şimdi biz bir sitede oturuyoruz. yürümeye başladığından beri her gün en az 1 saat çıkarırız.
oyun gruplarına ben de bi heves ettim zamanında. eşimle bi deneme dersine gittik. eşim sinir oldu. ben bu kapalı kutu gibi mekana ayıracağım vakit ve para ile çocuğumu gezdirir temiz parklarda oynatırım dedi. ki bence haklı. çocukları bi kalıba sokmak bi yerde bu oyun grupları. park bahçe gibi olmuyorlar.
bir de benim oğlum 8 aylıktan beri yüzmeye gidiyor. o da sosyalliğinde bir etki diye düşünüyorum.
maddi durumunuz el veriyorsa ben yüzme veya bebek jimnastiği gibi bir alanı değerlendirmenizi öneririm.
Tam sulu boya, el , batates baskısı zamanı. Denemeni tavsiye ediyorum.
Oyun gruplarında da öncelikle kesinlikle anne gruplarını secmelisin. Bazı yerler çok profesyonel olmayabiliyor, çocuklarla yıldızı barismayabiliyor. Bir çok yer denedim çünkü.
Seninle ortama alıştıktan sonra yalnız birakabilirsin belki.
Kimi çocuk yalnız oynamayı daha çok sever biraz zaman ver ama ilk kızımda yaptığım hata parka fazla götürmedim çevremde de ark yoktu 3 yaşına kadar her yerde yalnız oynadıCanım seninki yine biraz büyük.
Zaten bizde çıkıyoruz ama soğuk olunca her gün cikilmiyor. Çıkınca da 15 20 dakika sonra geri dönüyoruz
Kimi çocuk yalnız oynamayı daha çok sever biraz zaman ver ama ilk kızımda yaptığım hata parka fazla götürmedim çevremde de ark yoktu 3 yaşına kadar her yerde yalnız oynadı
Bu sorun olmaz için rahat olsun ama 2 3 yaşına gelince parkta çocukların saçını asılıp ısırırsa bilemem parkta kızımn yüzünü ısırdı 2 yaşında ki çocul annesi biraz özgüveni fazla dedi geçti 2 3 hafta izi kaldı kan oturmuştu yanağına tek ricam özgüvenş yüksek çocuk olmasınYani bu bir sorun yaratmayacaksa yalnız oynasın önemli değil. Ben yine de mümkün olduğunca goturuyorum bilmiyorum az mı çok mu. Hava iyiyken 2 gunde bir giderdik şimdi haftada bir gibi oldu 2 3 haftadır çok soğuk bizim buralarda çok esiyor
Yok yurumeye basldiysa filan denmedi bnq 2yaşından itibaren dedilerBenim sorduğum yerler yürümeye basladiysa alıyoruz dediler.
Küçükyalı da buldum bir tane yarın ona gideceğim
Bu sorun olmaz için rahat olsun ama 2 3 yaşına gelince parkta çocukların saçını asılıp ısırırsa bilemem parkta kızımn yüzünü ısırdı 2 yaşında ki çocul annesi biraz özgüveni fazla dedi geçti 2 3 hafta izi kaldı kan oturmuştu yanağına tek ricam özgüvenş yüksek çocuk olmasın
Oyun grubuna tabiki sizinde dahil olabileceğiniz tarzda bir yere gitmeniz iyi olabilir kaliteli vakit geçirmek adına ama sizsiz olması doğru gelmedi bana zira çok küçük henüz,ters tepip dahada size bağlı hale gelebilir.
Oyun kurma konusunda şunu söyleyebilirim,kızım 4 yaşında aşağı yukarı 2 senedir oyun kurup kendi oynuyor,öncesinde bizde bağımlıydık. Anaokuluna başladığı zaman başladı uzun süre oyuncaklarıyla oynamaya. Okuldan geliyor bebeklerini uyutuyor,gezdiriyor evin içinde,isim koydu hepsine ,konuşuyor falan ,bende izliyorum ağzım kulaklarimda. Sizde az biraz sabredin. Zamanla bağımsızlaşacaktır. Birde sever mi bilmiyorum ama ben çok uzun zamandır kızımıda dahil ediyorum işlerime. 2 gün önce barbunya ayıkladık mesela,daha ufakken kurabiye hamuru yapar oturturdum yanıma,elinede kalıpları verirdim,keserdi/kesmeye çalışırdı kalıpla,çikolata ,fıstık vs ona koydururdum hamura. Kek yaparken minik çırpıcıyı eline verirdim,derin bir kapta karıştırmasını isterdim. Şu an salatayı beraber yapıyoruz(tatlı bıçağı ile salatalık tarzı şeyleri tahtada doğruyor)ama eskiden doğrar verirdim önüne eliyle kaseye aktarırdı. Temizlik yapsam viledası var,onada su koyuyorum,oda siliyor kendince,onunda toz bezi var,ben toz alırsam oda yapıyor. Aslında birlikte yapabileceğiniz çok şey var inanın. Şu an okulunda turşu kurmuşlar,sebze doğramışlar,temizlik saatleri var köpüklü suyla temizlik yapıyorlar ve bunların hepsi etkinlik düşünün. Biz evdede yapardık hala kızimla yapabileceğim şeyleri mecbur değilsem o yokken yapmıyorum. Sizde birçok şeyi eğlenceli etkinliklere çevirebilirsiniz. Hem işinizi yapmış olursunuz hemde etkinlik. Muhakkak dökülen saçılan oluyor ,10 dakikada bitecek iş yarım saat sürüyor ama inanın değiyor.
Sağlıkla büyütün kızınızı.
Şu yazdığınıza sonuna kadar katılıyorum. Ordaki davranısı düzeltmeyi bırakın cok daha korkunc seyler öğreniyorlar.13 aylik bir bebek icin oyin grubunu desteklemiyorum. Madem cevrende kuzenleri var birak onlarla sosyallessin. Yanlis davranislarini olumlu hale getirmek icin firsatin olacak. Gerekirse on kere anlatacaksin gozlerinin icine bakarak arkadasina vurmasinin dogru olmadigini. Peki oyun grubunda olumsuz davranislarini kim duzeltecek. Ya o davranislar pekisirse. Kalici hale gelirse asil sorunu o zaman yasarsin. 26 aylik kizim var. Kendime zaman ayirmak istedigimde esim bakiyor. Calisiyorum gelip onunla oynuyorum. Ancak aksam cikabilirsem kizlarla takiliyorum ama sirf biraz nefes almak icin onu birakmam seni elestirmiyorum hislerini anliyorum sadece bence dogru degil. Tabi yine sen bilirsin
13 aylik bir bebek icin oyin grubunu desteklemiyorum. Madem cevrende kuzenleri var birak onlarla sosyallessin. Yanlis davranislarini olumlu hale getirmek icin firsatin olacak. Gerekirse on kere anlatacaksin gozlerinin icine bakarak arkadasina vurmasinin dogru olmadigini. Peki oyun grubunda olumsuz davranislarini kim duzeltecek. Ya o davranislar pekisirse. Kalici hale gelirse asil sorunu o zaman yasarsin. 26 aylik kizim var. Kendime zaman ayirmak istedigimde esim bakiyor. Calisiyorum gelip onunla oynuyorum. Ancak aksam cikabilirsem kizlarla takiliyorum ama sirf biraz nefes almak icin onu birakmam seni elestirmiyorum hislerini anliyorum sadece bence dogru degil. Tabi yine sen bilirsin
Ben kızımı her cumartesi oyun grubuna götürüyorum ama hic memnun değilim. Cığlık kıyamet, oyun parkı gibi, salıyorlar cocukları ortaya onlar takılıyorlar. Hic ama hic memnun değilim.
Benim götürme amacım sosyalleşmesinden ziyade paylaşmayı öğrenmesini istememdi ama ordaki cocuklar gibi davranmaya basladı. Bu hafta götürmeyeceğim, avmdeki oyun alanları bile cok daha yaratıcı.
Yeni dünya düzeni calısan ya da yalnız annelerin cocuklarını anneye bagımlı kılıyor. Bir süre sonra durumu yönetemiyoruz, ben mesela oyun oynamayı beceremiyorum, yaratıcı değilim sıkılıyorum sıkılınca cocuğu geriyorum vs vs.
Dans kursu buldum, bu hafta ona bakacağım, her cumartesi bir saat. Hoplayıp zıplasın, profesyonel olmasına gerek yok.
Kızınız bu tarz tek basına aktiviteleri icin biraz kücük, oyun gurubuyla baslayıp gym e vs gecebilirsiniz.
24 aylık. Sizinkinden 1 yas büyükKızınız ne kadarlık?
Kesinlikle anne ile birlikte olan gurupları katılın. Hem daha eğlenceli oluyor hemde çocuğunuzu takip edebiliyorsunuz çünkü yaşı çok küçük.Merhaba 13 aylni bitirmek üzere olan bir kızım var.
kendine yakın iki kuzeni var. Ama hiç anlasamiyor.
iki kuzeni birlikte oynuyor eğleniyor benimki oyunlarını bozuyor huysuzluk çıkarıyor. Ve ya saçlarını çekiyor.
Biri 3 ay diğeri 8 ay büyük kizimdan.
Ben tek başıma bakıyorum bu yüzden sanırım çok sosyallesemedi. Ama parka gittiğimizde bazen bazı çocuklarla çok iyi anlasiyor. Öpüyor sarılıyor. Kizmiyor onlara.
Ben biraz sosyallessin, oynamayı paylaşmayı sıra beklemeyi öğrensin istiyorum. Çok erken demeyin, 1 yaşında oyuna uyum sağlayan bebekler var benim ki oyun bile oynamıyor. Oyuncaklar dikkatini çekmiyor. Sadece kırıyor çıkmayan parçalarını çıkarmaya calisiyor sallayıp fırlatıyor.
Bana çok düşkün. İyice bağımlı olmasından korkuyorum. Ve sürekli birlikteyiz bende nefes almak istiyorum. Elim kolum boş sokağa çıkmak istiyorum bazen .
Kreş için çok küçük olduğunu biliyorum.
Ama birde oyun grupları varmış 0-2 yaş için.
Bir kaç gündür araştırıyorum bölgemdeki grupları.
Hep söyle bir şey çıkıyor karşıma.
^az çocuk var, grubu bu yüzden aktiflestirmedik ^ - ^ az talep var bu yuzden üst grup ile oyunlara katiyoruz onlari^
Acaba diyorum neden kimse vermiyor bu gruplara.
Doğru bir şey mi değil?
Yoksa bu bölge de mi talep yok.
Maltepe de oturuyorum. Buradakilerin sanırım hepsi ile görüştüm.
Yarın birtanesinden randevu aldım denemek için katilacagiz.
Anne ile oluyormuş bu etkinlikler.
Bazı yerlerde de anneyi dahil etmiyorlar. İstersen dışarda kameradan izliyorsun istersen çıkıp tam da benim istediğim gibi, dışarda yalnız başına biraz kafa dinleme fırsatı yaratiyorsun.
Kararsız olduğum iki nokta var.
oyun grubuna vermemim sakıncası olur mu küçük olduğu için. İyi bir şey yaptığımı sanarken, yanlış mı yapmış olurum. ?
Oyun grubuna verirsem annelerin dahil olduğu bir program mi secmeliyim yoksa onu biraz benden uzak mi birakmaliyim.
Toplamda 2 saat sürüyor bu gruplar ve hafta da 3 gün.
Maltepe ve civarında oyun grubu tavsiyeleriniz olursa da itina ile değerlendirir çok mutlu olurum.
ya birde bence ona biraz tatlı tatlı nutuk çekmelisiniz gideceksin arkadaşın olacak arkadaş olmak şöyle güzel böyle güzel .... başkalarıyla yaşamadığı şeylerden korkup yaklaşmıyor olabilir . Bilmediği şeylerden korktuğu için oyuncağı vs parçalayabilir veya kuzenleriyle oynamak nasıl olduğunu bilmediği için onların saçını filan çekebilir . İlk başta kuzenleri + siz oynayın 2. oyunda siz gidin bakalım ne olacak ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?