annelik iç güdüsü, evlilik hevesi olmayan daha önce hiç gelinlik hayali bile olmamış bir kız

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhaba arkadaşlar 24 yaşıma yeni girdim bu zamana kadar ne evlilik ne çocuk ne de gelinlik hayalim olmadı. Annem seni hiç anlayamıyorum sadece gezmeyi seviyorsun hayat lüksün, hayalin, planların çok az diyor. Çalışıyorum ve çalışmayı seviyorum, öyle çok iyi bir kariyerim yok ama işimde iyiyim diyebilirim. Gezmeyi, eğlenmeyi çok seviyorum. Ayrıca aşırı hiperaktifim, müzik eşliğinde yürüyüş en büyük hobim. Hiperaktifliğim ne yazıkki okul başarılarımı da kötü yönde etkiledi. Derslerde uzun süre oturmaktan sıkıldığım için dalıp derslere konsantre olamıyordum. Yürüyüş krizim gelince kendimi hiç tutamam yürümeye dalıp uykusuz kaldığım ya da yürümek için sabah erkenden kalktığım zamanlar çok olmuştur. Sırf bu yüzden uzun süre bir çocuğun ya da hayatı iki kişiyle yaşamanın sorumluluğunu almaktan çok korkuyorum. Ama gel gitlerim çok oluyor. Hayat tutkum inişli çıkışlı. Bilmiyorum birini sevsem, sevilsem evlilik çocuk planları yapsam daha mı tutkulu bir hayatım olurdu ya da ileride hayat arkadaşımın olmayacak olması sorun yaratır mı yalnız hisseder miyim endişeleri yaşıyorum. Bu konuda muzdaribim ve fikirlerinizi almak istedim. Görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

ben böyle şeylerin ısmarlama ile olmayacağını düşünüyorum. sağlığınız ve zamanınız varken zevk aldığınız şeyleri yapın. yaşınız daha çok genç. evlenmek istemiyorsanız asla kendinizi zorlamayın. ne kendinize ne de kuracağınız aileye mutluluk verebilirsiniz zorla evlenirseniz.
her şeyin bir zamanı olduğuna inananlardanım; ve zamanı geldiğinde bence kesinlikle emin olacaksınız :)
kimsenin ne dediğini umursamayın,bu sizin hayatınız. pişman olacaksanız da en azından ''kendi'' tercihlerinizin pişmanlığını yaşamış olursunuz, başkalarının dayatmasıyla yaptıklarınızın değil. sevgiler

Zamani gelince evlilik de istersiniz cocuk da.. Sadece daha sizin icin vakti gelmemis. Bende evlenmeden once esime ben cocuk istemiyorum bunu bilerek benimle evlen diyordum sonra evlenip de zaman gecince kendim istemeye basladim.

Su an elinizdekileri biliyorsunuz. Karsiniza seveceginiz biri ciksa ve sevseniz tüm planlarınıza bir güncelleme gelir. Henüz 24 yaşındasınız tam gezecek eglenecek hayata adapte olacak yastasiniz. Once kendi hayatinizi yaşayın zamani geldiginde karsiniza sizi hakeden biri cikarsa onunda hakkini verirsiniz.

Evlilik hevesi olmaması, gelinlik hayali olmaması eksiklik değil ki. Yeryüzünde birçok insan var ve tek tip hayalin olmaması da normal. Ki yaşınız da çok büyük değil bence. Belki zamanla birini tanır sever o kişi ile evlilik hayali kurarsınız. Belki evlenmek istemezsiniz. Bunlar sizin hayatınızda zamanla vereceğiniz kararlar. Ayrıca gelinlik hayali kurmak ne kadar normal ise gelinlik hayali kurmamak da bir o kadar normal. Hatta ileride olurda evlenmek istersem gelinlik yerine sade güzel bir elbise ile sevdiklerimin yanında olduğu bir şekilde evlenmek isterim. Bu beni anormal yapmaz.

Hic evlilik ve gelinlik hayalim olmadi , ailem de zaten evlenmene gerek yok , calis kariyer yap hayatini yasa diyerek buyuttu beni
Ama iki evlilik yaptim , iki de cocuk , kariyerimi de bitirdim vs vs
Yani kismetinizde varsa zaten oluyor hepsi oyle diyim ben size
Siz hayatinizi yasamaya devam edin , varsa omrunuzu gecireceginiz biri cikar karsiniza zaten

Bence anda kalmaya calisin, bunlari hissetmemeniz bir eksiklik degil. Ben de hayatim boyunca hic evlilik, dugun planlari yapan bir kadin olmadim. Doktora yapmak icin dunyanin obur ucuna tasindim, ve tasinma surecinde erkek arkadasimdan baya olayli bir sekilde ayrilmistim, erkek sinek gorecek halim yoktu :) Aradan 5 ay falan gecmisti ki tamamen tesaduf eseri esimle tanistim, o arada benim oturma iznimin sıkıntıya girme durumu oldu biz de birbirimizden ayri kalmayi goze alamadik ve evlenmeye karar verdik ki aksi bir durumda ben esime bagli olarak vize alabileyim diye. Tanistiktan 6 ay sonra evliydik oncesinde de beraber yasamaya baslamistik :) Ne gelinlik giydim ne de satafatli bir dugun yaptim. Duz, kirik beyaz rengi diz ustu bir elbise giydim. Nikah ve sonrasinda en yakinlarimizla kokteyl tarzi bir eglence yaptik. Tabii herkes sok oldu cunku agzimdan bir kere bile evlilik lafi cikmamisti, en yakin arkadas grubum bak emin misin diye elli defa sordular bekarliga veda partisinde. Sonuc olarak doktorama devam ediyorum hatta cok guzel bir is firsati yakaladim su an kendi ekibimi kurdugum guzel bir kariyerim var. Vize durumu sonrasinda bana bir sorun yasatmadi ama esim iyi ki oyle bir durum yasanmis yoksa seni evlenmeye ikna edemezdim diyor cunku biz zaten beraber yasiyorduk neden evlenelim ki diyordum :))) Cocuk dusunmuyoruz, onceliklerimiz farkli. Kimsenin annelik guzellemesini de duymuyorum, hayattaki her kadinin anne olmasi gerektigini dusunmuyorum, tamamen kisisel sebeplerden cocuk sahibi olmayacagim. Ozetlemek gerekirse hayat sizin, onceliklerinize gore yasamak en dogal hakkiniz. Hicbir stereotipe uymak zorunda degilsiniz.

Hiç kimse evlenip çocuk yapmak zorunda değil ki. Eğer içinizde öyle bir istek yoksa uzun bir süre düşünmeyin

Ayy vallah ben gezmeyi cok severim. Çalışmayı da cok severim. Sürekli calışmaktan sikayet eden insanları hic anlayamıyorum. Hic cifte telli oynama , prenses gelinlik giyme, ömrümü birine adama hayallerim de olmadı hele cocuk lafı duyunca arkama bakmadan kaçıyorum. Beni evliliğe inandıracak biri olursa evlenirim olmazsa evlenmem. Ama diğrlerini hicbir koşulda istemem galiba. Bu ne sizi ne beni anormal yapmaz. Bir de yeni evli arkadaşlarımın hikâyelerini görüyorum "Yeni salon takımım" diye storye koymuş. O paraya tatil yapsalar eğlenseler daha iyi değil mi ? Gezin tozun eğlenin diğer saydiklafiniza zamanı gelince bakarsiniz

Evliyim ama evlenmek şart mı desen kocaman bir Hayır derim, gençsin gez toz eğlen. 30 lara gelince hayatını tekrar gözden geçirirsin biyolojik çanın çalarsa ve hayırlısı çıkarsa karşına evlenirsin olur biter..

Allahımmmmm yarebbilalemin, ben de şu aşamaya geleyim nolur. (işimde gücünde özgür)
Amin.

Her kadın anne olmak, evlenmek zorunda değil. Bunların çoğu, bizim gibi toplumlarda kadına "statü" kazandırdığı sanrısından ileri geliyor.
Cıkcıklamarı ondan.
Nasıl hissediyorsanız öyle yaşayın. İç sesinize de güvenin.

Aaaa ben yalnız benim gel gitlerimde olmuyor gayet net ve rahatım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…