Tuvalet Eğitimi Anneler tuvalet ve ben deliriyorum

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Bez takmayın başa dönmüş olursunuz çişini de altına yspmaya başlar. Sizi çok iyi anlıyorum benim kızım da çişini 5. Gün öğrenmesine rağmen kakasını 3,4 ay altına yaptı söylemedi. Ben de üzerine gitmedim her altına yaptığında konuştum lazımlığa yapması gerektiğini söyledim en sonunda öğrendi. Merak etmeyin sizinki de öğrenir sadece biraz zamana ihtiyacı var kuzunun.

Kızım 26 aylıkken eğitime başladık birkaç gün uğraştık yol kat edemedik. ısrar etmedim, inatlaşmadım beze döndük. 36 aylıkken sen artık büyüdün artık beze yapmamalısın, hem marketlerde bez kalmamış dedim tamam dedi. İlk gün sürekli altına, ikinci gün bazen lazımlığa bazen altına, üçüncü gün kendisi sabah kalktığımızda lazımlığına oturmuştu ve bitti hem gece hem gündüz. Ne o strese girdi ne ben. Yani çocuk hazır değilse ısrarın inadın faydası yok.
Birde burayı okuyacak annelere ufak bir tavsiye kakasını ilk lazımlığa veya tuvalete yaptığında gören çocukların büyük çoğunluğu korku yaşıyor ve sonrası sürekli tutma lavmana kadar giden kabızlık. Altı alınırken yatar durumda olan çocuk kakasını çişini görmüyor hiç ve ilk seferde korkuyor. Ben eğitime başlamadan 15 gün önce bezinde hep kakasını gösterdim ilk yaptığında hiç korkmadı ve çok normal karşıladı.
Kolaylıklar ve sabır diliyorum bir süre ara vermekte fayda var sanki

Hazır değil demek ki, gevşek tutun biraz daha bu eğitim işini, inada binerse hiç hoş olmaz.

Az daha anlasın, ödül koyarak heveslendirebilirsiniz de.

Tuvalet eğitimin de ben çok zorlanmadim açıkçası çok kısa sürede bıraktı oğlum geceli gündüzlü..kaka yi bir kaç kez oda altına yaptı ama sonrasında alıştı.. çiş değil ama kaka yaparken farklı şeyler düşünürmüş bebekler vücutlarından başka bisey çıktığını düşünerek yapmazlar korkarlar diye duydum..arkadaşımın kızı oğlumla yaşıt 4 yaşında o da daha yeni alıştı desem yeridir daha 1 ay anca olmuştur.. cisi yapıyor du tuvalete ama kalayı hep altına yaptı nerdeyse 2 yıl..demekki henüz hazır değil çok da usteleme istersen ters tepmesin..tekrar dan bez takmayı da pek önermiyorlar ama bilemedim..zor dönemler bunlar biraz sabir

3.4 ay çok uzun değil mi

Niye ısrar ediyorsunuz ki?
Hazır değil belli ki...

Gece bezleri kuru mu?
Gündüz bezine tuvaletini yaparken söylüyor ya da kendine bir yer belirleyip oraya gidiyor mu?
Kendi kendine alt tarafını çıkarıp giyinebiliyor mu?
Bez değişiminde taktırmak istemiyor mu?
Vs vs birçok etken gerekir bez bırakmak için.
Siz hadi deyince olmak ki bu iş!
Oğlum 36 aylık tuvalete gidelim dediğim anda korkuyor, ve ısrar etmiyorum eğitim vermek için.
Lazımlık alıştırması yapacağım bir dahaki ay, ona vereceği tepkiye göre başlayacağım ben.

Demek ki coxugunuz hazir degil
Benim kizim 30 aylik , hazir degil ve birakmak istemiyor bende israr etmiyorum

Olay biraz inada binmiş sanki
Çok fazla üstelemeyin
Ona çaktırmadan anlamaya çalışın çişini sürekli sormayın çişin var mı diye yada wc den bahsetmeyin

Tam k
Ne kadar lık bebeğinz konuşuyor mu kızım tam konuşmuyor ama herşeyi herşeyi anlıyor ve anlatıyor
Benim ikizlerim 29aylik hicc anne bez takmatacam anne kaka yapacam bezi tak demiyorlar daha kelimeleri zar zor çıkartırken onlardan bunu duymak ilginç olurdu

Benim kizim da 29 aylik. Çisi 2 3 gunde cozduk ama kakayi 2 3 gun tutup en son raddede kuloduna yapiyordu. Kaka olayi biraz farkli vucutlarindan bir sey koptugunu dusunup yapmak istemiyolarmis.Ciş fiziksel bi durum istese de tutamaz ama kaka psikolojik ve tutabildigi kadar tutar demisti dr umuz. Ben de bu surecte kabiz olmamasi icin bol sivi seyler tukettirdim ozellikle su, kefir, yogurt kayisi yedirdim. Cunku kabiz olursa kakasini yaparken cani yanacak ve iyice korkacak. Bu surecte bez takmadim cunku cisi cozmustuk cis tuvalete kaka beze kafasi karisabilirdi bi sure ona da kendime de zaman tanidim.
Ilk baslarda 3 gunde bir mizmizlanarak artik mecburiyetten kuloduna yapti ve agladi tuvalete goturmedim cunku kakasini tanimasi ve korkulacak bi durum olmadigini bilmesi gerekiyodu sadece temizlerken 'kaka yaptin cok guzel oldu ama bence sen de bizim gibi tuvalete yapmalisin kakan boyle daha cok mutlu olur' gibilerinden konustum.
Daha sonra 2 gunde bir yapmaya basladi bu sefer yaptigini anladigim an tuvalete goturdum devamini orda getirmesini sagladim tuvalete yaptigini gosterdim sevdik bayby yapip gonderdik bi iki seferde boyle oldu. En son kakasi vardi anladim tuvalete oturttum ve mizmizlanmadan kendisi kakasini yapti yine gosterdim sevdik ve gonderdik.
Biz ne dersek diyelim onlar ancak gorduklerini ve hissettiklerini uygularlar. O yuzden cok baskici olmamak ve cocuklarimiza gore hareket etmek en dogrusu.
En bunaldigim anlarda kendimi hep su sekilde rahatlattm herhangi bi rahatsizligi olmadigi surece hangi cocuk suan bezli? Evet zorlu bi surec ama sabretmemiz lazim.

Siz de hepten salmissiniz ne güzel çocuk bezini alıp geliyor , bu aşamada hadi çocuğum diyerek elinden tutup götürmek yerine bağlamayı tercih etmeniz tuhaf . Tabiki 20 yaşına kadar yapmayacak ama istekli bir çocuğu da ötelemek yanlış.

Bırakında kendi çocugumu kendi yöntemime göre büyüteyim.
Burda olay salmak değil, baskı yapmamak.
Farkettiyseniz , ona tuvalete yapmamız gerektiğini her defasında söylediğimi yazdım.o da bana anne bezime yapmak istiyorum deyince , asla ısrar etmiyorum.uzmanlarda bunu söyler bilmem araştırıp okurmusunuz ama.tuvalete oturmak istemeyen çocugu zorla oturtcak değiliz.elbet oturacak birgün..

Ayy aman Allahım. Hazır olan bir cocugu ötelemek oda bir hata.
Ayrıca 3 yıldır bezine yapan çocuk herhalde bezine yapmak ister sonuçta alışkanlık biz azcık ön ayak olacağız ki öğrensin.
Çok şükür kızım kakayı d yaptı tuvalete sanırım kavradık darısı isteyen herkese olsun ha bu arada benim kızım hiç haızr değildi zor bela alıştı iki hafta da sizinki ve haızr olanlar belki iki günde yapacak gerek yok bence zamanı gelince ileri atmanın

Ne kadar sabirsizsiniz. Ayların alışkanlığı üç günde halolmaz. Bekleyecekseniz bırakmaya karar verdiyseniz , kimi çocuk üç günde öğreniyor kimi çocuk aylarca inat ediyor.

4 yaşında hala beze yapan sağlıklı çocuklar var, bu çocuğun hazır olmadığını değil annenin saldığını gösterir .

Bazı anneler rahat oldukları için " çocuğun vakti gelmemiş der. Oysaki 2 den sonra her sağlıklı çocuk öğrenir anne biraz ugrasirsa.

Ben olsam çişini öğrenmişken vazgeçmezdim.

Ama sinirli sabırsız bir anneyseniz rahat bırakın çocuğu.

Asla hala devam ediyoruz

Sanırım anlamamakta ısrarcısınız.
Çocugum kakanın çişin tuvalete yapılcağını biliyor.kendisine tuvalete gidelim dediğimde , hayır bezime yapmak istiyorum diyor.bu ötelemek değildir.çocugu zorlamamak ve tercihine saygı duymaktır.he ben her defasında soruyorum , ama kendisi bilinçli olarak hayır tuvalet istemiyorum diyor.napayım zorla bağlıyımmı tuvalete.afferim bak çocugunuz öğrenmiş , benimki 2bck yaşında ve baskı yapmaya karşıyım.her çocuk farklıdır.zorlamakta yanlıştır.

Öncelikle pes etmeyin bizde şu an tuvalet egitimindeyiz hiç bez bağlamayın yapa yapa öğrenecek illa ben lazimlik aldım salona koydum bi süre orda alışsın diye bol sabır gerektiriyor bu dönem

Ay gercekten miii
Bunu duyduğuma uzuldum mü sevindim mi bilemedim. Cunku biz de bir aydır bezi bıraktık ama oğlum hala kakasını tuvalete yapmıyor. Surekli altına yapıyor. Asla söylemiyor. Cok üzülüyorm ve yoruldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…