Çünkü ayrılırsın biter en nihayetinde zor bir süreç olsa da. Fakat ben kendim de olsam tüm çözüm yolları denenmeden ayrılmak istemem, içime dert olur. Ama sizin rahatsız olduğunuz konu da hassas, hele ki sizinle arasında olan cinsel münasebette düzen yoksa başkasıyla ilgilenmesi daha da üzücüdür. Ama aslında bizim baktığımız noktadan bakmıyor erkekler olaya, duygusal olarak hislenerek yapmıyorlar. Bir de şu var ki hassassınız diye bağırıp çağırıp kendinizi zor duruma sokunca eşiniz size yakınlaşmıyor. O yüzden eşinizden değişmesini beklerken sizin değişmeniz lazımdı. Sizin değişmeniz demek hiçbir şey görmeyin, bilmeyin demek değil; farkında olun ama tepkinizi doğru yerde doğru şekilde koyun ki siz değil o utansın pişman olsun. Çünkü evdeki soğukluk kadını etkiliyor en çok ve eninde sonunda yine kadına stres sebebi oluyorsa daha dikkatli olmamız lazım.
Eşinizle aranız düzeldikçe, sizi mutluluk ve huzu kaynağı gördükçe sizinle daha fazla ilişki kurdukça zaten başka yerlerden medet ummaz. Ama yine de şu var ki arada bu videoları da izleyecek, bunlara fazla anlam yükleyip ne kendinizi üzün ne de o videoları değerli hale getirin. Hani öyle bir davranın ki izliyorsan izle ama ne bileyim senin gibi bir erkeğe yakıştıramadım ben yoksa sen bilirsin tavrında olun ki o da kendinden şüphelensin. Bana göre gerçek bir kadınla iletişim yoksa aldatma denemez. Ama siz vay sen beni nasıl aldatırsın derseniz bunu aldatma sayarsanız o zaman aldatmayı affetmiş olursunuz ki bu ona yüz verir.
Biraz uzattım sanırım, çoğunu önceden de konuşmuştuk zaten. Siz bu sakin, stressiz halinizi sürdürün, arada minik minik laf atmalar yapın ama asla tartışma değil, asla gergin değil gülerek. Çocuğa bakmaya gittiyse gülerek “aman dikkat et her an gelebilirim” vs deyin ki gözüm üstünde ama bu işlerle uğraşmak istemiyorum beni bulaştırma demiş olun. Bunu gibi. Zaten mahçup olduğundan pek bir şey diyemez. Derse bile canım bir şaka yaptım kırmak istemedim deyin geçin.
İstediğiniz zaman bana mesaj atabilirsiniz genelde her gün bakıyorum buraya, olabildiğinde hızlı cevap veririm. Umarım evliliğinizde her şey yoluna girer.