annelik iç güdüsü, evlilik hevesi olmayan daha önce hiç gelinlik hayali bile olmamış bir kız

Toplumsal cinsiyet kemiklerinize kadar işlemiş
Kız çocuk= hassastir-duygusaldir-mizmizdir-hemen aglar- sulugozdur- pembe giyer- barbi sever- favori oyunu evciliktir - oyuncak mutfakta yemek yapmayı çok sever - okulda daha usludur-buyuyunce alışverişi sever- ilişkilerinde nazlidir- trip atmayı sever - romantik komedilere bayılır- romantizm seveer- erkeğin peisnden kosmasini ister - kıskanılmak,sahiplenilmek ister - cinsel ilişki konusunda her daim kaçandir, asla kovalayan olamaz - günübirlik ilişkilerden kaçar - ciddi ilişki arar - gelinliği yıllardır hayalinde bellidir-sevgilisinden evlenme teklifi alınca bir eliyle şaşkınlıktan ağzını kapatıp ömrünce bu günü beklemiş gibi ağlar,öyle evet der- hep hayal ettiği gibi düğün yapar - incik cincik hediye davetiye vs uğraşır durur- büyük bir aşkla çeyiz alışverişi yapar - evlenir mutfağa tek o girer - gururla aile büyüklerini ağırlar,yeni gelin olarak çeşit çeşit yemek yapar - evi temizler, bu arada kocasının ayaklarini uzatıp TV izlemesinen rahatsiz olmaz. En azından ayakları havada,hemen bir koşu altını süpürür - hamile olmak ister -cubuga işedigi gibi 'anayim ben ana,ay ne kutsal his' moduna girer, eşine bu haberi verdiginde sarılıp hüngür hüngür ağlarlar...
Falan filan..
Ne klişe

24 yasina göre dusunceleriniz normal
Herkes 18 yasina girince gelinlik, evlilik, cocuk hayalleri kurmak zorunda degil ki
Gun gelir karşınıza biri çıkar "bu adamla hayati paylasmak istiyorum, birlikte cocuk yetistirmek istiyorum" der evlenirsiniz ama simdi o his yok diye neden kafa yoruyorsunuz ki?
Mesela ben anneligi oldum olasi isterim ama hep 30dan önce evlenmem diyordum 34 yaşındayım hala bekarim :) yani hayatin ne getireceği bilinmez. Gezin, imkanlarinizin ve yasinizin getirdigi guzellikleri yasamanin tadını çıkarın

Az önce evlenip aldatılmış gencecik kadınların hikayelerini okudum.
Napıcaksınn ki Zorla evlenip? Zamanı gelmemişşe..

Sonra da aldatılır ama kendisi aldatırsa oracıkta can verir kadınık elinin kiri denilmez yeri gelir en güzel dayağı yiyip susar..

Bu toplumun bir kadınının ömrünü şu kadar sığdırmak... Helal olsun ne diyim
(Tabii herkes boyle degildir de genel fikir olarak guzel ozetlemissin)

Karşına gerçekten aşık olabileceğin, seveceğin biri çıksın o zaman bak nasıl hayal kurup, gelinlik modeli bakmaya başlıyorsun. Ayrıca daha çok gençsin acelen yok. Gez, eğlen, kazandığın paranın tadını çıkar.

35 yasindayim. hayatta yaptigimiz tum planlar tepetaklak oldu. ama daha guzel oldu :) yani hayat senin yaptigin planlari popisine takmiyor. eminim buradaki pek cok insan da bunu dogrulayacaktir.

bana cok normal bir insanmis gibi geldiniz. 24 yas evlenmek icin acele etmeye gerek olan bir yas degil. zaten bu kafayla evlenmek icin evlenecek bir insana benzemiyorsunuz.

sevdiginiz seyleri yapmaya devam edin. hayattan keyif alin. bu surede ayni seyleri yapmaktan keyif aldiginiz bir adamla tanisirsaniz sonra evlenmeyi dusunmeye baslarsiniz. ama genc yasta sadece evlenmek icin evlenmeyi dusunmek, birileri ile tanismaya calismak bana zorlama geliyor.

Yuruyus krizin tutuyor demek.. Ne guzel zayifsindir.
Beni de tutsa tutsa yeme krizi tutar ancak.

Yuruyus krizini okuduktan sonra konunun geri kalanina odaklanamadim kusura bakma
Yaa :) bana çokta bir faydası olmuyor inanın öyle çıta gibi bir kadın da değilim normal kilodayım hatta bunu korumak için beslenme düzenime epey dikkat ediyorum
Hormonlar işte öyle diyorlar ben de neden o hormonel durumlar ben de olmuyor diye şaşırıyorum zaten
Az önce evlenip aldatılmış gencecik kadınların hikayelerini okudum.
Napıcaksınn ki Zorla evlenip? Zamanı gelmemişşe..
Haklısınız ben de onları okuyunca bazen aman boşver diyorum

31 yaşındayım aynı kafadayız... insan yanlızlığa, kendi kendine kalmaya alışıyor en büyük lüksü oluyor... bu lüksü kaybetmektende korkuyor... arada bana da " ya kızım kabul et birini. al hayatına" hissi geliyor sonra diyorum "kızım dur rahatmı batıyor sana"... yani kısacası yanlızlık bağımlılık yapıyor kopamıyorsun

30 yasindayim. Hic evlilik hayalim olmadi, cocuk zaten sevmem.
Gezeyim, seyahat edeyim, yeni insanlar taniyayim, hobilerimle ugrasayim, kedi kopegimle arkadaslarimla vakit geçireyim. Hayatta beni mutlu eden sey bu.

Yaşınız genc. Belki fikirleriniz değişecek, belki degismeyecek. Evlenmek veya cocuk yapmak zorunda değilsiniz. Mutlu oldugunuz surece sorun yok, hayalleriniz farklı olabilir.

Bunun dert olmasına anlam veremedim.
Ben evliyim evlilik yaklasana kadar gelinlik hayalim olmadi, cocuk hayalimde olmadi. Cok gereksiz seylere takilmissiniz bos zamandan herhalde.

Evlenmeyi bende hiç düşünmezdim yani hayatımı planlarken hiç kafamda koca yoktu. Yada bir kişiye göre hayatımı yönlendirmedim ve bence böyle de olmalı. Sonra evlendim doğru seçim yaptığımı düşünüyorum ve bence nasip işleri bunlar. Hazır hissettim ve evlendim. Bence şuan da bisey düşünme olacağı varsa o konu aklına pat diye geliyor zaten. Sen hayatına odaklan. Başarılar dilerim

Benim de eşimle tanışana kadar düğün, gelinlik, evlilik hayalim yoktu. Eşimle tanışınca da aman düğün gelinlik diye buldumcuk olmadım. Su aktı yolunu buldu evlendim. Yani uzun uzadıya düğün vs hayali kurmadım. 5 senelik evliyim. Çocuk hayali de kurmuyorum. İstediğimiz zaman kısmet olsun diyoruz. O da zamanı gelince olur heralde. Çok plan program hayaller falan boş hayat için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…