- 11 Aralık 2018
- 40.362
- 250.734
- 598
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Öğretmeniniz de siz de konuşun çocuğunuzla. Kurallari belirleyin. Çocuk neden çıkıp bakabiliyor. Izin vermesin öğretmen. Baştan sıkı tutmazsa daha da zorlarsınız.Merhabalar..
İki hafta sonra 5 yaşını tamamlayacak bir oğlum var.
Bu sene devlet okulunun ana sınıfına yazdırdım.
Fakat okula, sınıfa, arkadaşlarına asla adapte olamıyor.
Hergün saat 1de işyerimden izin alıp okuluna götürüyorum ve 1 haftada asla bir adım yol gidemedik.
Sınıfa girmek istemiyor, girse bile sınıf kapısı önünde durmamı istiyor.
Sürekli çıkıp orda mıyım diye kontrol ediyor.
Sürekli eve gitmek istiyor.
Asla yemek saatinde arkadaşlarıyla oturup yemek yemiyor.
Yemeyince aç kalıyor, onlar karnı tok şekilde etkinlik yaparken benim oğlum acıkıyor. Ve dolayısıyla ağlama nöbetleri başlıyor.
Haftaiçi olsun istemiyorum.
Saat 1 olsun istemiyorum.
Sayesinde bende de okul fobisi oluştu.
Bu tür durumlar yaşamış anneler, çocuklarınız kaç haftada yada ayda okula alıştı?
Umudumu kaybetmek üzereyim, okuldan almak istemiyorum ama umudum da bitmek üzere.
Çok yıprandım, sinirlerim harap şekilde.
İkinci çocuğu düşünürken düşünemez oldum.
Şuanda hiç iyi bi fikir olmadığını bile düşünüyorum.
Lütfen bana bir şeyler diyin.
Okul öncesi ve İlkokul öğretmenlerinden de tavsiyeler istiyorum
Anliyorum sizde fark cokmus. Bizim mahallenin devlet anaokulu 600 lira aylik. Ozel kres daha uyguna geliyor.Devlet anaokulunda aylık 180 lira, buradaki özel okulda ise 1500 istiyorlar. Daha önce verdiğim özel okul bu. Gerçekten çok iyi bi okul orası ama 1500 çok yüksek bir rakam bizim için...
belki faydası olur yeğenime bir test yapıldı. Yasıtlarından önde oldugu söylendi. Üstün zekalı oldugunu söyleyip o tarz egitim alması gerektigini söylediler bazı okullar bu cocuklara yönelik. Bence bir gidip görünmekte fayda var..Bana da rehber öğretmen psikiyatra götür dedi ama nedense bir faydası olacağına hiç inanmıyorum.
20 kişilik sınıfta bu şekilde davranan tek çocuk benimkisi ve bu beni daha da tedirgin ediyor.
Ondan önce sanırım benim psikiyatra ihtiyacım var.
Çok umutsuzum.
Uyum sağlama sıkıntımız var ne yazık ki. Yani bu sadece ana sınıfı için değil herşey de geçerli. Çocuklarla yaşıtlarıyla iletişimi yok.Ben ağlatarak okulda bırakmaya karşıyım. Uzmanlar da önermiyor zaten . Bence ana okulları ve kreşler iyi bir okula alışma programı hazırlamalılar. Yani çocuk hiç bilmediği bir ortamda ve tedirginlik yaşamaları normal. Bizim kreşte benim oturma yerim var, önceleri biraz oturdum, öyle öyle alıştı ortama. Sonra ben terk ettim. Biraz ağladı ama alıştı.
Bir de her çocuğun karakteri farklı. Çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız. Uyum sağlama süreci nasıl mesela ? Yeni bir ortama hemen uyum sağlar mı yoksa temkinli mi? Uyum sağlamakta zorlanıyorsa pedagogdan yardım alabilirsiniz.
Son olarak evde çok fazla tablet, tv, telefona maruz kalan çocuk kreşe ana okuluna gitmek istemiyor. Bunu da göz önünde bulundurmayı unutmayın.
Şuanda sınıf önündeki sandalyeden bi sonraki sandalyeye geçtim. Yarın da dış sandalyeye oturmayı düşünüyorum.Benim bir öğrencim zerre abartmıyorum 2 ayda alıştı. O da sürekli sınıftan çıkıp annesine bakıyordu. Ama alıştı, öğretmenin ve annenin sabrı çok önemli. Kesinlikle bu durum yüzünden devamsızlık yapmamalısınız.
Size bağlılığı varsa götürecek başka biri varsa onun götürmesi daha iyi olabilir. Sınıftan yavaş yavaş uzaklaşacaksınız. İlk önce kapının önünde oturursunuz, sonra bahçede. Bunun kararını öğretmenle beraber verin. Asla taviz vermeyin, rehberlik öğretmeninden de yardım alın ve kararlı olun.
Yüksek ihtimalle birinci sınıflarda hala bekleyenler vardır, tabi ben onları görmediğim için bilemiyorum.Kendi çocuklugum geldi aklıma.Annem beni anasinifina yazdırmıştı ,o zaman küçük bir ilçedeydik yani okulla ev arası bizim oyun oynadığımız alandı ve yakındı evimize okul.Neyse ilk gün sinifa bir girdim ve o an sanki hapse girmis gibi bir darlık gelmisti bana ,çok net hatirliyorum.Kurallar ,curcuna ,ciddi bir ogretmen belki de güleryüzlüydü de bana ciddi geldi o konuda netlik yok; birden gözüm kapiya ilişti.Gözüme kestirdim kacıp özgür oldugum alana evime sokaklara gidecektim yada ağlayacaktım...Önce agladığımı sonra da kaçtığımı hatirliyorum sonrası zaten ben gitmem kavgaları ki gitmedim de...Ben cok özgürdüm kuralların varlığı bende travma yaratmıştı o gün.Ama ilkokulda hic sorun yasamadim.Kendimden yola cikarak yaziyorum acaba evdeki özgürlüğünü benim gibi siddetle istemis olabilir mi?Bazı sorunları da varmış cocugunuzun acaba bu sorunlarla o ortamda basedemiyor olabilir mi?Bence en kisa zamanda uzman yardimi alin.Öğretmenin de aslinda yapabilecegi seyler sınırlı siniflar kalabalik , özel egitim alani farklı tecrübesi bu konuda yetersiz olabilir ,onunda ne yapmasi gerekiyor noktasinda yönledirilmeye ihtiyaci olabilir vs.Bu arada şunu da yazayım siz orda tek olabilirsiniz ama pek cok okulda hala bekleyen anneler var sizin gibi olan o nedenle belileri kafaniza takmayin.
İnşallah benim oğlum da koşa koşa gelir bir gün okula.Sevgili konu sahibi temmuz ayinda 5 yasina giren bir oglum var. Sizin gibi sorunlar yasadik ve ben de bircok konu actim .
Oncelikle ben oglumu 2 yasinda yarim gun krese baslatmistim. O zaman cok kucuktu cok hastalandi ve geri aldim. 3 yasinda tekrar yazdirdim. Krese giderken yolda aglamalar, bagirmalar kendini yere atmalar neler neler ... baktik olmadi tekrar geri aldik. Bu defa devlet okuluna verdim yarim gun. Ilk 3 gun yine aglayarak gitti . Ogretmenimiz bizimle pedegog esliginde gorustu . Evimize geldiler. Cok cok ilgilendiler sagolsunlar . Daha sonra okula kosa kosa gitmeye basladi. Ozelle ya da devlet okuluyla alakali bir durum degil.
Demem o ki mutlaka bi pedegog yardimi alin. Ogretmeniyle birebir gorusun cozum odakli neler yapabilirsiniz.
Insallah bir an once kuzunuz alisir.