- 12 Ocak 2014
- 1.330
- 821
- 133
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Bez takmayın başa dönmüş olursunuz çişini de altına yspmaya başlar. Sizi çok iyi anlıyorum benim kızım da çişini 5. Gün öğrenmesine rağmen kakasını 3,4 ay altına yaptı söylemedi. Ben de üzerine gitmedim her altına yaptığında konuştum lazımlığa yapması gerektiğini söyledim en sonunda öğrendi. Merak etmeyin sizinki de öğrenir sadece biraz zamana ihtiyacı var kuzunun.Öncelikle konumun taşınmaması rica ediyorum en azından bir müddet...
O kadar yorgunum ki saat olmuş 2 ben hala ayaktayım. Kızım bir türlü alışamıyor tuvalete benimle benzer olayı yaşayan anneler ne olur lütfen yardımcı olun..
Kızım 29 aylık kızımla 11 haziran da eğitime başladık
1 hafta fiyaskoydu annem falan beraberdik diye tam öğrenemedi diye düşündüm.
Derken annem gitti
Kızım ben götürünce yapıyor çok nadir olsa anne çiş diyor kakayı söylemiyor gelince ben anlayıp götürürum orda yapıyordu. Ama tam daha düzelecek derken kızım lazımlığa oturmak istemiyor üstüne üstlük asla kakasını yapmıyordu... Hep kakasını altına yaptı son 3.4 gündür....
Düşünün kaka yıkamaktan bi hal oldum mahvoldum asla kızmadım ama sabrım bitti.
Kakasını geldiğini anlıyorum gidiyoruz ama asla yapmıyor kalktıktan 5 dk sonra altına yapıyor napcam ben cumartesi iki hafta olacak evimizde baş başa öğrenmek nasıl olacak ne yapmam lazım
İki üç gün Bez takıp ara mı versem yoksa devam mı etsem tuvalet te oturması için herşeyi yapıyorum çizgi film bile açıyorum
Çikolata veriyorum yok yok yok altına yapmakta ısrarlı ne yapıyım ben...????
Tuvalet eğitimin de ben çok zorlanmadim açıkçası çok kısa sürede bıraktı oğlum geceli gündüzlü..kaka yi bir kaç kez oda altına yaptı ama sonrasında alıştı.. çiş değil ama kaka yaparken farklı şeyler düşünürmüş bebekler vücutlarından başka bisey çıktığını düşünerek yapmazlar korkarlar diye duydum..arkadaşımın kızı oğlumla yaşıt 4 yaşında o da daha yeni alıştı desem yeridir daha 1 ay anca olmuştur.. cisi yapıyor du tuvalete ama kalayı hep altına yaptı nerdeyse 2 yıl..demekki henüz hazır değil çok da usteleme istersen ters tepmesin..tekrar dan bez takmayı da pek önermiyorlar ama bilemedim..zor dönemler bunlar biraz sabirÖncelikle konumun taşınmaması rica ediyorum en azından bir müddet...
O kadar yorgunum ki saat olmuş 2 ben hala ayaktayım. Kızım bir türlü alışamıyor tuvalete benimle benzer olayı yaşayan anneler ne olur lütfen yardımcı olun..
Derken annem gitti
Kızım ben götürünce yapıyor çok nadir olsa anne çiş diyor kakayı söylemiyor gelince ben anlayıp götürürum orda yapıyordu. Ama tam daha düzelecek derken kızım lazımlığa oturmak istemiyor üstüne üstlük asla kakasını yapmıyordu... Hep kakasını altına yaptı son 3.4 gündür....
Kakasını geldiğini anlıyorum gidiyoruz ama asla yapmıyor kalktıktan 5 dk sonra altına yapıyor napcam ben cumartesi iki hafta olacak evimizde baş başa öğrenmek nasıl olacak ne yapmam lazım
İki üç gün Bez takıp ara mı versem yoksa devam mı etsem tuvalet te oturması için herşeyi yapıyorum çizgi film bile açıyorum
Bez takmayın başa dönmüş olursunuz çişini de altına yspmaya başlar. Sizi çok iyi anlıyorum benim kızım da çişini 5. Gün öğrenmesine rağmen kakasını 3,4 ay altına yaptı söylemedi. Ben de üzerine gitmedim her altına yaptığında konuştum lazımlığa yapması gerektiğini söyledim en sonunda öğrendi. Merak etmeyin sizinki de öğrenir sadece biraz zamana ihtiyacı var kuzunun.
Olay biraz inada binmiş sankiÖncelikle konumun taşınmaması rica ediyorum en azından bir müddet...
Derken annem gitti
İki üç gün Bez takıp ara mı versem yoksa devamı etsem tuvalet te oturması için herşeyi yapıyorum çizgi film bile açıyorum
Ne kadar lık bebeğinz konuşuyor mu kızım tam konuşmuyor ama herşeyi herşeyi anlıyor ve anlatıyor
Benim ikizlerim 29aylik hicc anne bez takmatacam anne kaka yapacam bezi tak demiyorlar daha kelimeleri zar zor çıkartırken onlardan bunu duymak ilginç olurduNeden ısrar ediyorsunuz.
Hazır değil demekki.
Benimkide 28 aylık.
Asla ve asla eğitim vermeyi düşünmüyorum.
Ne kendimi nede onu yoramam.
Hazır oldugunda zaten kendi istemicek.
Zira iki gün önce bez takmıcam anne dedi.
Tamam dedim.
Çişi ve kakası gelince bezini alıp geliyo bana.
Anne bağla kakam geldi diyor.
Bağlıyorum yapıyor.
Tekrar çıkarıyoruz.
Altı açıkkken çiş kaka yapmamaya başladı.
Yani hiç bir eğitim vermedim.
Kendi başına öğrenmeye çalışıyo.
Sadece ona çişi ve kakasını artık tuvalete yapması gerektiğini , bizimde tuvalete yaptığımızı açıklıyorum.
Anne bezime yapmak istiyorum diyor.
Hiç zorlamıyorum.
Napcak 20yaşına kadar bez mi takcak.
Elbet öğrenecek.
Lütfen şu eğitim işini abartmayın.
Alışkanlıkları bırakmak kolay değildir kendinizden pay biçin.
29 aylık kızlarım biri her şeyi anlıyor konuşuyor çok düzgün olmasa da diğeri kardeşinin gerisinden geliyorNe kadar lık bebeğinz konuşuyor mu kızım tam konuşmuyor ama herşeyi herşeyi anlıyor ve anlatıyor
Siz de hepten salmissiniz ne güzel çocuk bezini alıp geliyor , bu aşamada hadi çocuğum diyerek elinden tutup götürmek yerine bağlamayı tercih etmeniz tuhaf . Tabiki 20 yaşına kadar yapmayacak ama istekli bir çocuğu da ötelemek yanlış.Neden ısrar ediyorsunuz.
Hazır değil demekki.
Benimkide 28 aylık.
Asla ve asla eğitim vermeyi düşünmüyorum.
Ne kendimi nede onu yoramam.
Hazır oldugunda zaten kendi istemicek.
Zira iki gün önce bez takmıcam anne dedi.
Tamam dedim.
Çişi ve kakası gelince bezini alıp geliyo bana.
Anne bağla kakam geldi diyor.
Bağlıyorum yapıyor.
Tekrar çıkarıyoruz.
Altı açıkkken çiş kaka yapmamaya başladı.
Yani hiç bir eğitim vermedim.
Kendi başına öğrenmeye çalışıyo.
Sadece ona çişi ve kakasını artık tuvalete yapması gerektiğini , bizimde tuvalete yaptığımızı açıklıyorum.
Anne bezime yapmak istiyorum diyor.
Hiç zorlamıyorum.
Napcak 20yaşına kadar bez mi takcak.
Elbet öğrenecek.
Lütfen şu eğitim işini abartmayın.
Alışkanlıkları bırakmak kolay değildir kendinizden pay biçin.
Bırakında kendi çocugumu kendi yöntemime göre büyüteyim.Siz de hepten salmissiniz ne güzel çocuk bezini alıp geliyor , bu aşamada hadi çocuğum diyerek elinden tutup götürmek yerine bağlamayı tercih etmeniz tuhaf . Tabiki 20 yaşına kadar yapmayacak ama istekli bir çocuğu da ötelemek yanlış.
Bırakında kendi çocugumu kendi yöntemime göre büyüteyim.
Burda olay salmak değil, baskı yapmamak.
Farkettiyseniz , ona tuvalete yapmamız gerektiğini her defasında söylediğimi yazdım.o da bana anne bezime yapmak istiyorum deyince , asla ısrar etmiyorum.uzmanlarda bunu söyler bilmem araştırıp okurmusunuz ama.tuvalete oturmak istemeyen çocugu zorla oturtcak değiliz.elbet oturacak birgün..
Ne kadar sabirsizsiniz. Ayların alışkanlığı üç günde halolmaz. Bekleyecekseniz bırakmaya karar verdiyseniz , kimi çocuk üç günde öğreniyor kimi çocuk aylarca inat ediyor.
4 yaşında hala beze yapan sağlıklı çocuklar var, bu çocuğun hazır olmadığını değil annenin saldığını gösterir .
Bazı anneler rahat oldukları için " çocuğun vakti gelmemiş der. Oysaki 2 den sonra her sağlıklı çocuk öğrenir anne biraz ugrasirsa.
Ben olsam çişini öğrenmişken vazgeçmezdim.
Ama sinirli sabırsız bir anneyseniz rahat bırakın çocuğu.
Sanırım anlamamakta ısrarcısınız.Ayy aman Allahım. Hazır olan bir cocugu ötelemek oda bir hata.
Ayrıca 3 yıldır bezine yapan çocuk herhalde bezine yapmak ister sonuçta alışkanlık biz azcık ön ayak olacağız ki öğrensin.
Çok şükür kızım kakayı d yaptı tuvalete sanırım kavradık darısı isteyen herkese olsun ha bu arada benim kızım hiç haızr değildi zor bela alıştı iki hafta da sizinki ve haızr olanlar belki iki günde yapacak gerek yok bence zamanı gelince ileri atmanın
Öncelikle pes etmeyin bizde şu an tuvalet egitimindeyiz hiç bez bağlamayın yapa yapa öğrenecek illa ben lazimlik aldım salona koydum bi süre orda alışsın diye bol sabır gerektiriyor bu dönem
Ay gercekten miiiBez takmayın başa dönmüş olursunuz çişini de altına yspmaya başlar. Sizi çok iyi anlıyorum benim kızım da çişini 5. Gün öğrenmesine rağmen kakasını 3,4 ay altına yaptı söylemedi. Ben de üzerine gitmedim her altına yaptığında konuştum lazımlığa yapması gerektiğini söyledim en sonunda öğrendi. Merak etmeyin sizinki de öğrenir sadece biraz zamana ihtiyacı var kuzunun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?