• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi annelerin bebe bisküvisi saplantısı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

serap85

♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2012
1.888
342
113
bebeklerin günlük yediklerini yazmış anneler dikkatimi çekti ne kadar fazla insan bisküvi yediriyor bebeğine zerre kadar faydası yok zararı da cabası doktorlarda önermiyor ben ekmek bile yedirmiyorum tahıllı mamalar yedirdiğim için mayalı tuzlu nasıl yapıldığı belli olmayan ekmeği de yedirmiyorum bisküvileri o kadar şekerli bebekler için değil büyükler için yapmışlar sanki evinizde bebe bisküvisi varsa bebeğinize yedirmeyin oturup siz yiyin daha iyi...

Bende yedirmiyorum, kendim pekmezli kurabiye yapıyorum onu yiyor.

nasıl yapıyosun anlatsan bizim içinde bi ara öğün olurdu..hazırlardan bende vermiyorumda..
netten bir iki tarif buldum ama hiç deneyemedim henüz..

nasıl yapıyosun anlatsan bizim içinde bi ara öğün olurdu..hazırlardan bende vermiyorumda..
netten bir iki tarif buldum ama hiç deneyemedim henüz..

Yoğurt, zeytinyağı(tere yağı da olabilir), pekmez, tam buğday unu, ceviz bazen de tahin koyuyorum göz kararı.... kızım 17 aylık olduğu için herşeyden koyabiliyorum....

1.2 çay brd. tam buğday unu
2.1/2 çay brd. irmik
3.2 çay brd. pirinç unu
4.4 yemek kaşığı tereyağı
5.2 yemek kaşığı pekmez(pekmezin miktarını arttırın bence)
6.isteğe bağlı olarak sıcak suda haşlanmış ve rondodan geçirilmiş kuru kayısı püresi
Tereyağı,tam buğday unu,pirinç unu,pekmez,irmik ve kayısı karıştırılır,kurabiye hamuru kıvamına getirilir,sert olursa süt eklenebilir(bence ekleyin bol). hamurlara şekil verin.175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dkka pişirilecek.fırında bırakmayın pişince,kuruyor,çıkartılması lazım hemen.

Bide böyle var

biz inek sütü alerjisinden dolayı diyetteyiz..kendi keklerimde süt yerine su,yumurta yerine mısır nişastası kullanıyorum..bunları kurabiyede de kullanabili miyim acaba?
birde kabartma tozu vs koyuyor musun?

biz inek sütü alerjisinden dolayı diyetteyiz..kendi keklerimde süt yerine su,yumurta yerine mısır nişastası kullanıyorum..bunları kurabiyede de kullanabili miyim acaba?
birde kabartma tozu vs koyuyor musun?

Yumurtasız kurabiyeler de var, kabartma tozu yerine çok az karbonatta kullabilirsin sanırım

güzel bir tarif kolaya kaçılmamış besleyici bebe bisküvilerine hayır

mısır ununu tahin -pekmez sütle karıştırıp kurabiye gibi pişirebilirsiniz süte alerji durumu varsa su veya sıkma portakal suyu ile pişirilebilir hatta biraz portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz bu da bir alternatif

yalnız benim içimde bir bebek var sanırım ya bebek ürünlerine bayılırım mesela bebe bisküvisine bayılırımm
her zaman alırım yani
sonra daline bayılırım hiç eksik etmem banyomdan falan
bebe pudralarının kokularına bayılırım
bebek gibiyim yaa:9:

benim içimde de bir bebek vardı şimdi dışımda...

2/3 bardak çiçekyağı
2 1/3 bardak şeker
2 çorba kaşığı pekmez
2 yumurta
4 1/4 bardak un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1/2 bardak yoğurt

Yağ, şeker ve pekmezi karıştırın. Yumurta ilave edin ve vurun. Yarım bardak yoğurt katın. Un, karbonat, tuz ve tarçını birlikte eleyin. Pekmezli karışıma ilâve edin. Elde ettiğiniz hamuru buzdolabında 1 saat bekletin. Yağlanmış pasta tepsisine kaşık kaşık dökün. Sıcak fırında 8 dakika pişirin. Bu ölçü 6 düzine bisküvi için verilmiştir. Değişiklik için 1 bardak kuru üzüm veya fıstık ya da ceviz ilâve edebilirsiniz
ALINTIDR.....

Bunu deniycem ben ama şeker yerine pekmezi arttırcam birazcık tahin ekliycem:))

aynen öyle sizin bebeğiniz daha büyük galiba benim oğlum 11 aylık şeker tuz karbonat falan yok da beslenmemizde

7 aylık oğlum var hiç almadım cicibebe almayıda düşünmüyorum
kovanoz hazır mamalardan da almadım kendim rendeliyorum meyveyi
sebzeyıde haşlıyorum almaya gerek görmüyorum

ama tahıllı mamalardan aldım çok sık olmasada veriyorum onları

bisk. evde yaptım pekmezlı un değil sadece pirinç unu vardı çok sert oldu su çekmedi
bıdahada yapmadım irmikli tarifi aldım ilk sayfadakı onu yapıcam inş.

sağlıklı günler bebişlere:nazar:

ben unlu gıda pek vermiyorum günlük belli bir menümüz var sabah kahvaltı öğlen sebze püresi ve yoğurt aralarda meyve yada meyve püreleri kendi hazırladığım veya muhallebi akşama doğru ızgara köfte yada balık yine yoğurt akşam yemeğinide beraber yiyoruz ona uygun olanlardan uykudan öncede gece tahılları maması meyve suyuyla gece uyandıkça aptamil içiyo böyle yani

kavanoz mamaları bende sevmiyorum ama dışardaysak veriyorum nadiren annelerin yaptıklarını hiç bir fabrika yapamaz bu da bir gerçek

Biz 17 aylığız. Şimdiye kadar kavanoz maması hiç yemedik. Bebe bisküvisini de 1 kutu hipp almıştım(çoğunu da ben yemiştim:=) ) Muhallebi 1 kez yemişizdir. Benim kız hazır şeyleri sevmiyor:)

Back