• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi anneler yardımmmm...lütfen

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Sevgili firegirl,benim oğlum da 3 yaşını geçti..daha 15 gündür çişini söylüyor..
Ben şöyle eğitim vermeye başladım..malum kış aylarında eğitime başlamak istemedim..
3 yaşını doldurduktan 1-2 hafta sonra eğitime başlamak istedim..
2 gün neler çektim..10dk.da bir vc ye gittik,alıştırma kilotları filan..ama biraz vc de yaparsa..çoğunlukla kiloduna yaptı..3.gün oğlum ateşlendi ,keyfi yoktu mızmızlanmaya başladı.hastalandı...bende eğitimi bırakmak ara vermek zorunda kaldım..ta ki 20 gün öncesine kadar...
20 gün önce tekrar başladım..yavrum 4.günde çişini söylemeye başladı..o gün 1-2 birkaç kez kaçırdı..o kadar..maşallah dilimi ısırayım...

Biraz da çocuğun kendini hazır hissetmesi ve derdini tam olarak anlatacağı zamanlarda olmalı diye düşünüyorum..aman 2 yaşında,aman 2,5 yaşında geç mi kaldım diye korkmaya gerek yok..kolaylıklar diliyorum sana...

benim kızımda ağustosta 3 yaşını dolduracak.

bezlemediğim zaman tutuyor .çok sıkışınca koşa,kpşa bezini getiriyor.

aslında haber veriyor ama bezden başka biryere yapmıyor.

elinde bez arkamda dolanıyor.lazımlığında oturuyor kitap okuyoruz

zaman geçiriyor sadece kesinlikle ne lazımlığa,nede vc ye yapmıyor.

nasıl alıştırıcam bilmiyorum???

Sevgili firegirl,benim oğlum da 3 yaşını geçti..daha 15 gündür çişini söylüyor..
Ben şöyle eğitim vermeye başladım..malum kış aylarında eğitime başlamak istemedim..
3 yaşını doldurduktan 1-2 hafta sonra eğitime başlamak istedim..
2 gün neler çektim..10dk.da bir vc ye gittik,alıştırma kilotları filan..ama biraz vc de yaparsa..çoğunlukla kiloduna yaptı..3.gün oğlum ateşlendi ,keyfi yoktu mızmızlanmaya başladı.hastalandı...bende eğitimi bırakmak ara vermek zorunda kaldım..ta ki 20 gün öncesine kadar...
20 gün önce tekrar başladım..yavrum 4.günde çişini söylemeye başladı..o gün 1-2 birkaç kez kaçırdı..o kadar..maşallah dilimi ısırayım...

Biraz da çocuğun kendini hazır hissetmesi ve derdini tam olarak anlatacağı zamanlarda olmalı diye düşünüyorum..aman 2 yaşında,aman 2,5 yaşında geç mi kaldım diye korkmaya gerek yok..kolaylıklar diliyorum sana...

arkadaşım sana tamamen katılıyorum yaşın kaç olduğu değil çocuğun buna hazır olması gerek kimi 1 yaşında söyler kimi 3-4 önemli olan çocuğun tutma çiş kabiliyetinin artması zaten en fazla 7 günde öğreniyorlar tabi ufak tefek kaçırma olabillir
ama bunu çevrenize nasıl anlatıyosunuz bilmem ben sorun yaşadım 'benimki şu yaşında başladı bu yaşında başladı' diye ahkam kesen çok oluyor malesef tabi öyle oluncada insan etkileniyor ister istemez geç mi kaldık? diyor

sadece çocukla değil etraflada uğraşıyorsunuz en azından ben öyle oldum.

benım kızımda 2.5 yasında yaklasık 2 haftadır soyluyor komsumuz cakmakla korkutmustu bır gun bende tuvalete goturdum suyu actım onunla oynarken yaptı sonra her 5 dakkada bır sordum varmı dıye cakmaklada korkuttum tabı cakmak elımde ve sonunda alıştı su an kendısı soyluyor dene sende belkı işe yara

lütfen çakmakla korkutmayın bir tanıdığımız çocuğunu tuvalet eğitimi sırasında çakmakla korkutmuş çocuğun dili tutulmuş 1 hafta içinde okutmuşlar çocuğun o zaman normale dönmüş dili ( çocuk dediğim kişi şu anda 35 yaşında falan)

arkadaşım sana tamamen katılıyorum yaşın kaç olduğu değil çocuğun buna hazır olması gerek kimi 1 yaşında söyler kimi 3-4 önemli olan çocuğun tutma çiş kabiliyetinin artması zaten en fazla 7 günde öğreniyorlar tabi ufak tefek kaçırma olabillir
ama bunu çevrenize nasıl anlatıyosunuz bilmem ben sorun yaşadım 'benimki şu yaşında başladı bu yaşında başladı' diye ahkam kesen çok oluyor malesef tabi öyle oluncada insan etkileniyor ister istemez geç mi kaldık? diyor

ben artık ..uğraşmıyorum çünkü daha konuşamıyor...
kendini ifade edemiyor.....birde çacuk ,belli bir süre sonra kendisi söylermiş ..bezini çıkarır atarmış....askere gidinceye kadar,altını sarac değilim yaturkbayragi:roflol:günün birinde öğrenecek mecburen....şimdiye kadar sardım birkaç ay daha sarsam birşey olmaz herhalde

benim kızım daha bir tuhaf sanırım...2,5 yaşında ve artık bezi bırakalım dedim kiii...neyse başladık "tulabete" çiş yapmaya ama benim çocuum 9 saat çişini tutmaya 3 gün de kakasını tutmaya başladı. 3. günün sonunda anne loolursun bez tak dedi taktım ve 3 günlük kakayı yaptı. sürekli ben pis kokuyorum dieyip duruyo...gece uyurken sayıklıyo ben çişimi yere yapmiim diye...pis kokuyorum diye ağlıyodu. baktım çocuk delirecek tekrar bez bağladım...Büyük bir hata mı yaptım lütfen bilenler bana yardımcı olsun...

benim kızım daha bir tuhaf sanırım...2,5 yaşında ve artık bezi bırakalım dedim kiii...neyse başladık "tulabete" çiş yapmaya ama benim çocuum 9 saat çişini tutmaya 3 gün de kakasını tutmaya başladı. 3. günün sonunda anne loolursun bez tak dedi taktım ve 3 günlük kakayı yaptı. sürekli ben pis kokuyorum dieyip duruyo...gece uyurken sayıklıyo ben çişimi yere yapmiim diye...pis kokuyorum diye ağlıyodu. baktım çocuk delirecek tekrar bez bağladım...Büyük bir hata mı yaptım lütfen bilenler bana yardımcı olsun...

hayır kanımca hata değil..
çocuğun kendini hazır hissetmemiş..belli ki..
biraz ara verip sonra tekrar küçük denemeler yapabilirsin..
bir tanıdığım..kendisi zihinsel engelli çocuk hemşiresi..
oğlu 3,5 yaşında tuvaletini söylemiş..demekki çocuk hemşiresi dahi olsan..
çocuğun kendini hazır hissetmesi önemli....

aynen arkadaşım sana katılıyorım benim oğluşda 26 aylık 2 gündür gündüz alıştırma külodu akşam da bez sarıyorum pek alışmaya niyeti yok gibi ama bir hafta direneceğim bakalım napacak diye kakasını küloda yaparken fark edip lazımlığa götürüyorum sonra otur allah otur kaka falan yok altına külodunu geçirdim mi yapıyor sabır isteyen iş bi de ben kayınvaldeme söz geçiremiyorum 1 yaşını doldurduğu andan itibaren ağlaya ağlaya çocuğu wcye götürüyor neymiş babası hemen öğrenmişmiş o da öğrensinmiş çocuk nefret eder oldu babanesinden neyse çarşamba bir çocuk psikologu ile görüşeceğim bi de ona danışayım bakalım....

Back