annelik sabır işi olduğunu bildiğim halde...

zelibon

İKİZ ANASI :)
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
8.630
6.513
248
37
günaydınlar hanımlar...
biliyorsunuz 9 aylık dünya tatlısı ikiz bebeklerim var...bu zamana kadar bizi çok yormadılar çok şükür...son 15-20 gündür uyku konusunda çook fazla zorluyorlar bizi..akşam 8-9 gibi uyuyorlar sonra artık 4 sefer mi 5 sefer mi sayamıyorum kalkıyorlar ve o arada sallıyoruz öyle uyuyorlar oda dalabilirlerse uykuya...sallamak konusunda malesef yapacak birşey olmadı gündüz anane babane bakıyor ve onlar sallıyor..sabahta 5-6 gibi ayaktalar..ve ben işe gidiyorum..hatta dün akşam biri kalktı 1 saat sonra uyudu hopp diğeri kalktı..çıldırıcam sandım biran..yemek desen bir tanesinin iştahı azaldı iyice..yemiyor diye üzülüyorum..dişleri çok kaşınıyor ondan diye düşünüyorum..

işte sorun tam olarak gece sürekli kalkmaya başladıktan sonra ortaya çıkıyor..yapmayacağım bağırmayacağım kızmayacağım diyorum hopp 2 gün sonra yine kızıyorum..sonra sabah kendime kızıyorum ağlıyorum pişman oluyorum..kendime hakim olmam lazım biliyorum ama neden yine böyle yapıyorum bilmiyorum..yok diyorum ben iyi bir anne olamıyorum..:KK57::kızgın:

Kendinize yüklenmeyin
Millet birine yetişemezken siz iki taneyi idare ediyorsunuz hem de çalışırken

Anne olmadığım için önerim yok malesef
Ama kendinizi eksik hissetmeyin yaptığınız iş çok zor.

Ben de ikiz bebeğim olsun istiyorum, doğal yollarla mı sahip oldunuz acaba? Yapabileceğim bişey var mı diye merak etmekteyim.

günaydınlar hanımlar...
biliyorsunuz 9 aylık dünya tatlısı ikiz bebeklerim var...bu zamana kadar bizi çok yormadılar çok şükür...son 15-20 gündür uyku konusunda çook fazla zorluyorlar bizi..akşam 8-9 gibi uyuyorlar sonra artık 4 sefer mi 5 sefer mi sayamıyorum kalkıyorlar ve o arada sallıyoruz öyle uyuyorlar oda dalabilirlerse uykuya...sallamak konusunda malesef yapacak birşey olmadı gündüz anane babane bakıyor ve onlar sallıyor..sabahta 5-6 gibi ayaktalar..ve ben işe gidiyorum..hatta dün akşam biri kalktı 1 saat sonra uyudu hopp diğeri kalktı..çıldırıcam sandım biran..yemek desen bir tanesinin iştahı azaldı iyice..yemiyor diye üzülüyorum..dişleri çok kaşınıyor ondan diye düşünüyorum..

işte sorun tam olarak gece sürekli kalkmaya başladıktan sonra ortaya çıkıyor..yapmayacağım bağırmayacağım kızmayacağım diyorum hopp 2 gün sonra yine kızıyorum..sonra sabah kendime kızıyorum ağlıyorum pişman oluyorum..kendime hakim olmam lazım biliyorum ama neden yine böyle yapıyorum bilmiyorum..yok diyorum ben iyi bir anne olamıyorum..:KK57::kızgın:

canım uyku sorunu en az 2 yaşından önce bitmiyor, bence bunu kabul etmekle işe başla, kabul edersen sinirlenmezsin, tabii senin iki tane olduğundan işin iki kat daha zor ama geçecek diye düşün

Kendinize yüklenmeyin
Millet birine yetişemezken siz iki taneyi idare ediyorsunuz hem de çalışırken

Anne olmadığım için önerim yok malesef
Ama kendinizi eksik hissetmeyin yaptığınız iş çok zor.

Ben de ikiz bebeğim olsun istiyorum, doğal yollarla mı sahip oldunuz acaba? Yapabileceğim bişey var mı diye merak etmekteyim.
evet gerçekten çok zor ama çok zevkli..tüp bebek tedavisiyle sahip oldum bebeklerime...

evet gerçekten çok zor ama çok zevkli..tüp bebek tedavisiyle sahip oldum bebeklerime...
allah bağışlasın inşallah
Bunun geçici bir dönem olduğunu kendinize hatırlatın
Aslına bakarsanız dibine kadar yoruluyosunuz ama 2 sene aralıkla 2 çocuk doğurup sil baştan yapmaktansa ikisini birden aynı anda halletmişsiniz
Ne güzel ya maşallah

canım uyku sorunu en az 2 yaşından önce bitmiyor, bence bunu kabul etmekle işe başla, kabul edersen sinirlenmezsin, tabii senin iki tane olduğundan işin iki kat daha zor ama geçecek diye düşün

aslında kabul ediyorum kendime kızıyorum diyorum onlar daha bebek..ama aradan birkaç gün geçiyor yine aynısını yapıyorum..iş bende bitiyor sonra kötü anneyim diye söyleniyorum.. :(

kuzenımden bılıyorum ıkızlere gece bakmak gerçekten cok zormuş ,
gece yardımcınız yokmu
gece eşim ve ben bakıyoruz..sağolsun oda yardımcı oluyor bana..normalde hiç ayırmam bebeklerimi ama dün gece bir tanesi babasıyla bir tanesi bende ayrı odalarda yattık..

aslında kabul ediyorum kendime kızıyorum diyorum onlar daha bebek..ama aradan birkaç gün geçiyor yine aynısını yapıyorum..iş bende bitiyor sonra kötü anneyim diye söyleniyorum.. :KK43:
kendine haksızlık etme canım sonuçta uykusuzluk gerçekten insanın sinirlerini yıpratan bişey, zaten el kadar bebeye kızıpta ne yapabilirsin ki:) onlara kavuşmak için çektiğin zorlukları düşün ve nasılda değdiğini o anlarda

allah bağışlasın inşallah
Bunun geçici bir dönem olduğunu kendinize hatırlatın
Aslına bakarsanız dibine kadar yoruluyosunuz ama 2 sene aralıkla 2 çocuk doğurup sil baştan yapmaktansa ikisini birden aynı anda halletmişsiniz
Ne güzel ya maşallah

sağolun cümlemizinkini Allah bağışlasın inşallah..çok ikize merakım vardı Rabbim nasip etti çok şükür..ama işte nankörlük yapıyormuşum gibi geliyor böyle yapınca..
umarım o geçici dönem çabuk geçer.

Benim oğlumda diş çıkarma döneminde
Sürekli ishal iştahsız ağlama krizleri.
Bebeğim 7 aylık üstelik birde hamileyim.
Hormonlarım tavan.
Bebeklerinin yüzüne karşı kızıp bağırmadığın sürece olabilir bir durum sende insansın sonuçta.
Ama bir arkadaşım geldi aklıma,
9 aylık bebeğine kızıyor cimcikliyor v.s
Bebekler bizler kızınca anlamazlar.
Onlar dertlerini yalnızca ağlayarak anlatabilirler.

Evet çok zor çok sabır isteyen bir durum
Ama hep geçici şeyler.
Kalıcı olan bebeklerinizi ne şekilde şevkatle büyüttüğünüz.
Allah sağlık versin bebeklerine,sana da sabır.

Allah bağışlasın.
Kendinizi suçlamayın. Çünkü insansınız ve verdiğiniz tepkiler çok insanca.
Bu günler de geçecek emin olun.

kendine haksızlık etme canım sonuçta uykusuzluk gerçekten insanın sinirlerini yıpratan bişey, zaten el kadar bebeye kızıpta ne yapabilirsin ki:) onlara kavuşmak için çektiğin zorlukları düşün ve nasılda değdiğini o anlarda

kesinlikle düşünüyorum sonra nankörlük yaptığımı düşünüyorum kendime çok kızıyorum..ama işte uyku halimi dersin artık birkaç gün sabrediyorum sonra yine aynı şeyler..

Bebekleri ayri odalarda yatirsanizda mi ayni olur acaba? Birbirlerinin seslerine mi uyaniyorlar yoksa durup dururken arr arda mi uyaniyorlar?

Back