• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi anneler yardımmmm...lütfen

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

firegirl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2008
252
-1
0
Hatay
anne olan arkadaşlar veya bu konuda bilgi sahibi olanların dikkatine
2.5 yaşında oğlum var..artık tuvalet eğitimi vermek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
elimde bir lazımlık arkasında geziyorum
benim oğlanda bir inat hadi oğlum çiş oğlum nolur oğlum çık...hiiiiç aldırmıyor :emir_bebek::emir_bebek:naapmalıyım bilmiyorum

benım kızımda 2.5 yasında yaklasık 2 haftadır soyluyor komsumuz cakmakla korkutmustu bır gun bende tuvalete goturdum suyu actım onunla oynarken yaptı sonra her 5 dakkada bır sordum varmı dıye cakmaklada korkuttum tabı cakmak elımde ve sonunda alıştı su an kendısı soyluyor dene sende belkı işe yara

benim 2.4 yasında bi oglum war ama tuwalet meselesi aceleye gelmiyor en az 2 saat altı kuru ise baslamanın sırası yoksa lazımlık elde çişte çiş bide bebek inatsa .... bizimki bezde bile rahatsız olmuyor cıkartmasam kakasıyla tüm gün dolasır doktora sordum yukarıdakileri söyledi bende akısına bıraktım artık temizlemekte zor oluyor a:uhm:

arkadaşım benim oğlumda 2.5 yaşında bende aynı idim nisan1 de başladım 3nde pes edecektim her yere yapıyodu şimdi çok güzel büyüğünüde çişinide yapıyo 1hafta kızmadan aralıklarla çiş yaptır altı açık kalsın lazımlığı göreceği yere koy yerini değiştirme 1haftada ancak algılıyorlar sonra kaka eğitimi daha kolay oluyo biraz sabır her yapışta vay nekadar yapmış de özendir önemli hissetsin

özellikle hızlı yazdım bende deliriyodum resmen halım çiş oldu her tarafı ama öğreniyorlar biraz sabır edin

benim kuzenim var 2.5 yaşında tuvaletten korkuyo içine düşceni zannedi bazende altına yapıo annesi altına alışsın die bez bağlamıo bazende banyoda yapmak zorunda kalıo çişini öneriniz varsa hızlı şekilde yazın lütttfffeeennnn

benimde bir oglum var3 bitip 4girecek ama hala söylemiyor çişini yaptıktan sonra söylüyor ne yapmalıyım yardım edin lütfen

benimde çok gözümde büyüyor daha bizim için erken seneye inşallah. ama araştırdığıma göre korkutmamak bağırmamak gerekiyormuş

arkadaşlar ben bu topiği açalı epey oldu.......ama hiç bir ilerleme yok söylemiyor yaptıktan sonra söylüyor
sinirlenmeye başladım
artık inadına yaptığını düşünmeye başladım
nasıl alıştıracağımı bilmiyorum
bazen boşmu versem diyorum..altını sarsammı
bu hep böyle devam etmez ...herhalde günün birinde anlamaya başlar
üzerinde baskı yapmaktan vazmı geçsem?

kızlar yine burda bi topicde okumuştum, bi bayan arkadaşın oğlu varmış, tuvaete götürmüş, sanırım onlarınkisi klozetti bilmiyorum tam, hadi oğlum bu tuvalet kağıdını ıslatabilecekmisin bakalım diye diye çocuğu tuvalete alıştırmış, yani şöyle tuvalet kağıdından parça kopartıyomuş, çocuğu da tuvalete oturtuyomuş, kendisi de tuvalet kağıdını çocuun pipisine doğru tutuyomuş, oyun oynarmış gibi hadi bakalım oğlum tuvalet kağıdını çişinle ıslatabilecekmisin falan diyomuş, öyle öyle öğretmiş, belki sizde de işe yarar söylemek istedim, bizim için daha çok erken ama ileride bu taktiği ben de bi deneyecem belki tutar, allah kolaylık versin çocuk yetiştirmenin her anı çok zor ama bi o kadar da zevkli

oğlumla yaşıt bir kız var
ben enese çiş öğretmeye başladığımda annesi daha erken ben şimdi öğretmiyeceğim diyordu
bir hafta 10 gün önce oda başlamış öğretmeye...hemen öğrenmiş
( anne cel cel,popomdan kaka çıkıyo cel diyomuş):roflol::roflol:yerim ben onun popişini de.benimkinde tık yok:1no2::1no2:

arkadaşım benimde 2.5 yaşında oğlum var yaklaşık 15gün oluyor wc eğitimine başlayalı
bir kaç gün zorlandık geceleri bez takıyordum baktım olmuyor onuda bıraktım nasılsa yaz.
çok şükür fazla zorlamadı bizi..
sana tavsiyem çocuklar mutlaka inatlaşıyor ellerindeki bu kozu kullanıyorlar önemli olan oyuna gelmemek:) ve çok ısrarcı olmamak biz suyla oynaya oynaya ve ödüllendirerek başaldık neyi seviyorsa onu alacağınızı söleyin ve eğer çişini yaparsa hemen alın çünkü bizi deniyorlar biz sözümüzü tutarsak onlarda karşılığını veriyorlar. 2-3 gün bunu yapın fazlada uzamasın bu sefer her defası için karşılık beklerler. en önemlisi sabır çok sabırlı olmak gerek çünkü bazen yarım saaten fazla oturuyorlar bazende hiç yokken gidiyorlar
allah sabırlık versin arkadaşım... çok zor bir işe girişmişiniz ..

arkadaşım benimde 2.5 yaşında oğlum var yaklaşık 15gün oluyor wc eğitimine başlayalı
bir kaç gün zorlandık geceleri bez takıyordum baktım olmuyor onuda bıraktım nasılsa yaz.
çok şükür fazla zorlamadı bizi..
sana tavsiyem çocuklar mutlaka inatlaşıyor ellerindeki bu kozu kullanıyorlar önemli olan oyuna gelmemek:) ve çok ısrarcı olmamak biz suyla oynaya oynaya ve ödüllendirerek başaldık neyi seviyorsa onu alacağınızı söleyin ve eğer çişini yaparsa hemen alın çünkü bizi deniyorlar biz sözümüzü tutarsak onlarda karşılığını veriyorlar. 2-3 gün bunu yapın fazlada uzamasın bu sefer her defası için karşılık beklerler. en önemlisi sabır çok sabırlı olmak gerek çünkü bazen yarım saaten fazla oturuyorlar bazende hiç yokken gidiyorlar
allah sabırlık versin arkadaşım... çok zor bir işe girişmişiniz ..

çok teşekkür ederim tavsiyen için bu ödüllendirme işini bende düşündüm sonra doğru olmaz mı acaba diye vazgeçtim ..benimki öğrenme niyeti hiç yok:1no2::1no2:

Bu yazılanları okuyunca korktum ben yaa:((Benimki daha 10 aya girecek ama bu kadar zor olduğunu düşünmüyordum ben...
Ama okuduğu kadarıyla sinirlenip bağırınca falan daha çok korkup hiç yapmak istemiyorlarmış diye biliyorum...

benım kızımda 2.5 yasında yaklasık 2 haftadır soyluyor komsumuz cakmakla korkutmustu bır gun bende tuvalete goturdum suyu actım onunla oynarken yaptı sonra her 5 dakkada bır sordum varmı dıye cakmaklada korkuttum tabı cakmak elımde ve sonunda alıştı su an kendısı soyluyor dene sende belkı işe yara
amman arkadaşlar dehşete düştüm bu yazıyı okurken!bi deli kuyuya bi taş atmış 40 akıllı çıkaramamış misali lütfen bilinçsizce yaptığımız davranışları bi mağrifetmiş gibi anlatmayın.karanlık dönemlerdeki çocuk yetiştirme yöntemleri o dönemlere gömelim yaaa!elinizin altında teknoloji çiş eğitimi diye googla yazsanız sınırsız kaynak çıkıyo.çoğu uzman psikolog olan kişilerin yazılarını uygulamanızı öneririm ha olmadı şu linki vereyim burdan kendinize fikir alın ama ne olur çakmak iğne,ile korkutma, çok vidan azabı çekersiniz.onlar sizin biricik melekleriniz savaş yaptığınız düşmanlarınız değil!
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek-sagligi-hastaliklari/188851-sizce-erken-2.html

amman arkadaşlar dehşete düştüm bu yazıyı okurken!bi deli kuyuya bi taş atmış 40 akıllı çıkaramamış misali lütfen bilinçsizce yaptığımız davranışları bi mağrifetmiş gibi anlatmayın.karanlık dönemlerdeki çocuk yetiştirme yöntemleri o dönemlere gömelim yaaa!elinizin altında teknoloji çiş eğitimi diye googla yazsanız sınırsız kaynak çıkıyo.çoğu uzman psikolog olan kişilerin yazılarını uygulamanızı öneririm ha olmadı şu linki vereyim burdan kendinize fikir alın ama ne olur çakmak iğne,ile korkutma, çok vidan azabı çekersiniz.onlar sizin biricik melekleriniz savaş yaptığınız düşmanlarınız değil!
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek-sagligi-hastaliklari/188851-sizce-erken-2.html

Çok haklısın canım aynen katılıyorum sana ben görmemiştim :1shok:Gerçekten dehşetverici birşey...Çocuğu çakmakla korkutmak banada çok yanlış bir davranış olarak geldi...Çocuğun psikilojisini tamamen bozmaya bile sebep olabilirsiniz arkadaşlar asla ve aslaa ..Benim oğlum 9 aylık ama isterse halıya mıçsın asla böyle birşey yapmam...

bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim......aynen bende katılıyorum çakmakla korkutmak,felan olmaz öyle ,,kendi istemeli...ama istemiyor tuvalete çişini yapmayı.....arkadaşın biriside sürekli sevdiği bir şeyi vererek ..öğret demişti.rüşvet vererek yani buda çok yanlış geldi bana bunun sonuda hayal kırıklığı....sonuç olarak,benim oğlanın çiş öğrenmeye niyeti yok altını eskisi düzene bağlıyacağım..bir müddet kendini ifade edene kadar..henüz kendini ifade edmiyor.

arkadaşlar benimde 23 aylık oğlum var,bildiğim kadarıyla her çocukta tuvalet eğitim zamanı aynı değilmiş,kasların gelişimi gerekiyor ve genetik faktörlerde önemli.ama kesinlikle korkutmadan yapmak lazım,ben çalışıyorum 2 aydır,bu alıştırma olayı anneanneye kalacak sanırım:)nasıl olacak bende bilmiyorum ya,zor bi iş sabır istiyor ve birazda fazla titiz olmamak gerekiyor galiba,oraya buraya çişini yapacak ne kadar sakınsak da:))

Back