annelik sabır işi olduğunu bildiğim halde...

Ben bitaneyle deli olurdum :)) çünkü oğlum hiç uyumaz ve sürekli ağlardı. 2 yaşından sonra uykusu düzene girmeye başladı.. gözlerim balon gibi şişmiş etrafı kapkara beynim uyuşuk ve sürekli halsizdim uykusuzluktan yorgunluktan. Uykusuzluk ve yorgunluk insanın canına tak ediyo yoksa evlatlarımıza kızmıyoruz ki.

Doktorlar bile kendinizi suçlamayın doğal bi süreç bu da diyorlar.

Ki siz ikiz annesisiniz. Helal olsun vallahi ;)

Canim benim bende 1 tane var bende bagirmicam kizmicam diyorum amaaaaa yine yapiyorum yine yapiyorum. Sana hak vermemek mumkun degil onlarin bebek olduunun hepimiz bilincindeyiz ama gece uyku konusu olunca sabahda is sikintisi oluca elinde olmadan bagirabiliyorsun.. bir de sen de 2 tane var. Allah yardimcin olsun.

Onlara nasıl zor kavuştuğunu tedavi sürecini düşünüp sabretmeye çalış. Geçici bir dönem bu. Diş çıkarıyorlar sanırım. Allah kolaylık versin.

Ben bitaneyle deli olurdum :)) çünkü oğlum hiç uyumaz ve sürekli ağlardı. 2 yaşından sonra uykusu düzene girmeye başladı.. gözlerim balon gibi şişmiş etrafı kapkara beynim uyuşuk ve sürekli halsizdim uykusuzluktan yorgunluktan. Uykusuzluk ve yorgunluk insanın canına tak ediyo yoksa evlatlarımıza kızmıyoruz ki.

Doktorlar bile kendinizi suçlamayın doğal bi süreç bu da diyorlar.

Ki siz ikiz annesisiniz. Helal olsun vallahi :KK66:
demekki sihirli değnek 2 yaşında değecek..
gerçekten zor çok eğlenceli..bir sürü duyguyu aynı anda yaşıyoruz..Allah hepimize sabır versin..

Canim benim bende 1 tane var bende bagirmicam kizmicam diyorum amaaaaa yine yapiyorum yine yapiyorum. Sana hak vermemek mumkun degil onlarin bebek olduunun hepimiz bilincindeyiz ama gece uyku konusu olunca sabahda is sikintisi oluca elinde olmadan bagirabiliyorsun.. bir de sen de 2 tane var. Allah yardimcin olsun.
amin..Allah hepimizin yardımcısı olsun..bebek büyütmek zor sanat...

günaydınlar hanımlar...
biliyorsunuz 9 aylık dünya tatlısı ikiz bebeklerim var...bu zamana kadar bizi çok yormadılar çok şükür...son 15-20 gündür uyku konusunda çook fazla zorluyorlar bizi..akşam 8-9 gibi uyuyorlar sonra artık 4 sefer mi 5 sefer mi sayamıyorum kalkıyorlar ve o arada sallıyoruz öyle uyuyorlar oda dalabilirlerse uykuya...sallamak konusunda malesef yapacak birşey olmadı gündüz anane babane bakıyor ve onlar sallıyor..sabahta 5-6 gibi ayaktalar..ve ben işe gidiyorum..hatta dün akşam biri kalktı 1 saat sonra uyudu hopp diğeri kalktı..çıldırıcam sandım biran..yemek desen bir tanesinin iştahı azaldı iyice..yemiyor diye üzülüyorum..dişleri çok kaşınıyor ondan diye düşünüyorum..

işte sorun tam olarak gece sürekli kalkmaya başladıktan sonra ortaya çıkıyor..yapmayacağım bağırmayacağım kızmayacağım diyorum hopp 2 gün sonra yine kızıyorum..sonra sabah kendime kızıyorum ağlıyorum pişman oluyorum..kendime hakim olmam lazım biliyorum ama neden yine böyle yapıyorum bilmiyorum..yok diyorum ben iyi bir anne olamıyorum..:KK57::kızgın:

Uykusuzluk ve yorgunun sizi siznirli yapıyor haliyle. Ve sabırsız..
Kötü anne olduğunuzu düşünmeyin kolay değil sonuçta ikiz bebekleriniz var :)

Benim oğlumda diş çıkarma döneminde
Sürekli ishal iştahsız ağlama krizleri.
Bebeğim 7 aylık üstelik birde hamileyim.
Hormonlarım tavan.
Bebeklerinin yüzüne karşı kızıp bağırmadığın sürece olabilir bir durum sende insansın sonuçta.
Ama bir arkadaşım geldi aklıma,
9 aylık bebeğine kızıyor cimcikliyor v.s
Bebekler bizler kızınca anlamazlar.
Onlar dertlerini yalnızca ağlayarak anlatabilirler.

Evet çok zor çok sabır isteyen bir durum
Ama hep geçici şeyler.
Kalıcı olan bebeklerinizi ne şekilde şevkatle büyüttüğünüz.
Allah sağlık versin bebeklerine,sana da sabır.
İsteyerek mi oldu bebeğiniz acaba hamilelik yani

Onlara nasıl zor kavuştuğunu tedavi sürecini düşünüp sabretmeye çalış. Geçici bir dönem bu. Diş çıkarıyorlar sanırım. Allah kolaylık versin.

ahh iş işten geçtikten sonra düşünüp nasıl ağlıyorum bir bilsen..her günüm binlerce kez şükürle geçiyor..ama sabır arada bir taşıyor yine :(

Uykusuzluk ve yorgunun sizi siznirli yapıyor haliyle. Ve sabırsız..
Kötü anne olduğunuzu düşünmeyin kolay değil sonuçta ikiz bebekleriniz var :)

kesinlikle zaten uykusuzluk =sinirlilik.. geçecek bu günlerde inşallah...

kesinlikle zaten uykusuzluk =sinirlilik.. geçecek bu günlerde inşallah...

Geçer merak etmeyin :) tek bebek bakmak bile zorken siz hem çalışıp hem ikizlere bakıyorsunuz ve kendinize zaman kalmıyor. Dinlenmeye fırsatınız yok eminim yemek bile yerken zorlanıyorsunuz :) bunların hepsi stres oluşturuyor.. Allah kolaylık versin inşallah :)

günaydınlar hanımlar...
biliyorsunuz 9 aylık dünya tatlısı ikiz bebeklerim var...bu zamana kadar bizi çok yormadılar çok şükür...son 15-20 gündür uyku konusunda çook fazla zorluyorlar bizi..akşam 8-9 gibi uyuyorlar sonra artık 4 sefer mi 5 sefer mi sayamıyorum kalkıyorlar ve o arada sallıyoruz öyle uyuyorlar oda dalabilirlerse uykuya...sallamak konusunda malesef yapacak birşey olmadı gündüz anane babane bakıyor ve onlar sallıyor..sabahta 5-6 gibi ayaktalar..ve ben işe gidiyorum..hatta dün akşam biri kalktı 1 saat sonra uyudu hopp diğeri kalktı..çıldırıcam sandım biran..yemek desen bir tanesinin iştahı azaldı iyice..yemiyor diye üzülüyorum..dişleri çok kaşınıyor ondan diye düşünüyorum..

işte sorun tam olarak gece sürekli kalkmaya başladıktan sonra ortaya çıkıyor..yapmayacağım bağırmayacağım kızmayacağım diyorum hopp 2 gün sonra yine kızıyorum..sonra sabah kendime kızıyorum ağlıyorum pişman oluyorum..kendime hakim olmam lazım biliyorum ama neden yine böyle yapıyorum bilmiyorum..yok diyorum ben iyi bir anne olamıyorum..:KK57::kızgın:
Siz de uykusuzsunuz tahammul zorlasiyor haliyle.9 aylikta uyku regresyonu var bu donemde cogi bebegin uykusu bozulur. Eger aliskanlik yapmayacak carelere basvurursaniz gececek. Disler de uyandiriyordur zor bir donem ama geciyor.Belki esinizle sirasiyla kalksaniz daha iyi olur

Kız kendine bu kadar yüklenme anneler de insan :) Anne olunca bir anda süper kahraman olmuyoruz. Hala uykuya, yemek yemeye, eğlenmeye ve ağlamaya ihtiyaç duyuyoruz doğal olarak. Sana bol bol sabır diliyorum, kolay gelsin.

4-5 kez iyiymiş :) bizimkiler 13 aylıklar dün gece 30 kez rahat uyanmışlardır da fazlasını bilmiyorum. Eşimde hastaydı yardım edemedi, delirecektim. Hiç bir dertleri de yok yani kucağa gelmek istiyorlar hemen dalıyorlar beşiğe koy tekrar uyanıyor. Su ver emzir biberon ver sırasıyla hepsini yaptım, çık olmadı. Demem o ki gerçekten 2 yaş altı bebeklerde düzen diye birşey yok sanırım bizimkiler o kadar iyiydi ki 2-3 kez kalkar su i.er emer ve uyurlardı en fazla emzik isterlerdi ama 1-2 haftadır bozuldu dünde tavan yaptı bakalım nereye kadar gidecek.

bebeklerimin iyiliği için ve bir daha bu şartlarda iş bulayacağım için yok malesef :KK43:
zelibon ben de aynı şeyi söyleyecektim bir süre ücretsiz izne mi ayrılsanız hem bu şekilde çocukların başında olur gündüz ayrı gece ayrı adet edinmelerine engel olabilirsiniz. Özel sektörde misiniz?

gece eşim ve ben bakıyoruz..sağolsun oda yardımcı oluyor bana..normalde hiç ayırmam bebeklerimi ama dün gece bir tanesi babasıyla bir tanesi bende ayrı odalarda yattık..
Bir tanıdığımın ikizleri var. Dediğiniz gibi yatakları ayrı odalarda. Biri uyanınca diğerini uyandırmasın diye. Bir süre böyle devam edin bence

Back