Hastaneye virüs götürmeyi düşüncek kadar ince düşünceli insan direk oğlunu götürmeyi denedimi bi doktora?
Bu kadar öksürüğü okan çocuğa ilaçtan ziyade buhar verirler çocuk bildiğin tıkanmış.gittik..doktor evdeki ilaclari yeniden verdi
kendim astım hastasıyım, oğlum da alerjik çoğu konuda. ve öksürük geldi mi gitmesi bir ayı buluyordu.
bu sene biraz daha iyiyiz, bazı yöntemler işe yaradı.
işe yaradıklarını düşündüklerim:
- dut pekmezi, sabah akşam bir tatlı kaşığı kadar, doğalını bulun, zaten ucuz diğer pekmezlere göre.
- bal+karabiber karışımı, bunu hemşire bir arkadaşım önermişti, kendi çocuğuna kullanıyormuş, karabiber balın içerisinde ne kadar beklerse o kadar iyi diyor.
bu arada dut pekmezine de karabiber karıştırabilirsin çok az.
-oğlum bebekken elma kabuğu kaynatıp içirirdim, tahrişe iyi gelirdi.
dut pekmezi bulmam zor olur yurtdisindayim ama hakiki bal var evde,arada veriyordum ama karabiber hic aklima gelmemisti.
peki oksuruk geldiginde gece gunduz surekli mi oluyor sizde?
oglum 1 sn durmuyor,bogulurcasina ozellikle geceleri..
burnu aktigi zamanda sari beyaz iltahap akiyor resmen burnundan.
bianda oluverdi,sIki sIki giydirdim hep,ayagi ustu basi nasil oldu nasil kapti aklim almiyor.
sizinle aynı durum değil.
bizde ufak bir hastalık olsun, öksürük kalıyor. hastalık iyileşse bile öksürüğün tam geçmesi en az bir ayı buluyordu. tabi bu arada boğazı da tahriş olduğu için çok zorluk çekiyordu.
öksürük gece kötüleşiyordu.
bu kış dut pekmezi ve balı düzenli kullandık ve kreşe başlamış olmasına rağmen hastalıkları 3 günü geçmedi. boğazı da tahriş olmadı.
Anneliğe laf etmek için önce baba olmayı bilmek lazım. Çocuğu vitrine koyup izleyip o ateşle daha çocuğun peşinde koşan kadının fedakarlığına laf ediyor. Çok bencilce çokkkkkk.
Edit: evet malesef virütik hastalıklarda tek çare zaman. Ancak ağrı kesici areş düşürücü öksürük kesici gibi semptomları hafifleten ilaçlar verilebiliyor. gerçi eşiniz biliyordur bunları anlatmıştır. Bol vitamin almalısınız en azından enerji veirir ve direncinizi yükseltir. Direnciniz ne kadar yükselirse hastalığı o kadar hafif atlatorsınız. Uyuyup dinlenmekte çok önemli. Bala tarçın karabiber döküp ağzınızda emin çocuğunuzada verin öksürüğü daha kolay attrırypr. Birde zencefil bal limon adaçayını sıcak suda karıştırın o da öksürük için çok iyi.ihlamurda iyi geliyor. Hem bunları içince bol sıvı almış olursunuz. Ne kadar bol sıvı alırsanız o kadar dinç olursunuz. Belki çoğunu zaten biliyorsunuzdur ama. Geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?