- 13 Ekim 2016
- 1.285
- 1.654
- 63
İsteyerek olması için büyük yürek lazımdı bana.İsteyerek mi oldu bebeğiniz acaba hamilelik yani
tam olarak yazdığın gibi oluyor :)Geçer merak etmeyin :) tek bebek bakmak bile zorken siz hem çalışıp hem ikizlere bakıyorsunuz ve kendinize zaman kalmıyor. Dinlenmeye fırsatınız yok eminim yemek bile yerken zorlanıyorsunuz :) bunların hepsi stres oluşturuyor.. Allah kolaylık versin inşallah :)
Siz de uykusuzsunuz tahammul zorlasiyor haliyle.9 aylikta uyku regresyonu var bu donemde cogi bebegin uykusu bozulur. Eger aliskanlik yapmayacak carelere basvurursaniz gececek. Disler de uyandiriyordur zor bir donem ama geciyor.Belki esinizle sirasiyla kalksaniz daha iyi olur
Kız kendine bu kadar yüklenme anneler de insan :) Anne olunca bir anda süper kahraman olmuyoruz. Hala uykuya, yemek yemeye, eğlenmeye ve ağlamaya ihtiyaç duyuyoruz doğal olarak. Sana bol bol sabır diliyorum, kolay gelsin.
4-5 kez iyiymiş :) bizimkiler 13 aylıklar dün gece 30 kez rahat uyanmışlardır da fazlasını bilmiyorum. Eşimde hastaydı yardım edemedi, delirecektim. Hiç bir dertleri de yok yani kucağa gelmek istiyorlar hemen dalıyorlar beşiğe koy tekrar uyanıyor. Su ver emzir biberon ver sırasıyla hepsini yaptım, çık olmadı. Demem o ki gerçekten 2 yaş altı bebeklerde düzen diye birşey yok sanırım bizimkiler o kadar iyiydi ki 2-3 kez kalkar su i.er emer ve uyurlardı en fazla emzik isterlerdi ama 1-2 haftadır bozuldu dünde tavan yaptı bakalım nereye kadar gidecek.
zelibon ben de aynı şeyi söyleyecektim bir süre ücretsiz izne mi ayrılsanız hem bu şekilde çocukların başında olur gündüz ayrı gece ayrı adet edinmelerine engel olabilirsiniz. Özel sektörde misiniz?
Bir tanıdığımın ikizleri var. Dediğiniz gibi yatakları ayrı odalarda. Biri uyanınca diğerini uyandırmasın diye. Bir süre böyle devam edin bence
İsteyerek olması için büyük yürek lazımdı bana.
Erken Doğum,sezeryan yurtdışı üstelik tek başıma.
Kesinlikle isteyerek değil.
Önümde aldırmam için 2 hafta var.
Hala düşünüyorum.
yazdıklarını bildiğim halde tekrar okumak kalbimi sıkıştırdı resmen...melek onlar hiçbir şeyden habersiz..Ikiz bebek ve uykusuzluk zordur.
Ama bide onlarin acisindan dusunun, ikk defa agizlarinin ici yangin yeri, agrilari cok ve bunun neden oldugunu nasil yatistirilacagini bilmiyorlar.
Bagirmayin uyaniyorlar diye hele ki uyku aralarinda bildiginiz direkt alt beyine isliyorsunuz gerginliginizi.. bilincaltlarina ne kazidiginizin farkinda olun bence, ilerde bunlari hatirlamasalar bile aynisini kendi cocuklarina yaparlar.
Zor biliyorum ama sabir.
Yani aslinda 2 yasa kadar surekli uyanmalarina alisin, kimi zaman 3 hatta.
yazdıklarını bildiğim halde tekrar okumak kalbimi sıkıştırdı resmen...melek onlar hiçbir şeyden habersiz..
Allahım bana sabır versin..yeterki onlar sağlıklı hayırlı evlat olsunlar..geçecek bunlar..
artık söylenmek yok..
Kotu anne falan degilsiniz.Bende zaman zaman bagirip kiziyorum, sonrada pisman oluyorum.Ben bir taneyle ugrasirken sizin ikitane .Bu arada bende cok ikiz istemistim ama arkadasimdan biliyorum cok zormus helede yardim edenin olmazsa.Siz yinede cok sanslisiniz yardim edenleriniz var.Allah kolaylik versin.günaydınlar hanımlar...
biliyorsunuz 9 aylık dünya tatlısı ikiz bebeklerim var...bu zamana kadar bizi çok yormadılar çok şükür...son 15-20 gündür uyku konusunda çook fazla zorluyorlar bizi..akşam 8-9 gibi uyuyorlar sonra artık 4 sefer mi 5 sefer mi sayamıyorum kalkıyorlar ve o arada sallıyoruz öyle uyuyorlar oda dalabilirlerse uykuya...sallamak konusunda malesef yapacak birşey olmadı gündüz anane babane bakıyor ve onlar sallıyor..sabahta 5-6 gibi ayaktalar..ve ben işe gidiyorum..hatta dün akşam biri kalktı 1 saat sonra uyudu hopp diğeri kalktı..çıldırıcam sandım biran..yemek desen bir tanesinin iştahı azaldı iyice..yemiyor diye üzülüyorum..dişleri çok kaşınıyor ondan diye düşünüyorum..
işte sorun tam olarak gece sürekli kalkmaya başladıktan sonra ortaya çıkıyor..yapmayacağım bağırmayacağım kızmayacağım diyorum hopp 2 gün sonra yine kızıyorum..sonra sabah kendime kızıyorum ağlıyorum pişman oluyorum..kendime hakim olmam lazım biliyorum ama neden yine böyle yapıyorum bilmiyorum..yok diyorum ben iyi bir anne olamıyorum..
Disten uyandiklarina eminseniz uykuya yatirmadan once agri kesici fitil atin alttan.
Bnm kizimda 10 aylik, disleri patlarken gece uykularinda fitil koydum.. gun icindeki hutsuzluklarindan anlasilir dis huysuzlugu olup olmadigi..istahi kesilen yavru buyuk uhtimal dis cikariyor. kizim dis cikarirken beni isirirsa gun icinde ozaman diyorum senin fitilin gelmis
Allah kolaylik versin, yavrulara da agrisiz gunler versin, inanin onlar icin en zor donemler..
Geciyo az sabir
Bu arada dis cikarirken gercekten geceleri cok huzursuzdu kizim ve iki haftaya yakin dogru duzgun yemek yiyemiyordu. Kizim 1 yasindan sonra dis konusunda biraz daha rahatladi.Kotu anne falan degilsiniz.Bende zaman zaman bagirip kiziyorum, sonrada pisman oluyorum.Ben bir taneyle ugrasirken sizin ikitane .Bu arada bende cok ikiz istemistim ama arkadasimdan biliyorum cok zormus helede yardim edenin olmazsa.Siz yinede cok sanslisiniz yardim edenleriniz var.Allah kolaylik versin.
Kotu anne falan degilsiniz.Bende zaman zaman bagirip kiziyorum, sonrada pisman oluyorum.Ben bir taneyle ugrasirken sizin ikitane .Bu arada bende cok ikiz istemistim ama arkadasimdan biliyorum cok zormus helede yardim edenin olmazsa.Siz yinede cok sanslisiniz yardim edenleriniz var.Allah kolaylik versin.
bende bu akşam öyle yapayım..başka türlü sinir atılmıyor..dün akşam kendi bacağıma tırnağımı geçirdim resmen..ama gerçekten yavrularımın hiçbir suçu yok..onlarda ister uyuyup dinlenmeyi..akılları erse böyle yaparlar mı..offf nasıl pişmanım..Allahım affetsin beni..bundan sonrada Peygamber sabrı versin ki hiç kızmayayım...Bismillah canimm her ise bismillah ile basla iki cocuk cok zor Allah sabrini versin bebislerinede kizarken sunu unutma dis agrisi ve dogum sancisi esdeger bebklerin onlar acilarindan uyaniolar ustune sen kizdiginda dusun onlari onlar sana bi dertlerini amlatabiliyolar annesi sende bagirrsan kimleri varki ... bende hep bole dusunerek sabrediyorum benimki yarimsaatte bir kalkior neredeyse sabrediyorum ona kizmak yerine gidiorm odaya ciglimi atip snirimi biseyden cikarim bismillah diip gidiyorum yine yanina sende ole yap
geçen akşam calpol verdim yatırmadan önce..bir tık daha iyiydi..ama ilaca alıştırmak istemediğim için bir daha vermedim..gün içinde öyle her zaman huzursuzlukları olmuyor..oyun oynuyorlar dışarı çıkartıyoruz gayet normaller yani..bizi zorlamıyorlar..şükür ateşleride yok....taki bir tanesini yedirmeye çalışana kadar normalde çok güzel yerdi şimdi yemiyor..
kıyamam yavrulara..inşallah çok kolay atlatırlar..
Bu arada dis cikarirken gercekten geceleri cok huzursuzdu kizim ve iki haftaya yakin dogru duzgun yemek yiyemiyordu. Kizim 1 yasindan sonra dis konusunda biraz daha rahatladi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?