Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ben unlu gıda pek vermiyorum günlük belli bir menümüz var sabah kahvaltı öğlen sebze püresi ve yoğurt aralarda meyve yada meyve püreleri kendi hazırladığım veya muhallebi akşama doğru ızgara köfte yada balık yine yoğurt akşam yemeğinide beraber yiyoruz ona uygun olanlardan uykudan öncede gece tahılları maması meyve suyuyla gece uyandıkça aptamil içiyo böyle yani
mrb canm bende hiç vermiyorum bisküvi hazır şeyler sebze meyve mevsim sebzesi veriyorum sadece.benm oğlum8,5 aylık ve iri bir bebek.dikkat etmem gerekiyor.çok şükür verdiğim çoğu şeyi yiyor.ama bende ne yapacağımı şaşırıyorum.öğlen mesela 1 gibi sebze püresi yapıyorum 200 gr kadar 3-4 gibi uyku zamanı ve bebelac içiyor 180cc falan.meyve yada sebze püresi verdiğim zaman çok çabuk acıkıyor.her 2 yada 3 saatte bir beslenmek istiyorbu normal mi?
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
normal tabiki meyve ve sebze sindirimi kolay yiyecekler et ürünleri tok tutar acıkma saati uzar
normal tabiki meyve ve sebze sindirimi kolay yiyecekler et ürünleri tok tutar acıkma saati uzar
cevp için teşekkürler diğer öğünleri mama veriyorum ve mama benm pek içime sinmiyor.hiç vermek istemiyorum.hazır yiyeceklere karşı çok güvensizim herkes gibi.keşke sütüm yetse de hiç vermesem.
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
süt problemi çok insanda var 8ay zar zor emzirdim keşke kimsenin mamaya ihtiyacı olmasa bütün dünyadaki bebekler annelerini 2 yaşına kadar emseler ama olmuyor işte ya bebek istemiyor benimki gibi yada annenin sütü olmuyor mecbur vereceksin başka çare bırakmıyorlar
mısır ununu bende yapıyorum çok seviyor.1 çay kaşığı tereyağında 1 yemek kaşığı mısır ununu kavurup içerisine 1 su bardağı suda haşlayıp rondodan geçirdiğim 2 adet kuru kayısının suyunu döküp pişiriyorum.biraz soğuyunca içine rendelediğim ceviz,1 tatlı kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı pekmez koyuyorum.ceviz koymayabilirsiniz bebeğiniz küçükse.bazende 2 tane hurmayla yapıyorum.deneyin bence tadı nefis oluyor.
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
benim yazdığım tarifin farklı versiyonu olmuş basit ama oğlumun sevdiği bir tarif daha vereyim ülker gogly pirinç ununu miktarını siz belirleyin su yerine sıkılmış portakal suyuyla pişirip soğuyunca çok az muz ezip cevizde katabilirsiniz ılıklaşınca yedirin hafif ekşi hafif tatlı güzel bir ara öğün tavsiye ederim
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
bebeklerimizin sevdiği tarifleri paylaşabiliriz arkadaşlar insan şaşırıyor hergün ne yapacağını fikir sahibi oluruz en azından
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
herkes fikrini kendine saklıyo anlaşılan
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
tarif paylaşalım arkadaşlar buyrun
Ben de bebe bisküvisi vermek hiç istemiyorum.oğlum 1 yaşında ve doktorumuz kesinlikle eline bişey vermeyin yemesi için dedi büyük parça koparıp boğulma tehlikesine karşı.Sadece bebe bisküvisi verebilirsiniz ağızda hemen dağıldığı için dedi.Ben de onun için arada veriyorum çok da seviy
![Er...what ? o.O o.O](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk13.gif)
nun için alternatif öyle ağızda dağılacak bir bisküvi,kek,kurabiye tarifiniz varsa çok sevinirim.Öyle şeylerle pek aram yoktur yapmam da ama oğlum için yapmak istiyorum.Hazır şeyler vermek istemiyorum.Zaten sütüm olmadığı için aptamil içiyo.Bari yedikleri doğal olsun.
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
arkadaşım ben öyle kek bisküvi tarzı şekerli gıda vermiyorum 11 aylık oğlum tatlı ihtiyacını kuru meyve püreleriyle muhallebi çeşitleriyle vb. gideriyoruz ben bebe bisküvisi kullanmıyorum doğruda bulmuyorum doktorlarda önermiyor ama evde kendisi bebe bisküvisi yapan arkadaşlar var tarif te yazdılar buraya güzel tarifler de var aralarında unlu gıda tarifleri dışında her konuda yardımcı olabilirim
arkadaşım ben öyle kek bisküvi tarzı şekerli gıda vermiyorum 11 aylık oğlum tatlı ihtiyacını kuru meyve püreleriyle muhallebi çeşitleriyle vb. gideriyoruz ben bebe bisküvisi kullanmıyorum doğruda bulmuyorum doktorlarda önermiyor ama evde kendisi bebe bisküvisi yapan arkadaşlar var tarif te yazdılar buraya güzel tarifler de var aralarında unlu gıda tarifleri dışında her konuda yardımcı olabilirim
Amacım tatlı ihtiyacını gidermek değil.Ben de vermiyorum öyle şeyler.Sadece günde 1 kuru kayısı veya kuru incir veriyorum tatlı o da hem bağırsaklarını yumuşatsın hem de faydalı diye.Benim amacım kendi eliyle bişeyi tutup yemesi.Doktor cicibebe dışında eline hiçbişey vermeyin diy
![Er...what ? o.O o.O](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk13.gif)
nun için veriyorum bazen eliyle tutup ısırarak yesin diye.Siz eline ne veriyosunuz kendi yesin diye?Annem biz bu yaşta herşeyi verirdik çocuğun eline diyo.Özellikle ekmek kabuğu verirdik diyo.Şimdiki doktorlar pek temkinli hiçbişey vermiyolar.
KK'nın Haylaz Kızı
Kayıtlı Üye
bu kadar pimpirikli olmanın kime ne faydası var yahu ![KK55 :55: :55:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk55.gif)
ekmek vermeyin püskevit vermeyin onu vermeyin bunu vermeyin
ben cocugumu babannemin kayınvalidemin annemin tavsiyelerinden tecrübelerinden faydalanarak büyütüyorum
bugüne kadar hiç bir problem yaşamadım
eline verdiğim herşeyi hapur hupur yer maşallah
ekmek ve bebe biskuvisi dahil!
hiç de pişman değilim ![KK12 :12: :12:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk12.gif)
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
ben elmayı soyup dilimleyip veriyorum eline tabi başında bekliyorum portakal mandalina dilimi veriyorum mıncıklayarak elinde akıta akıta yiyo ortalık batıyo ama elinde yemeyi öğrensin diye yapacak bişey yok eline meyve vermek bisküvi vermekten daha iyi kendisi döke saça yerken daha mutlu oluyo sende dene ama yalnız bırakma
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
birde doktorlar şunu yapmayın bunu yapmayın demeyi çok seviyorlar kendi çocuklarını kendine güvenleri körelmesin diye şartsız şurtsuz yetiştiriyorlar emin ol sen annesin bebeğine karşı algıların doktorlardan daha açık iyiyi kötüyü sen daha iyi bilirsin bunu da unutma kendini sınırlama
kızım 6 aylıkken bebe bisküvisi almştım hala yarısından fazlası duruyor vermedim.bugun tam 1 yaşında herseyi veriyorum. erken başladık biz çorbalara emmedi 4 aylıkken bıraktı.inek sütüne başladık 1 haftadır organik sağıldıktan hemen sonra şişeme konuyor. her sbh 1 köy yumurtası pekmez bal. yogurdumu kendim yapıyorum.elmayı kendi yiyor. patats kızartmasını kendi yiyor.evde ne yemek pişirse bizimle yiyor bugunki yemek menümüzde tavuk sote , pilav ve yogurttu. bende ilk baş pek birsey vermedim zararı olur diye kilo alımı çok yavaşladı. evimizde tatlı tuzlu ekşi ne varsa yiyor
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
kızının doğum günü kutlu olsun nice nice mutlu yıllara sağlıkla büyüsün benim oğlumda mart ın 15 inde 1 yaşına girecek allah kısmet ederse
tşklr sizinde şimdiden yaşınız hyrlı olsun uzun ömürler dilerim
![Nazar Boncuğu :nazar: :nazar:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
benim kızım hiç iştahlı değil bi ara yedirmiştim ama artık yemiyo tek göğsümü emiyo kilo alımı da az sma mama önerdi doktor onu da ağlaya ağlaya yiyo biberonda almıyo siz annelerin önebileceği mama var mı????birde biberona nasıl alıştırabilim
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
ben aptamil kullanıyorum mama ve biberonda sorun yaşamadım hiç sma da çok kaliteli bir mama bende o mama ile büyümüşüm her markanın mamasından küçük boyunu alıp denemen lazım o zaman her markanın tadı farklı oluyor çünkü biberon da ben bebedor ısıya dayanıklı cam biberon kullanıyorum ama senin bebeğin için ne önerebilirim bilmiyorum geceleride mi almak istemiyo biberonu gece algılamaları daha az olduğu için uyku sersemi alır diye düşünüyorum işin zor allah kolaylık versin arkadaşım