24 aylık. Sizinkinden 1 yas büyük
Anlamaya calisiyorum sizi. Sizinde nefes almaya yenilenmeye ihtiyaciniz var tabiki. Ama oyun grubu dogru fikir mi henuz 13 aylik bebeginiz derdini anlatamaz biri bir sey yapsa soyleyemez. Ya cok cok iyi bir yer olacak cat kapi gidip kontrol edeceksiniz iciniz rahat olacak. Ya da verdiginiz yerde yavrucak ne yasarsa onunla kalacak. En onemlisi de davranislarini sekilendirmede zorlanacaksiniz. Benim gorusum boyle allah kolaylik versinBu yanlış bir seçim olacaksa, bunu sırf biraz nefes alayım diye kabul etmek istemiyorum zaten.
Ne sanslisiniz ki eşiniz yanınızda ve destek olabiliyor.
Benim böyle bir imkanım yok ne yazık ki .
Bu yüzden zaten bana fazla bağlandığını düşünüyorum.
Benden biraz ayrılması için onu şuna birakayim şurda kalsın biraz şu ilgilensin diyemedigim için oyun grubu bana değerlendirilebilir mi diye bir secenek oldu.
Tabi bir de hasta olması var :)Yani anlattığınız gibi bir ortam bana büyük bir hayal kırıklığı olur.
Boş yere çocuğumu oralarda hasta etme riskine dahi girmem.
Yas itibariyle zaten oyun kuramaz ve birlitke oynamayaz... 13 aylikken anne- cocuk oyun grubuna basladik. Iki yer demedim birinde 2 cocuk vardi etkinlikler yaptık yapabildiğimiz kadar daha sonra orayi bıraktım 14 aylikken baska bir yere başladım.. max 6 kişi vardı en az 3 cocuk birlikre etkinlikler yapıyoruz... 1 saat etkinlik 1 saat serbest oyun ve hala serbest oyunda paylaşamıyorlar 26 aylik şimdi tabi aynı yas grubu çocuklarla vurma filan oluyor ama cok sey katki... benim. Hicbirsey yapmasa bile kendi yas grubuyla zaman geçiriyor ve sosyallesiyor... anne ve cocuk gruplarını tercih edin...bence sizsiz oyun grupları bu yas için iyi olmaz anne yaninda cocuk kendini güvende hisseder
Tabi bir de hasta olması var :)
O kadar cok arastırdım ki, iyi bulduklarım bütceme uymadı bütceme uyan hayallerime :)
Tabi bir de hasta olması var :)
O kadar cok arastırdım ki, iyi bulduklarım bütceme uymadı bütceme uyan hayallerime :)
Mesela gecen sene 15 aylikken ya da üstü oyun grubundayiz hep boyle ellerinden alıyor ama bazisi ayni aydada olsalar veriyorlar alana kada4 tepelerinde bekliyordu anneleri hemen vermek istiyorlardı ben karsi çıkıyordum ama veriyorlar , yazin 3 ay gitmedik simdi yeniden basladik bu sefer zorla alma yok ama paylasimda cok yok yalniz karakter meseleside oluyor bazı çocuklar cok.paylasimci hemen veriyorlar biraz zor bir bebek benimki... bana bayramda bu paylaşmıyor diye gittigimiz yerlerde cok söylediler ama zaten hala paylaşım yapacak yasta değil insallah ilerki zamanlarda olur...Çocuklar biraz daha büyüyünce öğreniyor demek ki ama hiç mi paylasmaz ya, benim ki hiç paylasmiyor. Karşı tarafa ait olan eşyayı dahi zorla alıp vermiyor.
İade ettiğimizde ağlama krizleri iç çekmeler. .
Mesela gecen sene 15 aylikken ya da üstü oyun grubundayiz hep boyle ellerinden alıyor ama bazisi ayni aydada olsalar veriyorlar alana kada4 tepelerinde bekliyordu anneleri hemen vermek istiyorlardı ben karsi çıkıyordum ama veriyorlar , yazin 3 ay gitmedik simdi yeniden basladik bu sefer zorla alma yok ama paylasimda cok yok yalniz karakter meseleside oluyor bazı çocuklar cok.paylasimci hemen veriyorlar biraz zor bir bebek benimki... bana bayramda bu paylaşmıyor diye gittigimiz yerlerde cok söylediler ama zaten hala paylaşım yapacak yasta değil insallah ilerki zamanlarda olur...
ya aslında aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık ... eğer varsa bilidğiniz kk yada başka bir yerde pedegoglara sorabilirsiniz bu durum nasıl aşılır diye ...Biz hep birlikte oyuna oturuyoruz. Kızım kimin elinde bir şey varsa onu istiyor. Aynisindan ona versem bile yine de diğer çocuğun elindekini almak istiyor.
Paylasamiyor henüz. Böyle olunca da ağlamalar saç cekmeler başlıyor.
Kimsenin elinde oyuncak olmasa bu sefer ayakkabılarını istiyor tokalarini alıyor. İlla ki onlara müdahale ediyor.
Artik bu davranışlar aile içinde kızımın en bilinen davranışları oldu bu da beni biraz üzüyor açıkçası.
Bazen çocuklar ondan kaçıp masa altında oyun oynamak istiyorlar kızım orda onları bulamıyor.
Bu sanki hep böyle devam edecekmis sanıp üzülüyorum biran önce değişmesini istiyorum. Belki de anlayacak durumda değil evet. Ama ben anlayabilirse bunu denemiş olmak için paylaşmasına o gibi yerlerde fırsat vermek istedim.
Belki daha da kötü olacak. Bir arkadaş yazmış az önce oralar çığlık kıyamet çocuklar kendi başlarına cosuyorlar. Eğer öyle bir ortamsa tabi bu benim hiç işime yaramayacaktir. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?